arturek986 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2012 WitamMam złamany jeden zawias od schowka pasażera w A4 B6Dzwoniłem do ASO i powiedziano mi, że nie ma możliwości kupienia samego zawiasu wystepuje tylko cały schowek za jedyne 500zł. Za bardzo nie chce mi sie w to wierzyć, że nie ma możliwości dokupienia samego zawiasu!Proszę o pomoc w tej kwestii, moze ktoś dysponuje informacją, czy można kupić sam zawias i ewentualnie nr katalogowym elementu.
Jeżu Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2012 (edytowane) Dysponuje taka wiedzą i musze cię zmartwic... Niema niestety zawiasu samego w sprzedaży do schowka... pozostaje albo kupienie nowego/uzywanego schowka albo solidne klejenie zawiasu lub jego spawanie.... a wszystkiemu winny amortyzator cierny , który sie zaciera odpowiadający za swobodne opuszczanie w dół... jest widoczny po ściągnieciu trójkąta z prawej strony.. Trzeba go wyciągnąć i przesmarować koniecznie bo połamiesz nastepny.....zawias schowka..... Edytowane 7 Marca 2012 przez Jeżu 1
arturek986 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Ok dzięki za informacje, szkoda że taką przykrąSprubuje zajrzeć do tego amortyzatora ciernego i go przesmarować lecz najpierw muszę spróbować skleic ten zawias.Jeszcze raz wielkie dzieki i pozdro
piniul Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Niestety mam ten sam problem z tym, że już jestem po próbie klejenia i niestety bez skutku( złamał się po drugiej próbie otwarcia) dlatego interesuje mnie efekt naprawy schowka. Pozdrawiam
arturek986 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ja skleiłem zawias klejem i dodatkowo skręciłem go od dołu wkrętem (wkręt przechodzi przez złamany zawias i go scala) i narazie się trzyma. Można dodatkowo w celu zmniejszenia obciążenia zawiasu wymonowałem amortyzator cierny, który jest przyczyną pękania zawiasu. Odłączenie amortyzora ciernego skutkować będzie brakiem oświetlenia w schowku.
Jeżu Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ja skleiłem zawias klejem i dodatkowo skręciłem go od dołu wkrętem (wkręt przechodzi przez złamany zawias i go scala) i narazie się trzyma. Można dodatkowo w celu zmniejszenia obciążenia zawiasu wymonowałem amortyzator cierny, który jest przyczyną pękania zawiasu. Odłączenie amortyzora ciernego skutkować będzie brakiem oświetlenia w schowku. Wystarczy go porzadnie nasmarować w środku i będzie chodził tak jakby go nie było.... Zamontuj spowrotem i bedziesz miał oświetlenie... Niestety mam ten sam problem z tym, że już jestem po próbie klejenia i niestety bez skutku( złamał się po drugiej próbie otwarcia) dlatego interesuje mnie efekt naprawy schowka. Pozdrawiam A przesmarowałeś amortyzator?
vajcha Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 witam widze ze to ogólny problem a4. Miałem ten sam problem wkręt pod kątem (zeszlifowana główka) + klej na gorąco ogólnie około 50 min roboty o działa jak należy. trzeba pamiętać aby rozrusać siłownik który hamuje opadanie schowaka a w tych modelach sie zaciera. 1
wlodek0 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 Jeżeli komuś nie przeskadza wystarczy wyjąć gumke z tłoczka hamulca (spowalniacza) i oświetlenie będzie.
Rekomendowane odpowiedzi