mwmisiek82 Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 witam Was wszystkich!! dosc dawno mnie tutaj nie bylo:)....Mam pytanko...odnosnie hamowni a skrzyni automatycznejJak juz wiecie mam nadal swoja Andzie A4B5 1.9 Tdi 110KM w automacie:) te 110KM troche mi spedzaja sen z powiek bo pala ok 9,5 litra w miescie i cos mi sie wydaje ze pare juz padlo:( m chcialbym sie dowiedziec czu istnieje mozliwosc sprawdzenia mocy na hamowni z automatem , czy cos sie ze skrzynia nie zrobi( po remoncie kilka miesiecy) i gdzie w ogole moge takowa znalesc w woj slaskim , najlepiej w okolicach Sosnowca.Bardzo Was prosze o informacje !! POzdrawiam mwmisiek82
michał YaGODA Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Jak mam być szczery to odpuściłbym sobie sprawdzanie samochodu z automatyczną skrzynią biegów na hamowni. Moim zdaniem istnieje zbyt duże ryzyko uszkodzenia skrzyni biegów. To, że auto wraz ze wzrastającym wiekiem traci swoją moc jest oczywistą sprawą i trzeba się z tym pogodzić. Co do spalania 9,5 litra w mieście, to mnie ono wręcz szokuje, ponieważ mój ojciec posiada A4 B5 1.9 TDI 110 KM w automacie i w cyklu miejskim spala mu maksymalnie 7,5 litra ropy! Pozdrawiam
mwmisiek82 Opublikowano 18 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 hmm musze to przemyslec ta hamownie:/ szkoda bo jestem ciekaw ile zostalo tych rumakow jeszcze... a tak z innej beczki czy warto kupic A4 B5 z 2,5 tdi 150 KM w automaciez 2000r.?? bo moge kupic baardzo okazyjnie od brata z francji
michał YaGODA Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 hmm musze to przemyslec ta hamownie:/ szkoda bo jestem ciekaw ile zostalo tych rumakow jeszcze... a tak z innej beczki czy warto kupic A4 B5 z 2,5 tdi 150 KM w automaciez 2000r.?? bo moge kupic baardzo okazyjnie od brata z francjiCzy opłaca się kupić? Zależy to przede wszystkim od stanu technicznego i ceny. Zwróć baczną uwagę na silnik, ponieważ 2.5 TDI uchodzą niestety za dość awaryjne silniki, dlatego warto jest dokładnie sprawdzić przed zakupem jego stan. Pozdrawiam
mwmisiek82 Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 no wlasnie slyszalem o tych silnikach 2.5 tdi sam brat mi nie poleca ale ....ta cena, fajnie sie jezdzi , ma fajny dzwiek, i sporo szybsza niz moja no i 3 lata mlodsza.....a ciekaw jestem ile pali taka z 2.8 benzyna? ta sobie odpuszcze moze jakas benzynke sobie kupie... narazie kupilem inny wozek ... jumper GT - taki jednoosobowy z tylnym napedem roboczo zwanym (mama,tata) hehe pozdro
mwmisiek82 Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 witam! znalazlem gdzies info ze da sie shamowac automata i zablokowac go na 3 biegu i cos tam cos tam i ze to bezpieczne, nikt tez mi nie odp na temat chiptuningu w automacie, slyszalem ze te skrzynie 4 biegowe przenosza tylko do 300 Nm a pozniej "glupieja".Ja bym chcial zeby bylo tak ze 125-130KM i z 280Nm czy wie ktos cos na ten temat bo zastanawiam sie nad tym i nie wiem co dalej robic i myslec pozdro! a z tej 2,5 tdi to juz nici bo poszla "od strzala"..ale fajna byla ehh. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi