Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Mam problem z ledami zakupiłem takie za 60 zł na 8 diod wiecie na pewno jak wyglądają i podpiąłem wszystko cacy świecą i gasną jak włączę światła mijania Ale na wylaczonym silniku a gdy włączę silnik i zapale światła to ledy tez świecą ale słabiej a powinny zgasnąć i co mam teraz zrobić gdzie to podpiąć jak zapale samochód to napięcie spada czy co ? Nie wiem, czarny "-" ,czerwony pod kostkę taka znalazłem po prawej stronie pod maska tam są 3 takie kostki wypięte i zaślepione w jednej był "+" i biały do postojówek coś źle zrobiłem ?

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez melaa,

witam mam putanie zepsułam sierotka czyli Ja skrzynie biegów w mojej Audi A4 aavant 1.9 tdi z 2007 roku ;(i teraz tak mechanik mi daje używana na 700zł brać czy nie brać przyczyna wymiany to ze cos sie wśrodku pokruszyło tyle wiem. co myślicie

• 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez lucekb7,

Witajcie , z racji tego ze posiadam zwykla , najzwyklejsza tapicerke w swoim awancie zastanawiam sie nad zmiana na cos ciekawszego , do glowy wpadl mi pomysl na tapicerke z seata exeo (ponoc blizniacza konstrukcja) i tu moje pytanie do was Drodzy Forumowicze ,czy fotele i kanapa beda pasowac? i jak wyglada sprawa z kostkami od airbag? dokladniej chodzi o tą tapicerke http://allegro.pl/fotel-kubelkowy-przod-prawy-lewy-exeo-seat-2011-i6013161938.html#

• 1 odpowiedź
    • 5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez jasiek1712,

Witam, czy ktoś kolegów mógłby przekazać dodatkowe informacje na temat akcji producenta dot. wymiany pompowtryskiwaczy w Audi B7? Mam A4 Avant z sinikiem 2,0 TDi, rocznik 2008, 170 KM. Pozdrawiam.J.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  5. Cześć wszystkim. Mam ostatnio problem z moim audi a mianowicie chodzi o piszczenie pod maską na zimnym silniku. Pierwsze pomyślałem że to pasek osprzętu bo już chwilę temu był wymieniany więc wymieniłem na nowy a tu lipa bo dalej piszczy..... Zrzuciłem pasek i odpaliłem bez niego żeby wykluczyć wszystkie sprzęty. Rolek na rozrządzie nie podejrzewam bo 12 tyś temu był wymieniany cały komplet, po kilku porannych nasłuchiwaniach zlokalizowałem że to w okolicach turbiny. I tu moje pytanie jak najszybciej upewnić się że to właśnie turbo piszczy? Znacznych ubytków oleju nie ma, nie dymi z wydechu, tylko na zimnym silniku przez około minutę piszczy.... Podpowiedzcie czy dobrze p…

• Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez stanlej,

mam tdi bez fap/dpf zaślepke dałem 4 mm nierdzewka po około 50 km wyskoczył błąd na żółto -przepływ spalin- oczywiście auto zyskało na mocy od dołu mniej kopci i nic poza tym nie zauważyłem po zaswieceniu lampki zaslepke zdemnontowałem jakieś sugestie ??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Witam,mam pytanko odnośnie regeneracji amortyzatorów.Czy warto je reanimować czy kupic nowe?Mam amory kw i ostatnio na przegladzie wyszło,że troche leje prawy tył.

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez znachor,

Witam mao problem z czujnikam i parkowania...:/ przy kasowaniu błedów (żółtej kontrolki silnika ) wyłączyłem czujniki parkowania i nie wiem jak mam je włączyć .... jak ktoś ma wiedzę jak to zrobić za pomoca programu VAG lub VCDS proszę o podpowiedz. pozdrawiam .

• 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Parol,

Czy ktoś się spotkał ze zjawiskiem bo być może to norma , to moje pierwsze Audi. Mianowicie powyżej 3 tyś obrotów po dodaniu gazu i raptownym zdjęciu nogi z pedału silnik dalej pracuje jakby pedał był wciśnięty. Ja wiem ,że turbina rozpędzona pompuje dalej ale nie przez 2-3 sek. zresztą paliwa powinno nie być w momencie odjęcia nogi a to dalej zapie... . Pytanie norma? czy padające turbo np. zacinająca się z zmienna geometria czy pada sam potencjometr gazu? Ps. Oczywiście rzecz dotyczy A4 B7 2.0 TDI 170km z 2007 r. silnik BRD.

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez ArtDuSe,

Witam, kupiłem audi lekko uderzoną, brakuje zaznaczonego elementu na zdjęciu. Silnik 2.0 tdi 140km, 2005 r. Czy moze ktoś stwierdzić jaka to dokładnie część lub podesłać jakiś pomocniczy schemat lub link... ? mam też uszkodzony (peknięty) intercoler od kierowcy - jaki jest numer czesci? Przy okazji, jaki olej wlewać do wspomagania, gdyż był pęknięty zbiorniczek wspomagania i niema oleju. Proszę o schematy tej strony silnika, jego osprzętu, elementów, podłączenie itp. Pomocne będzie naprawde wszystko. Silnik normalnie odpala i sie porusza nic niejest uszkodzone oprócz zaznaczonego obszaru. Pozdrawiam damian

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  11. witam Chciałbym prosić o analizę logów wykonanych w aucie AUDI A4 B7 1.9 TDI BKE 2005r jeśli mógłbym prosić o wskazówki jak dostać się do tego: -czujnika parkowania mam ich 4 z tyłu oryginalnie zamontowane jak stanę z tyłu auta patrząc na nie to ten całkiem po prawej? -motor V107 prosiłbym również na wytłumaczenie mi tego błędu z poduszkami czytałem dużo o tym czujniku że niby jest on pod siedzeniem i wiele osób ma błąd gdy tam z jakiegoś wiadomego lub niewiadomego powodu znajduje się woda ale u mnie jest sucho czy łatwo dostać się do niego w B7, co mnie martwi jeszcze to ten przebieg milionowy auto ma pewny przegląd 197 tys i jestem tego pewien na 100%. Logi były r…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  12. Witam, zaistniał kolejny problem, potrzebuje numer seryjny koła pasowego sprężarki klimy i pompy wspomagania. A może ktos ma do sprzedania, lub wie gdzie można dostać w dobrej cenie używane lub nowe koła? Na zdjęciu jest to numer 5 i 7 Pilnie proszę o pomoc, gdyż to uniemozliwia mi dalsze kroki w naprawie.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez jaca,

witam, pytanie trochę debilne ale czy z koła zamontowane z b5 będą dobre dla b7? Chciałbym kupić np http://allegro.pl/audi-komplet-kol-zima-2009r-wysylka-gratis-i1863824837.html Z tego co szukałem to do B7 montowali fabrycznie koła 15' z ET33, 6,5 J. Pozdr.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  14. witam chce dolozyc do mojego rns-e kamere cofania .W związku z tym kupilem interface multimedialny na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=3162238832 oraz kamere w lampce podswietlenia rejst. zabralem sie do podlaczenia no i .... problem ... kamera +12 z zapalniczki z tylu , +12 do interface z radia + masa z radia . kabel z lampy +12 wzbudzajacy przelaczenie kamery automatycznie. niestety po podlaczniu wszytskiego brak jakich kolwiek oznakow obrazu ... po podpieciu do av1 muzyki z tel. jakosc jest beznadziejna szumi i ledwo co slychac ... moze ktos z was juz cos takiego podpinal. moze jest jakas inna opcja wpiac sie do tego tv boxa?? W moim a4 b7 jest orginal…

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Diute,

witam Mam problem z wiatrakiem typu, gdy wyłaczam silnik(zimny), po chwili wlacza sie wiatrak, chodzi tak dlugo az nie przekrece stacyjki albo nie odlacze akumulatora. Wydaje mi sie jakby jakis czujnik oszalal i ciagle podawal komputerowi zly odczyt. Moze ktos mial taki problem i udalo mu sie rozwiazac. z gory dziekuje za pomoc Mateusz

• 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Doramon,

Raz na tydzień, dwa, po zamknięciu samochodu (A4 B7) włącza się fabryczny autoalarm. Otwieram auto, zamykam ponownie, i znów to samo. I takiej zabawy z 10 minut, aż w końcu się uspokaja. Próbowałem nawet wyłączyć czujniki alarmu wewnątrz auta i te od podnoszenia ale to nic nie daje. Tak czy tak się włącza. Miał ktoś podobny przypadek? Czy ma ktoś pomysł co to może być?

• 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Licho,

Ma ktoś może specyfikacje VW olejów i płynów do A4 B7 quattro. 1.8 T BFB jaki (fabrycznie zalecany) olej, jaki olej do skrzyni (M6), do dyfra, wspomagania itd.

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez M_c,

witam chciałbym się poradzić jakie polecałi byście żarówki ksenonowe z przetwornicami do Audi A4 B6. lampy mam z soczewkami.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Doramon,

Z tego co widzę sterowanie głosowe w autku jest tylko po niemiecku. Czy orientuje się ktoś czy jest możliwość modyfikacji chociażby na język angielski?

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  20. Witam tak jak w temacie napisalem interesuje mnie odblokowanie mojego rns-e Chodzi o to ze posiadam tuner cyfrowy z opcja usb wszystko pieknie ladnie ale... niestety nie mozna oglacac tv podczas jazy .... Moze juz ktos z was to robil u siebie?? pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 4,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez quazar,

Witam, tydzień temu zakupiłem Audi A4 model B7, z 2005 roku. Auto ma motor w pojemności 1.9 TDI, 115KM. Od trzech dni mam taki problem. Przy niskich obrotach poniżej 2 tyś obrotów auto wydaje charakterystyczny świst, coś jakby jakiś wiatr albo przeciąg. Sytacja ma miejsce kiedy jadę na biegu bez dodawania gazu obroty na poziomie poniżej 2 tyś. Lub gdy hamuje silnikiem redukując bieg, lub też auto jest na biegu neautralnym a ja lekko dodaję gazu. Gdy przyspieszam dynamicznie dziwięku nie ma. Co to może być? Ktoś zasugerował mi, że to jakieś łożyska. Czy ktoś pomoże mi zdiagnozować problem?? Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez palooh,

Witam! Posiadam A4 B7 2004r z navigacją między zegarami (FIS). Czy posiada ktoś instrukcję do tego modelu navi? Z góry dziękuję za pomoc!

• 1 odpowiedź
    • 4,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez adamsON,

witam, mam do wymiany tylni zderzak i podczas przegladania ebaya natrafiłem na kompletny zderzak z czujnikami parkowania (moja wersja takowych nie posiada) i teraz mam pytanie co mósiał bym zrobić żeby je podłączyć?jakiś dodatkowy moduł? z jakimi kosztami to się wiąże? pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez kalibos,

Witam! Przeszukałem już chyba cały internet zanim dodałem ten temat. Chciałbym wymienić w swoim A4 rozrusznik, talko na dobrą sprawę niby banalne pytanie ale gdzie tak naprawdę w moim modelu on się znajduje. W sieci na dobrą sprawę jest wszystko dostępne o naprawie, wymianie, demontażu i umieszczeniu do wszystkich modeli audi A4 B7 rocznik 2006. Jednak mojego nie mogę nigdzie wykopać. Po obejrzeniu wszystkiego co dotyczy wszystkich modeli B7 i porównaniu z moim domyślam się mniej więcej gdzie jest ale to tylko domysły. Moje auto to A4 B7 Sedan 1.6 2006r (8EC) 102KM 75kw. Jeżeli ktoś z was miał do czynienia z rozrusznikiem w tym modelu prosiłbym chociaż w dwóch zdaniach op…

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez dorian,

witam.chciałbym podmienić oryginalny głośnik basowy w audi b7 avant.pytanie tylko ,jakiej mocy maks.można glosnik wmontować?no i jaki ma rozmiar?(nie chcę wszystkiego 2 razy rozbierać/sprawdzanie/kupno/montaż). oczywiście marka też jest ważna,wiec proszę o pomoc,może ktoś już to robił i ma doświadczenie? z góry wielkie dzięki.

• 1 odpowiedź
    • 4,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.