Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie. Mam nastepujacy problem. Wymienilem czujnik światła stop i... teraz świeci się cały czas światło stop, a kontrolka od świec żarowych mruga , czym to może być spowodowane? Pomocy

Opublikowano

Nie wiem po prostu czy prawidłowo zamontowałeś ten wyłącznik świateł stopu. Podaję instrukcje jak to dobrze zrobić.

Wymontowanie i zamontowanie przełącznika świateł hamowania przy pedale hamulca

Aby zapewnić prawidłowe zamocowanie, przełącznik można zamontować tylko jeden raz.

Wymontowanie

– Wymontować schowek po stronie kierowcy (można aczkolwiek nie ma konieczności)

– Rozłączyć elektryczne złącze wtykowe.

– Wymontować przełącznik świateł hamowania obracając w lewo o 45°.

Zamontowanie

Zamontowanie następuje w odwrotnej kolejności, należy przy tym zwrócić uwagę na następujące punkty:

– Wyjąć całkowicie popychacz przełącznika świateł hamowania -patrz strzałka-.

Wskazówka W zależności od wersji przełącznika świateł hamowania nie trzeba wyciągać popychacza.

– Włożyć przełącznik występami mocującymi -1- i -2- w odpowiednie wycięcia w otworze montażowym i zamocować obracając w prawo o 45°.

– Podłączyć wtyczkę przełącznika świateł hamowania.

Wskazówka Podczas montażu nie wolno naciskać pedału hamulca.

Podczas wprowadzania przełącznika świateł hamowania popychacz ustawia się automatycznie.

– Sprawdzić działanie świateł hamowania wciskając i zwalniając pedał hamulca.

Dołączona grafika

Myślę, że teraz światła stopu nie będą świecić na stałe... Pozdrawiam :siema:

• Upvote 2
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Drobna podpowiedz: zrob jak Jezu napisal, ja wymienialem jakies 1,5 miesiaca temu. O maly wlos bym zepsul wlacznik. Cena nie jest wygorowana (15E oryginalny w serwisie Audi), ale zawsze zamiast drugiego mozna sobie pojsc zjesc kolacje ze znajomymi :)

Najlepiej nie bawic sie nie przekrecac na sucho, postepowac zgodnie z instrukcja i bedzie OK!

pozdrowienia!

m@urycy

Edytowane przez maurycy
  • Upvote 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie