Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
witam mam taki problem a mianowicie po wymianie napinacza łańcucha (rozpadł się ślizg) po złożeniu zaczął wyskakiwać błąd ciśnienia oleju po dodaniu obrotów(powyżej 2 tyś). Po zdjęciu miski i wyczyszczeniu smoka z resztek ślizgu, wymianie czujnika ciśnienia , wymiamie oleju i filtra błąd nadal występuje. Dodam ze ciśnienie na czujniku jest było mierzone. ostatnio nawet przejechałem ok 10 km i dopiero wyskoczył ten błąd a od 2 dni wyskakuje non stop jak tylko przygazuję autko. Może ktoś miał podobny problem i potrafi pomóc gdzie szukać. dzięki z góry.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z podsufitką, mianowicie odszedł mi materiał. Czy jest możliwość wymiany bez konieczności wycinania przedniej szyby. Może ktoś próbował zdemontować ta podsufitkę i wyjąć ja przez drzwi przednie lub tylne, proszę o poradę i podpowiedź czy jest taka szansa. Dodam że muszę to zrobić w sedanie.
-
- 0 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem posiadaczem AUDI A6 C5 1999 r. Problem polega na tym że jest brak podświetlenia panelu środkowego tj. Radia z nawigacją i klimatronika. Temperatura na wyświetlaczu jest ekran nawigacji też nie ma podświetlenia guzików przycisków.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, sprowadziłem z niemiec audi a6 c5 avant 2003 z uszkodzoną skrzynią, komputer wyświetla awarię, skrzynia działa można jeździć ale strasznie szarpie i trzęsie przy małych prędkościach, proszę o poradę, co można z tym zrobić i gdzie ewentualnie z tym się udać, jestem z warszawy, z góry dziękuję za pomoc
-
- 3 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich fanów Audi. Poszukuję polskiej wersji książki serwisowej do RS 6 C5. Posiadam niemiecką wersję, a w salonie nie chcą mi pomóc. Proszę bardzo wszystkich którzy maja polską wersje lub wiedzą gdzie szukać o pomoc , gdyż w wersji A6/S6 nie jest opisany plan serwisowy. Dziękuję i pozdrawiam. Mateusz.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
dzień dobry, proszę o poradę jakie żarówki LED dokupić ? wiem, że są różne rodzaje, np. c5w, p21w itd ale np. z samych c5w są różne długości zależy mi na poprawie oświetlenia tablicy rejestracyjnej, bagażnika, świateł cofania
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Panowie i Panie, czy mogę poprosić o weryfikację czy wybrany zestaw będzie pasował do mojego auta? Nie wiem jaką ilość zębów powinien mieć pasek oraz dokładnie z jakich elementów kompletny rozrząd się składa. To będzie pierwsza moja wymiana w tym aucie. https://intercars.pl/produkty/1942577-rozrzad-kpl-audi-a4-a6-a8-skoda-superb-i-vw-passat-2428-1295-ct-920-wp4-pasek-rolka-pompa-cieczy Czy możecie polecić warsztat/mechanika, który bezboleśnie mógłby wykonać wymiany w Warszawie i okolicy? Dziękuje,
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Moja a6 zastrajkowała i od tygodnia niema ochoty współpracować, Co do problemu podczas jazdy bez ostrzeżenia zgasła (żadnego przerywania, kontrolek itp) i niecce już odpalić. Po diagnozie mam parę błędów: Wtryski 1,2,3,4,5,6 -- zwarcie na masę pompa wtórnego powietrza -- zwarcie na masę wentyl odpowietrzenia baku -- zwarcie na masę podgrzewanie sondy lambda obu -- zwarcie na masę przekaźnik pompy paliwa -- zwarcie na masę Dorzucę jeszcze numery błędów jeśli pomogą: P1230, P1425, P1225, P1227, P1228, P1435, P1229, P1421, P1226, P1515, P1121, P1117, P1500, P1114, P1140 jest tego troche po wymianie przekaźnika pompy paliwa niema poprawy…
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, polecacie jakiegoś fachowca, który montuje tempomatu z Dolnego Śląska ? Im bliżej Wałbrzycha tym lepiej
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Czy może ktoś wie gdzie można dokupić uszczelkę tą na górnej części lampy przedniej pomiędzy maską a lampą.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moja Audi a6c5 1.9 tdi 130km.Przy zimnym silniku pracuje jak lala,natomiast po rozgrzaniu skacza obroty i gasnie.Bylem u mechanika na podpieciu komputera zero bledow.Niechce jezdzic i wydawac kasy u tzw wymieniaczy-bo mechanikow dobrych jest juz malo.Prosze o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Hej,poszukuje opisu działania przepustnica gruszki wydechu w Audi a6 c5 3.0 asn v6 Z góry dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Niedawno zakupiłem Audi S6, nie bardzo go jeszcze "ogarniam" dlatego proszę Was o pomoc. Po przejrzeniu instrukcji zauważyłem, że powinienem mieć guzik od MENU w konsoli środkowej, problem w tym, że go tam nie ma. Jak dostać się do Menu ? Posiadam nawigację Audi, czy w niej dostanę się do menu, chciałbym np. zmienić język na Angielski. Pozdrawiam Mateusz.
-
- 0 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
A więc kupiłem allroad i był w niej zmieniany silnik. Podpielem pod kompa i blad w klimie czujnik ciśnienia. Głębsze grzebania wykazało że ktoś włożył wtyczkę z chalogena w czujnik i odwrotnie. Zamieniłam je i próba diagnozy i tu babojaga nie mam komunikacji z Klima wszystko inne działa. Byłem u gościa od klimy sprawdził i jest nabita cały czas świeci się econ. Moje pytanie czy jest jakiś bezpiecznik od lini klimy czy nie. Czujnik 3 pinowy jak bym miał jakąś rozpiske na którym pinie co jest. Albo z panelu klimy linie podciągnąć do radia. Zmieniłem w menedzaru zanadn przesyl i nie pomaga. Diagnoza robiona vag kkl , vag k can i delphi i na delphim pierwszym ra…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Mam problem , kupiłem A6 c5 z 2003 r. 1,8T. I zauważyłem, że mam nie kontrolowany pobór prądu. Po wyjęciu kluczyków. Po tygodniu napięcie akumulatora spadło mi do poziomu 11,5 V co jest nie pożądanym objawem czy może ktoś orientuje się z się w tym temacie. Proszę o pomoc co może się dziać.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam ,borykam się z problemem w ukladzie wspomagania otóż zacznijmy od początku. Moim zdaniem kierownica chodzi dosyć ciezko prawie tak jakby wcale tego wspomagania nie było,hałasowała delikatnie pompa ,została wymieniona na nową ,nic nie pomogło podmieniona na używaną dalej to samo dodam że wycieków z kolumny nie ma wszystko jest suche i czyste płyn w zbiorniczku czysty nie pieni się.Z braku pomysłów wydłubałem sitko ze zbiorniczka w nadzieji że to będzie to jednak niestety nie.Mam nadzieję że forum i użytkownicy mają jakieś pomysły od czego zacząć.Z góry za wszelkie sugestie dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Niedawno stałem się posiadaczem audi a6 c5. Został w nim założony sterownik centralnego zamka(brak oryginalnego kluczyka). Ostatnio zauważyłem że nie zostały podpięte wszystkie kable wychodzące ze sterownika. Mianowicie nie zostało podłączone otwieranie klapy bagażnika i opcja domykania szyb - i gdzie to teraz podłączyć? Potrzebuje jakiegoś schematu pinów modułu komfortu lub opis kostek znajdujących się obok dźwigni otwierania maski. I czy otwieranie/domykanie jest za pomocą impulsu + czy - ? Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam!
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem gdyż po zakupie Audi i powrocie do domu, wskaźniki od temperatury płynie i poziomu paliwa spadły na dół i nic nie pokazują. Oświetlenie zegarów też jest słabe. Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to proszę o poradę. To jest moje pierwsze Audi i jestem bardzo zadowolony z komfortu i przestrzeni i ogólnie z auta, mimo kilku poprawek. A6 c5 1.8t r 97,stan bardzo dobry. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam tylną belkę do wymiany, teraz moje pytanie: Czy belka od avanta z 99 roku 2.5 będzie pasować do mojej 2.5, ale sedana? Wyglądają teoretycznie tak samo, załączam foty, niby prosta, w bardzo dobrym stanie.
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich kupiłem audi a6c5 z 2002 sedana i potrzebuje instrukcje obsługi czy ktoś może mi pomóc
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam zdjecie z oscyloskopu przedstawia sygnal z walu korbowego i z jednego z walkow rozrzadu.Gdzies tam wyczytałem że po przerwie w impulsach wału korbowego powinno wyjsc 14 u mnie jest 11 jakby 1 ząb na pasku.
-
- 1 odpowiedź
- 826 wyświetleń
-
-
WITAM Kupiłem audi a6 2002 rok 2.0 benzyna z uskodzonym tyłem,i musze wymienic tylnia klape oraz zderzak.Czy jest jakas roznicza w klapie tylnie miedzy 2002 roku a np.98,99,00,01.Czy moze ktos mi pomoc ?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W ubiegłym tygodniu postanowiłam zrobić porządek z klimatyzacją, czyli odgrzybianie, uzupełnianie... i jest problem.Nie działa sprężarka. Ma ktoś może do odsprzedania? Najchętniej w okolicy Bielska Białęj. A przy okazji, poradźcie proszę. Sprzedający, zapewniał mnie że klimatyzacja w samochodzie działa. Niestety okazuje się, że nie dość że przewody trzeba było powymieniać, bo były podziurawione, to teraz jeszcze ta sprężarka... Ktoś z Was orientuje się, czy jest jakaś szansa na zwrot kosztów ze strony gościa, który ewidentnie mnie oszukał?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Orientuje się ktoś może czy da się dokręcić docisk sprzęgła, bez wyciągania skrzyni ? Jest tam jakieś inne dojście ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-