wojtek85 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 Cześć zakupiłem sobie obdeleven cos tam sobie pozmieniałem wartość auta od razu się zwiększyła Macie może jakieś doswiadczenie z tym sprzetem , macie moze jaką instrukcje do niego co moge dokladnie nim zrobić gdzie co do czego i czego najlepiej nie ruszać
steve69 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 (edytowane) Robisz to samo co VCDS odczyt błędów kasowanie błędów zmiana kodowania podgląd parametrów pracy urządzeń w aucie itp Ja w swoim aucie do tej pory zrobiłem za pomocą OBDeleven: przycisk ENGINE AUTO START/STOP pamięta ostatnio wybrane ustawienie, wyłączenie dźwięku ostrzegawczego przy otwartych drzwiach kierowcy i włączonym zapłonie, uruchamianie świateł awaryjnych przy gwałtownym hamowaniu, opuszczanie prawego lusterka przy cofaniu, aktywacja GREEN MENU, kasowanie inspekcji serwisowej, regulacja natężenia przedniego oświetlenia do jazdy dziennej, test zegarów po włączeniu zapłonu, zaprogramowanie nowego akumulatora, możliwość kopiowania muzyki z płyt CD do pamięci MMI, oczywiście sprawdzanie/kasowanie błędów w sterownikach. Póki co urządzenie spełnia moje oczekiwania. A zasada jest jedna przy "zabawie" OBDeleven - Nie robimy nic "na pałę"! Jeśli chcemy coś zmienić, musimy dokładnie wiedzieć co i gdzie przestawić by pożądany efekt osiągnąć. W przeciwnym wypadku możemy tak namieszać, że tylko ASO będzie naszym ratunkiem (oczywiście za grubą kasę). Edytowane 24 Czerwca 2022 przez steve69 1
roldis Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2022 a obsłuży także auto z 20r ? chodzi głównie o kasowanie błędów po kolizji ....
steve69 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Wygląda na to, że obsłuży: https://obdeleven.com/pl/supported-vehicles?brand=audi Czy spełni twoje oczekiwania? Nie wiem. Trzeba się do niego przyzwyczaić. Gdybym na dzień dzisiejszy miał już jakiegoś laptopa pracującego pod Win 10, to pewnie zdecydowałbym się na VCDS. Ale że laptopa nie mam, to kupiłem OBDeleven, bo wyszło mnie to sporo taniej (500 zł), niż kupno nowego laptopa (ok. 3000 zł) + interfejs i licencja VCDS ( min. 1500 zł) Ostatnio za pomocą OBDeleven dołożyłem i zakodowałem w swoim aucie tempomat, którego wcześniej nie miałem (opis na naszym forum). 1
dudimpp Opublikowano 21 Marca Zgłoś Opublikowano 21 Marca Witam, Też posiadam tę zabawną kostkę. A bawicie się przez długie kodowanie czy korzystacie z tych aplikacji ONE-CLICK?
Rekomendowane odpowiedzi