Dread Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Witam, Mam pewien problem ze swiecaca kontrolka klocków hamulcowych.Tak, więc odkreciłem koła i okazało się ze posiadam kolcki bez czujników (zakupiłem autko kilka dni temu), a sa w całkim nizłym stanie, tak wiec na ta chwile raczej nie bede ich wymieniał (również z racji faktu, że jestem spłukany) I tutaj moje pytanie, czy jest możliwość aby na jakiś czas (póki nie wymienię klocków) wyłączyć tę kontrolkę? W tych kwestiach jestm lakiem, dlatego proszę o pomoc.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 ELo A odkręcałeś koła z przodu czy z tyłu? Bo z tyłu klocki są bez czujników. Pewnie że jest możliwość, zrobić zworę we wtyczce czujnika.Swoją drogą masz ciekawe auto B7 z 2002? Ja miałem B6 z 2004 wychodzi na to, że B7 produkowano przed B6....Czy ta kontrolka na pewno dotyczy zużycia klocków a nie przypadkiem poziomu płynu hamulcowego? Wątpię żeby poprzedni właściciel zamontował klocki bez czujnika i jeździł z wkur...komunikatem o zużyciu klocków Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Oczywiście b6 z 2002 Tak ściągałem z przodu i na pewno jest to kontrolka zużycia klocków hamulcowych (sprawdzame w instrukcji). Poprzedni właściciel zapewniał, że wymianiał klocki... co może i by sie zgadzało bo są w dorbym stanie ale niestety bez czujników. A napisz mi proszę jak magę zrobić ową zworę we wtyczce czujnika?Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Znajdujesz dyndającą wtyczkę w okolicach amortyzatora powyżej "poziomu" tarczy hamulcowej wkładasz kawałek przewodu pomiedzu pierwszym a drugim pinem i tyle.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Bierzesz krótki przewód (ok. 2 cm ) 0.5mm2 , zaciskasz na nim koncówki i wtykasz w gniazdo czujnika klocków. Robisz to z prawej i lewej strony. Efekt nie świeci kontrolka zużycia klocków. To taki domorosły sposób, możesz również zmienić vagiem kodowanie licznika i na stałe wyłączyć tą kontrolkę. Sam wybierz metodę wyłączenia kontrolki pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 O i Jeżu mnie wyprzedził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Udało się. Do chwili wymiany na odpowiednie kolcki ta prowizorka obleci.Panowie dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał YaGODA Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Zgodnie z życzeniem temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi