Audi A3 8V (2012-2020)
Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
121 tematów w tym forum
-
Witam wszystki forumowiczów! Od nie dawalna mam audi s3 z 2014r. Mam problem z tempomatem, ktory w ogóle nie reaguję na ruch wajchą. Chciałem zobaczyć czy może coś jest rozłączone albo bezpiecznik padł, ale wszyskie bezpieczniki są ok! Ale moją uwage przyciągną luźny kabel który wychodzi jakby z pod bezpieczników Nie mam pojęcia do czego on jest, moze ktoś tutaj wie do czego ten kabel. Czy ktoś wie do czego jest ten kabel? Może jakieś pomysły czemu tempomat nie działa? Z góry dziękuję za pomoc!
-
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam model A3 8V 2015r. W tej wersji jest wersja panelu klimatyzaji przedliftowa i mam zamiar wymienić ją na nową wersje, ale nie wiem czy będzie pasować i czy będą działać wszystkie funkcje które posiadam, jest może ktoś kto robił taką wymianę albo może się zna ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy zna ktos magika od mmi probowalem aktualizowac i cos poszlo nie tak wlacza sie tylko logo mmi i calyczas restartuje. Moje mmi to:8V0 035 874 B 0420 040 Panasonic Dieki
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam nabyłem Audi A3 8v 1.8 tfsi 2016 z usa prze liftem z rozbitym przodem przedni pas i tu mam problem z doborem części dlatego zwracam się do grona by pomogli poskładać w całość A mianowicie czy z s3 będą pasować chłodnice bo na zdjęciach wyglądają identycznie A3 (https://allegro.pl/oferta/komplet-chlodnic-audi-a3-8v-1-8tfsi-2013-11357172687) A3 S3 (https://allegro.pl/oferta/komplet-chlodnic-audi-a3-s3-8v-2012-1-8-2-0-tfsi-9371741919) czy ma znaczenie że to wersja usa ,czy wzmocnienie pasa jest takie same jak przed liftem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, demontowałem dzisiaj osłonę słupka przód od strony pasażera. Niestety spadła mi śrubka torx mocująca go. Ktoś podpowie, czy łatwo to wygrzebać i skąd, czy niech idzie w zapomnienie i kupić nową? Jak nówka, to ktoś mi powie jaki tam rozmiar wchodzi?
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam internautów. Posiadam wyżej wspomniane audi A3 8V 2014 w hatchback’u jest to podstawowy pakiet bez s-line czy będzie pasował grill z Audi RS3 albo z S3 ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów .Założyłem czujniki do przodu w audi a3 8v z 2015r z tyłu są oryginalne i niewiem gdzie podłączyć buzer
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, mam problem że po odpaleniu auta słyszę szum w tylnym prawym głośniku traw ok. 3s i jest cisza w nim. po odczytaniu błędów mam takie coś ale nie wiem gdzie szukać problemu, wszystkie głośniki działają oprócz właśnie tylnego prawego 8 - ilość znalezionych błędów. Oto one: 0512 - Tylny prawy głośnik niskotonowy B1067 13 [008] - Przerwa w obwodzie [Nowa funkcja - rozszerzone informacje o kodach błędów (protokół UDS) - jest dostępna wyłącznie przy użyciu najnowszych interfejsów, oferowanych na VCDS.pl.] Sporadyczny - Potwierdzony - Testowany od skasowania kodów błędów Ramka zamrożona: Stan…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry posiadam audi a3 z 2017 roku 2.0 tdi 150 km i padła mi turbina przy przebiegu 163k i weźcie mi powiedzcie auto jest w Polsce mechanik zregenerował turbinę wyczyścił wszystko wymienił oleje filtry założył zregenerowana turbinę przejechał na niej 80km i wszystko spowrotem się popsuło turbina zaczęła głośno chodzić I z tego co wiem to silnik jest w dobrym stanie żadnych opłkow w misce na filtrze panewki też są w dobrym stanie poprostu chciałbym wiedzieć czy ktoś miał podobna sytuację jak ja ??
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, muszę zmienić kolor świateł postojowych - trzy diody led z pomarańczowego na białe przy włączonych postojowych. I zrobić to w taki sposób żeby przy włączonym kierunkowskazie było światło pomarańczowe. Jakieś pomysły? Z góry dzięki.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie wszystkich audi maniaków kopiłem na święta sobie audi a3 wszystko było dobrze aż tu nagle pyk asist side przestał działać. Auto jest na gwarancji ale niestety gwarancja tego nie obejmuje i chciał bym spróbować sam to zrobić w ostateczności już pójdzie do serwisu choć nie powiem ze chciał bym tego uniknąć. Została przeskanowan i wyszło parę błędów ale od ostatniego czasu technologia za bardzo poszła do przodu i potrzebuje pomocy przy określeniu błędów. Z góry dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Proszę Państwa, mam zaszczyt podzielić sie z wami zagadka, której jak na nasze szczęście nikt inny na świecie nie doświadczył, a przynajmniej nie opisał na żadnym z polsko, angielsko lub niemieckojęzycznym forum ( bo takie byłem w stanie przeszukać ) która trapi samochód mojej Żony od kilku tygodni. Chodzi o Audi A3 8V 2.0TDI S-Tronic DQ-250 182tys nalotu 2013 rok. Nadmienię tylko, że po dwóch tygodniach testów, poddał się również profesjonalny warsztat LM-Tronic który sie zajmuje głównie skrzyniami i naprawami sterownikow ( Bergheim w DE, pozdrawiam chłopaków serdecznie bo dali z siebie wszystko i nie chcieli ani Centa ! ), jak ktoś powie, ze penie kiepscy albo…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, orientuje się ktoś może od czego jest ten kabel? Już tak kupiłem i nie mogę dojść skąd? Czy jest to dołożony jakiś dodatkowy? Czy było tak fabrycznie? Z góry dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Panowie. Od kilku dni stałem się posiadaczem sympatycznej Audi A3. Auto kupione w USA po przygodzie. Wiem że tematy pewnie były już wałkowane ale nie mogę dopasować odpowiedzi do problemu jak w tytule. Moje autko ma wystrzelone poduszki, w związku z powyższym domyślam się że gdzieś strzeliła pirotechnika bo podstawowe zasilanie jest tzn centralny zamek, oświetlenie auta itp. Natomiast auto nawet nie próbuje zagadać. Szukałem tego słynnego bezpiecznika pirotechnicznego ale ani na klemie minusowej czy plusowej ani w okolicy akumulatora czegoś takiego nie widzę. Czy ktoś ma pomysł gdzie szukać tego co powoduje brak możliwości uruchomienia auta? Będę wdzięczny za …
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam takie pytanie odnośnie quattro w audi A3. Wiem, że jest to układ dołączany, a nie stały ale coś chyba jest nie tak. Ostatnio miałem taką sytuację, że wjechałem w drogę boczną gdzie było więcej piachu niż się wydawało i samochód się zakopał. Zastanawia mnie jedno, dlaczego podczas próby ruszania kręciło się tylko przednie prawe koło. Po wyłączeniu ESP działał już cały przód, ale tylny napęd czy z włączonym czy wyłączonym systemem kontroli trakcji nawet się nie ruszyło. To chyba właśnie po to jest ten napęd quattro żeby w takich sytuacjach mieliło wszystkie koła. Robiłem także próbę na mokrej trawie i tak samo kręciły się tylko przednie koła. …
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
W zeszłym tygodniu tak z niczego nie działa otwieranie centralnego zamka z pilota , baterie w pilocie nowe , czerwona dioda miga , czy występuje bezpiecznik tylko do centralki , w ustawieniach auto normalnie widzi dwa kluczyki. Proszę o pomysły od czego zacząć.
-
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od roku jestem posiadaczem 8V 1.8 TFSI z S-TRONIC. Auto przyjechało do mnie zza wielkiej wody po przygodzie. Od pół roku doskwiera mi jeden problem, mianowicie: Przy temperaturach minusowych oraz plusowych ale max do 7 stopni, auto pracuje bez żadnych zastrzeżeń. Równo, nie faluje. Natomiast gdy zrobiło się ciepło, 15/20 stopni, silnik po odpaleniu faluje. Obserwuje na liczniku spalanie na postoju: jest 0,7l/h potem spada do 0,5 w tym momencie jest szarpniecie i wraca do 0,7... i powtarza się to co chwilę. Wskazówka od obrotów w momencie szarpnięcia stoi w miejscu. Auto ma moc, nie kopci, nie dusi się, nic nie stuka pod maską. Po podpięciu komputera…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem z Audi A3 8v 2014, 1.6 tdi. Podczas odpalania, auto zapaliło a po chwili zgasło. Wyświetliła sie kontrolka spirali i pokazał sie bład awaria systemu start-stop. Od tego czasu nie działa również keyless. Aby odpalić auto musze przylożyć kluczyk w wyznaczone miejsce przy kolumnie kierowniczej. Bateria w kluczyku wymieniona (posiadam jeden kluczyk) akumulator naładowany. Jest możliwe, że kluczyk się rozkodował? Czy ktoś miał podobny problem? Dziękuję z góry za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Audi a3 8v 2.0 tfsi 2019 Witam, od kilku tygodni wyskakuje mi kontrolka check engine błąd p0089 regulator ciśnienia paliwa. Kontrolka co jakiś czas po odpaleniu nie zaświeca sie i jakimś czasie podczas normalnej jazdy się zapala i po nownie po jedny/dwóch dniach się zapala. Nie czuć żadnych spadków mocy ani nie równej pracy silnik ktoś może spotkał się z czymś podobnym? Dołączam zdjęcia zamrożonych ramek z OBDII jeśli ktos byłby w stanie z nich coś wywnioskować byłbym bardzo wdzięczny.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Panowie, co to jest za uchwyt w prawym boczku bagażnika za prawą klapką.
-
- 3 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Panowie stałem się od wczoraj posiadaczem mojego pierwszego Audi sprowadzonego z Niemiec i mam duży problem z tym językiem, więc chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zmiany języka na Polski w MMI jak to zrobić i co jest wymagane ?? Ta wersja nie ma wyświetlacza koło przedniej szyby, zamiast niego jest schowek.
-
- 0 odpowiedzi
- 985 wyświetleń
-
-
Witam, w majówkę moje A3 8V 1.8 2015 rok USA po zatankowaniu mocno pod kurek zaczęło przerywać i szarpać. Dwa razy zgasło choć udało się odpalić i jechać, za trzecim razem już laweta i ani drgnął. Zastrzegam odrazu, ze paliwo było i jest ok. Zaczęliśmy przy nim grzebać, zdjęliśmy wąż z pompy paliwa, zapalił pochodził 5 minut i zgasł, dwa razy kolejne tak samo. Za trzecim razem nie chce już zapalić. Tak jakby jakiś czujnik blokada go odcinała, ciśnienie nie było wystarczające, nie wiem. Spotkał może ktoś podobny problem? Z góry dziękuję za pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 968 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, mam problem z Audi po rozgrzaniu słychać taki grzechot w silniku jakby to był dźwięk diesla... Mam teraz 54kkm, przy 43kkm wymieniłem rozrząd, bo był problem z wypadaniem zapłonu co okazało się głupotą a mój były już mechanik szukał długo przyczyny wymieniał odmę no i właśnie rozrząd... Okazało się, że był to czujnik położenia wałka rozrządu, bo przy wypiętym chodził bardzo dobrze, po wymianie jednego z czujników był już ten dziwny dźwięk i wyszedł znów "check engine". Wymieniłem drugi czujnik check zniknął, ale dźwięk został i przy niskich obrotach jak przyspieszam delikatnie z 1 na 2 szarpie na niskich obrotach... po wypięciu czujnika tego co na początk…
-
- 0 odpowiedzi
- 961 wyświetleń
-
-
Witajcie Forumowicze! Audi A3 8V quattro w automacie przy ruszaniu szarpie lekko zanim pojedzie, co dziwne nie zawsze tak się dzieje. Jak wyłączyłem silnik i na nowo odpaliłem ustąpiło. Ale niestety co jakiś czas wraca. Nie ma znaczenia czy zimny czy rozgrzany silnik. Diagnostyka komputerowa nie pomogła. Gdzie szukać przyczyny? Józek.
-
- 0 odpowiedzi
- 923 wyświetleń
-