kubaa38p Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Witam tak jak w temacie , Check engine .Pali mi się na desce od miesiąca , Egr czysty i rury od niego odchodzące tez nie wiem w co dalej iść. Miał ktoś podobnie ? Proszę o porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maruusek Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Jaki błąd pokazuje po podpicieu komputera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaa38p Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 16785 Za mały przepływ spalin w układzie recylkuracij EGR 17056 obwód prądowy świecy żarowej cylindra drugiego , Dodam ze czasami mi płyn chłodniczy ucieka plamy pod autem nie mam więc raczej idzie gdzies indziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maruusek Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Egr elektryczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaa38p Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 No tak , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maruusek Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Sprawdź pracę jego na vcds wygląda jak by się nie otwierał prawidłowo, masz w programie wartość jaka jest, a jaka chce komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaa38p Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Sam check jest dobry i działa prawidłowo , wyjmowałem go i sprawdzalem pod komputerem i nawet gdy silnik chodził otwiera i zamyka po dodaniu gazu , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaa38p Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Wydaje mi się ze jest jakis problem elektryczny i sam raczej nie dojde , wizyta u mechanika kłania się w lutym jak nie znajdę tutaj rozwiazania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maruusek Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 To że działa na wyjęciu to nie znaczy że działa prawidłowo inaczej zachowuje się jak to wymienisz a inaczej jak jest włożony. Sprawdź na komputerze czy daje to samo co chce komputer. Masz wartość rzeczywista I to co chce komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaa38p Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Jak pisalem wyzej wszystko jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaa38p Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Nie wiem gdzie dalej szukać przyczyny , Wgl znasz trochę temat ? Czy dajesz wskazówki z innego forum ? Bo juz gdzieś czytałem o tych wartościach i to tak naprawdę malo co daje , problem jest gdzie indziej , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maruusek Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 To że czytałeś na innym forum to znaczy że jest to podstawowa wiedzą. Komputer pokazał Ci błąd, check swieci ci wlasnie przez to. Wartości nie mierzy się na postoju ... tylko w trakcie jazdy to druga sprawa. Trzecia czy rozebrałes kopulke egr I wyciągnęłęs zaworek do czyszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ucando Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Podjedź sobie do zakładu mechanicznego, tam na pewno powiedzą Ci co to za błąd. Na forum i ogólnie w internecie nie każdy się na tym zna i może Ci pomóc. Z doświadczenia powiem, że nie warto jeździć tak długi okres czasu z zapalonym check engine bo nigdy nie wiadomo co to może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi