rafalnl Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Witam. Mam problem z moim audi. Tzn. Wracajac z pracy w czasie przyspieszania gdy jech alem na 2biegu nagle cos strzelilo autem zaczelo trzesc i wydobywal sie dziwny dzwiek jakby cos chuczalo/zgrzytalo i buczalo niewiem jak to nazwac. Mysle ze ten dzwiek dochodzi z okolic skrzyni. Dodam ze biegi wchodza normalnie. Czy ktos z was wie lub domysla sie co to moze byc? Prosze o szybka pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Urwana poduszka....?, zatarty któryś bieg...?, przegub....?Autem trzęsie na wszystkich biegach, w czasie przyspieszania, hamowania? Edytowane 24 Października 2012 przez adamas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalnl Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Autem trzesie tylko gdy stoi na luzie jak zaczynam ruszac to przestaje trzesc ale dzwiek tarcia/szumienia nie ustaje. Przeguby sa ok bo nie dawno wymieniane a wszystkie biegi wchodza bez zarzutu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Hmm, sprawdź poduszkę pod skrzynią przy okazji inne też.Nie chcę być złym prorokiem ale szykuj kasę na dwumasę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdan30 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 ja bym stawiał na kolo dwu masowe 99,99% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdan30 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 takie kolo z dobrej firmy ponad 2 tys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalnl Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Poduche pod skrzynia wymienialem doslownie dwa tygodnie temu wiec wykluczam ja na 100%. Znajomy tez mi mowi ze to dwumas ale nie wiem, dzisiaj oddalem auto do warsztatu wiec niedlugo bede wiedzial co jest grane. Czy mozliwe jest ze w czasie wymiany poduszki pod skrzynia moglo uszkodzic sie kolo dwumasowe??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalnl Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 I jeszcze jedno . W razie awari dwumasy trzeba wymieniac komplet ze sprzeglem??? Pytam poniewaz biegi wchodza bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Jeśli ma mieć to ręce i nogi to tak razem ze sprzęgłem...Dobre zestawy z Luka RepSet DMF np to koszt koło 1700-1800zł A i w ofercie są tez mocno tańsze zamienniki np Statim Polski producent to 900zł się zmieścisz . to też jest uwarunkowene jaki masz silnik AWX lub AVF. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Pół roku temu wymieniałem u siebie (AVF) za zestaw ze sprzęgłem 1736 złociszy. Zrobisz autku dobry prezent na gwiazdkę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalnl Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Witam. Okazalo sie ze zle zamontowano poduszke pod skrzynia i glowna sruba sie grubo poluzowala malo co i nie wypadla.Dziekuje wszystkim za sugestie i pomoc na szczescie obylo sie bez kosztow. Problem rozwiazany wiec zamykamy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 ELoFajnie, że obeszło się bez kosztów, niby śrubka a taka ważna Temat zamykamPzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi