Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
Witam jakiś czas temu urwała mi się śruba w podwoziu która nie wiem do czego służy, może ktoś jest w stanie powiedzieć co to jest i czy można to wymontować. Pacjent Audi a3 8p 2004r 3 drzwiowy. Zdjęcia dodam w załączniku. (Wisi to pod fotelem pasażera)
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Posiadam Audi z zwykłymi fotelami, chciałbym je zmienić na podgrzewane w S-Line i pytanie : - Zmiana foteli polega na wyciągnięciu starych i włożeniu "nowych" ? czy trza coś dodatkowo dokupić/zmieniać/ciąć itp. - Aktualnie nie mam wgl grzania dupy jaki jest koszt podłączenia całej instalacji ? (+/-) wraz z materiałami. - Czy fotele 3d będą pasowały do 5d ? Pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Od kiedy był montowany w a3 dpf? Do się to sprawdzić po kodzie VIN czy powinien być tam?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Mam kilka pytań. Posiadam audi 2003 r. 2.0 krótkie. Mam zwykłe światła. Chciałbym zamienic na led z przodu i tylu. Jak widziałem z led z tyłu nie będzie problemu. Kosztuja okolo 600zl. Ale z przodem jest klopot. Chciałbym kupić orginalne. Ale jak patrze na allegro to są same do bixenon + led. Co mam zrobić by wmątować ??? Moje audi wygląda tak jak w załączniku.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam ostatnio walnąłem w sarnę i uszkodziłem lampę. Szukam używanej jednak nie potrafię do końca zrozumieć oznaczeń dokładnie chodzi o te AJ na końcu dużo lamp ma inne na przykład BB BG itp... (mimo iż reszta numerów się zgadza) I teraz pytanie czy musze mieć lampę z dokładnie takim samym oznaczeniem czy te dwa ostatnie znaki mogą się różnić ?
-
-
- 5 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam ogromna prosbe i pytanie zarazem. Jestem nowym posiadaczem audi a3 8p 2003r silnik 2.0 tdi 16v . Od wczoraj zapalila sie kontrolka "engine" . Obroty silnika zaczely "falowac" tzn na zimnym silniku jest to wiekszy problem gdyz jest to znacznie odczuwalne natomiast od momentu gdy sie nagrzeje to jest to zdecydowanie mniej odczuwalne lecz co jakis czas chwile "potelepie" autem. Moc ma normalna "tylko" te falowanie silnika ..... . Podlaczylem komputer u znajomego mechanika co pokazalo nastepujaco brzmiacy komunikat , blad : ''silnik przepustnicy zawirowania-brak sygnalu " . Mechanik powiedzial tyle ze tzreba by bylo rozebrac i zobaczyc co jet z…
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
witam , kupilem audi a3 sprowadzona z wloch i zastanawiam sie czy mozna gdzies kupic orginalny plastic tzn orginalne mocowanie do tablicy na przednim grillu bo wlosi maja male tablice i musialem zamontowac zwykle plastici a nigdize czegos takiego niemoge znalezc chyba ze z calym pelnym grillem... z gory dziekuje za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy ma ktoś pojęćie (manual) jak wyjąć panel nawiewu w 8P, popielniczkę i osłonkę od przekładni zmiany biegów w automacie?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
450 lub 510 KM do wyboru... głowa boli http://www.tuning.v1...mocy,66241.html
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam AUDI A3 8P HATCHBACK 5D 1.9 TDI 105KM 77KW BKC 2005r. Ponad 480tyś. przebiegu. Auto sprowadzone z NL. 2 właścicielem była moja siostra, a ja jestem 3. Ona wymieniła 3x gumowy przewód doładowania do intercoolera oraz intelcooler bo pękły te części. Ja wymieniłem 2x przewód, regenerowałem turbo doładowanie zamiast być 0,9bara jest 1,5 już po odliczeniu 1bara. Turbo zostało przykręcone na zmiennej geometrii aby nie pękał przewód i po 6-7mc kolejny raz biały dym z turbo padło. Mechanik stwierdził, przez to że geometria jest przykręcona to wirnik nie nadąża wypuszczać spalin które walą w łopatki i wałek dostaje luzu wzdłużnego i dlatego tak się dzieje. Moj…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Montował ktoś taki bluetooth do tego radia?Jak się spisuje i czy muszę kupić dodatkowa przejściówkę?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Forumowicze, Co sądzicie o jednostce 1.6 FSI Ambition w Audi A3 8p? Serio jest z nią tak źle, i należy jej unikać?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Posiadam Audi A3 8P 2.0 Tdi 136km z Dpfem z 2003 roku i mam powazny problem z dymieniem. Na poczatku po zakupie i przejechanie okolo 1000km autostrada zaczelo sie powazne dymienie. Po przejachaniu autostrada na postoju za samochodem byly kleby bialego dymu. Teraz jezdzac po miescie jest to samo czasem mniej czasem wiecej. Ostatnio jadac po autostradzie zaswiecila mi sie kontrolka niski poziom oleju wiec zjechalem na stacje aby dolac olej Elf 5w40 wczesniej bylo Mobil 1 5w40 ale akurat takiego na stacji nie bylo. Teraz dymienie jest coraz wieksze. Raz zadymi na bialo raz na niebieskawo. Samochod jest po wymianie rozrzadu, pompy oleju, dwumasy oraz poduszki pod …
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam pytanko odnosnie subwoofera w Audi a3 2.0 tdi 2005.Za cholere nie wiem jak przeciagnac kabel zasilajacy od akumulatora do srodka .Jezeli ktos mial juz do czynienia z tym prosilbym o podpowiedz>pozdro
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Co sądzicie o tym samochodzie? Mam już w zasadzie go ugadanego, ale chce się zaciągnąć opinii ekspertów https://www.otomoto.pl/oferta/audi-s3-audi-s3-360-km-doinwestowany-asystent-parkowania-zawieszenie-magneride-ID6BRqEE.html#25d08e95a7 oraz allegro https://allegro.pl/ogloszenie/audi-s3-8p-360-km-doinwestowany-7988905595 Dziwi mnie, że po wpisaniu numeru VIN wyskakuje wszędzie A3 1.6 diesel... WAUZZZ8P0AA145454 Ta S3 to na pewno S3? Co sądzicie o tych modyfikacjach? Taki samochód nada się do jazdy na codzień? (ok 60 km dziennie) po obwodnicy i mieście? Jak z kosztami utrzymania? Rozmawiając ze sprzedawcą spalanie to niby 8 l na trasie, p…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam proszę o radę może ktoś się spotkał audi A3 8p 2003 2,0 tdi nie chce palić jak na zegarze pojawia się świecą zarowa i ASP i wtedy również wlancza się wentylator wracam zapłon nieraz za pierwszym razem nieraz kilka razy wracam zapłon aż znika świecą i ASP i odpala co to może być a i dodam ze u elektryk podpiol komputer i niema łączenia ze sterownikiem komputera poprostu żadnych błędów może ktoś pomoże Pozdrawiam!
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, nabyłem w ostatnim czasie AUDI A3 2010r. Muszę kupić do niego prawego bixenona, lecz niestety nie wiem jak poznać po reflektorze czy jest on skrętny lub nie. Wiecie może czy da się to sprawdzić po kodach na reflektorze nie wyjeżdżając autem na drogi? Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Planuję wymianę rozrządu, próbuje ocenić koszty ale nie wiem nawet czy mam pasek czy łańcuch. Z tego co czytam, to różnie w tych autach bywa. Teoretycznie powinnam moc to znaleźć w instrukcji, ale mam po niemiecku, którego nie znam i nie wiem w którym miejscu szukać. Ktoś mnie nakieruje która to strona? A może ktoś ma dokładnie takie samo autko i będzie wiedział co tu jest. Audi A3 8P1 Sportback 2009, TDI 2.0 103KW, silnik CBAB
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam w swoim audi radio BNS 5.0 (jestem posiadaczem tego auta od 2 tygodni)działo się to od kąt je kupiłem Problem polega na tym że po odpaleniu auta przez jakieś 5 minut radio cały czas się włącza i wyłącza. Jest to dosyć irytujące
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
B&B przedstawiło cztery opcje stylizacyjne RS3. Największa moc jaką "wpakowano" w Audi to 510KM. Deklarowane przyspieszenie do setki wynosi 3,5 sekundy i prędkość maksymalną to 310 km/h. Smaczne kąski! więcej : http://www.tuning.v1...mocy,66241.html
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Przy okazji pojawienia się błędu, chcąc dowiedzieć się wiecej odczytałem "Freeze Frame". Patrzę a tam w rubryce Mileage piszę mi 494362 km!!! Co nie zgadza się z rzeczywistym przebiegiem. Czy to oznacza że handlarz cofnął mi licznik o 300 000 km?! Czy może mi cos w aucie świruje?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam jaki olej polecacie do silnika 2.0fsi z przebiegiem 240tyś,dodam że auto na niskich obrotach chodzi dosłownie jak diesel...z tego co się zorientowałem jest to skutek źle dobranego oleju. Proszę więc was o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o pomoc! Kupiłem Audi A3 2003r 8P i nie działają oba piloty do centralnego zamka. Zmieniłem baterie w jednym i próbowałem zakodować ale nic mi nie wychodzi i dalej muszę otwierać drzwi kluczykiem. Czy mógłby mi ktoś pomóc byłbym bardzo wdzięczny. Może ktoś ma dobry sposób. Ja robiłem to tak: Kluczykiem ze słabą baterią włączyłem zapłon w stacyjce, a kluczyk w którym zmieniłem baterię i chcę zakodować włożyłem do zamka po stronie kierowcy przycisnąłem przycisk z otwartą kłódką następnie zamknąłem drzwi kluczykiem , potem otworzyłem , wyjąłem kluczyk wyłączyłem zapłon i .....sprawdziłem ale nic nie działa . Proszę pomóżcie
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam a3 8p 1.6 102 km kupione niedawno ogólnie wszystko git na jałowym pracuje równo ale na każdym biegu po puszczeniu sprzęgła autko szarpanie ze dwa razy w jednej sekundzie dzieje się tak tylko po puszczeniu sprzęgła zrobiłem mały test każdy bieg dodaje i ujmuje gazu i zero szarpań w różnych kombinacjach czyli przepustnica wychodziła by ok drugi test bez gazu na każdym biegu naciskam puszczam sprzeglo i jest to szarpnięcie moj faworyt to poduszki silnika w ostateczności sprzęglo ale też przez myśl przychodzi mi wysprzprzeglik dodam że na zimnym jest ciut lepiej i jak wiozę 3 osoby to też mam wrażenie że lepiej jest co o tym sądzicie ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-