Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C7 (2011-2018)

Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez speeder,

Witam Stałem się posiadaczem Audi a6 c7 z roku 2012 177km skrzynia manualna. Moje pytanie jest następujące: Chciałem wymienić oleje skrzyni biegów manualna oraz silnika chciałem prosić o dokładne dane jaki olej jakiej firmy oraz jaka ilość jest potrzebna do wymiany? Chciałem wymienić również tarcze oraz klocki hamulcowe prosił bym również o firmę jaką wybrać? ostatnią rzeczą o jaką chciałem zapytać to opony... jakie wybrać? jakie poleca Audi? Serdecznie pozdrawiam Tobiasz

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Gorgi,

Witam wszystkich. Mam upatrzona, wymarzona A szusteczkę C7 z silnikiem 3.0 bi turbo i przebiegiem 230k. Znajomi odradzaja mi mówiac ze po 200k przebiegu wszystko leci już na grandę. Może ktos się wypowie na ten temat. Czy warto sie w to pchać. Jakie są wady tego silnika i czy ogólnie polecacie. Wiem że rozrząd przy tym przebiegu bedzie zaraz do roboty. Jak sie sprawuje pnełmat przy tym przebiegu. Z góry dzieki za odpowiedz.

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez MARS_M,

Witam wszystkich, Zwracam się z takim zapytaniem jak w tytule, czyli wymianą / przerobieniem reflektorów w aucie A6 C7 allroad z 2013 roku bi-xnenon na full led (nie matrix). Czy jest to wykonalne, opłacalne, czy może jest jakaś lepsza opcja (jakieś zamienniki)? Czy ktoś się tym interesował lub może ma taką "operację" za sobą?

• 1 odpowiedź
    • 5,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Hunter 72,

Witam mam problem z navigacja mam rmc eu p11474 i po wcisnieciu guzika nav wyskakuje komunikat nawigacja nie dostepna pomocy

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Szpq1987,

Witam. Od miesiaca jezdze a6 c7 2.0 190 km stronic. Przebieg 215 tys. Mam problem z praca skrzyni na zimnym silniku. Np. Rano odpalam samochod. Wrzucam R a pozniej D skrzynia robi jedno szarpniecie (podczas ruszania) - uczucie zlego wysprzeglenia. Po przejechaniu 10m wszystko chodzi idealnie. Biegi zmienia super (po dojechaniu do skrzyzowania i ruszaniu nie szarpie) Sytuacja powtarza sie tylko jak samoxhod dlugo stoji. Udaje mi sie uniknac szarpniecia gdy nie do konca puszcze hamulec podczas ruszenia. Sytuacja rowniez sie powtarza jak startujee od razu D. Mamy teraz przymrozki. Ok 0 stopni. Czy to objawy gestosci oleju? Zlej adaptacji a moze oznaka czegos pow…

• 4 odpowiedzi
    • 13,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Marta 1988,

Witam posiadam audi a6 c7 2.0 tdi 177ps.problem polega na ruszaniu autem kiedy silnik jest rozgrzany tzn szarpie na kolejnych biegach jest ok rowniez po zatrzymaniu auta z zewnatrz z przodu widac troche dymu i czuc spalonym olejem.czy jedno z drugim moze miec cos wspolnego.auto pracuje rowno nie slychac nic niepokojacego. Manualna skrzynia dziekuje za rady

• 1 odpowiedź
    • 4,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Adigra,

Witam. Od kilku dni mam problem z manualną skrzynią biegów. Wszystkie biegi wchodzą bardzo dobrze z wyjątkiem biegu piątego. Jego pozycja jest jak gdyby przesunięta lekko w lewo i przy wrzucaniu tego biegu trzeba drążek lekko przesunąć w lewo aby ten bieg wskoczył. Fakt, że bieg wchodzi gładko bez większego problemu. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Przepraszam z nie fachowe określenia, ale nie jestem w sprawach samochodowych biegły.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez wisniaa70,

witam wszystkich! potrzebuję pomocy,a mianowicie mam problem ze systemem start stop.od dwóch dni zauważyłem ze system nie działa a na konsoli wyświetla się ikonka (przekreślone) A a po przejechaniu 10 km i wyłączeniu zapłonu chodzi wentylator,wcześniej tego nie było.posiadam audi a6 c7 2016 automat,2,0 disel 190km.Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez kruppen,

Witam, jestem posiadaczem audi A6 C7 od tygodnia i chcialem poprosic o rade w sprawie systemu start-stop. Po wlaczeniu silnika pojawia sie komunukat ze system start-stop chwilowo jest niedostepny i nie znika nawet po przejechaniu 200 kilometrow, a takze po wylaczeniu z przycisku i ponownym wlaczeniu. Jezeli po pojawieniu sie tego komunikatu wylacze silnik i od razu go wlacze ponownie system uruchamia sie poprawnie i dziala w praktyce rowniez, zadnych bledow nie ma . Czy normalne jest takie "podwojne zapalanie" zeby system zadzialal? czy jest to awaria?

• 4 odpowiedzi
    • 18,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez piotras_waw,

Cześć, niedawno zregenerowałem turbinę, wymieniłem także odmę, ale mam jeszcze jedną (a może kilka?) nierozwiązaną zagadkę. Może ktoś pomoże? Objawy: 1. Auto wydaje dziwny dźwięk, jakby świst podczas przyspieszania, który słychać także jak odpuszczę gaz. Jakby świst powietrza. 2. Co jakiś czas na szafie wyświetla mi się komunikat, coś w stylu: Wzmacniasz siły hamowania - funkcja ograniczona. Można jechać dalej. 3. Gdy auto stoi na zapalonym silniku, wrzucone P, gdy wcisnę gaz to jest taki objaw jakby auto chciało ruszyć do przodu i kilka (może kilkanaście) cm nawet rusza! Na szczęście nie dalej, ale ten mały ruch do przodu jest podejrzany. Na N tego nie ro…

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez kamilczak,

Witam jestem już bezradny proszę was o pomoc może ktoś już temat przerobił i mi pomoże. Moje audi szarpie w czasie jazdy na 7 biegu przy małym obciążeniu pod górkę na niskich obrotach po dodaniu gazu przestaje. Już są wtryski po sprawdzeniu wymienione czujniki układu spalin które robiły błędy. Dwumas wymieniony półosie wymienione zawieszenie skrzyni i silnika Ok sprzęgło hydrokinetyczne po diagnozie jak i cała skrzynia jest Ok olej w skrzyni wymieniany na czas. Koła wyważone(mam dwa komplety na obu to samo) zrobione dużo i dalej szarpie może ktoś miał taki temat co mam jeszcze zrobić. A i turbina po regeneracji i gruszka nowa założona

• 9 odpowiedzi
    • 13,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Możecie tutaj zamieszczać znalezione przez siebie testy Audi A6 C7. Na pierwszy ogień wrzucam te znalezione przeze mnie: Test Audi A6 C7 zrobiony przez autospies.com Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 13,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez tomas198103,

Witam mam pytanie Jestem nowym posiadaczem Audi A6 rocznik 2013 chciałabym się dowiedzieć czy w tych rocznikach jest już Tv tuner ewentualmie jak go włączyć

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Michu C7,

Witam, posiadam w swoim Audi A6 takie przyłącze, czy ktoś może wie do czego służy domyślam się że może chodzić o montaż tabletu czy innego ekranu?

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Tomasz Kwiatkowski,

Pytanie dotyczy możliwości ustawień ogrzewania/nadmuchu powietrza (regulacja temperatury za pomocą 2 pokręteł), tzn. jeżeli mam ustawiony nadmuch na nogi i/lub na kratki i w chwili włączenia nadmuchu na szybę to automatycznie ZAWSZE wyłączają się te pozostałe nadmuchy (jak wyżej, tj. np. nogi i/lub kratki). Reasumując nie ma możliwości jednoczesnego nadmuchu na szybę i nogi i/lub kratki. Czy i jak można to zmienić? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Tomek K.

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Piotr1990,

Witam. Mam A6 c7 allroad 3.0 tdi CLAB 204 km. Przebieg 270 tys. W październiku zrobiono mi podkładki pod wtryskami oryginalne Audi, z wymianą pokrywy (była pęknięta). Po jakimś czasie znów zaczęło lać spod wtrysków na obudowę. Wymieniono podkładki ponownie i znów to samo. Mechanik który się tym zajmował stwierdził że musi być jakiś głębszy problem, ja mówię wierzę chłop nigdy mnie nie zawiódł. Stwierdził, że zapyta kolegi który zajmuje się na codzień Audi. Pytanie brzmi czy może być problem z ciśnieniem oleju? Odma? Ktoś miał ten problem?

• 0 odpowiedzi
    • 490 wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Jaros66,

Witam. Kupiłem nowy akumulator Varta Silver AGM Dynamic A6 80 Ah 800 A. Obecny akumulator też jest Varta . W nowym akumulatorze zauważyłem że brak jest kodu BEM do przypisania VCDSem. Pytanie moje czy po zamontowaniu nowego akumulatora bez wpisania kodu będzie działać bez problemu?

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Jaros66,

Posiadam climatronic 4-ro strefowy 4G0 820 043 CC. Zakupiłem climatronic z numerem kończącym się CD. Po podłączeniu miga led pod przyciskiem OFF. Działa tylko ogrzewanie przedniej szyby i tylnej. Nic poza tym nie można uruchomić. Nie wiem czy to problem z tym panelem, czy wymaga on adaptacji VCDSem? Przeszukując internet natknąłem się na informację, że jest jakieś zabezpieczenie CP między innymi na climatronic. Chcę go uruchomić, ponieważ podejrzewam, że mój panel sterowania nie działa prawidłowo lub jest uszkodzony.

• 2 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  19. Mam w mojej audicy A6 C7 2,0 TDI z 2011 roku reflektory halogenowe, w porównaniu z biksenonem w nocy mało widzę. Bi xenony mam w audi Q3 i Volvo XC60 różnica jest kolosalna. Wyczytałem, iż wymiana na biksenon/xenon musi być z poziomowaniem lamp plus spryskiwacze ze względuna fakt, iż wiązka światła ulega rozproszeniu na brudnym szkle reflektora i może oślepiać jadących z przeciwka - razem układ homologowany. Taki układ wymagany dla nowoprodukowanych samochodów. W normalnych halogenowych lampach nie ma spryskiwaczy (w moich również brak takiego układu) reflektorów. Ci którzy oferują wymianę (koszt ok 3kPLN) też spryskiwaczy nie montują. Czytałem, iż taki montaż, bez …

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Marci2026,

Witam Mam audi a6 c7 avant 2.0 tdi 2016 sline Po wymianie przednich amortyzatorów przez wymieniaczy trzeci raz z koleji auto stoi wysoko około 4-5 palcy a było wcześniej fajne nisko na dwa palce z każdej strony Proszę o każdą porade co mam zrobić ewentualnie co kupić Dodam że w wlepka mam 1be

• 0 odpowiedzi
    • 151 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez piotras_waw,

Czołem! Po prawie 6 latach jazdy (przebieg: 101 tys.) w moim a6 C7 (rocznik 2017, listopad, 2.0 TFSI 252 KM, skrzynia S-Tronic, quattro, polski salon) zapalił się check-engine. Auto zachowuje się normalnie, nie widzę różnicy podczas jazdy, nie mniej zestaw błędów jest, a check po skasowaniu zapala się znów po około 25 km jazdy. Oto błędy: 1. P006800: Korelacja MAP/MAF <-> położenie przepustnicy. 2. P227900: Nieszczeln. ukł. pow. dolot. Wklejam dane z VCDS-a: Wtorek,24,PaYdziernik,2023,20:04:34:00009 Wersja VCDS: AKP 20.4.2 uruchomiony na Windows 7 x64 http://www.vcds.pl Adres 01: Silnik Plik etykiet: 06L-907-115-V1.clb Oznaczenie e…

• 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez whitebox,

Dzień dobry, 2 miesiące temu wracając z gór pojawiło się wiele błędów naraz w stylu awaria hamulca, TMPS i wiele innych. Na drugi dzień auta zapaliło i jeździło normalnie. Pojechałem do mechanika - skasował błędy i nic się nie pojawiło przez tydzień. Po tygodniu zaczęło się częściej pojawiać ale u mechanika zawsze ustępowały usterki. 2 tygodnie temu auto stanęło całkiem, nie potrafili znaleźć przyczyny, próbowali nawet wymienić sterownik silnika. Na forach znalazłem podpowiedź aby sprawdzić wtyczkę sterownika do skrzyni. Trafiona diagnoza - wtyczka rozsypała się po wyciągnięciu. Na forach znalazłem również kto regeneruje taki…

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez marysia2020,

Witam, od niedawna posiadam A6 C7 2018, chciałabym zmienić troche "wizerunek" zegarów. Mam białe takie cienkie napisy a chciałabym wyraźne białe, a przede wszystkim żeby sie pojawiła "kreska czerwona". Czy ktoś coś podpowie?? Dołącze zdjęcie, które chciałabym uzyskać. Z góry dziękuje za odp.

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez zapchleniusz,

Witam od pewnego czasu mam zanikające kierunki na klapie bagażnika , raz lewy raz prawy ale podczas dłuższej jazdy wracają po ponownym odpaleniu jest ok ale na chwilkę i podczas użycia zaraz błąd wraca gdy zamykam auto z pilota tez zapalają się dobrze kierunki na karoserii normalnie działa moze ktoś zna problem wiec proszę o poradę

• 1 odpowiedź
    • 5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.