Beata90 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Cześć, piszę z zapytaniem, jaki model audi byście polecili z PROSTYM ZAWIESZENIEM I NIE WIELOWAHACZ w cenie 5-12 tys. Proszę o waszą poradę. Czekam na Wasze opinie.
Beata90 Opublikowano 1 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 48 minut temu, przedszkolak napisał(a): Audi 80, ale trzeba poszukać. Szukam raczej coś rocznika 2000 w górę. Audi 80 mnie nie interesuje, ale wiem, że tamte modele miały proste zawieszenie.
przedszkolak Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Oto kilka przykładów modeli Audi z prostym zawieszeniem, które były produkowane po roku 2000: Audi A3: Wiele wersji Audi A3, szczególnie te z niższymi poziomami wyposażenia, Audi A4: Modele Audi A4 z niższymi poziomami wyposażenia oraz te, które nie są wyposażone w systemy adaptacyjnego zawieszenia, mogą mieć proste zawieszenie. Audi A6: W niektórych wersjach Audi A6, szczególnie w wersjach bazowych, można znaleźć proste zawieszenie. Audi TT: Niektóre wersje Audi TT, szczególnie wersje z mniejszą mocą i niższymi poziomami wyposażenia, mogą być wyposażone w proste zawieszenie. Warto jednak zauważyć, że dostępność konkretnego rodzaju zawieszenia może zależeć od regionu, rynku oraz konkretnych opcji wyposażenia oferowanych przez producenta w danym roku modelowym. Zawsze warto sprawdzić specyfikację konkretnego modelu Audi, który Cię interesuje, aby upewnić się, jakie zawieszenie jest w nim zastosowane. Polecałbym A4 lub A6, bez udziwnień z jak najprostszym silnikiem.
Beata90 Opublikowano 12 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego Obecnie A4 mam i wahacze co jakiś czas do wymiany są. Zamienniki to nie są jednak oryginalne części i szybciej się eksploatują. Dzięki za wskazówki, poszukam coś w wymienionych modelach.
przedszkolak Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego (edytowane) Wahacze nie muszą być wymieniane, wystarczy wymienić tuleje. Jeśli będzie taka potrzeba dostarczę niezniszczalne tuleje z USA. Edytowane 14 Lutego przez przedszkolak
Beata90 Opublikowano 15 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego Właśnie jestem po wymianie wahaczy, ale nadal coś z nimi jest nie tak, być może sworzeń się odzywa w którymś wahaczu. Jaka mniej więcej koszt takich wahaczy od do?
przedszkolak Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego komplet wahaczy z tulejami gumowymi od 600 - 7000 w zależności od producenta i marży sprzedającego. link do allegro https://allegro.pl/kategoria/wahacze-i-elementy-wahacze-250885?string=wahacze audi a4 b5&pasuje-do-marka=Audi&pasuje-do-model=A4 B5 (8D2) (1994.11 - 2001.12)&pasuje-do-typ=1.9 TDI quattro 116KM%2C 85kW&order=dd
Tomasz7 Opublikowano 8 Marca Zgłoś Opublikowano 8 Marca Cześć, szukam opinii na temat dwóch modeli Audi, najlepiej od użytkowników. A6 c8 sedan, napęd na przód, oraz A4 b9 allroad-oczywiscie quattro, oba 2.0d, oraz fabrycznie nowe, jeszcze nie wiem jakiej mocy. Samochód będę używał jako służbowy. Chciałbym, żebyście je porównali, za , przeciw, wady zalety jednego względem drugiego, lub każdego z osobna. Auto będę używał głównie w trasie, trochę dużego miasta, raz na jakis czas góry. A4 kusi ze wzgledu na q, za a6 przemawia wygląd wnętrza i prestiż. Chętnie przeczytam wasze opinie na ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi