Audi A4 B8 (2008-2015)
Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
90 tematów w tym forum
-
Byłem zmuszony wymienić silnik, stary silnik miał oznaczenie CCWA a ten który kupiłem ma ccw troszkę się różnią miedziany innymi w tym drugim nie ma miejsca na czujnik ciśnienia oleju ale to nie duży problem. Po wymianie silnika auto odpala ładnie chodzi a po dodaniu gazu gaśnie (jakby go zalewało... Wrzucam filmik). Jak zmieniam sterownik silnika który pasuje do silnika jest odrazu błąd skrzyni i auto nie odpala ( sterownik ma 2m i nie obsłuży oprogramowania skrzyni) znów na sterowniku który jest w aucie odpala na wolnych chodzi i po dodaniu gazu kupa.... Może ktoś ma pomysł co może być nie tak bo mi się już kończy cierpliwość... W auto wyłożone kupę pieniędzy a dalej je…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
witam, Mam problem, a mianowicie zapala mi się błąd na niskich obrotach na rozgrzanym silniku po przejechaniu okolo 20km " wyłączyć silnik ! Ciśnienie oleju za niskie " i jak auto stoi na wolnych obrotach czyli około 800 , jeżeli daje ciut gazu to błąd znika czyli np okolo 860-900 obrotów i błąd znika. Błąd się nie zapala jeżeli jeżdżę po mieście i na krótkich dystansach mimo, że jest rozgrzany, dopiero po jakiejś krótszej trasie około 20km. Sprawdzane było ciśnienie oleju na zimnym i ciepłym. Jak mocno się rozgrzał silnik to spadało do 0.3 bara . Ale jeżeli obrotów było około 1000 to było 0.5-0.6 bara. Miał ktoś może taki przypadek ? Audi A4B8 150km automat 2014r.…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, mam pytanko może ktoś będzie wiedział, który to jest czujnik temperatury spalin w audi a4 b8 rocznik 2010 CAGA, 2.0Tdi 143km. Wyświetlona ikonka migającej sprężynki, później już ikonka silnika. Błąd to: P054400 typ permanentny, czujnik temperatury spalin dla rzędu 1, czujnik 1. Po wykasowaniu błędu temat się powtórzył. Poprosiłbym o jakieś informację. Pozdrawiam Sławek z Zamościa.
-
-
- 1 odpowiedź
- 13,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam proszę o pomoc, informacje mam auto z 2017 roku audi a4b8 2.0 diesel wyskoczył mi komunikat wymiana oleju i przegląd, o jakim przeglądzie tu mowa? Bo auto było kupione w Niemczech w Komisie i w dowodzie na dwa lata jest wbity, po drugie czy muszę wymienić olej w silniku i olej w skrzyni biegów s tronic w serwisie??? Co wchodzi w skład przeglądu??? I czy usunę ten komunikat wtedy gdy nie będę w serwisie aso dokonywał zabiegu Na załączonym obrazku kosztorys wysłali i chyba olej w skrzyni i silniku trzeba wymienić??
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam.zamierzam założyć do mojej b8 sprężyny eibacha prokit -30 i chciałabym się dowiedzieć jak z komfortem i jak nisko usiądzie.oryginalne mam 1Ba koła 18 245/40.pozdro
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.zamierzam założyć do mojej b8 sprężyny eibacha prokit -30 i chciałabym się dowiedzieć jak z komfortem i jak nisko usiądzie.oryginalne mam 1Ba koła 18 245/40.pozdro
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem posiadaczką Audi A4 Avant B8 2009 r 2.0 TFSI 180 KM, benzyna, skrzynia manualna. Standardowo miałam problem z braniem oleju. Zrobiłam remont silnika. Oleju już nie bierze…. Natomiast pojawił się inny problem. Po przejechaniu 400 km wyskoczyła mi na desce pomarańczowa ikonka silnika i zaczął silnik nierówno pracować. Pojechałam podłączyć pod komputer i wyszło, że za wysoka temperatura oleju. Wymieniłam olej (podobno silnik się układa). W oleju, który był zlany z silnika było czuć benzynę. Zostawiłam auto do obserwacji ale nic nie znaleziono. Stwierdził facet w warsztacie, że może silnik się układa i wymiana oleju pomoże. Pomogło na tyle, że ikonka silnik…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam problem z zestawem głośnomówiącym w audi a4 b8 , a dokładnie z modelem 8J0051433. Mianowicie urządzenie po włączeniu zapłonu nie włącza się, a na głównym ekranie kokpitowym pokazuje się komunikat ,, Telephone is not installed". Macie może jakiś gotowy schemat wiązek ,bądz instrukcje, gdzie dokładnie taki zestaw powinien być podłączony lub jakieś rady jak uruchomić to badziewie. Czy niestety będzie trzeba zastosować program VAG do uruchomienia połączenia urządzenia z telefonem? Również chcę zaznaczyć, że opcja car/setup nie uruchamia ukrytego menu. Poniżej zamieszczam kilka poglądowych fotek:
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry zmagam się z problemem wskazówki licznika mi drgaja i zapalają się kontrolki nawet gdy silnik jest wyłączony i ten stan utrzymuje się jakieś 15 20 minut po tym czasie gdy jeżdżę to licznik działa normalnie. W zeszłym roku wymieniałem akumulator. Ostatnio gdy chciałem zapalić auto to bateria była całkowicie rozładowana. Podładowałem akumulator i problem chwilowo zniknął jednak w dniu następnym kontrolki znowu zaczęły migać. Przesyłam filmik jak to wygląda. Czy ktoś ma jakieś sugestie w czym może być problem? Pozdrawiam 20220920_070635.mp4
-
- 1 odpowiedź
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Zmagam się z problemem audi a4 b8 2011 2.0 tdi 170km, a dokładniej z jego odpaleniem. Lista błędów to parking brake malfunction, stabilization program fault, tpms (tire pressure monitoring system) i head light range (zasięg świateł). Po wyświetleniu takiej litanii błędów samochód nie odpala. Początkowo myślalem, ze tylko na ciepłym silniku to się dzieje, ale pozniej zauwazylem ze wystarczy odpalic i po chwili zgasic samochód a błędy się ukazują. Miałem taki przypadek tez gdy samochód stał od 6:00 do 14:00 w szczerym słońcu. W momencie kiedy te błedy mają "wywalic" na pulpicie slychac tykający przekaźnik 643 w podszybiu. Wymieniłem, ale okazalo się że para…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy felgi Japan Racing JR37 19x8,5 5x112 /// ET: 35 CB: 66,6 Będą pasować do Audi A4 B8 2008r.?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Szanownych Grupowiczów, Od jakiegos czasu jestem szczesliwym posiadaczem A4 z dwulitrowym silnikiem TFSI (auto sprowadzone z USA). Kupujac to auto sledzilem rozne fora i artukuly traktujace o spalaniu tego silnika. W/g mojego rozeznania powinno ono oscylowac pomiedzy 10-13l/100km (spokojna jazda, bez szalenstw). Tymczasem moje wyliczenia (a tak na prawde informacje jakie podaje komputer) wskazuja ze spalanie w miescie wynosi okolo 14mpg co jak obliczylem na kalkulatorze http://www.convertwo...l+na+galon.html wynosi okolo 17l/100km. Czy to normalne a jesli nie to co moze byc powodem takiego stanu rzeczy ? -- pozdrawiam radkowski
-
- 0 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry wszystkim. Posiadam urwany adapter uchwytu filtra powietrza. Zakupiłem nowy, moje pytanie brzmi - jak wymienić stary adapter na nowy? Istnieje taka możliwość wogole?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam audi z 2013r, jest to sedan sprowadzony z kanady z 8 stopniowym tipem, od jakiegoś czasu dochodzą mnie dziwne dźwięki z silnika, nie jestem w stanie stwierdzić skąd dokładnie, jest to taki stuk(bardzo cichy,ale słyszalny z kabiny), pojawia sie przy wyłączniu samochodu i ze zmiany biegu z 1/2. Drugi problem to przy ruszaniu z gorki(mam hill assist) jak rusze szybciej jest taki metaliczny dźwięk.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki mały problem w mojej Audi mam silnik z oznaczeniem CAHA i skrzynie o oznaczeniu JST, ze względu na uporczywy problem z łożyskiem podporowym półoś, które wytarło mi korpus muszę ją zmienić, ciężko jest dostać skrzynie o tym kodzie czy mogę zamienić ja na skrzynie z innym kodem, lub czy ktoś z forum może posiada takową psująca, z miła chęcią kupię
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem na kupnie a4 2013 2.0 tdi z silnikiem cjcb jakies opinie ?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z A4 b8 2.0tdi 136km 2013r. Szarpie po przekroczeniu 3tys obrotów. Wymienione zostało: wszystkie filtry, przepływomierz, pompa paliwa. Komputer nie pokazuje błędu, dopiero po odłączeniu zaworu EGR wyskoczył błąd pompy paliwa( po jej wymianie kilka dni ok potem znowu szarpie). Brak już sił Pomożecie!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Chciałbym zamienić aktualną kierownice z przedlifta na nowszą. Zakupiłem od modelu a6 c7 z tego co sprzedawca mówił, ale wtyczka poduszki do zwijaka nie pasuje. Czy byłby mi ktoś w stanie pomóc z znalezieniem odpowiedniego zwijaka pod poduszkę z taką wtyczka, ewentualnie podpowiedział inne rozwiązanie.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć panowie, mam dziurę w dachu/problem w dachu. Cieknie przód i tył, z przodem pomógł mi chłopaczek z FB, natomiast tył nie mam pojęcia. Przerabiał ktoś ten temat? Na zdjęciu widać z którego miejsca - nie są to żadne złączki i kanały odpływowe.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś byłby w stanie rozkodować mój numer lakieru z podanego numeru vin. Chciałbym również zaznaczyć, że niestety nie posiadam naklejki wraz z tym numerem. MODEL : AUDI A4 B8/ AVANT Silnik : 2.0 tdi VIN : WAUZZZ8K6AA086205
-
- 1 odpowiedź
- 8,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem zmuszony wymienić silnik w moim 2.0tfsi o oznaczeniu cdnc, i teraz pytanie czy muszę wstawić słupek o takim samym oznaczeniu czy może być np CDN lub jakiś inny.
-
- 0 odpowiedzi
- 699 wyświetleń
-
-
Witam, jestem zmuszony wymienić silnik w moim 2.0tfsi o oznaczeniu cdnc, i teraz pytanie czy muszę wstawić słupek o takim samym oznaczeniu czy może być np CDN lub jakiś inny.
-
- 0 odpowiedzi
- 840 wyświetleń
-
-
Witam, 4 miesiące temu kupiłam audi a4 b8 z silnikiem 1.8 tfsi (wiem, ze jeden z gorszych) mam spory problem, a mianowicie z autka zaczął wyciekać olej, po czym wyskoczył błąd „check-in”. Na biegu jałowym samochod ma za małe obroty i szarpie, dodatkowo wyskakuje informacja ze dostaje się powietrze (tylko skąd). Samochód trafił na warsztat po podłączeniu do komputera ukazało się „zbyt uboga mieszanka paliwa” mechanik zaczął sprawdzać - uszkodzona odma, została wymieniona, niestety nic się nie zmieniło, błąd dalej się pojawia, a auto dalej szarpie. Miał ktoś podobnie ? Albo ktoś może wie co może być przyczyna? Ratujcie !! Mechanicy rozkładają rece
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, z 3 miesiące temu zaświeciła mi się kontrolka check engine. Odczuwalnie auto sprawowało się bez zarzutów, jeśli już to czasami delikatnie go przytykało na mocy. Po sprawdzeniu u mechanika wyskakiwał błąd za dużego ciśnienia paliwa. Jednak podczas rzeczywistego pomiaru ciśnienie było ok. Wymienili nawet na próbę pompę a błąd dalej nie znikał. Stwierdzono, że to zapewne czujnik ciśnienia i żeby jeszcze jeździć by nie potrzebnie nie pchać się w koszty. Dwa tygodnie temu pojechałem znowu by sprawdzić czy już coś siadło na tyle by to jednoznacznie zdiagnozować. Jednocześnie co raz wyraźniej dało się odczuć to przyduszenie podczas jazdy (chwilowy brak przyrostu mocy).…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam , zastanawia mnie jedna rzecz mianowicie , po około 9 km po mieście samochód rozgrzewa się do temperatury 90° w okresie gdy temperatura na dworze +4, do tej pory miałem silnik benzynowy więc zapewne on szybciej się rozgrzewa , więc w tym wypadku 9km to nie dużo , ale gdy po rozgrzaniu na parkingu ustane i postoje po około 5 minutach na nawiewie ciepłym temperatura stopniowo zaczyna spadać ( oczywuscie silnik cały czas pracuje na wolnych obrotach) nie sprawdzałem czy taka sytuacja jest również po dłuższej trasie , ale zastanawiam się czy warto się tym przejmować ? Proszę o poradę.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-