Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
Witam mam takie pytanie w mojej audi a3 8p 1.8tfsi 160koni występuje dziwny dźwięk tylko na zimnym i tylko z rana słychać go 1-2 sekundy na ciepłym już nie ma tego dźwięku dodam linka na You tuba żebyście mogli tego posłuchać dzięki z góry za podpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich forumowiczów . Mam problem ze swoim Audi cały czas pali się kontrolka byłem u mechanika i on nie wie co ona oznacza . Podłączył pod komputer i wszystko gra silnik cacy wykryło tylko problem z przyśpieszeniem bocznym . Czekam na tel od mechanika ale chyba się jeszcze nie dowiedział bo nie dzwoni . Kontrolka wygląda w kółku zakończonym strzałką jest trójkąt z wykrzyknikiem . Kontrolka jest koloru żółtego . Czy można jeżdzić samochodem z tą kontrolką ?? Ogólnie autko nie daje żadnych sygnałów że coś nie tak . Czy ktoś miał podobny problem ?? Proszę o Pomoc Tomek
-
- 6 odpowiedzi
- 68,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z moją a3 1.9 tdi, otóż podczas zwiększania prędkość słychać "ćwierkanie", podczas stałej prędkości jest cisza. Co to może być? Ktoś pomoże?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie. Od jakiegoś czasu w lusterku widzę czarny dym nie jest on potężny ale jakiś jest. Silnik to 1.9 tdi bkc po chipie na 147koni. Niedawno zmieniłem olej postanowiłem zmienić markę na Motul 5w40 wcześniej Castrol turbo diesel 5w40. Przed zmianą oleju auto również już było po chiptuningu i na Castrolu nie zauważyłem żadnego dymu w lusterku. Po zmianie na motula już pojawił się ten dym. Seria na chamowni wydmuchała 113 koni powinna 105. Więc silnik nie jest jakoś mocno zniszczony. Dodam że słychać podczas zmiany biegów taki wylot powietrza(świst) ale auto nie spada z obrotów ma moc nie faluje na obrotach
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wam , czy ktos pomoze jak wymienic czujnik abs tył audi a3 8p 2005r. Z góry dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie dokładnie znajduje się czujnik ESP. Dodam że szukałem pod kierownicą i za schowkiem bez rezultatu.
-
- 4 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, otóż mam taki problem w samochodzie małżonki - klima włącza się dopiero po nagrzaniu silnika, pokazuje w VCDS temperaturę powietrza zasysanego -50 stopni (czujnik G89). Swoją drogą - czy błędnie odczytana temperatura zasysanego powietrza ma wpływ na spalanie ? dzięki, pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem, mianowicie wczoraj oddałem audi na wymianę hamulców, a gdy następnego dnia odebrałem go to dziwnie miga kontrolka od ESP, jak stroboskop. Powiedzieli ze to dlatego że do wymiany jest czujnik kąta skrętu. Wiedziałem o tym od pół roku ale nigdy nic nie wyskakiwało a teraz nie dość że jest to jeszcze dziwnie miga. Co oni tam zrobili ? Wyglada na to ze samochód nie ma teraz ABSu i ESP. Proszę o pomoc, może ktoś się zna ? Ktoś mógłby pomóc, Warszawa i okolice ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie , mam w moim a3 problem z czujnikiem spalania stukowego , kasuje , trochę pojeżdżę podłączam kompa i jest ponownie . Auto podczas przyspieszania ma takie chwile zastanowienia i znowu zaczyna ciągnąć , czujnik podmieniany … ktoś już doświadczył takiego błędu ??
-
- 0 odpowiedzi
- 588 wyświetleń
-
-
witam proszę kolegów o zamieszczenie zdjęcia lub instrukcji gdzie w powyższym silniku znajduje się czujnik temperatury. z góry dziękuję!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuję pomocy w zlokalizowaniu czujnika temperatury powietrza dolotowego... silnik 2.0 fsi ktoś coś
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś wie, gdzie znajduje się przycisk, lub jak się włącza, aby działały czujniki parkowania?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Czy orientuje się ktoś z Was ile może kosztować w serwisie czyszczenie i adaptacja przepustnicy przy A3 1.6 benzyna 102 konie ?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Zapewne temat był poruszany już setki razy na różnych forach, ale nie znalazłem pomocy do 8P. Postanowiłem odgrzybić sobie parownik preparatem odgrzybiającym (wurth). Na opakowaniu jest napisane żeby wpsikać preparat do przewodu odprowadzającego wilgoć z parownika (gdyby ktoś potrzebował przewód ten ma wyjście pod aluminiową osłoną na wysokości katalizatora, ok. 10cm powyżej linii podwozia). Ja jednak zdecydowałem że część środka wpsikam bezpośrednio na parownik od strony filtra kabinowego (parownik znajduje się mniej więcej na wysokości klimatronika, wkładając rękę do otworu na filtr kabinowy można wyczuć żeberka po lewej stronie). Stąd moje pytanie: czy jest różn…
-
- 0 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry jestem nowy więc się witam. Mam takie pytanie jak zdemontować kolektor ssący do wymiany uszczelki pokrywy zaworów silnik 1,6 bse 8V 102 kM w audi a3 8p 2006 rok. Bardzo proszę o zadęcia i opis w miarę szybko . Pozdrawiam Tadeusz
-
- 0 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam Audi A3 2,0TDI motor CBAB z 2009 roku. Od dluzszego czasu stoij w garazu nie jezdzona i nie odpalana, dzisiaj chcialem ja troche przedmuchac,i zauwazylem ze na postoju nie mozna jej wkrecic na wyzsze obroty niz 2500 ale podczs jazdy wkreca sie do czerwonej kreski i tu pytanie czy to jest normalne czy cos sie zapchalo albo popsulo?
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam interesuje mnie czy maska od Audi A3 2009r pasuje do modelu z 2006r, pozdrawiam i prosze o odpowiedz
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, miałem ostatnio problem z działaniem multifunkcji na kierownicy(odbieranie połączeń itp) Okazało się że był wypięty jeden z odpowiedzialnych za to bezpieczników, uzupełniłem braki i wszystko działa, jednak znajomy mechanik powiedział że było to wypięte, ponieważ moduł telefonu czy też zestaw głośnomówiący lubi kraść prąd. Moje pytanie czy ktoś też przerabiał taki przypadek i jak można to naprawić innym sposobem niż wyciąganie bezpiecznika i czy jest to w ogóle prawda
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie - chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe coś takiego, jak podłączenie w jakiś sposób do fabrycznego radia, przewodu z gniazdem USB na końcu, który byłby wyprowadzony np. w schowku? Czy jest to możliwe? Jeśli tak, to gdzie można coś takiego kupić i czy radio obsłuży odtwarzanie z pendrive przez owe gniazdo usb? Auto to Audi A3 8P z 2007 roku z radiem AUDI NAVIGATION.
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam od jakiegoś czasu zaczęły występować drgania karoserii podczas odpalania jak i gaszenia silnika nie ma znaczenia czy zimny czy ciepły czasami są to lekkie drgania a czasami jak by miało wyrwać motor z pod maski Audi A3 8P 2005r 1.9TDI (BLS) Sprzęgło wymienione ~6000km
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich . Zmieniam pojazd oczywiście na audi no i mam obawy że chcą mi wcisnąć w komisie jakiś bubel, mówią że wszystko ok itd ale ja mam złe doświadczenia i dlatego proszę was o pomoc . AUDI A3 2007rok 2,0 tdi 170ps i oczywiście DSG. nr vin WAUZZZ8P27A069289 Jeśli coś się dowiem to będę bardzo zasdowolona :-) Pozdrawiam Kasia
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie . Mam dosyć nietypowy problem z A 3 . Podczas jazdy auto sobie zgasnie spontanicznie ( nie ważne czy zimny czy ciepły ) niestety kręcenie rozrusznikiem nic nie pomaga.. Po jakims czasie , powiedzmy 5 godzin atrojeczka magicznie sie naprawia .. Teraz sprostowanie : - Identyczne zachowanie miało miejsce rok temu , rowniez w zimę . w lato brak problemów Badanie kompem : -Utrata zasilania świec żarowych - spontaniczna utrata kontroli sterownika głównego - przeładowanie turbosprężarki Kolega mi teraz powiedział że to przez świece żarowe , słabo sie znam dlatego byłem przekonany że świecę grzeją sie tylko przy odpalaniu silnika , kum…
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Jak w temacie - samochód drży podczas przyspieszania, przy czym zazwyczaj pojawia się to przy 80 km/h i wyżej. Wszystkie części w aucie są nowe, auto kupione rok temu. Proszę o podpowiedź co może być przyczyną ? Auto to Audi A3 8P 2.0 TDI
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Panowie potrzebuje pomocy, miałem problem ze skrzynia DSG w A3, 2.0 Tdi 2006 BMM, pad mi sterownik DSG250 otóż sypał błędami jak się zagrzal za każdym razem inymi, okazało się że sterownik do wymiany, kupiłem sterownik od Passata b6 i teraz wszystko jeździ ładnie biegi zmienia tylko są dwa błędy pierwszy to 1208- zmienione zestawy danych w sterowniki to pewnie odnośnie numeru vin i drugi to 18290-brak informacji z elektrycznego hamulca postojowego który w b6 był a w Audi już go niema teraz jak to wyłączyc żeby sterownik o to się nie upominał i jak zmienić żeby znikł błąd 1208?? Z góry dzięki za Pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-