Audi Q2
Forum Audi Q2. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
13 tematów w tym forum
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi Q2:
-
- 0 odpowiedzi
- 12,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Niemal od początku użytkowania samochodu Audi Q2 towarzyszy mi przy słuchaniu muzyki brzęczenie w okolicy drzwi lub słupka po obu stronach auta. W serwisie owineli taśmą wszystko co było możliwe ale niestety problem został. W pewnym zakresie basów, nawet przy niewielkiej głośności coś nieprzyjemnie rezonuje. Czy ktoś się z tym spotkał i zna może rozwiązanie tego problemu? Pozdrawiam. Jacek
-
- 1 odpowiedź
- 19,2 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie! Zamawiając auto nie zwróciłem uwagę że nie dodałem w konfiguratorze składania lusterek z przełącznika na drzwiach. Wyczytałem również że odpowiednią kombinacją klawiszy (tylko nie napisali jakich ) można załączyć w aucie funkcje składania lusterek podczas zamykania pojazdu. Czy ktoś z Was wie jak to zrobić albo boryka się z podobnym problemem? Podobna sprawa dotyczy opuszczania prawego lusterka bocznego podczas cofania.. można podobno ustawić aby prawe lusterko opuszczało się gdy włączamy bieg wsteczny. Czy ktoś z Was wie jak to zrobić? Dzięki za pomoc! Pozdr, Marek
-
-
- 2 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, pytanie bardziej ogólne dla Audi z nowym systemem MMI. Niestety nikt nie był w stanie odpowiedzieć na mojej pytanie: podczas słuchania radia na głównym ekranie wyświetla się nazwa stacji oraz ikonka 'i' informująca, że dostępny jest teks radiowy - włączenie RDSa nie pokazuje informacji takich jak to miało miejsce w starszych modelach. Zauważyłem, że wybierając inny kraj dla logotypów zamiast nazwy stacji radiowej, przewija się tekst (godzina, częstotliwość, kto śpiewa itp). Włącznie tekstu radiowego to zupełnie inna opcja, w której nie ma logo stacji tylko są wpisywane informacje o bieżących sprawach... W przypadku radia internetowego, odtwarzan…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 12,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, od nowości mam problem z usługą Audi Connect - po wielu bojach udało się połączyć konto myAudi i usługi on-line działają, natomiast w dalszym ciągu nie ma możliwości ustawienia użytkownika głównego - taka opcja nie jest u mnie w ogóle widoczna w menu Audi Connect. Nie mam gdzie wpisać kodu ze zdrapki dołączonej do kluczyka i przez to nie mogę z aplikacji sprawdzać stanu paliwa, czy auto jest zamknięte itp... Ogólnie nie jest to duży problem, ale po 3 wizytach w serwisie i braku informacji co może być przyczyną, że ta opcja nie jest dostępna pozwoliłem sobie na otwarte pytanie na forum. Jeżeli komuś udało się to zrobić to będę wdzięczny za wskazóki/ s…
-
- 1 odpowiedź
- 10,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, pierwszy raz spotykam się z sytuacją, że podczas aktywowania systemu start/stop następuje blokada układu kierowniczego. W Audi poniżej 7 km/h jak jest tendencja do zwalniania system jest już aktywowany, a tym samym blokowana jest od razu kierownica - w mojej opinii jest to bardzo niebezpieczna sytuacja, ponieważ nie ma możliwości zmienić kierunku jazdy dojeżdżając np do skrzyżowania - oczywiście mocniejsze 'szarpnięcie" lub dodanie gazu wznawia zapłon i wszystko wraca do normy... W serwisie Audi powiedzieli, że aktywacja systemu w trakcie toczenia się samochodu jest świadomym zagraniem, tak samo jak blokada kierownicy. Dziwi mnie tylko ta sytuacja, p…
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, konfigurując swoje Audi Q2 nie byłem do końca świadomy co dostanę dlatego chciałbym wymienić się doświadczeniami w kwestii wyboru poszczególnych opcji. Odnośnie mojej wersji: - mam siedzenia materiałowe - czarno czerwone - obicia wewnętrzne drzwi są bardzo plastikowe - czy w wersjach ze skórą, skóra-alkantara obicia drzwi też są tak plastikowe, czy częściowo obite są przyjemniejszym materiałem - mam pakiet oświetlenia LED (bez ambient) - brakuje mi oświetlenia schowka oraz możliwości ustawienia ciągłego podświetlenia pod nogami - czy ktoś wie jak ustawić podświetlenie pod nogami, żeby ciągle było aktywne oraz czy w ogóle występuje podświetlenie …
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Dotyczy wszystkich uzytkownikow DQ 200. Na roznych forach sa rozne opinie na ww temat ale w koncu przewazyla u mnie opinia, ze koszty sa niewielkie , robota lekko upierdliwa jesli robi sie samemu, lub minus 200-250 pln w warsztacie, a moze troche przedluzy sie zywot skrzyni przewidziany na ok 200 000km. I co sie okazalo? Olej ze skrzyni chlusnal, zlecialo..... 1.45l gdzie powinno byc conajmniej 1,8l. Pojazd kupiony u dealera Audi z drugiej reki, serwisowany oczywiscie, posiadal przebieg 57 000km i przedluzona gwarancje. Pytania gdzie sie podzialo sie ok 0.4 l oleju (brak ok 25%), kto spitolil sprawe w zasadzie nie ma sensu bo nikt sie nie przyzna. …
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam ! Czy przerabiał ktoś ten temat ? ustawienia w Vagu zrobione a na ekranie nic tylko sygnalizacja dźwiękowa . Sterownik wymieniony z literką E , było A .Nic nie pomogło .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zakupiłem Audi Q2 i mam problem z załączeniem tempomatu. Włącza się tylko limit prędkości. Próbowałem na wszystkie sposoby i nic. Proszę o pomoc. A to fotka manetki. Pozdrawiam
-
- 8 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, Potrzebuje do auta firmowego Audi Q2 założyć moduł CarPlay / Android Auto, może ktoś polecić jakąś firmę w Warszawie, która profesjonalnie wykona taki montaż? Na wszystko potrzebuję fakturę. Wstępnie się orientowałem, ale może ktoś z was jakąś firmę poleci. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie . Mam problem z moim Audi Q2 1.4 STronic. Gdy auto jest dobrze rozgrzane i tylko wtedy to podczas ruszania(nie za każdym razem) następuje krótkotrwałe zagrzechotanie (terkotanie) ok 1 sekundy. Słychać to w środku i na zewnątrz. Tylko przy ruszaniu do przodu. Aby wyeliminować usterkę osprzętu silnika zdjąłem pasek alternatora . Niestety ale nic się nie zmieniło. Dodam iż samochód prowadzi się normalnie a skrzynia we wszystkich ustawieniach działa poprawnie .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z wyświetlaczem pomiędzy analogowymi zegarami. Za cholerę nie wiem jak przełączyć wyświetlane dane na komputerze pokładowym, cały czas pokazuje się zasieg do następnego tankowania. Dodam że samochód ma kierownice bez przycisków oraz na manetce wycieraczek nie ma przełącznika. Proszę o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 817 wyświetleń
-