ADAM88 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2017 Witajcie Poszukuje prawidłowej wartości spalania w vcds -17-zestaw wskaźników \adaptacja \kanał 03 - korekta wskazań spalania zaczyna sie od 85 a kończy na 115 przeskok co 5 Posiadam silnik 2.0 ALT 130KM nie mogę dojść jaka wartość ustawić aby wskazywało prawidłowo na fis Cały problem pojawił się po wymianie modułu kierownicy i rozbudowie fisu o spalanie średnie i całkowite Jeżeli ktoś posiada kabelek i ten sam silnik wdzięczny byłbym za sprawdzenie i podanie prawidłowej wartości bo ja szukałem chyba wszędzie ale to czarna magia i wiedza to nieliczni Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam jeżeli taki temat już był:)
Jeżu Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 Adam zawsze fabrycznie jest tam 100 chyba ze ktoś przekodował.... Najlepiej metodą pełny bak i sprawdzić jak to się ma z fis i wtedy 5 niżej lub wyżej
ADAM88 Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 Dla wartości 100 spalanie całkowite na fis pokazuje 7,8 więc chyba to mało Moduł kierownicy nie wiem z jakiego auta był i tu zachodzi pytanie jaka wartość jest prawidłowa
Rekomendowane odpowiedzi