Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez centrinio,

Witam, Czytalem troche o filtrze czastek stalych i przerazilem sie jesli chodzi o zwiazane z nim koszta. Moze ktos z was ma juz doswiadczenie z tym zwiazane i doradzi czy tak naprawde warto regenerowac za kupe forsy czy lepiej sie pozbyc go ? 140 bhp silnik 2.0 D Z gory dziekuje

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 9,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez mmaarrcc82,

Witam,moze ktos z kolegow pomoc jak stwierdzic czy auto posiada filtr czastek stalych,moze jak wyglada ,gdzie sie znajduje nie moge tego znalezc a na innym forum audi tylko sie wysmiewaja przykre z gory dziekuje i pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Darwek24,

Gdzie to jest napisane, że mam filtr cząstek stałych? Silnik mam BRE

• Upvote
    • 13 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez zip283,

Witam nie dawno kupiłem Audi a4 B7 z skrzynią multitronik i mój problem polega na tym że na fis nie pokazuje biegów ani na postoju ani podczas jazdy POMOCY

• 4 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 120 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 20V 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 FSI 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 200 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 200 KM napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 220 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 220 KM napęd: quattro silnik: 3.2 FSI 255 KM napęd: oś przednia silnik: 3.2 FSI 255 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 115 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 140 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.5 TDI 163 KM napęd: oś przednia silnik: 2…

• 0 odpowiedzi
    • 15,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez melaa,

Witam Mam do sprzedania skrzynie biegów z Audi avant tylko że jest uszkodzona, definicjał. I jestem ciekawa ile bym za nia dostała czy może nic ?

• 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  7. Witam mam pytanie poniewaz posiadam Audi a4 2006 r z wbudowanym zestawem do podłaczenia telefonu lecz nie znam kodu(pinu) dopiero co zakupiłem auto i nie wiem gdzie go szukac telefon normalnie znajduje mi audi porzez bluetooth lecz nie wiem jaki jest kod wie ktos gdzie on moze byc napisac

• 3 odpowiedzi
    • 24,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez maciejoo85,

I jeszcze jeden temat. Mój avant ma nawigację RNS-E. Mamy plyte DVD1, czyli niestety nie ten region co Polska. Czy jak wlożę kartę SD z poprawnym oprogramowaniem 2012 RNS-E DVD2 to odczyta, czy musi iść z DVD-Romu ?? yhym yhym of the record Chyba, że "życzliwy" wyśle mi kopijkę swojego dvd2 za opłatką

• 5 odpowiedzi
    • 7,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez melaa,

Hey Mam pytanie chciałabym posmarować uszczelki przy drzwiach ale nie wiem jaki preparat jest dobry na uszczelki takiego typu. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez daro124,

Witam czy ma ktoś może instrukcję po polsku navi BNS 5.0

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez ArtDuSe,

Witam, Przyslali mi nie ten intercooler co trzeba. W mojej audi jest z czujnikiem a mi przyslali bez, teraz migają sie z oddaniem kasy i wymianą. Czy mogę zamontować intercooler bez czujnika? ten czujnik jest od temperatury powietrza? Czy będą jakies skutki, które mogą wyniknąć z tego? Czy tylko błąd lub przegrzanie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Dragonfly,

Witam Od nedawna jestem posiadaczem Audi A4 Avant B7. Auto jest w wersji europejskiej, więc zdiwiło mnie gdy po otwarciu przedniego schowma zamiast zmieniarki CD znalazłem złącze do iPod'a. Wygłąda to tak: Taki gadżet jest mi mnie całkowicie niepotrzebny - nie mam iPod'a. Wdzięczny bedę za porady jak wymienić go na coś bardziej przydatnego. Pozdrawiam Drogonfly

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  13. Mam pytanie ponieważ posiadam Audi a4 2006 r 2.0 TDi 140 km automat i nie wiem ile to jest zaworókw kod silnika BPW moze ktos wie jak to sprawdzic

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 14 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Audia4felasy,

Witam, mam dosyc "glupie" pytanie bo domyslam sie, ze to dla wiekszosci banalne, ale odpowiedzi na te pytane w internecie znalezc nie moge. Mianowicie chodzi o to, ze na desce mam ciagle napisane "zasieg iles tam km" w zaleznosci ile mam w baku, a chcialbym zmienic to na spalanie na 100km, i moje pytanie. Gdzie to zmienic i jak?:) Z gory dziekuje pozdrawiam. Audi a4 b7 2007 1.9 TDI

• Like
      • Thanks
    • 5 odpowiedzi
    • 14,3 tys. wyświetleń
  15. Czy są już dostepne części do pompowtryskiwaczy siemens, kolega ma problem, a serwis nie chce mu na gwarancji wymienić na nowe. Do pompowtrysków Bosch są części więc regeneracja nie stanowi to problemu. Na stronie http://www.wtryskiwacz.com jest katalog boscha, ale nigdzie nie mogę doszukać się Siemensa.

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez joanna555,

Mam kupioną zmieniarkę cd do schowka i radio concert2 ale nie wiem jak ją zamontowac. Proszę o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Miruk,

Witam... Niedawno stałem się szczęśliwym nabywcą Audi a4 b7 sedan Mam mały problem z ozdobną listwą na tylnym zderzaku... Powychodziły jakieś bąble i nieciekawie to wygląda. Chciałbym ściągnąć tę listwę i spróbować ją jakoś naprawić... I tutaj miałbym ogromną prośbę to Was... Czy wie ktoś może jak demontuje się tę listwę... Nie chciałbym nic połamać... Z góry wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam... Miruk...

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 9,4 tys. wyświetleń
  18. widziłem juz A3 A4 mercedesy i bmeki które z długich mają zrobione swiatła dzienne wiem że sa moduły na alegro ale może jest opcja gdzies ukryta tak jak na linku

• Upvote
    • 16 odpowiedzi
    • 87,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez zeppelin,

Witam Panowie szukałem po forum ale nigdzie nie moge znaleźć info na temat nawigacji z tego co wywnioskowałem to chyba mam bns 5.0. wyglada ona tak : http://data.motor-talk.de/data/galleries/842037/150738/bild-27313.JPG Pytanie czy podejdzie płyta z rns-e bo nawet na allegro nie ma tej do bns :/ Czy ma ktoś moze taką płyte do pozyczenia lub może udostępnić obraz, bo tylko z nią można podobno zmienić język, a szukam wszędzie gdzie sie da i nic. Jeszcze jak by była jakaś instrukcja dostepna to juz mistrzoswo swiata by było. Z góry dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Mefiu,

Witaj posiadam w autku oryginalne radiu od Audi lecz niestety jest ono na kasety co mnie bardzo zdziwiło jak na ten rocznik samochodu, zamieszam zdjęcie radia http://cdchangeremulator.com/images/uploads/Audi_Chorus2.jpg Nie chce wymieniać całego radia gdyż ładnie się zgrywa z wnętrzem samochodu, ale zależy mi na tym aby słuchać muzyki z płyt CD. Podobno istnieje możliwość odtwarzania płyt CD po zamontowaniu zmieniarki, wiec czy mógł by mi ktoś powiedzieć jaką tą zmieniarkę należy kupić aby była kompatybilna z radiem w samochodzie ?? Z góry dzięki za pomoc

• 1 odpowiedź
    • 4,2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Jarek,

Witam wszystkich na forum.Jestem zainteresowany kupnem audi A4 diesel,2006r.Mam dylemat,bo nie wiem,z jakim silnikem kupic autko 116km,czy 140km?????Ktora bryczka jest tanszsza w utrzymaniu,mniej awaryjna???Prosze o porade.Pozdrawiam!!

• 12 odpowiedzi
    • 31,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Rafał1,

Witam. Jakie polecacie zimówki do a4 b7, trochę mam problem z wyborem , chodzi też o kasę.

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez czaniec13,

Witam.Mam taki problem mianowicie,obecnie mam oponki 205/55/R16.Jakie polecacie zimówki (rozmiar i ew.firma).Na necie znalazłem info żeby założyć 195/55/R16 a nawet 185/60 R16.Co o tym sądzicie:"?

• 3 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Szpiku80,

Witam. Jestem nowym użytkownikiem. Kupiłem niedawno Audi A4 B7 1.6 Sedan z 2007 roku. Pojawiła mi się kontrolka check błąd p0420 moje pytanie jaki zamiennik z jakiej firmy katalizator kupić.

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Szpiku80,

Witam. Posiadam Audi A4 B7 sedan 1.6 z 2007 roku, mam do wymiany katalizator jaki zamiennik polecacie

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.