Roccogiani Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Mam taką zagadkę spaliła mi się żarówka w tylnej prawej lampie i nie bardzo wiem jak dojść do lampy. Może ktoś wie jak to zrobić, bo z tego co ja widzę to trzeba będzie całą tapicerkę ściągać z tyłu w bagażniku. Może ktoś zna łatwiejszy sposób jak dojść do lampy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coolturek Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Po prawej stronie powinna być taka okrągła wycięta zaślepka (materiał taki sam jak tapicerka) przy samej lampie. Musisz ją odchylić i tam kryje się 1 śruba. Jak ją odkręcisz to możesz juz spokojnie sciągać lampę.Pozdrawiam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 To ja zobrazuję... Wymontowanie i zamontowanie tylnego światła i oprawy żarówki - Limousine Wymontowanie – Wyłączyć zapłon i wyjąć kluczyk zapłonu. – Ustawić przełącznik świateł w pozycji „0“. – Złożyć do przodu wykrojony obszar -1- tapicerki bagażnika. – Wykręcić śrubę -3-. – Odchylić na zewnątrz tylne światło i odczepić przy tym od nadwozia sworznie mocujące. – Rozłączyć elektryczne złącze wtykowe na oprawce żarówki. – Ścisnąć sworzeń blokujący -patrz strzałki- i wyjąć oprawę żarówki z tylnego światła. – Wykręcić żarówki z opraw. Zamontowanie Zamontowanie przebiega w odwrotnej kolejności, przestrzegać przy tym następujących punktów: Wskazówka Zwrócić uwagę, aby uszczelka między nadwoziem a obudową tylnego światła była szczelna i czysta. – Umieścić tylne światło na nadwoziu i wcisnąć sworznie mocujące w otwory. – Dokręcić śrubę -3-. Momenty dokręcenia Podzespół------------------------------------- Nm Nakrętka tylnego światła do nadwozia------ 12 Tylne światło do nadwozia--------------------6 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek_78 Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Witam,widzę profesjonalne podejście do tematu. Bravo! Tak trzymać PozdrawiamTomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekret17 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Kurde Jeżu dzięki wielkie, jesteś pro. Mam ten sam problem od wczoraj i już się bałem, że będę musiał całą tapicerkę ściągać. A czy możecie mi jeszcze powiedzieć jaki to będzie typ żarówki? R5W? Mam A4 B6, sedan z 2004. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisek Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Swietne informacje. Wymieniłem żarówkę, ale nakrętka wpadła mi do środka... nie wiecie jak sie tam dostac. Sciągałem plastik we wnętrzu bagażnika itd ale nie tędy droga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior83 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 witam.a czy w wersji Avant tak samo się wymienia żarówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) witam. a czy w wersji Avant tak samo się wymienia żarówki? Prawie tak samo... Edytowane 16 Marca 2012 przez Jeżu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) Kurde Jeżu dzięki wielkie, jesteś pro. Mam ten sam problem od wczoraj i już się bałem, że będę musiał całą tapicerkę ściągać. A czy możecie mi jeszcze powiedzieć jaki to będzie typ żarówki? R5W? Mam A4 B6, sedan z 2004. Tak r5w lub ewentualnie 12v21/5w zalezy która postojowa.... 1 - Żarówka tylnego światła 12 V, 5 W 2 - Żarówka świateł hamowania / tylnych świateł 12 V, 21/5 W 3 - Nakrętka zaciskowa 2 szt. 4 - Elektryczne złącze wtykowe 5 - Część mocująca wymienić w razie uszkodzonej uszczelki 6 - Nakrętka -12 Nm 7 - Pierścień uszczelniający typu o-ring wymieniać w przypadku uszkodzenia 8 - Śruba -6 Nm 9 - Żarówka światła kierunkowskazu 12 V, 21 W oranż 10 - Żarówka reflektora do jazdy wstecz 12 V, 21 W 11 - Oprawa żarówki 12 - Żarówka tylnego światła przeciwmgłowego 12 V, 21 W 13 - Obudowa Edytowane 16 Marca 2012 przez Jeżu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior83 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Prawie tak samo... To jeśli prawie tak samo to chyba dam rade i oby nie było ukrytych zatrzasków:P Dzieki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi