shade Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Witam! wczoraj przepaliły mi się żaróweczki od podświetlania tablicy rejestracyjnej, wiec myślę sobie kupie nowe i wymienię! zerknołem na wkręty od kloszy żarówek zauważyłem, że łebki tych wkrętów są pozrywane i nie idzie ich w żaden sposób odkręcić, wiec nasuwa mi się pytanie do Was koledzy i koleżanki czy można się dostać do takowych żaróweczek zdejmując tapicerkę z klapy bagażnika?? Bo nie wiem czy jest sens się za to zabierać, a jeśli jest taka opcja to fajnie by było jak by ktoś dysponował jakimś schematem? AUDI A4 B6 2001 Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Hello tak na marginesie bardzo proszę o uzupełnienie profilu Mamy do czynienia z sedanem/avantem ? Wydaję mi się że nie ma opcji dostania sie do tych żaróweczek po zdjęciu tapicerki Ciężka sprawa...Sprawdzę w Elsie daj emaila to Ci prześlę kilka pdf tylko napisz jaki typ nadwozia..Hej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Witam obiecany schemat Wymontowanie i zamontowanie osłony pokrywy tylnej Limuzyna 1 - Osłona pokrywy tylnej Wymontowanie: – Zdjąć osłonę zamka. – Poluzować powlekaną śrubę -3- w uchwycie. – Wymontować trójkąt ostrzegawczy. – Wykręcić śruby -4- (2x). – Wyjąć uchwyt trójkąta ostrzegawczego -5-. Samochody z odblokowaniem awaryjnym: – Wymontować uchwyt odblokowania awaryjnego → Rys. Dotyczy wszystkich: – Poluzować dziesięć zatrzasków -2- na osłonie pokrywy tylnej i odczepić ją od dołu. Zamontowanie: Zamontowanie odbywa się w odwrotnej kolejności. 2 - Zatrzaski (10 x) 3 - Śruba (1x) w uchwycie Moment dokręcenia 2 Nm 4 - Śruby (2x) Moment dokręcenia 2 Nm 5 - Uchwyt trójkąta ostrzegawczego Wymontowanie uchwytu odblokowania awaryjnego – Odczepić osłonę -1-. – Wykręcić śrubę -3-. – Wyjąć uchwyt -2-. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 (edytowane) Witam. Dzięki Jeżu za odp i pdf-y. jak pogoda się poprawi,wezmę się za to zobaczę co da się zrobić! pozdrawiam Edytowane 19 Grudnia 2010 przez shade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 (edytowane) Witam;) zabrałem się w końcu do wymiany tych żaróweczek oświetlenia tablicy rej. skorzystałem z materiałów pdf podesłanych przez Jeża zacząłem rozkręcać tapicerkę bagażnika.. w sumie nie było łatwo i odpiąłem tylko prawa stronę dalej zaciski nie chciały w żaden sposób pościć i balem się, że się pourywają wiec odpuściłem sobie, ale kumpel doradził mi żeby jednak oderwać klosze tych ze żaróweczek, później wykręcić zapieczone śrubki i wymienić na nowe.. tak wiec zrobiłem ( koszt nowych kloszy to 49 zł z ledowymi żarówkami na allegro) wyjęcie starych i założenie nowych zajęło mi 30 minut wiec przypuszczam że znacznie szybciej niż w przypadku zdejmowania całej tapicerki! Pozdrawiam Edytowane 15 Stycznia 2011 przez shade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maurycy Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Witam;) zabrałem się w końcu do wymiany tych żaróweczek oświetlenia tablicy rej. skorzystałem z materiałów pdf podesłanych przez Jeża zacząłem rozkręcać tapicerkę bagażnika.. w sumie nie było łatwo i odpiąłem tylko prawa stronę dalej zaciski nie chciały w żaden sposób pościć i balem się, że się pourywają wiec odpuściłem sobie, ale kumpel doradził mi żeby jednak oderwać klosze tych ze żaróweczek, później wykręcić zapieczone śrubki i wymienić na nowe.. tak wiec zrobiłem ( koszt nowych kloszy to 49 zł z ledowymi żarówkami na allegro) wyjęcie starych i założenie nowych zajęło mi 30 minut wiec przypuszczam że znacznie szybciej niż w przypadku zdejmowania całej tapicerki! Pozdrawiam Sam chce zamowic biale LED'y. Slyszalem, ze z LED'ami czasem sa problemy. Pytanie, czy komputer Ci nie krzyczy? pozdrowienia! m@urycy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) Lubią się często przepalać, tzn mrugają jak stroboskop, Można i wystarczy wymienić same żaróweczki na ledy tańsza alternatywa... 36mm. Nie mam tak zaawansowanego kompa , wiec nie krzyczy. Na vagu wychodzi błąd przepalonej żaróweczki. Edytowane 1 Kwietnia 2011 przez Jeżu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi