Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez slawek071976,

Witam, Potrzebuje instrukcji jak wymienić żarówkę świateł postojowych lewy przód ( ta najmniejsz żaróweczka). Pozdrawiam Sławek

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 7,8 tys. wyświetleń
  2. Witam Panów/ Panie, czy możecie doradzić mi co mogę zrobić z błędem wyświetlającym się na komputerze? Problem dotyczy podświetlania tablicy rejestracyjnej. Po założeniu żarówek LED na kompie wyświetla się, że żarówka jest przepalona. Problem w tym, że podświetlanie LED wygląda dużo lepiej niż zwykłe żarówki i nie chciałbym tego już zmieniać, a błąd na komputerze jest żenujący. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez melaa,

hey mam pytanie o obrotomierz obrotomierz obrotów wskazuje do 3 tys. obrotów czy to jest prawidłowo ?? pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez tomilondyn,

witam mam kilka pytań, odrazu powiem ze użyłem opcji szukaj ale nie uzyskałem interesujacych mnie odpowiedzi. wiec tak mam A4 B7 diesel 2007 2.0L , interesuje mnie opcja bluetooth czy to jest standart? czy tylko w wersjach S-line czyli z navi itd? zeby sie polaczyc z telefonem trzeba cos do kupic? np "patron-a" druga sprawa - olej? jaki polecacie , producent zaleca castrol - jaki wy uzywacie? trzecia - klawisz na kierownicy "Function" nie dziala, to znaczy po wcisnieciu jego pokazuje sie na FIS informacja NO FUNC. od czego ten klawisz jest? po drugiej stronie jest klawisz ktory wyglada jak klawisz od zestawu glosnomowiacego on rowniez wyswietla ta sama opcje. dodam ze je…

• 3 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez maks,

Witam. Mam problem z audi a4 b7 avant. .... Chchiałem sprawdzić czy działa w moim samochodzie alarm.... próbowałem już chyba wszystkiego (otwierania kluczem, otwierania od środka, zostawiania włączonego oświetlenia, próby otwarcia maski) i nie mam żadnej reakcji:( może ma ktoś jakiś sposób na sprawdzenie alarmu??? oprócz wybijania szyb:)

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 8,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez czarnyzenon,

Witam, w moim Audi A4 B7 1.8T podczas ruszania dobiega metaliczny odgłos jakby coś się obijało. Po przejechaniu paru kilometrów działa nic nie słychać przy ponownym ruszani. Jeżeli miał ktoś podobny problem, bardzo proszę o informację, jak się z nim uporał.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez ArtDuSe,

Witam, kupiłem audi lekko uderzoną, brakuje zaznaczonego elementu na zdjęciu. Silnik 2.0 tdi 140km, 2005 r. Czy moze ktoś stwierdzić jaka to dokładnie część lub podesłać jakiś pomocniczy schemat lub link... ? mam też uszkodzony (peknięty) intercoler od kierowcy - jaki jest numer czesci? Przy okazji, jaki olej wlewać do wspomagania, gdyż był pęknięty zbiorniczek wspomagania i niema oleju. Proszę o schematy tej strony silnika, jego osprzętu, elementów, podłączenie itp. Pomocne będzie naprawde wszystko. Silnik normalnie odpala i sie porusza nic niejest uszkodzone oprócz zaznaczonego obszaru. Pozdrawiam damian

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez SokoLoko,

Witam. Mam problem z migającym podświetlaniem niektórych przycisków itp. w A4 B7 AVANT z 2005r. Dokładniej miga podświetlanie przycisków na podsufitce (od świateł wew), przycisk ESP, przełącznik od świateł, pokrętła od nawiewów. Przed owym problemem wyciągałem akumulator w celu udrożnienia dziury odpływowej. Po jego ponownym (poprawnym) podłączeniu musiał zakodować ponownie kluczyk, po zakodowaniu kluczyka pojawił się problem z podświetlaniem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

• 3 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez czaniec13,

Witam.Mam taki problem mianowicie,obecnie mam oponki 205/55/R16.Jakie polecacie zimówki (rozmiar i ew.firma).Na necie znalazłem info żeby założyć 195/55/R16 a nawet 185/60 R16.Co o tym sądzicie:"?

• 3 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez czaniec13,

Witam. Dziś rano po przejechaniu ok 150 m.silnik nagle zgasł i już nie dało się go uruchomić.Mechanik powiedział mi że to najpewniej pompa wtryskowa.Zadzwoniłem do kolegi który miał podobny problem w swojej A6,powiedział mi że to nie pompa wtryskowa,jak się wydawało na początku tylko pompka paliwa w zbiorniku.reszta układu była w porządku.W/w problem dotyczy silnika 2.0 z przebiegim 176.00,rocznik 2006 Może ktoś miał podobny problem w swojej A4 b7? Jak go rozwiazał? Ile to kosztowało? Aha dodam jeszcze że nie dawno było regenerowane turbo,ok 1700 km.Czy to mogło mieć wpływ na awarię? P.S.pompę wtryskową lepiej wymienić na nową czy regenerować?

• 3 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  11. Witam, Czy ktoś z was wymieniał napinacze pasów przednich ? Lub odblokowywał ? Moje wystrzeliły i są całkowicie zablokowane. Ma ktoś może jakies schematy, instrukcje montażu? Był bym wdzięczny za informacje w tej sprawie. Czy napinacze mają jakieś moduły? Czy po zamontowaniu innych nie będzie problemu z błędem ? Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 13,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez dorotka,

Witam serdecznie jestem posiadaczką od dwóch dni Audi a4 b7 i mam problem moze jakiś uczciwy Pan byłby wstanie mi pomóc problem polega na tym ze kupując auto w komisie Pan powiedział ze pilot nie działa bo słaba bateria bateryjkę wymieniłam i niestety pilotem nie można otworzyć drzwi z kluczyka tylko otwieram ,czy ktoś doradzi mi co mam zrobić? Dorota

• 3 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez maciejoo85,

Jak w temacie. Moja Audica strasznie kopci czarnym dymem. Podam garść informacji. A4 2007 diesel 140km 2.0 ..Bez mycia po tygodniu mam brudną klapę prawie do wysokości świateł tylnich. Dym oczywiście mocnejszy przy tzw. "gazie do dechy"(na trybie sportowym skrzyni automatycznej). Czy przyczyną może być tylko paliwo? Lub fakt, że silnik zanim się dobrze nagrzeje to już jestem w pracy (12km drogą ekspresową, wiec to niecałe 10min jazdy). No i jak pojadę dalej to, to wszystko się "przedmuch..je" Brak filtra cząstek stałych. Kumulacja tych rzeczy?? Ktoś się wypowie? Miał podobnie? Turbina wydaje się ok, bo auto zrywne jak wcześniej. Slyszałem też o brudnych wtryskach (jakies …

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Gdzie maja być przykręcane klaksony bo ich nie mam, wiszą mi tylko kable od nich, a myślałem, że przekaźnik nie łączy

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez toomasz,

powitać ponownie mam pytanie czy ktoś ze znawców tematu próbował lub nawet wykonał instalacje windowsa na RNS-e kiedyś widziałem na tube ale nie wiem czy to możliwe czy bedzie dalej działać czy w ogóle coś się stanie napewno można by wtedy automape wrzucić ale reszta funkcji ??

• 2 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez melaa,

Hey Mam pytanie chciałabym posmarować uszczelki przy drzwiach ale nie wiem jaki preparat jest dobry na uszczelki takiego typu. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  17. Witam, moja lalka A4 B7 potrzebuje pomocy. Podczas jazdy miałem włączone wycieraczki w trybie automatycznym, zauważyłem ze na ok 2s. przestały działać i potem działały poprawnie lecz gdy je wyłączyłem zatrzymują się w połowie szyby. Ręcznie próbowałem je schować ale jest to samo ale przynajmniej wiem że chodzą bez jakiś wielkich oporów więc nie są zatarte. Gdzie mogę szukać przyczyny, może ktoś się z takim czymś spotkał.

• 2 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  18. Witam Czy jest możliwość wyłączenie doświetlania zakrętów? Jako że jest teraz trochę śniegu to można się poślizgać na parkingach/torach. Problem tym ze światła wtedy świrują niepotrzebnie, raz lewo raz prawo... nie nadążają , jeszcze się coś zepsuje. Model S4 z ksenonem ... innych chyba nie było?

• 2 odpowiedzi
    • 13 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez czaniec13,

Witam! Czy w a4-b7 stosowano już silniki z common rail,czy dopiero w wersji b8?Jeśli tak to jakie oznaczenie mają te silniki.Acha chodzi mi o silnik 2.0 bo inne pojemności miały CR już dość dawno,np 3.0. Z góry dzięki za odpowiedź(nie mogę znaleźć tego na Google-dziwne).

• 2 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam co to za blad i co musze zrobic ? 001393 - Brake Switch (F) P0571 - 000 - Implausible Signal - Intermittent Freeze Frame: Fault Status: 00110000 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 53 Reset counter: 255 Mileage: 229979 km Time Indication: 0 Date: 2064.00.00 Time: 00:00:00 Freeze Frame: RPM: 882 /min Speed: 8.0 km/h Load: 0.0 % Voltage: 14.29 V Bin. Bits: 00101110 …

• 2 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez adamsON,

Witam,jak w temacie jak sprawdzić jakie mam wtryski PD CZY CR?Moje autko to a4 avant tdi1.9 85KW 8ed 0k4 silnik BKE

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez mikomac,

witam ma problem z parowaniem mojego mmi 2g z xperia s moze wystarczy zresetowac ustawienia moze idzie to jakos obejsc,prosze o pomoc

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez arekj,

Witam serdecznie. Czy podpowie ktoś gdzie znajduje się Czujnik poziomu pojazdu - G84, Od niedawna zaczęła mrugać kontrolka świec komputerek pokazał w/w błąd.

• 2 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez mikomac,

witam mam pytanie czy wymieniac olej w skrzyni tiptronik auto ma przebieg 193000 km ?????????????

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  25. Wyskoczyly mi bledy na kompotrze .....SWIECA ZAROWE CYLINDER 1....SWIECA ZAROWA CYLINDER 4......KLAPKA KOLEKTORA DOLOTOWEGO 2......KLAPKA KOLEKTORA SSACEGO STRUMIEN POWETRZA....czy ktos sie orietuje w temacie ???????????czeka mnie troche pracy

• 2 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.