Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam!!! Mam problem z ledami zakupiłem takie za 60 zł na 8 diod wiecie na pewno jak wyglądają i podpiąłem wszystko cacy świecą i gasną jak włączę światła mijania Ale na wylaczonym silniku a gdy włączę silnik i zapale światła to ledy tez świecą ale słabiej a powinny zgasnąć i co mam teraz zrobić gdzie to podpiąć jak zapale samochód to napięcie spada czy co ? Nie wiem, czarny "-" ,czerwony pod kostkę taka znalazłem po prawej stronie pod maska tam są 3 takie kostki wypięte i zaślepione w jednej był "+" i biały do postojówek coś źle zrobiłem ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
witam mam putanie zepsułam sierotka czyli Ja skrzynie biegów w mojej Audi A4 aavant 1.9 tdi z 2007 roku ;(i teraz tak mechanik mi daje używana na 700zł brać czy nie brać przyczyna wymiany to ze cos sie wśrodku pokruszyło tyle wiem. co myślicie
-
- 2 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie , z racji tego ze posiadam zwykla , najzwyklejsza tapicerke w swoim awancie zastanawiam sie nad zmiana na cos ciekawszego , do glowy wpadl mi pomysl na tapicerke z seata exeo (ponoc blizniacza konstrukcja) i tu moje pytanie do was Drodzy Forumowicze ,czy fotele i kanapa beda pasowac? i jak wyglada sprawa z kostkami od airbag? dokladniej chodzi o tą tapicerke http://allegro.pl/fotel-kubelkowy-przod-prawy-lewy-exeo-seat-2011-i6013161938.html#
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś kolegów mógłby przekazać dodatkowe informacje na temat akcji producenta dot. wymiany pompowtryskiwaczy w Audi B7? Mam A4 Avant z sinikiem 2,0 TDi, rocznik 2008, 170 KM. Pozdrawiam.J.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mam ostatnio problem z moim audi a mianowicie chodzi o piszczenie pod maską na zimnym silniku. Pierwsze pomyślałem że to pasek osprzętu bo już chwilę temu był wymieniany więc wymieniłem na nowy a tu lipa bo dalej piszczy..... Zrzuciłem pasek i odpaliłem bez niego żeby wykluczyć wszystkie sprzęty. Rolek na rozrządzie nie podejrzewam bo 12 tyś temu był wymieniany cały komplet, po kilku porannych nasłuchiwaniach zlokalizowałem że to w okolicach turbiny. I tu moje pytanie jak najszybciej upewnić się że to właśnie turbo piszczy? Znacznych ubytków oleju nie ma, nie dymi z wydechu, tylko na zimnym silniku przez około minutę piszczy.... Podpowiedzcie czy dobrze p…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
mam tdi bez fap/dpf zaślepke dałem 4 mm nierdzewka po około 50 km wyskoczył błąd na żółto -przepływ spalin- oczywiście auto zyskało na mocy od dołu mniej kopci i nic poza tym nie zauważyłem po zaswieceniu lampki zaslepke zdemnontowałem jakieś sugestie ??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam pytanko odnośnie regeneracji amortyzatorów.Czy warto je reanimować czy kupic nowe?Mam amory kw i ostatnio na przegladzie wyszło,że troche leje prawy tył.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mao problem z czujnikam i parkowania...:/ przy kasowaniu błedów (żółtej kontrolki silnika ) wyłączyłem czujniki parkowania i nie wiem jak mam je włączyć .... jak ktoś ma wiedzę jak to zrobić za pomoca programu VAG lub VCDS proszę o podpowiedz. pozdrawiam .
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś się spotkał ze zjawiskiem bo być może to norma , to moje pierwsze Audi. Mianowicie powyżej 3 tyś obrotów po dodaniu gazu i raptownym zdjęciu nogi z pedału silnik dalej pracuje jakby pedał był wciśnięty. Ja wiem ,że turbina rozpędzona pompuje dalej ale nie przez 2-3 sek. zresztą paliwa powinno nie być w momencie odjęcia nogi a to dalej zapie... . Pytanie norma? czy padające turbo np. zacinająca się z zmienna geometria czy pada sam potencjometr gazu? Ps. Oczywiście rzecz dotyczy A4 B7 2.0 TDI 170km z 2007 r. silnik BRD.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, kupiłem audi lekko uderzoną, brakuje zaznaczonego elementu na zdjęciu. Silnik 2.0 tdi 140km, 2005 r. Czy moze ktoś stwierdzić jaka to dokładnie część lub podesłać jakiś pomocniczy schemat lub link... ? mam też uszkodzony (peknięty) intercoler od kierowcy - jaki jest numer czesci? Przy okazji, jaki olej wlewać do wspomagania, gdyż był pęknięty zbiorniczek wspomagania i niema oleju. Proszę o schematy tej strony silnika, jego osprzętu, elementów, podłączenie itp. Pomocne będzie naprawde wszystko. Silnik normalnie odpala i sie porusza nic niejest uszkodzone oprócz zaznaczonego obszaru. Pozdrawiam damian
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
witam Chciałbym prosić o analizę logów wykonanych w aucie AUDI A4 B7 1.9 TDI BKE 2005r jeśli mógłbym prosić o wskazówki jak dostać się do tego: -czujnika parkowania mam ich 4 z tyłu oryginalnie zamontowane jak stanę z tyłu auta patrząc na nie to ten całkiem po prawej? -motor V107 prosiłbym również na wytłumaczenie mi tego błędu z poduszkami czytałem dużo o tym czujniku że niby jest on pod siedzeniem i wiele osób ma błąd gdy tam z jakiegoś wiadomego lub niewiadomego powodu znajduje się woda ale u mnie jest sucho czy łatwo dostać się do niego w B7, co mnie martwi jeszcze to ten przebieg milionowy auto ma pewny przegląd 197 tys i jestem tego pewien na 100%. Logi były r…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zaistniał kolejny problem, potrzebuje numer seryjny koła pasowego sprężarki klimy i pompy wspomagania. A może ktos ma do sprzedania, lub wie gdzie można dostać w dobrej cenie używane lub nowe koła? Na zdjęciu jest to numer 5 i 7 Pilnie proszę o pomoc, gdyż to uniemozliwia mi dalsze kroki w naprawie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
witam, pytanie trochę debilne ale czy z koła zamontowane z b5 będą dobre dla b7? Chciałbym kupić np http://allegro.pl/audi-komplet-kol-zima-2009r-wysylka-gratis-i1863824837.html Z tego co szukałem to do B7 montowali fabrycznie koła 15' z ET33, 6,5 J. Pozdr.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
witam chce dolozyc do mojego rns-e kamere cofania .W związku z tym kupilem interface multimedialny na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=3162238832 oraz kamere w lampce podswietlenia rejst. zabralem sie do podlaczenia no i .... problem ... kamera +12 z zapalniczki z tylu , +12 do interface z radia + masa z radia . kabel z lampy +12 wzbudzajacy przelaczenie kamery automatycznie. niestety po podlaczniu wszytskiego brak jakich kolwiek oznakow obrazu ... po podpieciu do av1 muzyki z tel. jakosc jest beznadziejna szumi i ledwo co slychac ... moze ktos z was juz cos takiego podpinal. moze jest jakas inna opcja wpiac sie do tego tv boxa?? W moim a4 b7 jest orginal…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
witam Mam problem z wiatrakiem typu, gdy wyłaczam silnik(zimny), po chwili wlacza sie wiatrak, chodzi tak dlugo az nie przekrece stacyjki albo nie odlacze akumulatora. Wydaje mi sie jakby jakis czujnik oszalal i ciagle podawal komputerowi zly odczyt. Moze ktos mial taki problem i udalo mu sie rozwiazac. z gory dziekuje za pomoc Mateusz
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Raz na tydzień, dwa, po zamknięciu samochodu (A4 B7) włącza się fabryczny autoalarm. Otwieram auto, zamykam ponownie, i znów to samo. I takiej zabawy z 10 minut, aż w końcu się uspokaja. Próbowałem nawet wyłączyć czujniki alarmu wewnątrz auta i te od podnoszenia ale to nic nie daje. Tak czy tak się włącza. Miał ktoś podobny przypadek? Czy ma ktoś pomysł co to może być?
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Ma ktoś może specyfikacje VW olejów i płynów do A4 B7 quattro. 1.8 T BFB jaki (fabrycznie zalecany) olej, jaki olej do skrzyni (M6), do dyfra, wspomagania itd.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Z tego co widzę sterowanie głosowe w autku jest tylko po niemiecku. Czy orientuje się ktoś czy jest możliwość modyfikacji chociażby na język angielski?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam tak jak w temacie napisalem interesuje mnie odblokowanie mojego rns-e Chodzi o to ze posiadam tuner cyfrowy z opcja usb wszystko pieknie ladnie ale... niestety nie mozna oglacac tv podczas jazy .... Moze juz ktos z was to robil u siebie?? pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, tydzień temu zakupiłem Audi A4 model B7, z 2005 roku. Auto ma motor w pojemności 1.9 TDI, 115KM. Od trzech dni mam taki problem. Przy niskich obrotach poniżej 2 tyś obrotów auto wydaje charakterystyczny świst, coś jakby jakiś wiatr albo przeciąg. Sytacja ma miejsce kiedy jadę na biegu bez dodawania gazu obroty na poziomie poniżej 2 tyś. Lub gdy hamuje silnikiem redukując bieg, lub też auto jest na biegu neautralnym a ja lekko dodaję gazu. Gdy przyspieszam dynamicznie dziwięku nie ma. Co to może być? Ktoś zasugerował mi, że to jakieś łożyska. Czy ktoś pomoże mi zdiagnozować problem?? Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Posiadam A4 B7 2004r z navigacją między zegarami (FIS). Czy posiada ktoś instrukcję do tego modelu navi? Z góry dziękuję za pomoc!
-
- 1 odpowiedź
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
witam, mam do wymiany tylni zderzak i podczas przegladania ebaya natrafiłem na kompletny zderzak z czujnikami parkowania (moja wersja takowych nie posiada) i teraz mam pytanie co mósiał bym zrobić żeby je podłączyć?jakiś dodatkowy moduł? z jakimi kosztami to się wiąże? pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Przeszukałem już chyba cały internet zanim dodałem ten temat. Chciałbym wymienić w swoim A4 rozrusznik, talko na dobrą sprawę niby banalne pytanie ale gdzie tak naprawdę w moim modelu on się znajduje. W sieci na dobrą sprawę jest wszystko dostępne o naprawie, wymianie, demontażu i umieszczeniu do wszystkich modeli audi A4 B7 rocznik 2006. Jednak mojego nie mogę nigdzie wykopać. Po obejrzeniu wszystkiego co dotyczy wszystkich modeli B7 i porównaniu z moim domyślam się mniej więcej gdzie jest ale to tylko domysły. Moje auto to A4 B7 Sedan 1.6 2006r (8EC) 102KM 75kw. Jeżeli ktoś z was miał do czynienia z rozrusznikiem w tym modelu prosiłbym chociaż w dwóch zdaniach op…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
witam.chciałbym podmienić oryginalny głośnik basowy w audi b7 avant.pytanie tylko ,jakiej mocy maks.można glosnik wmontować?no i jaki ma rozmiar?(nie chcę wszystkiego 2 razy rozbierać/sprawdzanie/kupno/montaż). oczywiście marka też jest ważna,wiec proszę o pomoc,może ktoś już to robił i ma doświadczenie? z góry wielkie dzięki.
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-