Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Elegancko.... Jeśli chodzi o panel climatronika to na pewno tak

i zobacz....Powino się zmienić też jednostka wskażnika temperatury zewnętrznej.A jak nie to muszę na spokojnie poszukać...

Edytowane przez Jeżu
  • Upvote 2
Opublikowano

....no i poszło...:)) najpierw się wystraszyłem, że nic się nie dzieje bo wcisnąłem wew obieg i + w temp. i nic, ale po oglądnięci filmiku jeszcze raz i ogarnięciu, że ja mam "dwustrefówke" doszedłem do wniosku iż trzeba wcisnąć wew obieg i obydwa + temp. :)) Zmieniła się także temperatura zewnętrzna "na nasze" więc wszystko jest ok :))

Stokrotne Dzięki Jeżu

Wielka Piona :))

Pozdrawiam :))

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Mam podobny problem a mianowicie manetka od włączania wycieraczek ma przyciski do sterowania komputerem FIS i do zmiany jego funkcji jednak na wyświetlaczy zawsze wyświetla się dystans jaki mogę pokonać na paliwie w zbiorniku i nie mogę tego zmienić. Klient od ktorego kupiłem audi twierdzi że zawsze tak było a manetka sterowania komputerem jest oryginalna od nowości samochodu. Zastanawiam się czy mimo że samochód nie jest wyposażony w pełny FIS miałby kompletną manetkę. Może macie jakis pomysł, Pozdrawiam

P>S. Tempomat też nie działa mino że rorniez jest manetka i tu klient twierdzi że kiedyś działał.

Opublikowano

Diagnostyka Vagiem byłaby wskazana... Może ktoś coś zmieniał i np zapomniał zakodować itp.

Opublikowano

Witam

Spróbuję się gdzieś podłączyć pod VAG-a. Jak coś ustalę to napiszę .Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Witam

Mam podobny problem a mianowicie manetka od włączania wycieraczek ma przyciski do sterowania komputerem FIS i do zmiany jego funkcji jednak na wyświetlaczy zawsze wyświetla się dystans jaki mogę pokonać na paliwie w zbiorniku i nie mogę tego zmienić. Klient od ktorego kupiłem audi twierdzi że zawsze tak było a manetka sterowania komputerem jest oryginalna od nowości samochodu. Zastanawiam się czy mimo że samochód nie jest wyposażony w pełny FIS miałby kompletną manetkę. Może macie jakis pomysł, Pozdrawiam

P>S. Tempomat też nie działa mino że rorniez jest manetka i tu klient twierdzi że kiedyś działał.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Możesz zrobić zdjęcie tego Fisu?

Ten czujnik do dosyć częsta przypadłość niedziałania tempomatu

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam wszystkich. w mojej audicy zamontowalem juz tempomat i ustawilem pelny fis przy czym jest problem. mianowicie swieci katrolka cisnienia w kolach i zauwazylem zwiekszone spalanie.

nie wiem czy poprostu gdzies popelnilem blad przy kodowaniu ale tutaj podaje stronke skad wziolem kody

http://ade2ade.googlepages.com/a4-cruise-coding

jesli ktos by mogl pomuc bylbym bardzo wdzieczny.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie o wymianę licznika w b7 na kolorowy czy trzeba dokładać instalacje?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam Audi a4 avant 1.9 tdi i mój FIS pokazuje tylko średnie spalanie, czas jazdy, średnią prędkość, chwilowe spalanie nie pokazuje dystansu, a na chwilowym jak się zatrzymam to przykładowo pokazuje 3 litry, innym razem np 6 co jest??

Opublikowano

po lekturze opisu  odblokowania  postąpiłem zgodnie z wskazówkami i mam pelny fis . pełny szacunek i podziękowania dla użytkownika Jeżu

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jeżu! Manetka już idzie, gdybym wybrał sie do Ciebie przerobiłbyś FIS-a? Żonę zostawiłbym w Ikea w Krakowie...

Edytowane przez FilipekDe
Opublikowano

Pewnie....czemu nie masz kawałek ale to z Krakowa już rzut beretem... ale tylko weekend.....

Opublikowano (edytowane)

Ok, dzieki. Będzie manetka, będzie plan  - będę w kontakcie. W koncu od Tarnowa juz A4 to się filtr przepali.

Edytowane przez FilipekDe
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Czy ktoś robi takie coś (odblokowywuje) w okolicach Malborka chodzi o audi a4 b6 rocznik 2003 ;)

Opublikowano

Witam. Mam pytanko: Przy uzyciu dominatora max z Vag 7.xx podczas kodowania 17 tablica wskaźników mogę wejsc w kanał np 4 i zmienic jezyk na fis ale jak chce wejsc w kanal 19 to pokazuje mi procedura niedostępna. Czy trzeba wykonac jakies logowanie ? Jeśli tak to jaki login zastosować? A4 2002 kwp-1281

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżu mogę jakoś się z Tobą skontaktować? Chyba masz wyłączony komunikator? Proszę o wiadomość z numerem telefonu do Ciebie, mam mały weekendowy biznes ... ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witaj Jeżu jestem z okolic Olkusza pomógł bys rozblokowac u mnie małego FISa na duży? jak sie moge z Toba skontaktować? mam a4 b6 avant z 2001 roku probowałem napisac prywatna wiadomosc do Ciebie ale mi sie nie udało moze robiłem coś zle jestem tu nowy zostawie swojego maila pozdrawiam i czekam na wiadomosc na forum badz na mailu moj mail krzyh0@vp.pl

Edytowane przez team111
Opublikowano (edytowane)

Hej Jeżu mam pytanko posiadam Audi a3 8p i potrzebuje zakodowac fisa widze ze jestes z olkusza niedaleko mam do Ciebie dalo by rade sie umowic na taka aktywacje? nie mpge pw wyslac do Ciebie dlatego pisze tutaj pozdr.

zapomnialem dac namiary na odzew z Twojej strony moj e-mail usunięty oczywiscie za naprawe dogadamy sie co do ceny czekam na odp

Edytowane przez michał JAGODA#
Opublikowano (edytowane)

Sorki panowie nie jestem zainteresowany.....aktualnie (brak czasu) i utnijmy w tym momencie prośby o kontakt w tym temacie....

Wszystko jest w temacie. Trochę inicjatywy i "poważna" modyfikacja za wami. Temat w ogóle dotyczy A4 B6/B7

Serdecznie PZDR ;)

Edytowane przez Jeżu
Opublikowano (edytowane)

Mówi sie trudno w kazdym badź razie dzieki za odpowieź a moze polecisz kogos kto cos takiego potrafi zrobić z Olkusza badź jego okolic z góry dziekuje i Serdeczne Pozdrawienia

Edytowane przez team111
Opublikowano

Sorki panowie nie jestem zainteresowany..... (brak czasu) i utnijmy w tym momencie prośby o kontakt w tym temacie....

Wszystko jest w temacie. Trochę inicjatywy i "poważna" modyfikacja za wami.

Serdecznie PZDR ;)

Ok rozumiem  w takim razie powiedz tylko czy w A3 8P takie kodowanie si epowiedzie jak opisałes czy zmieniaja sie  kodowania?

Mam kabel i vcdsa  pobawie sie sam ale musze wiedziec czy jest inaczej jak tu opisałes dzieki za odp

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam A3 8P 2.0FSI 2003r bez FIS, w jego miejscu widizałem tylko kontrolke paliwa, stąd moje pytanie - czy omawiane odblokowanie tyczy się tylko modeli z częściowym FIS czy dotyczy też modele bez FIS? Wystarczą zegary + manetka + troche kodowania? Generalnie jestem zainteresowany wyświetlaniem spalania i może temperatury jak się uda :)

Edytowane przez mleczan
Opublikowano

Temat w ogóle dotyczy A4 B6/B7 (nie śmiecimy)

Nie mam wiedzy w temacie A3 8P :rolleyes:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czesc

Jeżu proszę o kontakt na PW, chciałbym zebyś mi pomógł przerobić moje A4, mieszkam w okolicy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie