Audi A3 8V (2012-2020)
Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
121 tematów w tym forum
-
Witam, Zakupiłem AUDI A3 8V 2013r w sportbacku z nagłośniemiem BOSE lecz niestety nie mam subwoofera w kole w bagażniku bo ktoś sobie zabrał. Niestety w internecie nie znalazłem żadnego używanego głośnika BOSE do Audi A3, ale za to znalazłem wiele do Audi Q7 lub Q3 Czy wie ktoś może z was czy taki głośnik z innego modelu audi ale z wersji BOSE będzie pasować i czy zagra również w moim Audi A3?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Dzień dobry posiadam audi a3 z 2017 roku 2.0 tdi 150 km i padła mi turbina przy przebiegu 163k i weźcie mi powiedzcie auto jest w Polsce mechanik zregenerował turbinę wyczyścił wszystko wymienił oleje filtry założył zregenerowana turbinę przejechał na niej 80km i wszystko spowrotem się popsuło turbina zaczęła głośno chodzić I z tego co wiem to silnik jest w dobrym stanie żadnych opłkow w misce na filtrze panewki też są w dobrym stanie poprostu chciałbym wiedzieć czy ktoś miał podobna sytuację jak ja ??
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam , podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka od chłodzenia . Okazało się ze wycieka mi płyn chłodzący . Wyciek był poważny , dojechałem do domu , wymieniłem trojnik od chłodnicy , nalałem płynu i teraz jest problem z odpowietrzeniem . Woda płynie na gorze a dolny waż jest zimny . Wszystko wskazuje na to ze nie otworzył się termostat . Trzeba podłączyć komputer ? Jest jakieś zabezpieczenie
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, wczoraj stan płynu był trochę poniżej min,zrobiłem ok 200km,dziś rano po odpaleniu był komunikat że brak plynu. Faktycznie,nie było,dolalem wody,trochę ponad max,po nagrzaniu się silnika poziom się podnosi,także przy odkręconym korku w zbiorniczku. Czy to normalne? Pozdrawiam
-
-
- 8 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Zastanawiam się jaki jest koszt wymiany uszczelki pod głowicą w tym aucie, może to tylko egr mi pada, ale z ciekawości szykując się na gorsze... Jaki jest koszt takiej wymiany? Czy trzeba do tego wyjmować silnik? Czy ktoś z Was przez to przechodził?
-
- 0 odpowiedzi
- 836 wyświetleń
-
-
Czy ktoś wie w jaki sposób mogę wyłączyć system start&stop w Audi A3 8V?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 19,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Przymierzam się do odświerzenia przodu w A3 8V chciałbym grill wymienić na plaster miodu. Czy jest tutaj ktoś kto wymieniał taki grill? Pierwsze pytanie jakie mi się nasuwa to czy pasują te zamienniki? Następne oczywiście zależy od modelu ale czy da się tablicę rejestracji dać na sam dół, czy jest opcja jej przesuwania. Noi na koniec znaczki. Ten duży Audi widziałem że pasują na filmikach ale jak pozostałe s-line czy quattro? Patrząc na mój obecny grill i zapięcie od quatrro wątpię że to spasuje do plastra miodu. Będę wdzięczny jeśli ktoś coś podpowie. Zdjęcia dla podglądu. Pozdrawiam,
-
- 0 odpowiedzi
- 787 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć wszystkim, Posiadam Audi A3 8V Sportback z 2014 roku, silnik 1.4 TFSI, oprogramowanie MSTD_EU_AU_P3151 i zastanawiam się nad wymianą mojej obecnej kierownicy wielofunkcyjnej 4-ramiennej na wersję 3-ramienną. Zależy mi na wykonaniu tego w dobrych pieniądzach, więc planuję użyć możliwie najtańszej 3-ramiennej kierownicy z innej A3 8V. Po numerach części to chyba powinno być kierownica 8V0419091BB i poduszka 8V0880201A (8X0880201A chyba też), choć docelowo planuję kupić już po prostu komplet Mam kilka pytań: Czy taka zamiana jest plug & play? Czy potrzebne są dodatkowe przeróbki np. wiązka, moduł, kodowanie? Na co zwrócić uwagę przy zakupie uż…
-
- 0 odpowiedzi
- 638 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, Czy ktoś wymieniał olej w skrzyni biegów s-tronic? Mam przejechane 80 tyś i chce to zrobić. Mechanicy mówią aby wymieniać tylko i wyłącznie metodą grawitacyjną, ponieważ przy wymianie dynamicznym jest dużo większe ryzyko uszkodzenia skrzyni. Czy ktoś miał doświadczenie w tym temacie? Rok 2015, 1.4 TFSI 125KM.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 16,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim! Przymierzam się do wymiany rozrządu w mojej A3 (2018 rok, 1.5 TFSI 150 KM, sedan) i chciałbym podpytać o koszty, bo mechanik rzucił mi taki kosztorys: • Części: od 800 zł do 1600 zł (zależnie od tego, jaki komplet podejdzie pod mój silnik). • Robocizna: od 1000 zł do 1600 zł za samą wymianę. Co sądzicie o tych cenach? Nie ukrywam, że rozstrzał jest spory i zastanawiam się, czy to rynkowe stawki za ten silnik, czy szukać kogoś innego? Ktoś z Was robił ostatnio rozrząd w 1.5 TFSI i może się podzielić, ile płacił za całość? Z góry dzięki za pomoc!
-
- 0 odpowiedzi
- 175 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, kilka dni temu padł mi silnik 2.0 150 koni, naprawa zbyt kosztowna więc chce kupić nowy/inny silnik, moje pytanie czy jest możliwość sprawdzenia czy mój silnik DCYA da się wymienić na silnik z innym symbolem?? Z tego co wiem do mojego modelu wkładano silnik o innych kodach, mam dostęp do nowego silnika o symbolu DEJA, podejdzie ?? dziękuje za pomoc, jak już było to proszę moderatora o przeniesienie postu do prawidłowego wątku
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Panowie. Od kilku dni stałem się posiadaczem sympatycznej Audi A3. Auto kupione w USA po przygodzie. Wiem że tematy pewnie były już wałkowane ale nie mogę dopasować odpowiedzi do problemu jak w tytule. Moje autko ma wystrzelone poduszki, w związku z powyższym domyślam się że gdzieś strzeliła pirotechnika bo podstawowe zasilanie jest tzn centralny zamek, oświetlenie auta itp. Natomiast auto nawet nie próbuje zagadać. Szukałem tego słynnego bezpiecznika pirotechnicznego ale ani na klemie minusowej czy plusowej ani w okolicy akumulatora czegoś takiego nie widzę. Czy ktoś ma pomysł gdzie szukać tego co powoduje brak możliwości uruchomienia auta? Będę wdzięczny za …
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy zna ktoś z Was sposób, żeby wyłączyć wysuwanie ekranu MMI za każdym razem, gdy odpalany jest silnik?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam taki problem z wyświetlaczem radio. Po wymianie wyświetlacza ekran podzielił się na 4 częsci a dwie są białe,nie wiem w czym problem
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Proszę Państwa, mam zaszczyt podzielić sie z wami zagadka, której jak na nasze szczęście nikt inny na świecie nie doświadczył, a przynajmniej nie opisał na żadnym z polsko, angielsko lub niemieckojęzycznym forum ( bo takie byłem w stanie przeszukać ) która trapi samochód mojej Żony od kilku tygodni. Chodzi o Audi A3 8V 2.0TDI S-Tronic DQ-250 182tys nalotu 2013 rok. Nadmienię tylko, że po dwóch tygodniach testów, poddał się również profesjonalny warsztat LM-Tronic który sie zajmuje głównie skrzyniami i naprawami sterownikow ( Bergheim w DE, pozdrawiam chłopaków serdecznie bo dali z siebie wszystko i nie chcieli ani Centa ! ), jak ktoś powie, ze penie kiepscy albo…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z Audi A3 8v 2,0 TDI 150 km, a mianowicie przy wypalaniu dpf czasami wyrzuci płyn zbiorniczkiem wyrównawczym. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Panowie stałem się od wczoraj posiadaczem mojego pierwszego Audi sprowadzonego z Niemiec i mam duży problem z tym językiem, więc chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zmiany języka na Polski w MMI jak to zrobić i co jest wymagane ?? Ta wersja nie ma wyświetlacza koło przedniej szyby, zamiast niego jest schowek.
-
- 0 odpowiedzi
- 985 wyświetleń
-
-
Witam Jak w temacie - auto kupiłem z Niemiec - całość jest w języku niemieckim - czy ktoś wie jak można zmienić język na polski (lub chociaż angielski)?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 22,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jestem w posiadaniu Audi A3 8V z 2013r Sportback chce zmienić pakiet zewnetrzny na Sline. Moje pytania brzmią : Czy w zderzakach bede musiał wymieniać ślizgi czy mogą byc te same które mam z zderzaków zwykłych? Czy nadkola do pakietu Sline muszą być inne ? Czy ktoś z was juz zajmował sie taką przeróbka całego pakietu ? Jak to wyglada itp. A i ważna rzecz bo jest obszerna gama zderzakow przednich na allegro czy otomoto czym one sie różnią na co musze zwrócic uwage Z góry dziękuje. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanko odnośnie zmiany zderzak tylniego w Audi A4 8V z 2015roku.Ostatnio uszkodziłem właśnie ten zderzaka który jest przed lift i zastanawiam się aby wymienić go na po lift i czy jest taka możliwość bez wymiany ślizgów? Z góry dziękuję za odpowiedź
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-