Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam bramę wiśniowski z napędem mido 600 pracuje na czestotliwości 433,92.

w aucie jest czestosliwsc 433.92 MHz-434.42 Mhz,będzie to działąć?

Opublikowano

Podawałem kilka miesięcy temu jaki element trzeba dokupić do bramy i zainstalować go przy sterowniku bramy i będziesz mógł korzystać z tej dokładnie bramy, otwierając ją i zamykając z MMI w Audi. Gdy jest kilka bram do otwarcia, np 3 bramy, to trzeba kupić 3 takie urządzenia, bo to działa w ten sposób, że zmienia częstotliwość na tę amerykańską.  Albo drugie wyjście założyć w tylnym zderzaku moduł do otwierania na Europę. To teoretycznie pozwala Ci otwierać autem z MMI wszystkie bramy z częstotliwością europejską. Jakby co to dysponuję takim. I w jednym i drugim przypadku, koszt około 200 zł.

Opublikowano

o włąśnie ,i o dziwo nie chciał sie sparować pilot garazowy z nadajnikiem który znajduje sie w lusterku.....

Opublikowano (edytowane)

Cześć. Korzystam z pilotów na 868MHz, więc nie sparuję ich z moim autem, w którym mam tylko obsługę 433MHz.

Mogę jednak podpowiedzieć, że próbowałem z pilotem 433MHz i też miałem problem. Pomogło długie, naprawdę długie trzymanie wciśniętego pilota w okolicy lusterka podczas parowania.

Podejrzewam, że oprócz częstotliwości pracy kluczowe znaczenie może mieć rodzaj kodowania stosowany w danym systemie napędu. Prawdopodobnie nie każdy system da się "sklonować" z użyciem Homelink'a w samochodzie.

Edytowane przez keisim
Opublikowano (edytowane)

No ja trzymałem tak długo aż kontrolka na pilocie po prostu zgasła,więc pilot na pewno już się nie parował...jaka informacja wyskoczyła ci na MMI jak udało ci się sparować?

Edytowane przez SKALD79
Opublikowano

Niestety szczegółów nie pamiętam... ale bodajże jak parowanie się nie powiodło to pojawiał się jakiś komunikat z informacją o błędzie, a w przypadku kiedy sparował się prawidłowo to tego komunikatu nie było.... i po wciśnięciu ikonki pilota/Homelink pojawiała się wcześniej wprowadzona nazwa

Opublikowano

No nic zakupie urządzenie domontuje do napędu i zobaczymy co bedzie.

Opublikowano

Zobacz jeszcze w kanale 09 adaptacje  - masz tam coś takiego jak częstotliwość bramy garażowej. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie