Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez xxslawek11xx,

Witam Szukałem tematu na forum ale znalazłem tylko do młodszej wersji. Mam do wymiany xenony i potrzebuje wyciągnąć lampy. Czy wie może ktoś jak to zrobić i czy nie wiąże się to z demontażem atrapy lub zderzaka ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez mbuszek,

Witam, Czy z Waszego doświadczenia do wymiany żarówek H7 w tytułowym modelu trzeba koniecznie wyciągać reflektory? Miejscowy elektryk zaśpiewał mi taką cenę za wymianę (tłumacząc się właśnie koniecznością wyciągania reflektorów), że aż przysiadłem (150 zł + cena 2 żarówek).

• 2 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Tehacer1908,

Witam nie dawno zakupiłem audi a4 b7 avant sline z bi xenonami i auto miało wymieniona cała lampe z przetwórnia z przodu bo widać ze jest nowa i światła normalnie się pała lecz się nie poziomują i pali się błąd poziomowania świateł na desce mieliście taki problem ??

• 3 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez radek79,

witam, jak sprawdzić czy auto ma zamontowany alarm. Sprawdzałem po nr VIN i okazuje się że powinno mieć ale nie widzę nigdzie syreny i nie posiadam przycisków do wyłączania czujników w kabinie. Czy może mi ktoś podać jaki kod wyposażenia przypisany jest dla alarmu? Na stronie z kodami wyposażenia znalazłem to: WD4 = Anti-theft alarm system "plus" ale nie jestem tego pewien, ponieważ w/g serwisu audi ten kod oznacza "business comfort"

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez 323,

Witam Mam pytanie, gdzie mogę zdobyć "nakładkę" pod mój telefon nokia E 52, bo ta, która jest obecnie w aucie pasuje do nokii 6210, 6310 i 6310i, więc jest mi zupełnie niepotrzebna. Jak ją nazwać i gdzie jej szukać? Będę wdzięczny za rady, pozdrawiam.

• 4 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Szpiku80,

Witam. Jestem nowym użytkownikiem. Kupiłem niedawno Audi A4 B7 1.6 Sedan z 2007 roku. Pojawiła mi się kontrolka check błąd p0420 moje pytanie jaki zamiennik z jakiej firmy katalizator kupić.

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez wojtek4-12-1975,

AUDI A 6 C 7 2014r, Witem potrzebuję schematu oświetlenia po zalaniu przedniego prawego reflektora nie mam zasilania , był bym wdzięczny za każdą podpowiedz .

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  8. witam wszystkich Od jakiegoś tygodnia Pilot czasami nie zamyka i nie otwiera lewych drzwi. Dodam że regulacja lewego lusterka raz działała raz nie. To samo z podświetleniem klawiszy czasami działało czasami świeciło ale jakby słabiej . To samo z oświetleniem drzwi tzn biała pod spodem i czerwona z boku. Dzisiaj zacząłem działać odkręciłem bok sprawdziłem przewody na laczeniu miedzy drzwiami a slupkiemi są w bardzo dobrym stanie Rozpiąłem wszystkie kostki , spiąłem z powrotem założyłem bok i nic. Teraz mam tak : - nie otw/zam się drzwi z pilota - brak oświetlenia drzwi -brak podświetlenia przycisków -brak regulacji lusterka lewego. - brak ogrzewania lewego …

• 0 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Darwek24,

Dlaczego te głowice tak pekaja ? Czy moze mi to ktos wyjasnic ? Co jest przyczyna tego

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Bambi1306,

Witam. Temat walkowany ale ja nadal nie mogę nikogo znaleźć kto zrobił by mi ta podmiane. Oczywiście chodzi o wymianę manetki wycieraczek z pełnym FIS. Panowie mam a4 kombi listopad 2007 model 2008 i moje pytanie jaka mam kupić manetke. Czy jest ktoś z Wrocławia żeby zrobił mi to dobrze i żeby wszystko działało.? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 9,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Szpiku80,

Witam. Posiadam Audi A4 B7 sedan 1.6 z 2007 roku, mam do wymiany katalizator jaki zamiennik polecacie

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Licho,

Ma ktoś może specyfikacje VW olejów i płynów do A4 B7 quattro. 1.8 T BFB jaki (fabrycznie zalecany) olej, jaki olej do skrzyni (M6), do dyfra, wspomagania itd.

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Audiuser,

Witam wszystkich Mam problem ze swoim audi a4 b7 2006r silnik 2.0tdi 16v BRD 170 km od pewnego czasu mam czarną ropę w zbiorniku - efektem tego jest częste zapychanie sie filtra DPF do tej pory wymieniłem uszczelniacze na pompowtryskach - żadnego efektu i wymieniłem pompe tandemową (nowa BOSCH) - żadnego efektu Moje pytanie do Was to czy oprócz głowicy i kanałów zasilających pompowtryski w paliwo jest jeszcze jakaś możliwość żeby mieszał sie olej z paliwem? Dodam że po każdej akcji układ paliwowy był czyszczony łącznie ze zbiornikiem.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Auto Max,

Witam Po naciśnięciu pilota nie zamyka mi się prawe tylne drzwi nie reaguje w ogóle zamek ,sprawdziłem wszystkie przewodu jest ok. ponadto nie opuszcza się szyba w tych drzwiach nie ma komumikatu otwarcia tych drzwi co może być przyczyna może mi ktoś podpowiedzieć za co będę wdzięczny.

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez mmaarrcc82,

Witam,moze ktos z kolegow pomoc jak stwierdzic czy auto posiada filtr czastek stalych,moze jak wyglada ,gdzie sie znajduje nie moge tego znalezc a na innym forum audi tylko sie wysmiewaja przykre z gory dziekuje i pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  16. witam, jak w temacie kupiłem a4 b7 1.8T BFB 163ps quatro 2005rok z uszkodzanym przepływomierzem, wiec kupiłem drugi uzywany oryginał o nr 0280218063, 06A 906 461 L założyłem i niepokoji mnie wartość przepływu ma max obiążeniu, jakie wartości powiniem miec m/s, jesli mogł by mi to ktoś sprawdzić był bym bardzo wdzięczny, przez chwile miałem założóny z diesela, bledow nie pokazywał, ale duzo palił, bardzo proszę o pomoc i z góry dziekuje. pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez mokate9199,

Witam posiadam lampy z przetwornicami nr 1 307 329 113 i mam problem ponieważ nie mogę znaleźć identycznych na allegro chciał bym spytać czy można je zamienić na inne przetwornice z końcówką np 115 nie 113

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez wojtcem,

jak w temacie - płynie do mnie białe audi stuknięte lekko w tył - klapa, lampa, zderzak, błotnik.....klape już mam z allegro, lampki i tak muszę wymienić na wersję EU, ale mam problem ze zderzakiem. I teraz pytanko - czy zderzak wersja EU oprócz tego że nie ma obrysówek i podobno jest troszke mniej "napompowany" to będzie pasował do wersji USA?? Dziekuję ze wszystkie porady )

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez jaca,

witam, sprawdzam w instrukcji B7 - jest napisane że żarówka kierunkowskazu w reflektorze może być wymieniana tylko w spec serwisie. Ktoś się zabierał za to sam i ile to trwało? Pozdr,

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 14,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 120 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 20V 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 FSI 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 200 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 200 KM napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 220 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 220 KM napęd: quattro silnik: 3.2 FSI 255 KM napęd: oś przednia silnik: 3.2 FSI 255 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 115 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 140 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.5 TDI 163 KM napęd: oś przednia silnik: 2…

• 0 odpowiedzi
    • 15,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez quazar,

Mam problem z klapą bagażnika ( sedan) raz się domyka a raz się nie domyka. Prawdę powiedziawszy częściej się nie zamyka.... Czy to jakaś drobna usterka czy trzeba już grzebać w jakiś siłownikach ?? Dziękuję, pozdrawiam.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez adamsON,

Witam,po kilku godzina spedzonych w google i staraniu się znależć odpowiedni olej do mojego silnika kompletnie zgupiałem,nie wiem już który jest dobry a który nie.znalazłem coś takiego może ktoś się wypowiedzieć czy ten ole będzie ok? 5 Litre MOTUL SPECIFIC VW (507.00-504.00) 5W-30 z książki serwisowej wynka ,że zalewali go mobilem 1 esp 5w30 i castrolem slx 5w30.serwisowany był do końca w Audi. pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

• 4 odpowiedzi
    • 25,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez arkadiusz_90,

Witam wszystkich. Jestem tu nowy i chce się dowiedziedź jednej reczy. Żona zimą rozbiła audi a4 b6 środek nie zniszczony czy będzie wszystko pasowało z b6 do nowszej a4 b7. Chodzi mi o dywan, boczki drzwi i inne rzeczy? Z góry dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Beata02,

Witam Czy lampy przednie w sedanie sa takie same jak w cabrio? pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 694 wyświetleń
  25. Witam, proszę o pomoc. Otóż mam dziwne "coś" pod środkowym nawiewem, nad radiem. Do tej pory nie zastanawiałem się nawet co to jest, lecz zauważyłem, że w innych a4 b7 tego nie ma więc zrodziło się pytanie co to jest? Proszę o waszą pomoc.

• 2 odpowiedzi
    • 11,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.