Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich. Mam pytanie mam silnik 1, 9 TDI 116KM przebieg 165 tys km. Od pewnego czasu zauważyłem jak na tylnym zderzaku i pokrywie bagażnika znajdują się drobiny takiej sadzy. Nie są to kropki oleju bo jak rozetrę palcem to nie jest to tłuste. Wygląda to zupełnie jak sadza. Mam ten silnik BRB a po kodzie wiem że nie ma filtra oczyszczania spalin. Nie mam pojęcia skąd to się bierze. Dodaję że jak go sprowadzałem z Niemiec 3 miesiące temu to przejechałem za jednym razem 900km i nie było widać tego.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Zauwazylem,ze od jakiegos czasu jak rano odpalam samochod to obroty sa na 1000 (to chyba jest normalne), ale gdy ruszam bez dodawania gazu to podnosza sie do 1200 i gdy hamuje to nadal stoja na 1200,dopiero jak prawie się zatrzymam to spadają .Dalej jade do pracy i mam po drodze kilka skrzyzowan ze swiatlami i jak sie zatrzymuje to nadal obroty wynosza 1200 i tak przez jakies 10-15 minut i problem znika. Czasami tez mi sie tak dzieje jezeli stoje w korku (auto jest rozgrzane) to obroty z niczego potrafia sie podniesc na okolo 1100- 1250. Czy ktos moze wie co to sa za objawy? Dodam że VAG żadnego blędu nie wyrzuca,przepustnica wyczyszczona.
-
- 4 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
WItam, Mam problem z wymianą żarówki pozycyjnej z przodu po stronie kierowcy.Ściągnąłem obudowę ale jest bardzo ciężkie dojście i nie jestem w stanie jej wyciągnąć. Czy ktoś to już robił ?? Dziękuję i pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 17,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, problem dotyczy zółtej kontrolki spalin, która mi się włączyła w trakcie jazdy. Auto sprawuje się normalnie, nie ma żadnych powodów do niepokoju jeśli chodzi o pracę silnika, natomiast kontrolka spalin się świeci. Komputer nie pokazuje także błędów. Zastatnawiam się czy to katalizator, czy może sonda lamba, czy jakas zwykła błachostka. Może paliwo złej jakości i wystarczy zalać nowe, lepsze. Jeśli ktoś z kolegów/koleżanek miał podobny kłopot, to będę wdzięczny za pomoc i radę. Przypomnę, że chodzi o Audi A4 b7 z silnikiem 2.0 TFSI z rok. 2005. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam. Dawid.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Ostatnio zacząłem się doktoryzować na temat odblokownia FIS i kodów wyposażenia. Mianowicie zauważyłem kod wyposażenia 9Q3 co oznacza "Multi-function display, without on-board computer and check control". Rozumiem, że to jest wyświetlacz wielofunkcyjny bez komputera pokładowego. Stąd moje pytanie. Czy w takim przypadku nie jestem w stanie odblokować FIS gdyż go nie mam wedle kodu wyposażenia??
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Mam ta czarnulke od niedawna i nie wiem gdzie i co ktos przedemna grzebal. Otoz mam dziwne wskazania jezeli chodzi o spalanie. Przy naprawde lagodnym przyspieszaniu pokazuje 40-50l,pozniej po osiagnieciu okolo 100 km/h aktualne spalanie jest 15-18. Srednie caly czas pokazuje 15 a wiem na 100% ze tyle nie pali. Ciekawostka jes ze na autustradzie z pedalem wcisnietym w podloge wskauje 8-9 Da sie cos z tym zrobic?
-
- 4 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z audi a4 b7 2.0 blb swieci mi sie kontrolka oljeu zólta .Olej jest w dobrym stanie pomiedzy max a mini swiezo wymieniony czujnik wyczyszczony i przemierzony co to moze byc kontrolka zapala sie po rozgrzaniu silnika .Odłaczanie akmulatora nic nie daje
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jaki polecacie płyn do układu chłodzenia? Nie wiem jaki płyn wlewał poprzedni właściciel auta i nie chciałbym żeby na zimę mieć z tego powodu jakieś dziwne akcje.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Dziś byłem u diagnosty, stwierdził u mnie luzy na górnych wachaczach oraz..... Wystrzeloną tuleję belki wspomagania lewy i prawy przód. Dzwoniłem do kilku hurtowni z częściami i nikt czegoś takiego nie posiada i nie posiadał. Proszę o pomoc. Co to za część, ile kosztuje, jak wymienić. Rafał
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
witam Chciałbym prosić o analizę logów wykonanych w aucie AUDI A4 B7 1.9 TDI BKE 2005r jeśli mógłbym prosić o wskazówki jak dostać się do tego: -czujnika parkowania mam ich 4 z tyłu oryginalnie zamontowane jak stanę z tyłu auta patrząc na nie to ten całkiem po prawej? -motor V107 prosiłbym również na wytłumaczenie mi tego błędu z poduszkami czytałem dużo o tym czujniku że niby jest on pod siedzeniem i wiele osób ma błąd gdy tam z jakiegoś wiadomego lub niewiadomego powodu znajduje się woda ale u mnie jest sucho czy łatwo dostać się do niego w B7, co mnie martwi jeszcze to ten przebieg milionowy auto ma pewny przegląd 197 tys i jestem tego pewien na 100%. Logi były r…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, 1. Niedawno nabyłem Audi A4 B7 i na konsoli środkowej zamontowany jest uchwyt telefonu, jest on dla mnie całkowicie bezużyteczny więc planuję jego demontaż, ze względu że pod nim są 2 wielkie dziury w konsoli chciał bym wymienić ten element, i moja prośba czy ktoś jest w posiadaniu instrukcji demontażu tej konsoli? Oraz ma ktoś może nr katalogowy podziurawionej części, jest to ta ramka przebiegająca nad radiem, w dół i wzdłuż tunelu środkowego, inaczej nie potrafię tego opisać. 2. Czy ma ktoś jakieś materiały poglądowe, które pomogą mi zlokalizować prawą poduszkę silnika, czy można po czymś poznać, że została wymieniona lub nie? 3. Potrzebuję nr tej listwy w bag…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 16,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Czym wyczyscic teraz uklad teraz chlodzenia, bo mialem olej w zbiorniczku plynu chlodzacego jakies preparaty sa ? Czy wrzatkiem, woda nie uszkodzi ukladu, no nie wiem ?
-
- 3 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie poniewaz posiadam Audi a4 2006 r z wbudowanym zestawem do podłaczenia telefonu lecz nie znam kodu(pinu) dopiero co zakupiłem auto i nie wiem gdzie go szukac telefon normalnie znajduje mi audi porzez bluetooth lecz nie wiem jaki jest kod wie ktos gdzie on moze byc napisac
-
- 3 odpowiedzi
- 24,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z wyciekiem oleju autko ma przejechane 197tys przy 192 tys był zmieniany olej i uszczelka pokrywy zaworow przy czym mechanik zaznaczy,l ze jest wyciek gdzies od spodu silnika . Na ten czas pokazala mi się wiadomość min. oleju wiec dolałem oleju następnego dnia jadac z pracy znow wyskoczyl komunikat jaka może być tego przyczyna ? Możliwe ze jest to taki wyciek czy raczej silnik pobiera? czytałem cos na temat odmy lecz nie za bardzo się orientuje z góry dzięki za odp
-
- 3 odpowiedzi
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, tydzień temu zakupiłem Audi A4 model B7, z 2005 roku. Auto ma motor w pojemności 1.9 TDI, 115KM. Od trzech dni mam taki problem. Przy niskich obrotach poniżej 2 tyś obrotów auto wydaje charakterystyczny świst, coś jakby jakiś wiatr albo przeciąg. Sytacja ma miejsce kiedy jadę na biegu bez dodawania gazu obroty na poziomie poniżej 2 tyś. Lub gdy hamuje silnikiem redukując bieg, lub też auto jest na biegu neautralnym a ja lekko dodaję gazu. Gdy przyspieszam dynamicznie dziwięku nie ma. Co to może być? Ktoś zasugerował mi, że to jakieś łożyska. Czy ktoś pomoże mi zdiagnozować problem?? Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mam ostatnio problem z moim audi a mianowicie chodzi o piszczenie pod maską na zimnym silniku. Pierwsze pomyślałem że to pasek osprzętu bo już chwilę temu był wymieniany więc wymieniłem na nowy a tu lipa bo dalej piszczy..... Zrzuciłem pasek i odpaliłem bez niego żeby wykluczyć wszystkie sprzęty. Rolek na rozrządzie nie podejrzewam bo 12 tyś temu był wymieniany cały komplet, po kilku porannych nasłuchiwaniach zlokalizowałem że to w okolicach turbiny. I tu moje pytanie jak najszybciej upewnić się że to właśnie turbo piszczy? Znacznych ubytków oleju nie ma, nie dymi z wydechu, tylko na zimnym silniku przez około minutę piszczy.... Podpowiedzcie czy dobrze p…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Czy ktoś miał styczność z oryginalnym woskiem Audi link do wosku: http://allegro.pl/oryginalny-polimerowy-wosk-do-polerowania-audi-i2298530984.html jaki wosk byście polecili? Mam problem z lakierem na dole drzwi przednich prawdopodobnie osadził się asfalt (czarne kropki) którego nie da rady nawet polerką usunąć ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Pozdrawiam!
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Po ostatniej wizycie na badaniach technicznych pojazdu okazało się, że mam bardzo słaby hamulec ręczny. I tu moje pytanie: gdzie dokładnie szukać przyczyny? Klocki i tarcze są w dobrym stanie, poziom płynu hamulcowego w normie...
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jakieś 4 miesiące temu miałem podobny problem. Po rozgrzaniu silnik zaczął dziwnie gwizdać, szczególnie na zakręcie. Podjechałem do warsztatu okazało się że wymienili mi płyn we wspomaganiu po podobno był bardzo zabrudzony. Wymienili i faktycznie było po problemie jak ręką odjął - zapłaciłem około 200zł za tą usługę. Ostatnio słyszę w pracy silnika, że znów pojawia się ten problem. Będzie trzeba wymienić ten płyn znowu. Pytanie: Czy to normalne, ze po czterech miesiącach jest znowu to samo?? Czy mogę wymienić ten płyn sam ?? Jak mogę obniżyć koszty wymiany przez warsztat? Pozdrawiam Rafał
-
- 3 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam nie dawno zakupiłem audi a4 b7 avant sline z bi xenonami i auto miało wymieniona cała lampe z przetwórnia z przodu bo widać ze jest nowa i światła normalnie się pała lecz się nie poziomują i pali się błąd poziomowania świateł na desce mieliście taki problem ??
-
- 3 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
witam,ostatnio byłem na diagnostyce vagiem u kumpla i wyskączył mi taki błąd" engine mount selenoid valves n144 n145 short to plus p1586 "ponieważ kumpel jest początkującym diagnostą nie wie co ten błąd oznacza?poszperałem troche po goigle i znalazłem że może to coś wspólnego z poduszkami pod silnikiem lub wtyczką od nich.może ktoś miał taki błąd i wie co to dokładnie jest?trochę sie martwie bo samochód nabyłem 4 tygodnie temu i nie wiem czy to coś poważnego.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 20,1 tys. wyświetleń
-
-
Audi A4 2006 Avant. Proszę o pomoc. Na wyświetlaczy pojawiają mi się literki podczas jazdy -0-, -N-, -S-, -W- itp. Nie wiem od czego to zależne, jestem laikiem i prosze o wyrozumiałść, Audi mam od tygodnia a w instrukcji nie spotkałem się z takim czymś.Pozdrawiam.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie co to jest ? Bo zauwazylem ze chyba do wymiany ?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z Was miał podobny przypadek z tempomatem i światłami stop. Mianowicie wczoraj, przestał mi działać tempomat, w żaden sposób nie mogłem go włączyć. Wieczorem zauważyłem, że światła stop nie gasną po zwolnieniu hamulca. Dopiero po ponownym kopnięciu pedała w bok światła gasną. Domyslam się, że tempomat nie działa bo komputer mysli, że pociskam hamulec cały czas, choć tak w rzeczywistości nie jest. Dziaś rano tempomat raz działał, raz nie działał. Trudno mi powiedzieć jak jest ze światłami, bo w drodze do pracy nie mam mozliwości, żeby to zaobserwować. Czy przyczyna może być mechaniczna, czy raczej problem gdzieś na poziomie komputer…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-