Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
Witam! Pytanie jak wyżej: czy wąż nagrzewnicy od anglika 1.8 będzie pasował do mojego 2.4? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam takie pytanie dużo ludzi posiada climatronic ale jeżeli kogoś zapytać co i jak no to się zaczynają niejasności?Chodzi mi jak używać zimą aby jezdzić ekonomicznie? Z tego co wyczytałem to najlepiej ustawić na 22st. nacisnąć AUTO i to jest najlepsza opcja.A co będzie jeżeli przy tym ustawieniu nacisnę ECO czy auto będzie normalnie grzało ? co zmniejszy zużycie paliwa?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z abs a polega on na tym iż od jakiegoś czasu było tak że gdy auto stało jakiś czas wsiadałem odpalałem i odjazd wszystko ok,po jakimś czasie jazdy kilku hamowaniach zapalała się kontrolka od abs i jazda bez abs potem to samo ,znowu jak stało to to ta sama sytuacja teraz natomiast zapala się za każdym razem koleś podłączał się jakimś vagiem ( nie śmiejcie się nie znam sie widziałem tylko że napis na tym użądzeniu to vag) ale nie mógł połączyć się z absem wszystko inne sprawdzał bez problemu silnik,klima poduchy itp w czym rzecz ????? natomiast co mnie niepokoi to jakieś lekkie chrobotanie w prawym przednim kole może to łożysko choć on mówił że mu na to …
-
- 3 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
witam Was wszystkich i pozdrawiam. od miesiąca jestem posiadaczem pięknej a6 i mam pare pytań co do paru spraw .2,5 tdi 150km 99r wymieniłem rozrząd tydzień temu i zauwarzyłem że po wymianie nie zmienia tak płynnie biegów jak przed wymianą.podczas wymiany rozrządu uleciało nam troche oleju z chłodnicy( który był dość ciemny) miał na to wpływ?? gdzie można sprawdzić stan oleju w skrzyni i jak go wymieńić , na jaki?? Kolejny problem to z głównego koła zamachowego wysuwała sie dziwna część która zniszczyła osłonę silnika i zaczeła niszczyć (wycierać ) przewody od klimatyzacji!!! część ta wygląda jak kołnierz z blachy wciśnięty w te koło nie była rzadną śrubą zamocowany a z …
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
potrzebuję waszej pomocy założyłem gaz do audi a6 2003 1.8 benzyna i już nie mogę wyjechać z warsztatu , podobno poszła skrzynia !! zero reakcji , nie wiem gdzie znajdę dobrego fachowca w Łodzi i na ile muszę być przygotowany ? serdecznie dzięki i pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Przymierzam się już niedługo do wymiany paska rozrządu. Chciałbym, żebyście doradzili mi jakiej firmy pasek rozrządu wybrać? pozdrawiam
-
- 5 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Jakąś godzinę temu próbowałem odpalić samochód, wcisnąłem sprzęgło i poczułem, że sprzęgło zapadło się w podłogę! Co to może być?! Proszę o pomoc!
-
- 4 odpowiedzi
- 12,5 tys. wyświetleń
-
-
Właśnie zastanawiam się z bratem, jak możemy w jego pięknej A6 deaktywować jedną poduszkę powietrzną, chodzi o to, by mógł bez zastrzeżeń przewozić swoje dziecko na siedzeniu pasażera, odwracając fotelik tyłem do kierunku jazdy. Może zna ktoś sposób, i będzie w stanie nam pomóc??
-
-
- 3 odpowiedzi
- 17,3 tys. wyświetleń
-
-
Tak sie składa, że zainteresowany kupnem tego modelu. Dlatego też chciałem zapytać kogoś bardziej zoorientowanego w temacie jak sprawuja sie tego typu silniki montowane wraz z manualna 6-biegową skrzynią. Mam na myśli jego najwieksze wady, poniewaz zdania na ten temat sa podzielone. Wedlug niektorych, silnik ten cechuje sie spora awaryjnoscia. Czy to prawda???
-
-
- 5 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-