Audi A3 8V (2012-2020)
Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
121 tematów w tym forum
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A3 8V:
-
- 1 odpowiedź
- 56,6 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A3 8V, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja obsługi Audi A3 8V.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 16 odpowiedzi
- 32,5 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi A3 8V (także dla modeli Sportback i Limousine) oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:
-
- 1 odpowiedź
- 52,6 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy, posiadam Audi A3 8V Sportback z 2014r. Zastanawiam się jak włącza się podgrzewanie lusterek zewnętrznych? W innych VAGach miałem taką pozycję na "cycku" od ustawiania/chowania lusterek. Tutaj tego nie mam.. Wyjąłem wkład lusterka i widać matę grzewczą wraz z przewodem. Próbowałem też włączać ogrzewanie szyby tylnej, ale bez efektu. Działa tylko poniżej jakiejś temperatury? Wydawało mi się, że w aucie którego nowa konfiguracja to ponad 180 tys PLN taka opcja jest raczej standardem macie jakieś doświadczenia z tym związane?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałem się podpytać Was jaki wykonać kolejny krok w diagnostyce auta? Samochód pali średnio koło 8,5 litra ropy, na komputerze brak błędów. Silnik pracuje bardzo równo, wzorowo, nic nie kopci, nic nie szarpie, idzie jak należy na te 105km. Co może powodować takie spalanie? Ręce opadaja, mam golfa z 2008 w 1.9 i na tych samych dystansach w tych samych warunkach pali koło 6l Jedyne co to ma inne ako, ciut większe.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, tydzień temu przypłynęło z USA moje A3, w aukcji nie odpalało, także kupowałem w pełni świadom. Ku mojemu zaskoczeniu pod osłoną silnika wyjęte były świece. Przed odpaleniem sprawdzone wnętrze silnika kamerą, sporo starej czarnej wody i rozwodnione paliwo. Po tym co dało się oczyścić i włożeniu świec silnik zagadał pochodziło pół godziny i zgasło. Chodził podobno nierówno, klekotał. Zawiozłem dziś rano do warsztatu dyche świeżego paliwa i mają dalej próbować, w wężykach pewnie naciągnięte jeszcze stare paliwo z wodą. W komputerze wyrzuca błąd, brak połączenia wałka z wałkiem rozrządu. Straszą mnie, żeby szykować się na nowy silnik, choć wciąż jestem dobrej myśli i …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem w A3 8V przy wciśniętym hamulcu na postoju w trybie D oraz R. Miał ktoś może podobne problemy z Stronic i byłby w stanie powiedzieć co to może być? Będę wdzięczny za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 789 wyświetleń
-
-
Kupilem a3 8v z Francji niestety ktos zabral z niej karte sd z mapami..potrzebuje pomocy jaka karte kupic by navi dzialalo
-
- 3 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Panowie, co to jest za uchwyt w prawym boczku bagażnika za prawą klapką.
-
- 3 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Audi A3 8V 2.0 tdi 150KM 10.2016r Wiadomo, że kiedy przerywamy proces wypalania filtra DPF wyłączając silnik, to po chwili wiatrak w komorze silnika zaczyna pracować aby schłodzić komorę silnika aby rozgrzany DPF nie narobił szkody. Mam taką sytuację, że wiatrak chodzi a temp. 90 st, obroty jałowe to 820 obr/min , nawet po wyłączeniu silnika. Kiedyś wiatrak chodził ponad dwie godziny rozładowując do zera akumulator. Czasem obroty są 1200 po jednogodzinnym postoju, mimo że temp. jest ok 70 st. i trwają ok 10 minut w czasie jazdy. Czy ktoś mając podobne objawy czy to podczas jazdy, czy to podczas postoju doszedł do powodu takiego zachowania ? Czy t…
-
- 0 odpowiedzi
- 526 wyświetleń
-
-
hej, Stoję przed skomplikowanym wyborem do kupienia. Docelowo model był wybrany od dawna, to A3 w sedanie 2.0 quattro 2016/2017. No ale na horyzoncie pojawiają się S3. No i jest jednak zagwozdka. Czy zostać przy A3 ale młodszym czy może S3 które w tym budżecie jest z 2015. A3 byłaby juz po lifcie. Mam świadomość ile S3 może spalić i jest OK. Kwestia zasadnicza jest taka, że przy określonym budżecie +/- 90k mogę mieć albo jedno albo drugie. Na plus A3 to młodszy, po lifcie, virtual kokpit. Na plus S3 to ... S3 Eskę wczoraj oglądałem taką: https://www.otomoto.pl/oferta/audi-s3-sedan-b-o-stronic-sepang-blue-ID6DXhEp.html Palnięta w tył, z Kanady. Serce …
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, niebawem odbieram auto, to będzie moj pierwszy samochód. Chciałbym Was zapytać jaką matę do bagażnika polecacie? Poszukuje czegoś do Audi a3 V8 w wersji sedan - pytanie co najlepiej kupić i gdzie? Ktoś może pomóc? Chciałbym taką matę co będzie w 100% pasować do bagażnika Dodatkowe pytanie o dywaniki gumowe, zbliża się zima więc wiadomo, chciałbym mieć coś bardziej praktycznego - wiecie może gdzie takie dywaniki gumowe kupić do sedana? z góry dzięki za pomoc!
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Panowie, czy robicie aktualizacje modułów (różnych: silnika, skrzyni biegów, silnika hybrydowego itd.) w ASO? Mam 4 letnie auto i nie wiem czy jest sens się w to bawić? W poprzednim (Jeep) moduły wymagały aktualizacji i coś tam poprawiały. Teraz trochę boje się, że aktualizacja modułu "zmuli" auto, bo wiadomo, normy emisji spalin, dieselgate itd... Mam A3 e-tron z 2017. Tak sobie myślę, że taka aktualizacja może zwiększyć wydajność baterii. Co myślicie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam w jaki sposób można zaktualizować nawigację, skąd ewentualnie pobrać mapę
-
- 0 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam w swojej a3 8V 1,4 tfsi CoD ultra 150KM z 2015 z systemem start stop akumulator Moll 69Ah 360A 6R0915105B i chciałbym go wymienić na nowy. Taki ciężko dostać. Znalazłem w necie, że odpowiedni będzie 70Ah i 760A. Czy będzie ok? W związku z tym, że miałem akumulator o innych parametrach to muszę go kodować? Czy coś mi padnie po wymianie w sensie otwieranie szyb, zamek centralny itd.? Pozdrawiam
-
-
- 21 odpowiedzi
- 22,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry , Potrzebuje kupić nowy akumulator do Audi a3 8v , 2013 r. 150/km 2.0 Diesel Quattro , system start/stop . Czy mógłby ktoś podpowiedzieć na co zwracać uwagę bo różnie to cenowo wyglada a chciałem kupić online . Pozdrawiam ,
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Nie wiem czy w dobrym wątku to piszę, jeżeli w złym to bardzo przepraszam. Panowie, ( oraz mam nadzieję Panie! :)) chcę wymienić swoją audiczkę, na troszku młodszy model Jednak marzy mi się automat, i teraz moje pytanie czy warto kupić A3 w s-tronicu ? Troszku przegrzebałam internet, i powiem szczerze że opinie są podzielone, może z was ktoś używa tej skrzyni ? Obiektem moich zainteresowań jest AUDI A3 2,0 TDI 150 KM 2017 przejechane ma 11 tysięcy. Byłam już na jeździe próbnej, i poezjaaaaaa. Jednak trochu się obawiam tego automatu
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jestem nowym uzytkownikiem forum wiec witam was wszystkich . Niedawno zakupilem swoje nowe autko A3 8v 1.6tdi ultra. skrzynia manual. Od zakupu auta , nieraz zauwazam ze podczas ruszania z jedynki , pojawia sie odglos szurania (tarcia) metal o metal trwa to doslownie sekunde -tylko wtedy jak przytrzymam pedal sprzegla i powolutku go zwalniam i potem cisza , objawia sie to rzadko ale przykulo to moja uwage. Czy ktos mi moze podpowiedziec co to moze byc ? Mam nadzieje ze to nic powaznego ,oby
-
- 2 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z audi. Kupiłem w listopadzie a3 8v 1.8tfsi 2013r (przebieg 192600) w automacie z skrzynią dq200 (suche sprzęgło). Po kupnie wymieniłem olej w silniku oraz w skrzyni,mechatronice(do skrzyni wlałem 2,1l i do mechatroniki wlałem 1l) . Od pewnego czasu mam problem z skrzynią biegów. Raz,dwa na 500 km jest błąd skrzyni (nastawnik biegu trzeciego) mianowicie podczas jazdy tracę biegi 1,3,5,7. Gdy zgaszę auto i odpalę błąd znika po czym pojawia się za pareset kilometrów. Czy ma to związek z mechatroniką, elektryką? Skrzynia tak ogólnie pracuję bardzo dobrze nie szarpie zmienia biegi dynamicznie. Bardzo bym prosił o jakieś podpowiedzi, będę bardzo wdzięczny za …
-
- 0 odpowiedzi
- 846 wyświetleń
-
-
Witajcie .wiem ze moze temat oklepany ale akurat do tego silnika nie znalazlem odpowiedzi jaki by byl najlepszy olej.czy moglbym prosic o rade?mam przejechane 160tys km. Pozdrawiam Artur
-
-
- 6 odpowiedzi
- 19,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje pomocy z nawigacja w audi a3 8v 2017r. Auto zakupione we Francji pokazuje komunikat brak kart sd z mapa.
-
- 1 odpowiedź
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, orientuje się ktoś może od czego jest ten kabel? Już tak kupiłem i nie mogę dojść skąd? Czy jest to dołożony jakiś dodatkowy? Czy było tak fabrycznie? Z góry dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam ogromny problem... Otóż rozładował mi się nagle akumulator w samochodzie i mam zaciągnięty hamulec ręczny, który jest elektryczny. Auto stoi w garażu, w dodatku maska znajduje się pod wnęką i nie ma możliwości jej otwarcia w celu naładowania akumulatora. Nie wiem jak mam poradzić sobie z taką sytuacją? Samochodu nie da się wypchać, hamulca nie da się zwolnić, maski nie da się otworzyć... Czy jest jakiś sposób na awaryjne zwolnienie hamulca? Proszę o pomoc, to jest chyba moja jedyna nadzieja Model auta to Audi A3 Limousine 8V 1.4 TFSi CoD Ambition, 140KM, 2014 r.
-
- 8 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, muszę zmienić kolor świateł postojowych - trzy diody led z pomarańczowego na białe przy włączonych postojowych. I zrobić to w taki sposób żeby przy włączonym kierunkowskazie było światło pomarańczowe. Jakieś pomysły? Z góry dzięki.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Audi a3 8v 2.0 tfsi 2019 Witam, od kilku tygodni wyskakuje mi kontrolka check engine błąd p0089 regulator ciśnienia paliwa. Kontrolka co jakiś czas po odpaleniu nie zaświeca sie i jakimś czasie podczas normalnej jazdy się zapala i po nownie po jedny/dwóch dniach się zapala. Nie czuć żadnych spadków mocy ani nie równej pracy silnik ktoś może spotkał się z czymś podobnym? Dołączam zdjęcia zamrożonych ramek z OBDII jeśli ktos byłby w stanie z nich coś wywnioskować byłbym bardzo wdzięczny.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-