Beata90 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2024 Cześć, piszę z zapytaniem, jaki model audi byście polecili z PROSTYM ZAWIESZENIEM I NIE WIELOWAHACZ w cenie 5-12 tys. Proszę o waszą poradę. Czekam na Wasze opinie.
przedszkolak Opublikowano 1 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2024 Audi 80, ale trzeba poszukać.
Beata90 Opublikowano 1 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2024 48 minut temu, przedszkolak napisał(a): Audi 80, ale trzeba poszukać. Szukam raczej coś rocznika 2000 w górę. Audi 80 mnie nie interesuje, ale wiem, że tamte modele miały proste zawieszenie.
przedszkolak Opublikowano 10 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2024 Oto kilka przykładów modeli Audi z prostym zawieszeniem, które były produkowane po roku 2000: Audi A3: Wiele wersji Audi A3, szczególnie te z niższymi poziomami wyposażenia, Audi A4: Modele Audi A4 z niższymi poziomami wyposażenia oraz te, które nie są wyposażone w systemy adaptacyjnego zawieszenia, mogą mieć proste zawieszenie. Audi A6: W niektórych wersjach Audi A6, szczególnie w wersjach bazowych, można znaleźć proste zawieszenie. Audi TT: Niektóre wersje Audi TT, szczególnie wersje z mniejszą mocą i niższymi poziomami wyposażenia, mogą być wyposażone w proste zawieszenie. Warto jednak zauważyć, że dostępność konkretnego rodzaju zawieszenia może zależeć od regionu, rynku oraz konkretnych opcji wyposażenia oferowanych przez producenta w danym roku modelowym. Zawsze warto sprawdzić specyfikację konkretnego modelu Audi, który Cię interesuje, aby upewnić się, jakie zawieszenie jest w nim zastosowane. Polecałbym A4 lub A6, bez udziwnień z jak najprostszym silnikiem.
Grażynka Opublikowano 10 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2024 Myślę, że A4 to dobre rozwiązanie.
Beata90 Opublikowano 12 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 Obecnie A4 mam i wahacze co jakiś czas do wymiany są. Zamienniki to nie są jednak oryginalne części i szybciej się eksploatują. Dzięki za wskazówki, poszukam coś w wymienionych modelach.
przedszkolak Opublikowano 14 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2024 (edytowane) Wahacze nie muszą być wymieniane, wystarczy wymienić tuleje. Jeśli będzie taka potrzeba dostarczę niezniszczalne tuleje z USA. Edytowane 14 Lutego 2024 przez przedszkolak
Beata90 Opublikowano 15 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2024 Właśnie jestem po wymianie wahaczy, ale nadal coś z nimi jest nie tak, być może sworzeń się odzywa w którymś wahaczu. Jaka mniej więcej koszt takich wahaczy od do?
przedszkolak Opublikowano 15 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2024 komplet wahaczy z tulejami gumowymi od 600 - 7000 w zależności od producenta i marży sprzedającego. link do allegro https://allegro.pl/kategoria/wahacze-i-elementy-wahacze-250885?string=wahacze audi a4 b5&pasuje-do-marka=Audi&pasuje-do-model=A4 B5 (8D2) (1994.11 - 2001.12)&pasuje-do-typ=1.9 TDI quattro 116KM%2C 85kW&order=dd
Tomasz7 Opublikowano 8 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2024 Cześć, szukam opinii na temat dwóch modeli Audi, najlepiej od użytkowników. A6 c8 sedan, napęd na przód, oraz A4 b9 allroad-oczywiscie quattro, oba 2.0d, oraz fabrycznie nowe, jeszcze nie wiem jakiej mocy. Samochód będę używał jako służbowy. Chciałbym, żebyście je porównali, za , przeciw, wady zalety jednego względem drugiego, lub każdego z osobna. Auto będę używał głównie w trasie, trochę dużego miasta, raz na jakis czas góry. A4 kusi ze wzgledu na q, za a6 przemawia wygląd wnętrza i prestiż. Chętnie przeczytam wasze opinie na ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi