Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie kupilem niedawno audi a3 z 1998roku 1.9TDI 110KM i przestal mi sie swiecic komputer pokladowy.

Tu wlasnie pojawia sie moje pytanie: jaka jest tego przyczyna i jak moge usunac te usterke??

Opublikowano

Może np manetka przestała funkcjonować..... najlepiej zobaczyć i sprawdzić np vagiem....

• Upvote 1
Opublikowano

Test licznikow wypadł pozytywnie, vag nie wykrył żadnych błędów.

Opublikowano

W 17-Instruments to podejżewam że błędu nie będzie. Sprawdzałeś 16-Steering wheel ?

Opublikowano

tak to takze sprawdzalem. a mogly po prostu przepalic sie zarowki od podswietlenia,?? bo jeszcze nie rozbieralem licznika.

Opublikowano (edytowane)

ELo

Jaki masz FIS kolorowy czy jednobarwny? Prawdopodobnie umarł wyświetlacz.

Pzdr

Edytowane przez adamas
Opublikowano

A da sie to zrobic we wlasnym zakresie, czy potrzeba do tego fachowca?? czy tez wogle wymiana licznika??

Opublikowano

A da sie to zrobic we wlasnym zakresie, czy potrzeba do tego fachowca?? czy tez wogle wymiana licznika??

ELo

Nie wiem, sam tego nie robiłem. Na serwisach aukcyjnych jest sporo wyświetlaczy do sprzedania, często razem z usługą wymiany.

Pzdr

• 4 lata później...
Opublikowano

Mam podobny problem. U mnie jeszcze fis całkiem nie padł ale wyświetla tylko fragmentami i niewiele tam widać. Dowiadywałem się w tym temacie i: Wymiana na nowy włoski to koszt około 400zł, natomiast naprawa to około 130zł z wysyłką. Trzeba zdemontować i wysłać cały licznik. Jeszcze się nie zdecydowałem, ale w przyszłości pewnie będę musiał bo trochę mnie to irytuje. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie