Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez cegla16,

WItam wszystkich. Chcialem ostrzec wsyztskich posiadaczy audi a4 b7:) myjac dzis samochod podnoislem wycieraczki przednie w gore nastepnie zapomnailem o tym i chcialem uniesc maske w gore;) skonczylo sie na peknietej szybie przedniej gdyz ramie wycieraczki przycisnelo szybe i pekla,,,, coz za bledy sie placi i to pewnie duzo:) jutro dorzuce zdjecia;) Nie ma sie czym chwalic ale chcialem ostrzec pozdrawiam wsyztskich:) ZDJĘCIE: http://www16.zippyshare.com/v/74175223/file.html :excl:

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez zip283,

Witam nie dawno kupiłem Audi a4 B7 z skrzynią multitronik i mój problem polega na tym że na fis nie pokazuje biegów ani na postoju ani podczas jazdy POMOCY

• 4 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez rybaa01,

Witam. Czy jest możliwość sprawdzenia w jakim stanie znajduje się DPF programem VCDS?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez T1982W,

Witam. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu, co oznacza ta kontrolka. Prawdopodobnie coś z którymś z kół, ale dokładnie nie wiem o co chodzi. Ciśnienie raczej odpada bo to samo wyskakuje po zmianie kół na zimowe.

5. Rozpoczęte przez antek28,

Potrafi ktoś podać kod lakieru po vinie? WAUZZZ8E86A086661

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez cegla16,

Witam. Mam pytanie odnośnie felg.Czy lepiej kupic jakies oryginalne oczywiscie drozsze czy moze jakis zamiennik o wzorze audi:) i Czy moze ktos polecic jakis dobry sklep z felgami najlepiej na terenie małopolski:) pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez greg65,

Bede zmienial aku i mam pytanie-czy odlaczjac stare aku nie wyjda jakies problemy no nie wiem z radiem czy inne cuda? No i jeszcze beda swiece polecacie jakies dobre marki i jakie symbole bo tym sprzedawcom sklepowym jakos nie ufam

• 1 odpowiedź
    • 7,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez toomasz,

powitać ponownie mam pytanie czy ktoś ze znawców tematu próbował lub nawet wykonał instalacje windowsa na RNS-e kiedyś widziałem na tube ale nie wiem czy to możliwe czy bedzie dalej działać czy w ogóle coś się stanie napewno można by wtedy automape wrzucić ale reszta funkcji ??

• 2 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez melaa,

Hey Mam pytanie chciałabym posmarować uszczelki przy drzwiach ale nie wiem jaki preparat jest dobry na uszczelki takiego typu. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez redbull,

Witam, może ktoś udzieli mi odpowiedzi Mam takie pytanko czy jest jakaś kombinacja naciśnięc kluczyka która wyłączy sygnał alarmu podczas nieuprawnionego wejścia ? Bo mam taki poroblem że wcześcniej był sygnał a teraz tylko mrugają kierunkowskazy Jak również mam pytanie odnośnie doświetlania drogi do domu przez halogeny, wcześniej działało a teraz lipa nic i tak się zastanawiam czy coś przez przypadek nie powciskałem w kluczyku i wyłączyłem te funkcjię czy poprostu coś się popsuło i bez servisu się nie obędzie ? Jeśli możecie pomóc to będe bardzo wdzięczny, Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez kolnierzyk7,

hej wszytskim prosil bym o porade Posiadm audi a4b7 2005r 1.9tdi Ostanio zauwazylem ze jak zmieniam Bieg i dodaje gazu słysze dzwiny dzwiek takie chrobotanie przez 1 ,2 sek dzieje sie to przewaznie przy 2100 2200 obrt . a dzisiaj jak jechalem okolo 60 km/h na 3 i dodalem gazu i odejmwalem to slyszalem ten chrobot caly czas a jak dam pelny gaz to nie slychac tego , i zastanawia mnie bardzo co to moze Byc ? czy to bedzie zwiozane z padnietym wtryskiem czy cos ? zaczyna mnie to irytowac ten dzwiek jak by cos sie mialo rozleciec auto ma przejechane 197 tys jestem 2 wł . pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez żabson,

Witam. Posiadam audi a4 b7 Avant. Wszystko normalnie działało (mam na myśli kluczyk) otwierał zamykał bez problemu, pewnego razu zamknął, ale już nie otworzył, zapasowy też nie otwiera. Diody na obu kluczykach świecą, na drzwiach też, znaczy że zamknięty. Akumulator napewno się nie rozładował, baterie też nie powinny, tym bardziej w 2 kluczykach naraz. Nie posiadam klamek i nie mogę otworzyć mechanicznie. Teraz mam pytanie, co zrobić, aby obeszło się bez bicia szyby. Dziękuję z góry za pomoc.

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  13. Mam pytanie ponieważ posiadam Audi a4 2006 r 2.0 TDi 140 km automat i nie wiem ile to jest zaworókw kod silnika BPW moze ktos wie jak to sprawdzic

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 13,9 tys. wyświetleń
  14. Witam mam pytanie poniewaz posiadam Audi a4 2006 r z wbudowanym zestawem do podłaczenia telefonu lecz nie znam kodu(pinu) dopiero co zakupiłem auto i nie wiem gdzie go szukac telefon normalnie znajduje mi audi porzez bluetooth lecz nie wiem jaki jest kod wie ktos gdzie on moze byc napisac

• 3 odpowiedzi
    • 24,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Ama0torek,

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Pisze ten post, ponieważ dziś w moim samochodzie pojawiła się kontrolka awaryjna systemu wtrysku. Od pewnego czasu w samochodzie mogłem zaobserwować, ze przy prędkości 120 km/h samochód tracił moc i nie jechał szybciej, jednak kontrolki nie było. Kiedy gasiłem samochód i włączałem go ponownie samochód odzyskiwał moc. Powtarzało się to kilka razy. Mieliście może podobna sytuacje? Co było przyczyna? Wiem ze wizyta u mechanika mnie nie ominie ale chciałbym się dowiedzieć co to może być ? Jeśli potrzebujecie więcej informacji, piszcie proszę co napisać. Pozdrawiam, Łukasz

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Co sie wylancza po zgaszeniu samochodu po przekreceniu kluczyka jeszcze przez kilka sekund jest prad i co sie wtedy wylancza wie ktos ?

• 11 odpowiedzi
    • 14,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez arka10,

Witam. Jestem posiadaczem Audi a4 B7. Mam problem z podgrzewaniem fotela kierowcy. Mianowicie działa, ale tylko z jednej strony fotela. U pasażera jest wszystko w porządku. Natomiast gdy załącze je u kierowcy to pod prawa nogą grzeje aż parzy a z lewej wcale. Co może by nie tak? I Jaki byłby koszt naprawy?

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez BoXide,

Witam! Od niedawna jestem posiadaczem audi A4 B7 w Sedanie (Mam nadzieję, że zaprezentuję ją niedługo na forum) .Mam problem z czujnikami parkowania raz działają raz nie (wtedy słychać dźwięk trwający ok 5s) czym to może być spowodowane? Styki zaśniedziały? Dodam, że zderzak jak jest czysty to to samo się dzieję. Dziękuje za odpowiedzi bardzo dużo ich widzę...

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 24,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez lisek,

Witam Mam typową ponoć w audi a4 usterkę, migający reflektor ksenonowy, co z tym zrobić, proszę o podpowiedzi, może ktoś to miał, z góry dzięki

• 5 odpowiedzi
    • 9,2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez znachor,

Witam. Mam problem z olejem... a dokładniej z jego nadmiernym ubytkiem... autko ma przejechane 200tyś.-benzyna. Zaobserwowałem ,że im mam cięższą nogę tym więcej tego oleju mi ubywa...( i częściej zapala się kontrolka minim. oleju). Z obserwacji moich wyniosłem ,że na 200km zjada 150ml oleju. olej używam 10w60 valvoline. Jak macie jakieś podpowiedzi co może być tego przyczyną proszę o wpisy

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Audia4felasy,

Witam, mam dosyc "glupie" pytanie bo domyslam sie, ze to dla wiekszosci banalne, ale odpowiedzi na te pytane w internecie znalezc nie moge. Mianowicie chodzi o to, ze na desce mam ciagle napisane "zasieg iles tam km" w zaleznosci ile mam w baku, a chcialbym zmienic to na spalanie na 100km, i moje pytanie. Gdzie to zmienic i jak?:) Z gory dziekuje pozdrawiam. Audi a4 b7 2007 1.9 TDI

• Like
      • Thanks
    • 5 odpowiedzi
    • 14,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez sew8730,

Witam, mam problem z wyciekiem oleju autko ma przejechane 197tys przy 192 tys był zmieniany olej i uszczelka pokrywy zaworow przy czym mechanik zaznaczy,l ze jest wyciek gdzies od spodu silnika . Na ten czas pokazala mi się wiadomość min. oleju wiec dolałem oleju następnego dnia jadac z pracy znow wyskoczyl komunikat jaka może być tego przyczyna ? Możliwe ze jest to taki wyciek czy raczej silnik pobiera? czytałem cos na temat odmy lecz nie za bardzo się orientuje z góry dzięki za odp

• 3 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Judyta,

Witam . Proszę o pomoc ze skrzynią biegów w moim audi a4 b7 2.0 benzyna 131 km . 96kw . z 2007 roku . Skrzynia to Multitronic 7 stopniowa fwd euro 4 . Jaki olej do tej skrzyni i czy posiada ona filtr . Z góry dziękuje.

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez wojtek81,

Dzień dobry, jestem tutaj nowy i chciałbym prosić o udzielenie mi pomocy w sprawie mojej Audi. Z problemem borykam się już nie pamietam od jakiego czasu, mianowicie, uruchamiam auto i na wolnych obrotach dymi, dodaje gazu jest ok, zatrzymuje się i znowu dymi. Po przejechaniu może 500-800 metrów dymienie ustaje. Oczywiście to nie zawsze się tak dzieje, czasami odpalę ruszam, stoję na światłach i ani grama dymu. Dym jest koloru brązowo szarego, raczej to nie spalony olej bo to dość charakterystyczny zapach, nie jest też to super czarny kolor jak to bywa w dieslach. Teraz co w aucie zostało zrobione... Z racji wieku i bliżej nie określonego przebiegu sprz…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez quazar,

Witam, tydzień temu zakupiłem Audi A4 model B7, z 2005 roku. Auto ma motor w pojemności 1.9 TDI, 115KM. Od trzech dni mam taki problem. Przy niskich obrotach poniżej 2 tyś obrotów auto wydaje charakterystyczny świst, coś jakby jakiś wiatr albo przeciąg. Sytacja ma miejsce kiedy jadę na biegu bez dodawania gazu obroty na poziomie poniżej 2 tyś. Lub gdy hamuje silnikiem redukując bieg, lub też auto jest na biegu neautralnym a ja lekko dodaję gazu. Gdy przyspieszam dynamicznie dziwięku nie ma. Co to może być? Ktoś zasugerował mi, że to jakieś łożyska. Czy ktoś pomoże mi zdiagnozować problem?? Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.