Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez michal_kr,

Witam, Chciałbym wymienić zawór EGR (jak w temacie) i mam parę pytań. Czy zawór ten otwierany jest ciśnieniem, czy może w inny sposób i czy po wymianie wymaga adaptacji przez podłączenie do komputera? I jeszcze jedna kwestia, czy w miejscu oznaczonym strzałką na zdjęciu przychodzi jakieś uszczelnienie? Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.

• 1 odpowiedź
    • 6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Supreme,

Witam, Ostatnio zaczela mi sie pojawiac kontrolka silnika, dzisiaj pojechalem do znajomego podpiac pod komputer i wyrzucilo te dwa bledy pokazane na zdjeciach. Czy sa to rzeczy ktore trzeba natychmiast robic oraz z jakimi orientacyjnie kosztami mam sie liczyc ? Dodam ze jutro jade w "trase" ok 250km i czy bez problemu mozna pojechac i sie tym nie przejmowac? Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi!

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich. Czy mógłby mi ktoś napisać jak wymienić złącze elastyczne rury kolektorowej przy A3 1.6 benzyna 102 konie BSE 2006r, ile takie złącze/dwuzłącze może kosztować i gdzie je kupić ? Od razu mówię, że na allegro takiego złącza nie mogę znaleźć. Wydech jest dość hałaśliwy, a po wczorajszym wjechaniu na kanał żadnej dziury nie znalazłem i wydaje mi się, że właśnie tylko to złącze może być winne. Z góry dzięki.

• 1 odpowiedź
    • 6,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez aro69,

Witam wiem ze jest juz taki temat ale mam taki mentlik ze musi mi ktos to wyłumaczyc. pierwsze pytanie jest takie czy kupujac zdrzak musze miec identyczny numer czy inne tez maja szanse pasowac jak np. 8P0 ktory wyglada tak samo włacznie z halogenami jak i zaslepkami Czy musze kupowac taki prowidoly o nr 8P4 807 105 jezeli chodzi o maske to trzeba wymienic to jest pewne lecz gdy dzwonilem do goscia to powiedzial ze błotniki i lampy bede tez musial... ja juz sam nie wiem prosze o pomoc bo chce zaczac to robic

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez str92,

Cześć, nie znalazłem podobnego tematu. Mianowicie dzisiaj przy podwyższeniu obrotów na biegu jałowym do ok 2 tys. i puszczeniu pedału gazu, auto samo zaczęło sobie dodawać i odejmować gaz na poziomie 1,4-1,8, wciśnięcie sprzęgła nic nie dało. Dopiero wrzucenie 1 biegu i ruszenie pomogło, po czym problem znikł. Co to może być? Dodam, że nie ma błędów na komputerze. IMG_3958.MOV

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  6. witam, proszę o poradę czy zmiana opony w A3 2.0TDI z 225/45 R17 na 225/50 R17 jest możliwa? Czy taka opona wejdzie w nadkole i będzie się dobrze sprawować? Sprawa dotyczy opon letnich na alufelgach, auto przyjechało na jesieni z niemiec na letnich oponach 225/45 R17, niestety nie nadają się już na ten sezon. Mam z poprzedniego auta Ford S-max w super stanie Continental ContiSportContact3 225/50 R17 ale nie wiem czy będą dobre, nie jest to rozmiar standardowy do A3. W załączniku porównanie opony standardowej i zamiennika. Co o tym myślicie? opona.bmp

• 2 odpowiedzi
    • 10 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Hoori,

Witam piszę z zapytaniem o turbo posiadam audi a3 8p Sportback 2.0tdi 140 koni zabieram się do wgrania mapki na 170 koni + oraz zmiany turbo na większe posiadam turbo od a6 c6 2.0 tdi 180 koni. Moje pytanie czy przy zamianie turbo jest tez wymagana zmiana kolektora czy turbo będzie pasowało na ten który już jest w aucie.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Blinx,

Witam serdecznie. Mój problem polega na tym, że wszystkie opony od wewnątrz starły się do zera, że się tak wyrażę, z przedniej lewej opony wyszły nawet druty.. Opony w tym roku kupilem nowe i założyłem na nowe felgi. Oczywiście według producenta felgi pasują do tego auta jak i opony do tych felg, więc oszczędze pytań na ten temat. Zauważyłem to dopiero dzisiaj gdy zostawiłem koła skręcone na parkingu, bo inaczej wgl tego nie widać jeżeli nie patrzy się na autko od spodu lub też się tam głęboko nie zagląda. Dodam również, że jak jeździłem na zimonych oponach z oryginalnymi felgami audi to tego problemu nie bylo. Jest to Audi A3 8P Sportback rocznik 2012 1.4 TFSI 125 …

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez rafau62,

Witam serdecznie, jestem posiadaczem Audi A3 1.8 TFSI 160 2011 rok, otóż moje pytanie czy to normalna reakcja samochodu gdy podczas odpalania przez pierwsze ok. 15-20 sekund auto trzyma 1200 obrotów i jest lekko głośniejsze( nie jest to duży hałas) po czym spada do optymalnych obrotów i juz pracuje cicho i równo. Przy odpalaniu nie ma innych objawów typu wibracje, głośny dzwięk silnika itp, dzwięk dochodzi raczej z tyłu auta i lekko z pod maski po czym się normuje po 15-20 sekundach jak pisałem. Znajomy mówił że te auta mają jakiś "odkurzacz" i nie zrozumiałem o co mu dokładnie chodzi i że to normalne. Auto ma tak tylko gdy postoi noc ewentualnie te 8 godzin w pracy. Jaki…

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 10,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez rafau62,

Witam, dziś przy kontroli poziomu płynów standardowo sprawdziłem poziom oleju i ku mojemu zdziwieniu zwiększył się on. Miesiąc temu przy sprawdzaniu oleju poziom wynosił lekko ponad połowę bagnetu, dziś wartość pokazywała w granicach maxa oraz na samym dnie bagnetu pojawiła się mała kropka znana mi już jako "masło" na korku braw objawów masła. Odcinki jakie pokonuje to ok. 10 km do pracy dawno również nie przepaliłem auta na większej trasie, czy powodem może być to że jest zima i przy tych temperaturach na niedogrzanym silniku woda skrapla się do oleju? Auto Audi a3 8P 1.8T 2011 Benzyna. Poziom płynu chłodniczego bez zmian.

• 2 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.