Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B8 (2008-2015)

Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. witam, Mam problem, a mianowicie zapala mi się błąd na niskich obrotach na rozgrzanym silniku po przejechaniu okolo 20km " wyłączyć silnik ! Ciśnienie oleju za niskie " i jak auto stoi na wolnych obrotach czyli około 800 , jeżeli daje ciut gazu to błąd znika czyli np okolo 860-900 obrotów i błąd znika. Błąd się nie zapala jeżeli jeżdżę po mieście i na krótkich dystansach mimo, że jest rozgrzany, dopiero po jakiejś krótszej trasie około 20km. Sprawdzane było ciśnienie oleju na zimnym i ciepłym. Jak mocno się rozgrzał silnik to spadało do 0.3 bara . Ale jeżeli obrotów było około 1000 to było 0.5-0.6 bara. Miał ktoś może taki przypadek ? Audi A4B8 150km automat 2014r.…

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  2. Witam. Potrzebuję pomocy lub podpowiedzi. Problem polega na tym, że wyświetla się przy uruchomieniu lub włączeniu zapłonu komunikat ESP fault i Parking Brake Malfunction do tego zapala się ESP i mruga kontrolka spirali. Wystarczy ponownie włączyć zapłon i odpalić jeszcze raz po czym błędy znikają. Nawet jeśli uruchomię samochód auto pracuje całkowicie normalnie, nie czuć żadnych spadków mocy czy nieprawidłowej pracy. Poniżej znajduje się skan auta, który zrobiłem VCDSem. Bardzo proszę, żeby ktoś spojrzał na to fachowym okiem. -------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------…

• 1 odpowiedź
    • 12,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Bora215,

Byłem zmuszony wymienić silnik, stary silnik miał oznaczenie CCWA a ten który kupiłem ma ccw troszkę się różnią miedziany innymi w tym drugim nie ma miejsca na czujnik ciśnienia oleju ale to nie duży problem. Po wymianie silnika auto odpala ładnie chodzi a po dodaniu gazu gaśnie (jakby go zalewało... Wrzucam filmik). Jak zmieniam sterownik silnika który pasuje do silnika jest odrazu błąd skrzyni i auto nie odpala ( sterownik ma 2m i nie obsłuży oprogramowania skrzyni) znów na sterowniku który jest w aucie odpala na wolnych chodzi i po dodaniu gazu kupa.... Może ktoś ma pomysł co może być nie tak bo mi się już kończy cierpliwość... W auto wyłożone kupę pieniędzy a dalej je…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  4. Witam serdecznie znawców i fascynatów tego pięknego modelu od pół roku posiadam moje Audi a4 B8 Quattro 2010 r i mam problem wyskoczył mi problem z hamulcami ( hamulce działają dobrze, ABS również ) Lecz nie działa mi kontrola trakcji w drugim dniu, zapaliła mi się dioda z silnikiem. Pojechałem nim na badanie komputerowe, i tam zdumiony mechanik powiedział, że po skasowaniu błędów nie będzie dalej problemu, ponieważ to są tylko błędy w komputerze silnik jest nienaruszony. po skasowaniu błędów po 2 minutach, obroty zaczęły mi skakać, oraz gdy jechałem auto traciło moc. po 5 minutach wyskoczył błąd ( ten który wcz…

• 0 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez sebas1989,

Dzień dobry zmagam się z problemem wskazówki licznika mi drgaja i zapalają się kontrolki nawet gdy silnik jest wyłączony i ten stan utrzymuje się jakieś 15 20 minut po tym czasie gdy jeżdżę to licznik działa normalnie. W zeszłym roku wymieniałem akumulator. Ostatnio gdy chciałem zapalić auto to bateria była całkowicie rozładowana. Podładowałem akumulator i problem chwilowo zniknął jednak w dniu następnym kontrolki znowu zaczęły migać. Przesyłam filmik jak to wygląda. Czy ktoś ma jakieś sugestie w czym może być problem? Pozdrawiam 20220920_070635.mp4

• 1 odpowiedź
    • 9,3 tys. wyświetleń
  6. Witam. Posiadam problem z zestawem głośnomówiącym w audi a4 b8 , a dokładnie z modelem 8J0051433. Mianowicie urządzenie po włączeniu zapłonu nie włącza się, a na głównym ekranie kokpitowym pokazuje się komunikat ,, Telephone is not installed". Macie może jakiś gotowy schemat wiązek ,bądz instrukcje, gdzie dokładnie taki zestaw powinien być podłączony lub jakieś rady jak uruchomić to badziewie. Czy niestety będzie trzeba zastosować program VAG do uruchomienia połączenia urządzenia z telefonem? Również chcę zaznaczyć, że opcja car/setup nie uruchamia ukrytego menu. Poniżej zamieszczam kilka poglądowych fotek:

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Jakubl,

Witam,mam problem z moim audi a4 b8 2.0tdi 190km kod silnika cnha,problem polega na tym że na trasie wyrzuca płyn że zbiorniczka...test na uszczelkę negatywny, wymieniona chłodnica spalin,wymieniony kolektor dolotowy i nadal nic ...po mieście można jeździć i nic się nie dzieje a na trasie problem powraca dodam tylko że im spokojniej jadę tym mniej płynu wyrzuci.Prosze o podpowiedzi co jeszcze może być przyczyną

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Marcin200,

Witam mam problemy z rozruchem na zimnym silniku i po przejechaniu krótkiego odcinka . Po rozgrzaniu widać ze silnik nie równo pracuje .Filtr paliwa był wymieniany nie dawno, zadnych błedów komputer nie pokazuje. Gdzie szukać przyczyny? prosze o jakies podpowiedzi 20250522_134813.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 234 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Szadok,

Cześć. Mam do sprowadzenia rarytaska z uszkodzonym automatem o numerze VIN WAUZZZ8K99A002549. Opis w ogłoszeniu skromny, więc prośba - wyposażenie będzie ważne przy decyzji. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez arekdorota2,

Witam was mam maly problem z lampą przednia a mianowicie lewa strona paska led przestala swiecic a dokladnie mowiac wsadzam klyczyk ledy swieca obydwa lech po 5 s gagnie lewy i ponownie sie zalonczy na 3 s i znow gasnie i tak juz zostaje.moze wiecie jak go reanimowac Dzieki bardzo a4b8 160kucy

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez asdawrwd,

Witam , posiadam w swoim audi mmi 3g+ lift , chciałbym mieć nawigację żeby nie używać telefonu . Teraz rodzi się pytanie czy jest jakaś możliwość zrobienia zrzutu ekranu telefonu ? Czy jest dedykowane radio/wyświetlacz na androidzie . Pozdrawiam .

• 4 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Jarok11,

Poszukuje instrukcji w języku polskim do radia chorus audi a4 b8 2010r.

• 0 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez bambosz12,

Witam. Czy ktoś byłby w stanie rozkodować mój numer lakieru z podanego numeru vin. Chciałbym również zaznaczyć, że niestety nie posiadam naklejki wraz z tym numerem. MODEL : AUDI A4 B8/ AVANT Silnik : 2.0 tdi VIN : WAUZZZ8K6AA086205

• 1 odpowiedź
    • 8,6 tys. wyświetleń
  14. Witam jestem na kupnie a4 2013 2.0 tdi z silnikiem cjcb jakies opinie ?

• 0 odpowiedzi
    • 7,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez marcin21,

Witam Audi a4 b8 2,0 diesel kod silnika CAGA skrzynia manualna, czasami łapie 90 stopni temperatury płynu, ale jak puści się gaz to spada i często nie dochodzi nawet do 70 stopni nawet na autostradzie. Wymieniony już był termostat główny i chłodnicy egr, ten na wężu. Podpowie ktoś co może być przyczyną

• 0 odpowiedzi
    • 172 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez borek32171,

Witam Mam taki mały problem w mojej Audi mam silnik z oznaczeniem CAHA i skrzynie o oznaczeniu JST, ze względu na uporczywy problem z łożyskiem podporowym półoś, które wytarło mi korpus muszę ją zmienić, ciężko jest dostać skrzynie o tym kodzie czy mogę zamienić ja na skrzynie z innym kodem, lub czy ktoś z forum może posiada takową psująca, z miła chęcią kupię

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Eryk03,

Witam. Posiada ktoś A4 z silnikiem 3.2 FSI i mógłby powiedzieć ile takie A4 pali? Jak ma się to spalanie do A4 B7 3.2 FSI?

• 0 odpowiedzi
    • 8,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez radkowski,

Witam Szanownych Grupowiczów, Od jakiegos czasu jestem szczesliwym posiadaczem A4 z dwulitrowym silnikiem TFSI (auto sprowadzone z USA). Kupujac to auto sledzilem rozne fora i artukuly traktujace o spalaniu tego silnika. W/g mojego rozeznania powinno ono oscylowac pomiedzy 10-13l/100km (spokojna jazda, bez szalenstw). Tymczasem moje wyliczenia (a tak na prawde informacje jakie podaje komputer) wskazuja ze spalanie w miescie wynosi okolo 14mpg co jak obliczylem na kalkulatorze http://www.convertwo...l+na+galon.html wynosi okolo 17l/100km. Czy to normalne a jesli nie to co moze byc powodem takiego stanu rzeczy ? -- pozdrawiam radkowski

• 0 odpowiedzi
    • 10,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Bolek 88,

Witam.zamierzam założyć do mojej b8 sprężyny eibacha prokit -30 i chciałabym się dowiedzieć jak z komfortem i jak nisko usiądzie.oryginalne mam 1Ba koła 18 245/40.pozdro

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez arczi901,

Witam , co to jest za cześć? Przytopil się przewodów tej okolicy i próbuje coś zaradzić

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Hubert_audi,

auto ma stukanie na zimnym silniku jak jest rozgrzany to słychać ale tak lekko że naprawde trzeba sie wsłuchać albo ustaję silnik to EA888 2.0tfsi 180km 2012 rok podsyłam filmik na jednym filmiku tam gdzie to słychać głośno to jest zimny silnik a gdzie cicho jest rozgrzany telefon trzymałem nad kołem VID_20251209_200052.mp4 VID_20251208_123703.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 797 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez ciezki,

Witam ,. Czy jest możliwość samoczynnego rozkodowania się świateł, czy może coś trzeba zmienić w mmi ? Chodzi o to , że wcześniej przy włączaniu kierunkowskazu prawego lub lewego lampa przednia przygasała , tego teraz nie mam . Wogole jak ustawic swiatla automatyczne w dzień aby wjeżdżając do tunelu lub inne miejsce zaciemnione było lepsze doświetlanie ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Maciek128,

Witam wszystkich. Mam taki problem w swoim audi a4b8 mam szum wiatru tak jakby byla szyba niedosunieta na slupku b na wysokosci ucha kierowcy. Probowalem wszystkiego ustawianie drzwi doginanie ramki, w uszczelki wpuscilem dodatkowy wezyk, probowalem naklejac uszczelki do okien i nic nie pomoglo. Dzis obkleilem caly lewy bok samochodu tasma wszystkie szczeliny i dalej nic szumi jak szumialo. Podczas silnego wiatru albo mijania sie z ciezarowka slychac jakby wiatr o cos uderzal. Drzwi rozebrane calkowicie wszystkie uszczelki ok wygluszenie lusterka jest. Nie mam pojęcia co moze byc przyczyna tych szumow. Jeszcze w czasie deszczu slychac szum wody z pod kol. Prosze o pomoc

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 5,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez damian_ww,

Witam. Mam problem, który nie daje mi spokoju - mianowicie - jechałem sobie w deszczową pogodę ~100km/h. Kałuże na drodze i lekki uskok spowodowany zmianą nawierzchni (stary asfalt na nowy). Po tym uskoku, po paru sekundach odczułem trzęsienie w aucie. Przypomina to bardziej uszkodzoną oponę aniżeli zwichrowane tarcze hamulcowe (przy hamowaniu nasila się trzęsienie natomiast nie czuć tego na kierownicy). Z racji, iż była to późna godzina to nie miałem czasu ani możliwości zajrzeć do auta. Następnego dnia się przejechałem - wszystko okej - więc odstawiłem autko. Dziś rano jadę, na początku jest okej, natomiast gdy auto się rozgrzało to problem powrócił. Macie pomysły co to…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Jozek132,

Mam pytanie czy da sie vcdesem wyregulowac tylne tloczki hamulca recznego?

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 4,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.