Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C7 (2011-2018)

Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Dragi,

Proszę o pomoc w wyborze wersji silnikowej. Zamierzam zmienić auto i ostatecznie wybór padł na A6 C7 tylko wielu rzeczy się naczytałem i mam mieszane uczucia. Ze silniki maja problemy z blokami, ze skrzynie automatyczne często padają, ze zawieszenie jest do niczego i wiele wiele innych. Takze proszę o pomoc w podjęciu decyzji co kupić. moj wstępny wybór padł na 3.0 tfsi 310KM w automacie z napędem quattro. Słyszałem ze najlepsza wersja jest 2.0 254KM mozecie coś doradzić podpowiedzieć ? Czy naprawdę jest aż tak zle z benzyniaki ? Dodam że w grę wchodzi tylko auto benzynowe i musi mieć więcej mocy, nie chce wersji podstawowych. D…

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Manieklca,

Witam. Może ktoś polecić jakąś aplikacje do monitorowania DPF w Audi A6 c7.

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez zapchleniusz,

Witam od pewnego czasu mam zanikające kierunki na klapie bagażnika , raz lewy raz prawy ale podczas dłuższej jazdy wracają po ponownym odpaleniu jest ok ale na chwilkę i podczas użycia zaraz błąd wraca gdy zamykam auto z pilota tez zapalają się dobrze kierunki na karoserii normalnie działa moze ktoś zna problem wiec proszę o poradę

• 1 odpowiedź
    • 5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Marta 1988,

Witam posiadam audi a6 c7 2.0 tdi 177ps.problem polega na ruszaniu autem kiedy silnik jest rozgrzany tzn szarpie na kolejnych biegach jest ok rowniez po zatrzymaniu auta z zewnatrz z przodu widac troche dymu i czuc spalonym olejem.czy jedno z drugim moze miec cos wspolnego.auto pracuje rowno nie slychac nic niepokojacego. Manualna skrzynia dziekuje za rady

• 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  5. jest kilka opcji jazdy na automacie po mieście po autostradzie itd może ktoś napisze jak najlepiej i wykorzystać te opcje w życiu codziennym,ja używam automat na co dzień,a przecież te inne funkcje są i pewnie mają jakieś inne zastosowania ,z góry dzięki za info

• 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez MARS_M,

Witam wszystkich, Zwracam się z takim zapytaniem jak w tytule, czyli wymianą / przerobieniem reflektorów w aucie A6 C7 allroad z 2013 roku bi-xnenon na full led (nie matrix). Czy jest to wykonalne, opłacalne, czy może jest jakaś lepsza opcja (jakieś zamienniki)? Czy ktoś się tym interesował lub może ma taką "operację" za sobą?

• 1 odpowiedź
    • 5,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez azarro,

Witam forumowiczów. Jestem posiadaczem Audi A-6 C7, silnik benzynowy 2.0 TFSI, 211 KM, 155 KW z roku 2013, przebieg 178.000, co może być przyczyną dużego spalania w cyklu miejskim, komputer pokazuje 20-22 /100, na ciepłym silniku, natomiast w trasie jadąc 100-110 km/h około 9 litrów, czy też tak macie?. Pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 4,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez piotras_waw,

Czołem! Po prawie 6 latach jazdy (przebieg: 101 tys.) w moim a6 C7 (rocznik 2017, listopad, 2.0 TFSI 252 KM, skrzynia S-Tronic, quattro, polski salon) zapalił się check-engine. Auto zachowuje się normalnie, nie widzę różnicy podczas jazdy, nie mniej zestaw błędów jest, a check po skasowaniu zapala się znów po około 25 km jazdy. Oto błędy: 1. P006800: Korelacja MAP/MAF <-> położenie przepustnicy. 2. P227900: Nieszczeln. ukł. pow. dolot. Wklejam dane z VCDS-a: Wtorek,24,PaYdziernik,2023,20:04:34:00009 Wersja VCDS: AKP 20.4.2 uruchomiony na Windows 7 x64 http://www.vcds.pl Adres 01: Silnik Plik etykiet: 06L-907-115-V1.clb Oznaczenie e…

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  9. Instrukcja obsługi a. a6 z 2016 roku po polsku lub niemiecku. czy ktoś mógłby mi ją zeskanować? najważniejsze to obsługa pojazdu przez ekran mmi. Mam instrukcję w j. włoskim.

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  10. Cześć, postanowiłem opisać swój problem na forum, ponieważ problem jest dość nietypowy i póki co nie znalazłem rozwiązania. W zeszłym tygodniu (poniedziałek) o 8 rano (po około 16h postoju odpaliłem auto) z początku wszystko było okej, ale po przełączeniu na D bądź R z komory silnika zaczęły wydobywać się dźwięki tak jakby metalicznego tarcia (nagrałem film, jest w załączniku). Dodatkowo co jakieś 5-10s. silnik cały szarpie, tak że buja całym nadwoziem. Powtórzyłem procedure 2-3 razy i za każdym razem po przełączeniu na D i R sytuacja się powtarzała. Auto było w tym czasie u dwóch mechaników, ale niestety wtedy problem ustąpił. Testowali auto przez 4 dni, a obja…

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez waldek0404,

Szukam instrukcji obsługi w języku polskim do audi a 6 c 7 Pomoże ktoś ? Z góry dziękuję .

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez julia 2828,

Witam brak u mnie podnoszenia i domykania szyb i szyberdachu z pilota nie mam tej fukncji w mmi ,szyby zakodowania klawiszami ,czy moze mi ktos pomóc w tm temaci audi a6 c7 z 2014 z usa, pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Filippo,

Witam. Posiadam Audi A6 C7 2.0 TDI 2014. Zauważyłem że pod plastikową pokrywą silnika prawdopodobnie mam mały wyciek. Chciałbym się bliżej przyjrzeć temu problemowi, lecz nie wiem jak zdjąć tą pokrywę. Wiem gdzie mniej więcej są mocowania, boję się że mogę coś połamać. Czy pokrywa jest mocowana na zaczepy czy przykręcana, lub jakiś inny sposób? Za pomoc bardzo dziękuję.

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Szczepan421,

Witam mam Audi A6 C7 30 TFSI Mam problem z prądem pompy jonowej na dwóch sondach z prawej strony dodam że sądy wymieniane na nowe jak i oryginał używane nic to nie daje sprawdzone wszystkie bezpieczniki przekaźniki cały czas ten sam błąd zauważyłem że przy spokojnej jeździe Samochód jeździ dobrze A gdy tylko trochę go pomęczę to po około dziesięciu minutach zaczyna nierówno chodzić podnosić obroty Czy może ktoś pomóc

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Yuber,

Cześć, nie wiem czy dobre miejsce do zadawania tego typu pytań ale: chcę wymienić standardowy dyfuzor na taki aby wpasować podwójne końcówki układu wydechowego. Ktoś coś poleci? Dodam, że tylko w oparciu o seryjne mocowania bez rzeźby. Oraz szukam czarnego grilla bo ten mój w chromie średnio mi leży. Z góry dziękuję za odpowiedź.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Damixxx69,

Witam posiadam Audi A6c7 z 2016roku, jak wracałem z Niemiec opadł mi reflektor prawy świeci normalnie a lewy tylko przy odpalaniu się lekko podnosi i dalej opada jakie mogą być przyczyny?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez piotrparz,

Witam. Mam pytanie czy orientuje się ktoś z Was jaki jest oryginalny numer oleju do skrzyni o kodzie rlb (skrzynia s-tronic 7 biegów z plastikowa miską olejową w silniku 2.0 tdi ultra 190 km). Według moich ustaleń numer tego oleju to G055529A2 (dostępny za 115 zł/l na allegro). Znalazłem jedyny zamiennik tego oleju Febi 49700 (mam dostęp w cenie 76 zł/l). Czy orientujecie się czy przypadkiem w bańce Febiego nie jest wlany oryginalny olej, bo mam takie podejrzenia, a zawsze to jakaś oszczędność przy 6 litrach. Ogólnie dostępny jest jeszcze olej o numerze G052529A2, ale chyba jest przeznaczony do starszych s-tronikow z metalowa miską. I jeszcze jedna sprawa, a mianowicie…

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Lisek1980,

Hej. Ktoś może jak sprawdzić jaki jest u mnie kod silnika? Udało mi się ustalić, że mój silnik 2.0 TDI 177 km ma dwie wersje kodowe tj. CGLC i CMGB. Jak to sprawdzić, gdzie szukać. Dziękuje z góry za wszelkie info, Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez pavelow,

Witam, Wczoraj próbowałem odpalić auto ale niestety wyskoczył komunikat mi odnośnie skrzyni biegów oraz przekładni. Auta już nie idzie uruchomić. Podpiąłem pod komputer i pojawiły mi się takie błędy: 01315 - Elektroniczny moduł sterujący skrzynią biegów, kody kontroli usterek, nieciągły 03192 - Lampa kierunkowskazu 2, tylna lewa, obwód nieprawidłowy, nie ciągły Posiadam Audi A6 C7, 2014 r, 2.0 TDI 190km, skrzynia s-tronic. Czy ktoś już spotkał się z podobnym przypadkiem? Czy być może jest to usterka gniazda sterownika skrzynki biegów?

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Piotr1990,

Witam. Mam A6 c7 allroad 3.0 tdi CLAB 204 km. Przebieg 270 tys. W październiku zrobiono mi podkładki pod wtryskami oryginalne Audi, z wymianą pokrywy (była pęknięta). Po jakimś czasie znów zaczęło lać spod wtrysków na obudowę. Wymieniono podkładki ponownie i znów to samo. Mechanik który się tym zajmował stwierdził że musi być jakiś głębszy problem, ja mówię wierzę chłop nigdy mnie nie zawiódł. Stwierdził, że zapyta kolegi który zajmuje się na codzień Audi. Pytanie brzmi czy może być problem z ciśnieniem oleju? Odma? Ktoś miał ten problem?

• 0 odpowiedzi
    • 436 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Jonasz,

Cześć Wszystkim. Mam problem z silnikiem w swoim Audi A6 C7. Jest to wersja 313KM biturbo z 8 biegową skrzynią, rok 2012. W momencie mocniejszego dodawania gazu, przy około 4 tyś. obrotów samochód zaczyna cały drżeć. Spada moc, dynamika i czasami ma ciężko wskoczyć na wyższy bieg. Wrażenia są takie jak bym jechał z niedokręconym kołem. W trybie "dynamic" przy nagłym zwiększeniu obrotów coś się blokuje, spada kompletnie moc i zaczyna migać kontrolka świec żarowych. Dodam, że poprzedni właściciel wyciął DPH'y , a po wpięciu do komputera błędy się nie pokazują i Poniżej są linki do filmików, które nagrałem z całą sytuacją. Jeżeli ktoś z Was spotkał się z podobn…

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Tomasz Kwiatkowski,

Pytanie dotyczy możliwości ustawień ogrzewania/nadmuchu powietrza (regulacja temperatury za pomocą 2 pokręteł), tzn. jeżeli mam ustawiony nadmuch na nogi i/lub na kratki i w chwili włączenia nadmuchu na szybę to automatycznie ZAWSZE wyłączają się te pozostałe nadmuchy (jak wyżej, tj. np. nogi i/lub kratki). Reasumując nie ma możliwości jednoczesnego nadmuchu na szybę i nogi i/lub kratki. Czy i jak można to zmienić? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Tomek K.

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez tomas198103,

Witam wszystkich mam pytanko Od paru dni nie działa mi Automatyczny Hamulec Ręczny i chciałem zapytać czy na komputerze powinno pokazać błąd jeżeli coś nie gram z nim

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Jaros66,

Witam. Kupiłem nowy akumulator Varta Silver AGM Dynamic A6 80 Ah 800 A. Obecny akumulator też jest Varta . W nowym akumulatorze zauważyłem że brak jest kodu BEM do przypisania VCDSem. Pytanie moje czy po zamontowaniu nowego akumulatora bez wpisania kodu będzie działać bez problemu?

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Hunter 72,

Witam mam problem z navigacja mam rmc eu p11474 i po wcisnieciu guzika nav wyskakuje komunikat nawigacja nie dostepna pomocy

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.