Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Mcintosh,

Witam.Dokładnie od wczoraj jestem posiadaczem tej małej czarnej bestii;)Na czym polega problem:otóż nie wiem dlaczego nie wyświetla mi się ani data ani nic innego.Dolny wiersz wyświetlacza pozostaje pusty i nie wiem czy to problem techniczny czy też uboga wersja licznika.I drugi problem:samoczynne ściemnianie podświetlenia tablicy przyrządów, radia, klimatronika i w ogóle wszystkiego co zostaje podświetlone po włączeniu świateł.Może ktoś zetknął się z takimi objawami już wcześniej i pomoże rozwiązać problem.Z góry dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Fakar,

Tak jak w temacie. Audi po dłuższym postoju (noc) odpala dopiero jak się doda jej gazu przez chwilę jakby się dusił i jest ok. Tak to odpala od strzała za każdym razem. Miałem błąd egr, wyczyściłem ale to nie pomogło. Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny? Czujnik temperatury jest sprawny sprawdzałem podpiętym elm327. Audi a3 8p 1.6 z gazem

• 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez krystian94013,

Witam, mam problem z moją a3 1.9 tdi, otóż podczas zwiększania prędkość słychać "ćwierkanie", podczas stałej prędkości jest cisza. Co to może być? Ktoś pomoże?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez str92,

Cześć, nie znalazłem podobnego tematu. Mianowicie dzisiaj przy podwyższeniu obrotów na biegu jałowym do ok 2 tys. i puszczeniu pedału gazu, auto samo zaczęło sobie dodawać i odejmować gaz na poziomie 1,4-1,8, wciśnięcie sprzęgła nic nie dało. Dopiero wrzucenie 1 biegu i ruszenie pomogło, po czym problem znikł. Co to może być? Dodam, że nie ma błędów na komputerze. IMG_3958.MOV

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez yllonka,

Witam, bardzo Was proszę o pomoc. Zauważyłam, że wiatrak od klimatyzacji chodzi cały czas po zgaszeniu samochodu. Jedyna opcja by się zatrzymał to rozłączenie bezpiecznika I teraz tak jeżdżę. Co może być tego przyczyną? Czy faktycznie trzeba wymienić oba wiatraki? Słyszałam że koszty tego są duże Chodzi o auto Audi A3 19.tdi 2004 r.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez piotr406,

Proszę o pomoc mam A3 2003r 2.0 fsi 8p pojawił się problem zapal i gaśnie tak co 2,3 dni check, po podpięciu pod komputer pokazuje sonde lambded,położenie wału rozrządu,katalizator wszystko sprawdziłem u paru mechaników auto jezdzi normalnie nie szarpie,mocy nie stracił a kat jest wycięty brak zapachu paliwa, pojawiło się to jak zatankowałem 98 verwe do pełna usłyszałem od mechanika że ma to wszystko zmienić bo to jest jakaś pierdoła ciężka do zlokalizowania ale to są straszne koszta sonda ponad 2000 zł itp. rozrząd zmieniony nie przestawiony to sprawdziłem proszę o pomoc może ktoś posiada wiedzę na ten temat pozdrawiam Piotr

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Szeryf635,

Witam od wczoraj borykać się z problemem dziwnego dźwięku wydobywajacego się z okolic silnika bądź silnika przy dodaniu gazu od 3k obrotow mniej więcej słychać jakby coś brzeczalo nie potrafię opisać tego dźwięku występuje na jalowym I przy normalnej jeździe. Załączam link do dziweku i pozdrawiam! https://www80.zippyshare.com/v/HpnfS3yo/file.html Silnik 1.6 fsi 115 km 2004 sportback 174 150 tyś

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Wariott,

Witam. Mianowicie mam problem z samochodem audi a3 8P Sportback 2.0 Tdi CBAB 2008r. Jakieś 800km temu wymieniałem kpl sprzęgło + dwumasa (Luk) na nowe, i teraz niedawno na zimnym silniku przy wciskaniu pedału sprzęgła zacząłem słyszeć skrzypienie, zdjąłem rozrusznik żeby podejrzeć i wygląda jak by skrzypiał docisk, ma ktoś pomysł jak z tym sobie poradzić? Bo to strasznie irytuje. Łapa nie skrzypi ponieważ jest tam wysprzęglik centralny. Sprzęgło bierze idealnie i biegi wchodzą też bez problemu.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez bysiaseb,

Witam, Mogę niejasno opisać sytuację , ponieważ nie bardzo się na tym znam, Mam problem przy wrzucaniu wstecznego biegu zgrzyta jak przy niedociśniętym sprzęgle...(co nie wchodzi w grę zawsze dociskam je do końca) Pare miesięcy temu wymieniony został dwumas – został zastąpiony jednomasem Pedał sprzęgła czasem drga. a3 8p 2007r.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Przemek999,

Witam, chciałem zapytać czy ktoś może mi polecić jakiś warsztat lub osobę, która jest w stanie zrobić przelot w moim A3 1.6 mpi w miarę niedrogo Warszawa i okolice. Planowałem to od dłuższego czasu ale kompletnie nie wiem kto może to zrobić. Jak szukałem w internecie to widziałem większe firmy, a tam cena jest od 2800. To nie na mój budżet. Chciałbym osiągnąć coś takiego: To identyczne audi z tym samym silnikiem

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Janko327,

Witam Planuje zakup Audi a38p 1.4 tfsi 125km, oscyluje w przebiegi do 150tys, i mam pytanie czy sa tu jacyś posiadacze samochodu z tym silnikiem, czytałem różne fora i są różne opinie na temat tych silników, interesują mnie wypowiedzi osób które maja lub miały styczność z tym silnikiem, wiele osób cos słyszało gdzieś czytało, jednak chciałbym konkretnych odpowiedzi. Rozważam tez silnik 1.6tdi,lecz ja jeżdżę 80% po mieście wiec nie wiem czy nie było by zaraz problemu z DPF. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Przemek999,

Witam, proszę o pomoc, mam następujący problem: wczoraj pojechałem do serwisu VAG w celu sprawdzenia samochodu. Pan podpiął się z laptopem i pogrzebał w VCDS-ie, po czym stwierdził, że nie może wejść w moduł 09 centralną elektrykę. Pomyślałem sobie no trudno, ale gdy wyszedłem z samochodu zobaczyłem że świecą się światła mijania mimo iż przełącznik jest na pozycji 0. Wiem że jest coś takiego jak tryb skandynawski, ale jeśli przełączę na inne światła to te powinny się wyłączyć. Przez to w żaden sposób nie da się włączyć halogenów czy świateł pozycyjnych. Nie działa także podświetlenie w środku ( zegary, kokpit). Facet stwierdził że jest problem z modułem komfortu i CAN. Na…

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez pablo1931,

005785 - Powertrain Data Bus P1699 - 000 - Missing Message from Steering Wheel Electronics - IntermittentWitam. Czy ktoś jest wstanie pomóc z tymi błędami 005685 - Powertrain Data Bus P1635 - 000 - Missing Message from A/C Controller - Intermittent

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Darro,

Witam serdecznie. Jest to moj pierwszy post i został założony ponieważ po ponad roku poszukiwań nie udało mi się znaleźć odpowiedzi a nawet podobnego tematu. Liczę na wasza pomoc! Problem dotyczy A3 8p 2.0 cffb w której to dochodzi do tzw wycia podczas jazdy. Problem ze zdiagnozowaniem jest taki ze pojawia się podczas jazdy dopiero od czwartego biegu przy ok 2tys obrotów i słychać również na 5 i 6 biegu lecz przy wyższej prędkości obrotowej silnika. Objaw nasila się podczas skrętu w lewo. Zgodnie z fizyką, dociążona zostaje prawa strona co oczywiście zostało wzięte pod uwagę i została zmieniona prawa piasta. Niestety nie przyniosło to żadnych efektów. Zosyalo wymienionych…

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez SlawekCZ,

Mam pytanie do Steev'a. Do czego służy ten opisany przez Ciebie na zdjęciu przycisk reset od spodu i regulowany przycisk boczny przy manetce wycieraczek? Audi a3 8p 1.9Tdi 2007.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Zielony,

Cześć otóż mam problem z otwieraniem auta z pilota Poprostu nie otwiera się, bateria została wymieniona, pilot miga więc chyba działa ,dodam że przy baku cos cyka przy kliknięciu na pilot , i również domykanie szyb dziala jak przekręcę kluczyk dłużej Ma ktoś jakieś pomysły? Od czego zacząć?

• Thanks
    • 5 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Steven2685,

Witam. Mam taki problem.Na ciepłym silniku po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika falują obroty,po chwili się stabilizują i jest ok.I tak za prawie każdym razem .Podczas postoju np na światłach, problem nie występuje.Tylko i wyłącznie po rozgrzaniu silnika I ponowym odpaluniu po paru parunastu minutach. Świece,Cewki, filtry paliwa powietrza wymienione.

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  18. Witam wszystkich! Mam mały problem właśnie z cyfrowym zegarkiem który jest umieszczony pod wskaźnikiem obrotomierza i nie bardzo wiem jak to można łatwo wymienić i jakie są to koszta...? Czy trzeba wymienić całą tarczę licznika wraz z wskaźnikiem przejechanych kilometrów czy też można sam zegar?? Byłbym baardzo wdzięczny gdyby ktoś poddał mi myśl jak uporać się z tym tematem.... Pozdrawiam!

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Mateusz A3,

Hej. Chcę pomalować zaciski w A3 8p. Proszę o poradę, jaki kolor wybrać? Zastanawiam się nad czarnym matem lub połyskiem albo czerwony połysk. Jeśli macie inne propozycje chętnie je przemyślę. W jaki sposób je pomalować? Mogę je wyczyścić i pomalować bez zdejmowania? Jeśli tak to jaki spray polecacie. Czy lepiej zdjąć dać do piaskowania i malowania proszkowego? Dodam że auto jest czarne, przed lift 2007r. Z góry dziękuję za porady. Dodam zdjęcie moich Alufelg. Są to 16".

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  20. Witam, Mam pewien problem, rozładował mi się akumulator podładowałem go wsadziłem i wszystko jest ok, ale po wyjęciu kluczyków ze stacyjki i otwarciu drzwi, włączają mi się światła mijania, świecą się przez jakieś 30 40 sekund po czym gasną, nie wiem jak to wyłączyć, bądź w czym tkwi problem, bardzo proszę o pomoc. Nie chce aby się włączały.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Szymek78,

Dzień dobry, mam problem z wymianą radia symphony 2 na radio chorus, jaką powinnam kupić przejsciowke ? . Z gory bardzo dziękuję za pomoc ps.Pierwsze zdjęcie radio chorus, drugie symphony

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez yogy234,

Cześć wszystkim, mam ofertę kupna A3 2006r 2.0 FSI, jak myślicie dobry wybór silnika? Jakieś opinie sugestie?

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Pablitko,

Witam. Posiadam Audi A3 8P 1.9 TDI 2008. Od pewnego czasu gdy na zewnątrz jest wilgotno moje radio zaczęło wariować. Przy włączeniu silnika radio włącza się i po chwili wyłącza i tak od 2-4 razy aż w końcu działa cały czas. Gdy silnik jest rozgrzany to radio dobrze działa, problem występuje przy dłuższym nie odpalaniu silnika. Wyciągnąłem wiązki kabli w obu drzwiach i poizolowałem na nowo wszystkie ubytki w izolacji. Pomogło na jakieś 2 tygodnie po czym problem wrócił. Dzisiaj znowu zdarłem stara izolacje i nakleiłem nową ale tym razem nie pomogło. Proszę o pomoc co może być przyczyną i co grozi jesli tego problemu nie uda mi się rozwiązać. Z góry dzięki za odpowiedzi i p…

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  24. Witam, Pewnie temat juz by walkowany ale z tego co szukalem to nigdzie nie ma dokladnie opisane co i jak... Wczoraj kupilem Audi A3 3.2 V6 2007 z przebiegiem 170 tys km. Chcialbym wymienic w nim olej silnikowy i rozrzad, stad moje dwa pytania na sam poczatek. 1. Co potrzebuje do wymiany oleju silnikowego? Wiem ze do kazdego samochodu jest potrzebny olej, filtr oleju i filtr powietrza ale pytanie czy potrzebne jest cos jeszcze? 2. Chcialbym wymienic tez rozrzad bo nie wiem czy byl wczesniej wymieniany a autko ma juz sporo przejechane wiec chcialbym to zrobic jak najszybciej. Co jest potrzebne do wymiany rozrzadu w tym potwor…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez MarekP1705,

Cześć. Od nie dawna jestem posiadaczem audi a3 8p 1.6 MPI i mam mały problem. A mianowicie falują mi obroty przy hamowaniu tzn. jak zrzucam bieg np. dojeżdżając do świateł to obroty spadają do 1200 i falują między 1200 a 1800 jeśli wcisne w tym czasie sprzęgło to wszystko się uspokaja czyli obroty spadają do 800. Jak nie wcisne sprzęgła to im mniejsza prędkość tym mniejsze falowanie..Jak stoję obroty w ogóle nie falują. Przepustnica była czyszczoną ale bez wyciągania. Macie jakieś pomysły co to może być?

• 2 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.