Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
Witam Przymierzama się do wymiany koła dwumasowego w skrzyni dsg z uwagi na to że koszta są kosmiczne bo około 2 tyś za sam dwumas zastanawiam się nad regeneracją. Może ktoś z Was regenerowałeś i może się podzielić swoim doświadczeniem? Moze kto poleci zaufaną firmę gdzie można zregenerować? A może kompletnie odradzacie takie rozwiązanie? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, opinie itd
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam w swoim audi A3 8p sportback 2.0 tdi 2012r. następujące problemy: 1. Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie mógłbym kupić fotel kierowcy w pełnej elektryce lub jakie inne modele foteli audi będą kompatybilne do mojej a3 ? Czy ktoś wie w jakich modelach audi występuje ten sam model fotela ? 2.Autko sprowadzone z francji i chciałbym po numerze VIN poznać jogo historie, jaka strona gwarantuje najobfitszą historię serwisów oraz blacharki z terenu francji ? 3.Gdy zamknę auto z kluczyka i otworzę lewe drzwi tylne się nie otwierają dopiero muszę od środka je otworzyć a jak to zrobię to przy ogólnym otwarciu auta nie ma problemu, do momentu aż zamknę auto z kluczyka i …
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chciałbym sie dowiedziec czy jest sie czym martwić i szukać usterki ? Czy moze dac sobie spokoj i nie szukac problemu jesli autko pali i dobrze pracuje ? Tutaj filmiki z Grup silnika 18 i 23. Prosił bym o porade:
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Mój problem polega na tym, że wszystkie opony od wewnątrz starły się do zera, że się tak wyrażę, z przedniej lewej opony wyszły nawet druty.. Opony w tym roku kupilem nowe i założyłem na nowe felgi. Oczywiście według producenta felgi pasują do tego auta jak i opony do tych felg, więc oszczędze pytań na ten temat. Zauważyłem to dopiero dzisiaj gdy zostawiłem koła skręcone na parkingu, bo inaczej wgl tego nie widać jeżeli nie patrzy się na autko od spodu lub też się tam głęboko nie zagląda. Dodam również, że jak jeździłem na zimonych oponach z oryginalnymi felgami audi to tego problemu nie bylo. Jest to Audi A3 8P Sportback rocznik 2012 1.4 TFSI 125 …
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem, mianowicie wczoraj oddałem audi na wymianę hamulców, a gdy następnego dnia odebrałem go to dziwnie miga kontrolka od ESP, jak stroboskop. Powiedzieli ze to dlatego że do wymiany jest czujnik kąta skrętu. Wiedziałem o tym od pół roku ale nigdy nic nie wyskakiwało a teraz nie dość że jest to jeszcze dziwnie miga. Co oni tam zrobili ? Wyglada na to ze samochód nie ma teraz ABSu i ESP. Proszę o pomoc, może ktoś się zna ? Ktoś mógłby pomóc, Warszawa i okolice ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, gdzie dostanę takie same nakładki na lusterka tylko dla wersji gdzie nie ma kierunkowskazów w lusterku? Jeśli ktoś ma link chętnie przygarnę, bo przeglądałem aliexpress i widziałem tylko takie z wycięciami na kierunkowskazy.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam..podpowie mi ktos jak nazywa sie ta czesc? Pacjent audi a3 8p 1.9tdi 105 km Z gory dzieki
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie pisze bo już ręce rozkładam . Mianowicie auto gdy po stoi całą noc i tak do południa dnia nowego pojawia się takie coś. Na ciepłym pali elegancko a gdy przychodzę po nocy taki problem. Świece sprawdzanie miernikiem ale nie wykręcane wedle miernika da dobre. Akumulator nowy ładowanie ponad 14. Problem istnieje na filmiku niżej . Obroty równe moc pełna. 1.9 TDI bkc 105 km VID20221202223725.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Jestem nowy na tym forum więc proszę o wyrozumiałość . Zakupiłem z Francji audi a3 8p 2007 rok od pierwszego właściciela z przebiegiem 140000 uszkodzone ... lekko przod. Po zrobieniu samochodu Dziś pojawił się problem wyjechałem samochodem pierwszy raz z garażu i poprzejechaniu kilku kilometrów samochód zgasł (zero błędów) po ciężkiej próbie odpalił ale problem powraca nie dostaje paliwa filtr wymieniony . Na wolnych obrotach może chodzić godzinami ale jak tylko przejedzie parę kilometrów paliwa brakuje A po odkreceniu filtra wydaje mi się za mało paliwa bardzo proszę o pomoc ponieważ we wtorek mam przegląd. Dodam że po nocy odpala normalnie
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam ! Mam problem polegający na grzechotaniu rozrządu. Odgłos grzechotania słychać tylko przy rozruchu totalnie zimnego silnika np po całej nocy na parkingu i trwa on jakieś 3 sekundy potem wszystko wraca do normy. Nie ma innych objawów. Jestem świadomy że wymiana się zbliża nieubłaganie ale pytanie brzmi: czy trzeba wymieniać natychmiast ? Czy może poczekać jeszcze chwilę i będzie to w miarę bezpieczne ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć i czołem. Niestety stał się pech w moim Audi. Przy wymianie tarcz i klocków z prawej strony ukręciłem gwint na zwrotnicy. Druga strona wymieniona bez problemu a tutaj miałem wrażenie jakbym dokręcał śrubę w maśle i nagle puściło. Kręci się ale nie wypada. Proszę podpowiedzcie wymiana zwrotnicy w tym wypadku czy jest opcja jakimś magicznym sposobem taki gwint na nowo urobić? Dzięki!
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Czy wiecie na jaką wysokosc ustawic bi-xenony zeby bylo mozna je zakodowac? Audi a3 8p swiatla skrętne. Nie wiem na jakiej wysokosci powinno sie je ustawic na stacji diagnostycznej.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Siema, posiadam audi a3 2.0 TDI 140 km. Auto sprawuje się git, ale mam jeden problem. Gdy ruszam gwałtownie z pierwszego biegu przepinam dalej wszystko idzie płynie sprawnie bez dymka. Natomiast podczas wyprzedzania z niskich obrotów, około 1600 gdy wcisne gaz w podłogę moje auto łapie laga do 2600 obrotów, przyspiesza ale słabo i puszcza czarnego dymka. Gdy osiągnie 2600 obrotów auto wystrzeliwuje, pełna moc czuć wbicie w fotel zero dymka. Czy ktoś mi może powiedzieć co może być tego przyczyną? Nie zawsze pojawia się to dymienie gdy umiejętnie dodam gazu i poczekam do 2600 to dymu nie ma.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć w Grudniu będę w posiadaniu Audi A3 z 2010 roku z silnikiem 2.0 TDI 170km, ma on nabite 330000km. Będzie to mój pierwszy samochód, dlatego też mam kilka pytań. Oczywiście oprócz standardowych obligatoryjnych rzeczy do zrobienia takich jak wymiana oleju, filtrów, klocków hamulcowych itd. Stąd pytanie, jakie dodatkowe modyfikacje polecacie do tego modelu, co warto zrobić co warto wymienić, na co zwrócić uwagę, czy macie jakieś nieprzyjemne doświadczenia z tym modelem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Potrzebna mi pomoc z nie otwierającą się klapą bagażnika. Wymieniłem wszystko: moduł, przycisk, zamek, cięgno od zamka. Przeglądałem styki, wszystko ok - a klapa dalej się nie otwiera. Brak jest też zasilania w bagażniku. Jeśli pomine moduł i dam na krótko, to lampka i cięgno od zamka działają.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
1.9 TDI BKC (105KM) MAPA (147KM) Witam zdecydowałem się na regenerację turbiny może i jeszcze nie potrzebnie ale zaczęła puszczać trochę olej więc czemu by nie. Również mechanik podczas wykręcania jej i wyslalania do firmy wymienił uszczelki kolektora ssącego całą kompletna odmę wraz z pokrywą wyczyścił egr i wymienił uszczelki. odebrałem samochód co się okazało auto nie ma mocy. Wchodzi w tryb awaryjny. Samochód po chiptuningu fabrycznie 105 koni obecnie 147. Dodam że chiptuning mam już z rok czasu i zero problemów więc problem Napewno nie polega przez to. Słychać również podczas dodawania gazu słyszalne trzepotanie tak jak by wiatraczek nakręcił i ws…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich , Jestem tu nowy mam prośbę czy ktoś mogły mi powiedzieć, pomóc jak spasować zderzak w audi a3 sportback 2009?? , nie mogę spasować lampy od strony wewnętrznej do zderzaka, na lampie przedniej lewej jest przerwa 4 mm, a na lampie prawej niema jest idealnie ze kartka papieru nie wejdzie.To samo mam z przerwami między maska a grillem prawa strona idealnie z lewej jest nierówno proszę o pomoc .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, po odłączeniu akumulatora padł mi licznik, mechanik go naprawił lecz znowu się popsuł. Zamówiłem drugi licznik o takich samych numerach, lecz mechanik powiedział mi ze potrzebny jest do niego kluczyk. Czy bez kluczyka jest możliwość adaptacji nowego licznika ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. posiadam audi a3 2006r. Mam fabrycznie wstawione do miej radio na kasety. Mam pytanie czy do takiego radia (nie mam AUX) jest możliwe wczepienia modułu Bluetooth/ kostki Bluetooth. Jeśli nie to jakie macie alternatywy? Ogolnie nie działa mi gniazdo na zapalniczkę i czy to problem. Nie znam się za bardzo na tym wiec liczę na pomoc. Za każdy komentarz z góry dziękuje.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w ostatnim czasie padła u mnie stacyjka w Audi a3 8p 1.6 tdi CAYC z 2010 roku. Zakupiłem obudowę wraz z kostką. Po przełożeniu wkładki stacyjki do nowej obudowy i przekręceniu kluczyka załącza się jedynie radio, natomiast na zegarach żadne kontroli się nie zapalają i nie można uruchomić silnika. Wszystkie kostki są podpięte oprócz tej załączonej w zdjęciach. W związku z tym pojawia się moje pytanie czy trzeba kodować stacyjkę do systemu immobilizera pomimo przełożenia starej wkładki czy problem tkwi w podłączeniu kabli bądź wadliwej kostce stacyjki. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem z audi a3 8p 2009r, 1.6tdi 105km. Przy schodzeniu z obrotów pojawia się kontrolka świec żarowych i znika po ponownym uruchomieniu samochodu. Pojawia się to tylko na rozgrzanym silniku. Po podłączeniu komputera pokazuje błąd przepływomierza. Wstawiłem już dwa inne i dalej to samo. Wiecie co może być przyczyną tego?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam .Mam problem z którym nie za bardzo potrafię sobie poradzić . Nie działają zamki w tylnych drzwiach Prawy i lewy . Wszystkie inne działają normalnie . Podmieniałem całe zamki na nowe i też zero reakcji. Cały czas są w pozycji otwartej . Sprawdziłem bezpieczniki w kabinie obok kierowcy i są sprawne . Pytanko więc . Gdzie i od czego mam zacząć szukanie uszkodzenia ? Może dysponujecie jakimś schematem podłączeń zamków centralnych lub przerabialiście już ten temat. Będę wdzięczny za każdą poradę ..Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam od dłuższego czasu problem z check engine. Na początku pokazywało mi że to pompa powietrza wtórnego. Faktycznie była zalana wymieniłem na oryginalną oraz zawór również nowy. Przez jakiś czas był spokój i znowu wyskoczyła kontrolka... Komputer nie pokazuje błędu. Jakiś pomysł ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Chciałbym zapytać o jeszcze jeden problem mianowicie przy jeździe około 5-10 km/h i prawie pełnym skręcie kołami obojętnie lewo czy prawo , jest straszne skrzypienie jakby metal ocierał o metal albo metal o gumowy element, sprawdzane przez 3 mechaników każdy po weryfikacji stwierdził ze wszystko jest Ok, auto sprawdzane w ten sposób na podnośniki poczuli bez obciążenia ponoć nie wydaje takich dźwięków i nie wydaje takich dźwięków przy skręcaniu kierownica w miejscu
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-