Audi A6 C7 (2011-2018)
Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
99 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich. Od niedawna mam problem z ogrzewaniem w audi a6c7 2.0tdi tak myślę ze problem pojawił się po wymianie płynu chlodzacego było dużo piasku.zaprowadzilem auto do mechanika i był błąd pompki cyrkulacji wody i mechanik ja naprawił jakimś cudem i niby działa ale ogrzewanie chodzi tylko przez parę minut i na nowo leci zimne powietrze. Temperaturę trzyma. Już ręce rozkładamy z mechanikiem wczoraj czyścil nagrzewnice i dalej to samo. A jeszcze dodam że był robiony rozrząd przed wymianą płynu chlodzacego.
-
- 2 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam , kto mi wskazać może miejsce w audi a6 c7 2011 gdzie znajdują się cylinderki klimatyzacji.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Hej! Noszę się z zamiarem kupna C7 z silnikiem 2.0 o mocy 252km stąd pytanie na temat awaryjności tego silnika. Jakiś czas temu natknąłem się na artykuł mówiący, że niby jednostki po 2012 są pozbawione wszelkich wad i godne polecenia. Czy jesteście w stanie to potwierdzić? Na co jeszcze trzeba zwrócić uwagę? Jakie inne elementy mogą sprawiać problem? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie! Jestem szczęśliwym posiadaczem A6 C7 z 2017 roku sprowadzonego z USA. Co za tym idzie muszę zrobić przegląd techniczny. Po odbiciu się od dwóch stacji diagnostycznych które nie bardzo chciały takowy przegląd zrobić trafiłem na Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów na życiowego diagnostę który ogarnia wszystko bez problemu ale pojawia się ALE. Audi z USA nie posiada naklejki w bagażniku na której są opisane wszystkie DMC, poza tym nie ma wymiarów. Katalog z którego korzysta diagnosta jest dość ubogi i przy tych parametrach silnika wyskakują mu dane z A4... I tu dochodzimy do clou tematu: Potrzebuję zdjęcie/skan/pdf/ksero naklejki z danymi technicznymi z k…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie chodzi o a6c7 ultra. (190KM s-tronic) Skrzynia przy ruszeniu delikatnie szarpie. Ale tylko raz a po chwili jest ok tylko na zimnym silniku. Ktoś miał coś takiego???
-
- 9 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam mam problem z kontrolka na zegarach ZUZYTE OKLADZINY - wymienilem oba sensory niepomoglo -klocki jak nowe 5 m-c temu wymienione - na zwarcie w wtyczce laczacej sensor obie strony niepomoglo -vcds 17.1 z kablem niedaje rady niewiem moze niemam orginalnej wersji tak czy tak niemoge tego zmienic tym vag-iem Moze klos juz mial taki problem zgory dziekuje za jakikolwiek wskazowki i pomoc z tym problemem
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem! Potrzebna mała dolewka płynu do mojego auta A6C7 (2.0TDI/190km 2014). Według instrukcji powinien być G12++ lub G13, ale one są koloru fioletowego, a ja w chwili obecnej mam kolor różowy/czerwony? Czy jest możliwe że produkowali np G13 w kolorze różowym? Dolałbym G13 ale w instrukcji piszą że NIE można mieszać? Proszę o poradę w w/w zakresie.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, Mam pytanie auto od kilku dni męczy mnie. Problem w tym ze tydzień temu na postoju obr. poszły do 1 tyś czekałem jakieś 15 - 20 min i nic się nie zmieniło więc wylaczylem po zaczęły wentylatory chodzić. Domyślam się że to bylo wypalanie dpf. Ale od tego momentu zaczęły się kłopoty. Spalanie na poziomie 12L i trasa 7 -8 L. Na drugi dzień się uspokoiło trasa 6 L. No i na kolejny dzień powrót, więc czekałem ok.30 min na postoju, trochę dodałem obr. 1700. Po czym obroty niby zeszły do 800. Więc auto wyłączyłem. No i kolejny dzień miasto i spalanie ok. 10 L ? Jakieś pomysły? Auto mam od miesiąca.
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Wszystkim. Mam problem z silnikiem w swoim Audi A6 C7. Jest to wersja 313KM biturbo z 8 biegową skrzynią, rok 2012. W momencie mocniejszego dodawania gazu, przy około 4 tyś. obrotów samochód zaczyna cały drżeć. Spada moc, dynamika i czasami ma ciężko wskoczyć na wyższy bieg. Wrażenia są takie jak bym jechał z niedokręconym kołem. W trybie "dynamic" przy nagłym zwiększeniu obrotów coś się blokuje, spada kompletnie moc i zaczyna migać kontrolka świec żarowych. Dodam, że poprzedni właściciel wyciął DPH'y , a po wpięciu do komputera błędy się nie pokazują i Poniżej są linki do filmików, które nagrałem z całą sytuacją. Jeżeli ktoś z Was spotkał się z podobn…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, nie wiem czy dobre miejsce do zadawania tego typu pytań ale: chcę wymienić standardowy dyfuzor na taki aby wpasować podwójne końcówki układu wydechowego. Ktoś coś poleci? Dodam, że tylko w oparciu o seryjne mocowania bez rzeźby. Oraz szukam czarnego grilla bo ten mój w chromie średnio mi leży. Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Hej Jestem świeży i mam problem w nowo nabytym aucie tj. A6 z 2012 słychać stukot silnika na luzie No i jak się wciśnie sprzęgło to również ale jeżeli puszcze sprzęgło do połowy nadal na luzie to stukot zanika a jeśli puszczam go dalej to ZNOW się pojawią jak ruszam autem nie ma klekotu. Nagrałem filmik może ktoś doradzi co to może być znajomy mówił że to może webasto się załącza i dogrzewa zimny silnik ,ale dla mnie to dziwę w tej klasie auta. dołączam filmik może ktoś zna problem,a co waNiejsze rozwiązanie. 20220314_174225.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, zauważyłem, że silnik chodzi mi głośno na zimnym silniku, co przyznam szczerze mnie bardzo irytuje. Problem znika po przejechaniu kilku kilometrów. Co jest tego powodem?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam pytanko Od paru dni nie działa mi Automatyczny Hamulec Ręczny i chciałem zapytać czy na komputerze powinno pokazać błąd jeżeli coś nie gram z nim
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Z racji, że moje auto pochodzi z rynku japońskiego, nie jestem w stanie za dużo odszyfrować w instrukcji obsługi, książki serwisowej itp. Czy znajdę gdzieś harmonogram serwisowy do Audi? Chodzi mi o informacje np. co ile Audi zaleca wymianę oleju w skrzyni S-tronic?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Instrukcja obsługi a. a6 z 2016 roku po polsku lub niemiecku. czy ktoś mógłby mi ją zeskanować? najważniejsze to obsługa pojazdu przez ekran mmi. Mam instrukcję w j. włoskim.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry moi drodzy . Stałem sie szczesliwym (okaże sie po czasie)posiadaczem audi a6 c7 avant.Wszystko pasuje ,duze wygodne auto,miejsca pomimo mojego wzrostu tez jest sporo. Jest jedno ale,ktore juz wyszło ,chodzi o nawigacje ,wpisalem adres ktory odwiedzam dość czesto i droge znam i zaczęło sie zaczęła nawigacja prowadzić jakimis dziwnymi drogami w sumie trase ktora pokonuje w 45 do 50 minut przejechalem w 1 godzine i 3 minuty.Dobra ,mysle moze cos wypadło na drodze i stad ta różnica ale w drodze powrotnej włączłem nawigacje w samochodzie i na telefonie no i tu rozjechało sie i to dosc dużo .Zacząłem szukac w internecie jak zrzucić nawigacje z telefonu na…
-
- 3 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Chciałbym po VIN-ie , uzyskać kilka bardziej szczegółowych informacji na temat części samochodu, użytych do mojego Audi. Czy ktoś może wie, jakim programem, lub za pomocą jakiej strony mogę bezpłatnie uzyskać takie informacje? Z góry dziękuję za pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 763 wyświetleń
-
-
jest kilka opcji jazdy na automacie po mieście po autostradzie itd może ktoś napisze jak najlepiej i wykorzystać te opcje w życiu codziennym,ja używam automat na co dzień,a przecież te inne funkcje są i pewnie mają jakieś inne zastosowania ,z góry dzięki za info
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam-mam system keyless ale pomimo instrukcji obslugi nie umiem go aktywowac,a mianowicie opisane jest ze przeklania ma byc w pozycji P-o jaka przekladnie chodzi?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, przy kupnie swojej A6 C7 z 2012 roku nie miałem koła zapasowego, miejsce na zapas w bagażniku jest strasznie małe więc myślę że wejdzie tam tylko koło "dojazdowe" z racji że nigdy nie kupowałem kół dojazdowych nie wiem jak się je dobiera dla informacji dodam że moja Bestyjka stoi na 16" felgach na oponach 225/60 R16 ktoś pomoże w doborze koła dojazdowego? Ewentualnie skieruje do jakiejś aukcji internetowej bądź hurtowni, sklepu? Był bym bardzo wdzięczny.
-
- 2 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam 2 miesiące temu kupilem A6 avant 2.0 tdi ultra black Edition 2015r. Padła mi pompa Adblue ,a po jej wymianie po dwoch dniach zapaliła sie kontrolka układu kontroli emisji wydaje mi sie ze to EGR.czy ktos mial taki problem.Dzieki pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam , ktoś z was jest w stanie powiedzieć do czego jest kostka w wiaązce przy czujnikiu temperatury zewnętrznej 3 piny.??? Na belce przedniej ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Po pierwsze potrzebuje zakupić radary i zaślepki do A6 c7 allroad 2012 rok... Niestety zostały skradzione. Pytanie czy znacie jakiś skuteczny sposób na zabezpieczenie tego przed następna kradzieżą? Lub chociaż odstraszenie złodzieji
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Z przodu posiadam lampy xenony( bixenon?). Moje pytanie czy mogę zamiast oryginalnego żarnika, który daje dość ciepłą barwę( żółte) zamienić na żarówkę w technologii LED. Jeżeli tak, to może macie jakąś propozycję? Drugie pytanie: tylne lampy led, ale bez dynamicznych kierunkowskazów. Czy jezeli zastosuje, moduły dostępne na znanym portalu, to uzyskam efekt pływających kierunkowskazów?
-
- 0 odpowiedzi
- 622 wyświetleń
-