Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

turbosprężarka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie .

Zamieszczałem już temat turbosprężarki dokładnie chodziło o czkawkę , dochodził dziwny dźwięk przy wysprzęglaniu mimo to auto nie traciło mocy i dochodzący mnie dziwny dźwięk znikł , niestety do dziś kiedy auto straciło moc , dla mnie temat jest troszkę dziwny , postaram się to opisać w zrozumiały sposób . Więc .....

Wracając z pracy w pewny momencie auto straciło moc ,pierwsza myśl turbo. Kolega mechanik zaproponował sprawdzić wąż dolotowy do turbo czy jest w nim olej ....niestety jest , nie na tyle bym mógł go przelać do czegoś ale widoczne ślady .Wytarłem go od wewnątrz na tyle ile mogłem sięgnąć sprawdziłem poziom oleju i tyle ,poskręcałem wszystko do kupy i zrobiłem rundkę by sprawdzić czy czy problem jest nadal , nie twierdze że po wyczyszczeniu miało by to się naprawić ale o dziwo moc wróciła ? Znajomy twierdzi że jeżeli poszło turbo to objawy tego to chmura za autem ,no i pobrał by olej ale niestety bądź stety tego nie ma . Co na waszym miejscu powinienem zrobić ,wydaje mi się że turbo jak odzywało się wcześniej miało prawo klęknąć ale podłączenie do komputera itd doradzili mi właśnie wag-a i sprawdzić turbinę .

Wielkie sorry że w taki sposób wam to opisałem ale starałem się wam to nakreślić jak mogłem . Czekam na wasze rady czy auto raczej nie ruszać z miejsca czy raczej prosto do mechanika .

Pozdrawiam serdecznie .

Opublikowano

Śladowe ilości w przewodzie do intercoolera to "raczej" standard. Twoja turbina wpada w tkz.tryb awaryjny. Prawdopodobnie problemu z doładowaniem. Diagnoza jest taka, że musisz zaprowadzić autko do mechanika, który najlepiej jakby miał vaga i zrobić Ci komplet logów statycznych i dynamicznych. Wedy widać jak na dłoni czy masz problem z turbiną (najczęściej przeładowywuje). Przy okazji posprawdzać czy są jeszcze jakieś błędy...Po każdym zgaszeniu silnika turbina wraca do normalnej pracy. Stąd autko jeździ, aż do kolejnego "notlaufa". Może być zmienna geometria w turbinie do czyszczenia... Podstawa to diagnoza Vagiem... :ph34r:

Edytowane przez Jeżu

Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzięki ... tak na marginesie myślałem że to właśnie ty się odezwiesz no i jeszcze raz wielkie dzięki ;) już drugi raz mi pomagasz .... pozdrawiam .
Opublikowano

Dopiero drugi? A gdzie punkcik za pomoc :tongue_fingersear: Żartowałem daj znać co wyszło stawiam :piwo: ,że masz turbo do czyszczenia (zmienna geometria znaczy się) :ph34r: lub jakiś nieszczelny przewodzik podciśnienia...

Edytowane przez Jeżu

Opublikowano
  • Autor

Witam cię Jeżu ....

Więc tak sprawa wygląda ,mianowicie po podłączeniu autka do komputera kolega stwierdził iż błędów nie ma ciśnienie na turbinie jest w porządku . Powiedziałem co się stało i stwierdził że niestety nie ma żadnych błędów i myśli że po prostu zawiesił się i tyle . Ja sam nie wiem co mam myśleć autko do tej pory jeździ normalnie ale z drugiej strony nic nie dzieję się bez przyczyny. Chce się ciebie poradzić czy coś w tej sprawie powinienem jeszcze zrobić ..... nie wiem .

Mam jeszcze osobne pytanie może nie powinienem pod tym tematem ale ... chodzi o klapkę do wlewu paliwa . Mam problem mianowicie czasami, raczej przeważnie się nie otwiera . Rozebrałem całą tapicerkę w bagażniku dostałem się do tego elektromagnesu który wysuwa bolec zamykający klapkę wlewu , prze pryskałem go WD 40 i naprawiło się ale na chwilę ... dalej to dla mnie nadaję się do wymiany ale może znasz na to jakiś patent .

Jeśli jesteś w stanie jakoś doradzić wielkie dzięki i pozdrawiam serdecznie .

Opublikowano

Patent to np WD40 Rozebranie i konkretne przeczyszczenie styków. Jeszcze nie miałem go w rekach więc nie powiem jak to jest. Jak pomoże to ok, jak nie to pewnie wymianka :_nah:

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.