Audi A6 C6 (2004-2011)
Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
112 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C6, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C6_część_1.PDF Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C6_część_2.PDF Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 15 odpowiedzi
- 79,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie chodzi o to gdzie jest w moim silniku zawór ograniczający ciśnienie oleju na etce jest pokazane w którym miejscu się znajduje lecz po ściągnięciu pokrywy okazuje się ze go tam w ogolę nie ma wrzucę kilka zdjęć
-
- 1 odpowiedź
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, czy ktoś byłby miły i sprawdziłby mi logi dynamiczne?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Moje MMi pewnego razu nie właczyło sie. Ekran jest czarny i niestety nie ma żadnej reakcji. Sprawdziłem wzmacniacz i wygląda w pożądku nie został zalany . Posiadam telefon w podłokietniku.Czytałem że problemem może być modól telefonu ale niestety nie moge go zlokalizować.Sprawdzałem pod dywanem ze strony kierowcy i pasażera i niestety tam go nie ma. Samochód wersja angielska.Czy ktoś może podpowiedzieć co moge jeszcze sprawdzić
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z obrotami silnika skaczą mi co jakiś czas bez różnicy czy zimny czy ciepły audi a6 c6 2.0 TDI 170
-
- 0 odpowiedzi
- 133 wyświetleń
-
-
witam poszukuje informacji lub kogoś kto miałby na sprzedaż wiązke silnika 2.0 tdi bre kompletną chodzi o wersje EU
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich . Dzisiaj zaświecił mi się check w Audi silnik 3.2fsi , po podłączeniu do komputera wyświetlił mi się błąd 008198 i 008196 . Ogólnie chodzi że klapy w kolektorze są zamknięte bądź otwarte . Moje pytanie czy miał już ktoś taki problem w tym silniku , czy można je samemu jakoś naprawić , wyczyścić czy trzeba je wymienić ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z ustawieniem serwisu oleju przez VCDS (wersja 12.12 jak dobrze pamietam) a dokładniej chce ustawić serwis oleju co 10 000km, ale jak ustawiam według przysłowiowego Google to zazwyczaj pokazuje mi ze albo serwis minął 3000km temu albo „Dane są jeszcze nie dostępne...” i po przejechaniu kilku/kilkuset km pokazuje mi ze zostało 400km lub mniej do serwisu. Prosił bym kogoś w temacie o napisanie jakie wartości wpisać w jaki kanał by wszystko było ok, z góry dziękuje Pozdrawiam ibish2k
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! ostatnio zakupiłem A6 C6 2005 rok. Samochód tak dość "przypadkowo" wybrałem (markę i model). W instrukcji nie mogę znaleźć informacji jak się włącza oświetlenie nóg, głównie pasażera podczas jazdy, zaświeca się po otwarciu drzwi gdy to w sumie jest już niepotrzebne... - żona często coś upuści i szukać musi pod nogami. Drugie pytanie mam odnośnie jasności zegarów oraz wszystkich innych przełączników. Czy da się je jakoś ustawić w module komfortu za pomocą jakiegoś intefacu diagnostycznego? za pomocą przycisków "zjechałem" do minimalnej jasności a nadal mi oczy wypalają i przy okazji zegarów, jak wyłączyć ekran między zegarami? przycisk obok ekranu MMI go nie wyłącza…
-
-
- 8 odpowiedzi
- 10,2 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć Szukam jakiegoś zestawu, najlepiej do ok 300zł, jakiś kable(interfejs)+soft. Przeglądam troche ale praktycznie w wszystkich, pisze ze akurat AUDI A6C6 nie obsługuje. Co polecacie, wielkie dzieki, jeśli możecie podesłać link z amazona, albo z ebay, bo będę zamawiał z USA.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Jak każdy z Was wie, Audi RS6 produkowana seryjnie jest piekielnie szybką maszyną. Jednak nie wszyscy lubią być "szarakami" i dla tych osób holenderski tuner Essing Tuning postanowił za pomocą tuningu mechanicznego oraz modom silnika zwiększyć moc ze "skromnych" 580 do 950 KM!!! Moment obrotowy to 976 Nm!!! Czas od 0 do 200 km/h wynosi 9.158 sekundy, natomiast prędkość maksymalna jest szacowana na około 380-400 km/h!!! Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Jak zakodowac i ustawić fotele z pamięcią w zadanej pozycji i połączyć toż kluczykiem aby lusterka wraz z fotelami mogły się ustawić. Proszę o wyjaśnienie krok po kroku Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich forumowiczów. W zeszły weekend padła mi turbina. Czytając komentarze w sieci mam pewne obawy gdzie mógłbym oddać swoją turbinę. Czy jest możliwość regeneracji turbiny w Kielcach czy może lepiej wysłać ją do innych bardziej znanych w Polsce? Czy ktoś orientuje się ile może kosztować taka naprawa? Nie ukrywam że zależy mi na dobrej robocie na dobrych częściach. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam,opiszę swój problem,podczas jazdy chciałem ściszyć radio,a radio nie ściszyło się tylko zaczęło coś piszczeć w głośnikach,po zatrzymaniu się i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki jest cicho,a po chwili zaczynają piszczeć przednie głośniki,nie działają żadne przyciski. Bardzo proszę o jakieś sugestie, pozdrawiam Tadeusz
-
- 0 odpowiedzi
- 11,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam , Proszę o pomoc w rozkodowaniu VIn , szcególnie wrsji wyposażenia . WAUZZZ4F26N139216 Auto swiezo nabyte , niestety nie ma nigdzie wklejki z wersja wyposażenia. auto A6C6 2.4 quattro Avant ..z góry dziękuję...
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki nietypowy problem Audi A6c6 3,0TDI, świeci mi sie ESP non stop.. zajechałem do domu postawiłem auto i za 2 dni wyjeżdżałem od mechanika i zaświecił się błąd ESP było robione dokręcenie pompy wtryskowej bo się luzowała ok z tym już nie mam problemu teraz tylko to ESP po zapaleniu motoru po upłynięciu kilku minut zapala się ten błąd czy miał ktoś takie coś? możecie pomóc? na kompie widać że jest jakiś błąd na silniku nie pamiętam go jaki to był (coś chyba o prądnicy ) ale musiałbym zapytać się elektronika co to za błąd jest ,czy możecie coś pomóc?
-
- 6 odpowiedzi
- 9,6 tys. wyświetleń
-
-
witam grupowiczów ,czy ktoś posiada lub posiadał takie autko ,bo mam mnóstwo pytań odnośnie jego eksploatacji .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
-
a6 c6 2.7. Mam wyciek oleju z przodu silnika wycieka na pasek i rozchlapuje go po alternatorze i wszystkich rolkach , miał ktoś podobny przypadek i co jest przyczyną ?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z klimatyzacją w audi a6c6 2005r 3.0 tdi mianowicie klimatyzacja bardzo słabo chłodzi, włącza się i wyłącza, nabita, wymieniony czujnik ciśnienia klimatyzacji, jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Pytanie dotyczy dużego wentylatora czy ten wentylator powinien pracować cały czas nawet przy odpaleniu silnika po dłuższym postoju . A6 C6 3.o v6 TDI 2010rok. Czy powinien się załączam kiedy silnik będzie tego potrzebował czyli po dłuższej trasie czy nagrzaniu powyżej 90⁰ pozdrawiam. Czy to wina modułu jeśli tak ro jaka to strona jest bo są prawe i lewe
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich! mam prolblem z audi a6 diesel 2,7 litra rok 2007 jechalem sobie spokojnie i nagle zapalila mi sie kontrolka ladowania i stracilem wspomaganie kierownicy.po zgaszeniu auta i ponownym zapaleniu kotrolka gasnie ale po chwili znowu sie zapala.wie ktos co moglo sie stac??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie chciał bym zapytać czy ktoś nie miał podobnego problemu z ubytkiem prądu na postoju auta i co było przyczyna ? Myślałem ze to aku i kupiłem nowe ale problem jest nadal . Czekam na podpowiedzi i z góry dziękuje .
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chcialbym sie dowiedziec czy ktos z uczestnikow tego forum uzytkuje A6 Allroad z motorem 3.0 TDI tiptronic/stronik. Jakie sa doswiadczenia/mozliwosci odnosnie montazu twinturbo? i jak wyglada sprawa chiptuningu co do tego motorka. Interesuja mnie modele nie starsze niz 2 letnie po wszystkich liftingach fabrycznych??? W zamian moge sie podzielic doswiadczeniami na temat tuningowania silnika 1.9TDI po roku 2005. W A4 quattro z 6 biegowa manualna przekladnia.
-
-
- 1 odpowiedź
- 10,6 tys. wyświetleń
-