Jeżu Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 (edytowane) Elegancko.... Jeśli chodzi o panel climatronika to na pewno tak i zobacz....Powino się zmienić też jednostka wskażnika temperatury zewnętrznej.A jak nie to muszę na spokojnie poszukać... Edytowane 3 Października 2012 przez Jeżu 2
wojtcem Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 ....no i poszło...) najpierw się wystraszyłem, że nic się nie dzieje bo wcisnąłem wew obieg i + w temp. i nic, ale po oglądnięci filmiku jeszcze raz i ogarnięciu, że ja mam "dwustrefówke" doszedłem do wniosku iż trzeba wcisnąć wew obieg i obydwa + temp. ) Zmieniła się także temperatura zewnętrzna "na nasze" więc wszystko jest ok )Stokrotne Dzięki JeżuWielka Piona )Pozdrawiam )
mario-c Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 WitamMam podobny problem a mianowicie manetka od włączania wycieraczek ma przyciski do sterowania komputerem FIS i do zmiany jego funkcji jednak na wyświetlaczy zawsze wyświetla się dystans jaki mogę pokonać na paliwie w zbiorniku i nie mogę tego zmienić. Klient od ktorego kupiłem audi twierdzi że zawsze tak było a manetka sterowania komputerem jest oryginalna od nowości samochodu. Zastanawiam się czy mimo że samochód nie jest wyposażony w pełny FIS miałby kompletną manetkę. Może macie jakis pomysł, PozdrawiamP>S. Tempomat też nie działa mino że rorniez jest manetka i tu klient twierdzi że kiedyś działał.
Jeżu Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Diagnostyka Vagiem byłaby wskazana... Może ktoś coś zmieniał i np zapomniał zakodować itp.
mario-c Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Witam Spróbuję się gdzieś podłączyć pod VAG-a. Jak coś ustalę to napiszę .Pozdrawiam
mario-c Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 WitamWitamMam podobny problem a mianowicie manetka od włączania wycieraczek ma przyciski do sterowania komputerem FIS i do zmiany jego funkcji jednak na wyświetlaczy zawsze wyświetla się dystans jaki mogę pokonać na paliwie w zbiorniku i nie mogę tego zmienić. Klient od ktorego kupiłem audi twierdzi że zawsze tak było a manetka sterowania komputerem jest oryginalna od nowości samochodu. Zastanawiam się czy mimo że samochód nie jest wyposażony w pełny FIS miałby kompletną manetkę. Może macie jakis pomysł, PozdrawiamP>S. Tempomat też nie działa mino że rorniez jest manetka i tu klient twierdzi że kiedyś działał.
Jeżu Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Możesz zrobić zdjęcie tego Fisu?Ten czujnik do dosyć częsta przypadłość niedziałania tempomatu
szwedi Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 witam wszystkich. w mojej audicy zamontowalem juz tempomat i ustawilem pelny fis przy czym jest problem. mianowicie swieci katrolka cisnienia w kolach i zauwazylem zwiekszone spalanie.nie wiem czy poprostu gdzies popelnilem blad przy kodowaniu ale tutaj podaje stronke skad wziolem kodyhttp://ade2ade.googlepages.com/a4-cruise-codingjesli ktos by mogl pomuc bylbym bardzo wdzieczny.
Lenny Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 Mam pytanie o wymianę licznika w b7 na kolorowy czy trzeba dokładać instalacje?
ufii Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 Mam Audi a4 avant 1.9 tdi i mój FIS pokazuje tylko średnie spalanie, czas jazdy, średnią prędkość, chwilowe spalanie nie pokazuje dystansu, a na chwilowym jak się zatrzymam to przykładowo pokazuje 3 litry, innym razem np 6 co jest??
jotmarek Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 po lekturze opisu odblokowania postąpiłem zgodnie z wskazówkami i mam pelny fis . pełny szacunek i podziękowania dla użytkownika Jeżu
FilipekDe Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Jeżu! Manetka już idzie, gdybym wybrał sie do Ciebie przerobiłbyś FIS-a? Żonę zostawiłbym w Ikea w Krakowie... Edytowane 4 Lipca 2013 przez FilipekDe
Jeżu Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Pewnie....czemu nie masz kawałek ale to z Krakowa już rzut beretem... ale tylko weekend.....
FilipekDe Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Ok, dzieki. Będzie manetka, będzie plan - będę w kontakcie. W koncu od Tarnowa juz A4 to się filtr przepali. Edytowane 5 Lipca 2013 przez FilipekDe
koza043 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Czy ktoś robi takie coś (odblokowywuje) w okolicach Malborka chodzi o audi a4 b6 rocznik 2003
Gizmo_1 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Witam. Mam pytanko: Przy uzyciu dominatora max z Vag 7.xx podczas kodowania 17 tablica wskaźników mogę wejsc w kanał np 4 i zmienic jezyk na fis ale jak chce wejsc w kanal 19 to pokazuje mi procedura niedostępna. Czy trzeba wykonac jakies logowanie ? Jeśli tak to jaki login zastosować? A4 2002 kwp-1281
dursztyn Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Jeżu mogę jakoś się z Tobą skontaktować? Chyba masz wyłączony komunikator? Proszę o wiadomość z numerem telefonu do Ciebie, mam mały weekendowy biznes ...
team111 Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Witaj Jeżu jestem z okolic Olkusza pomógł bys rozblokowac u mnie małego FISa na duży? jak sie moge z Toba skontaktować? mam a4 b6 avant z 2001 roku probowałem napisac prywatna wiadomosc do Ciebie ale mi sie nie udało moze robiłem coś zle jestem tu nowy zostawie swojego maila pozdrawiam i czekam na wiadomosc na forum badz na mailu moj mail krzyh0@vp.pl Edytowane 2 Września 2013 przez team111
djarabian1988 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) Hej Jeżu mam pytanko posiadam Audi a3 8p i potrzebuje zakodowac fisa widze ze jestes z olkusza niedaleko mam do Ciebie dalo by rade sie umowic na taka aktywacje? nie mpge pw wyslac do Ciebie dlatego pisze tutaj pozdr. zapomnialem dac namiary na odzew z Twojej strony moj e-mail usunięty oczywiscie za naprawe dogadamy sie co do ceny czekam na odp Edytowane 3 Września 2013 przez michał JAGODA#
Jeżu Opublikowano 3 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) Sorki panowie nie jestem zainteresowany.....aktualnie (brak czasu) i utnijmy w tym momencie prośby o kontakt w tym temacie....Wszystko jest w temacie. Trochę inicjatywy i "poważna" modyfikacja za wami. Temat w ogóle dotyczy A4 B6/B7Serdecznie PZDR Edytowane 15 Września 2013 przez Jeżu
team111 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Mówi sie trudno w kazdym badź razie dzieki za odpowieź a moze polecisz kogos kto cos takiego potrafi zrobić z Olkusza badź jego okolic z góry dziekuje i Serdeczne Pozdrawienia Edytowane 4 Września 2013 przez team111
djarabian1988 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Sorki panowie nie jestem zainteresowany..... (brak czasu) i utnijmy w tym momencie prośby o kontakt w tym temacie....Wszystko jest w temacie. Trochę inicjatywy i "poważna" modyfikacja za wami.Serdecznie PZDR Ok rozumiem w takim razie powiedz tylko czy w A3 8P takie kodowanie si epowiedzie jak opisałes czy zmieniaja sie kodowania?Mam kabel i vcdsa pobawie sie sam ale musze wiedziec czy jest inaczej jak tu opisałes dzieki za odp
mleczan Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) Witam, mam A3 8P 2.0FSI 2003r bez FIS, w jego miejscu widizałem tylko kontrolke paliwa, stąd moje pytanie - czy omawiane odblokowanie tyczy się tylko modeli z częściowym FIS czy dotyczy też modele bez FIS? Wystarczą zegary + manetka + troche kodowania? Generalnie jestem zainteresowany wyświetlaniem spalania i może temperatury jak się uda Edytowane 10 Września 2013 przez mleczan
Jeżu Opublikowano 15 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Temat w ogóle dotyczy A4 B6/B7 (nie śmiecimy)Nie mam wiedzy w temacie A3 8P
Norbii Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 CzescJeżu proszę o kontakt na PW, chciałbym zebyś mi pomógł przerobić moje A4, mieszkam w okolicy.
Rekomendowane odpowiedzi