Audi Q7 4L (2007-2015)
Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
126 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi Q7, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_Q7.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 33 odpowiedzi
- 115,1 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi Q7:
-
- 0 odpowiedzi
- 64,3 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi Q7 oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:
-
- 0 odpowiedzi
- 34,4 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś ma taki problem zbyt duzy pobór oleju zrobiłem 2000 km i dolalem 1litr do stanu co może być przyczyną , ktoś może pomóc
-
- 8 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam kilka dni temu miałem problem z odpaleniem samochodu. Kręci nie odpala, zero błędów na zegarze. w końcu po kilku próbach odpalił, pojechalem na warsztat. Komputer pokazał czujnik położenia wału. Został wymieniony na czujnik Bosch. Po kilku dniach ten sam problem. Samochód wylądował w zakładzie elektryczna/elektronicznym. Na tą chwile wykluczyli kwestie czujnika ale nie znaleźli jeszcze przyczyny. Walczą dopiero jeden dzień więc bez paniki ale może miał ktoś taki przypadek ??? Q7 3.0 tdi 2007 rok.
-
- 7 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, tak jak w temacie co to tak skrzypi przy nacisku/wsiadaniu i wolnym parkowaniu przy nierównościach ? Byłem u mechanika i powiedział że tył jest w porządku ale z przodu będę wymieniać w jednym kole dwa wahacze. Czy to możliwe że jakaś tuleja wymaga posmarowania albo wymiany ? VID20240513202735.mp4
-
- 7 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam Q7 3,0tdi, 8 tiptronic, 245km od 3 tygodni i już mam problem. Na zimnym skrzynia biegów zmienia biegi szybko i bez szarpnięć w górę i dół. Jednak jak auto się rozgrzeje, przy zmianie biegu z 1 na 2 przed samą zmianą pojawia się wycie i myślę że trochę przeciąga. Oprócz tego przy zwolnieniu ale nie zatrzymaniu, po normalnym przyspieszeniu wchodzi dziwnie na wysokie obroty na 1 biegu i potrafi szarpnąć. Wymieniłem oleje w skrzyni, mostach itd. Oprócz tego wymieniłem akumulator na nowy bo raz nie mogłem odpalić na starym. Pomóżcie bo po zakupie wydałem już 7 tys(AC, skarbówka, koła zimowe...) a skrzynia mnie wkurza, bo miesiąc temu sprzedałem Q7 z 20…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Wczoraj nie uruchomiłem samochodu . Po włożeniu kluczyka do stacyjki AUDI Q7 uruchomił się MMI , natomiast nie włączyły się zegary i wyświetlacz komputera między zegarami , a kierownica pozostała zablokowana . Po przekręceniu kluczyka bez zmian i brak zapłonu . Zamek centralny działa z pilota , szyby i dach z pilota się otwierają , akumulator jest nowy . Nie można również zmienić położenia dźwigni zmiany biegów z P na N , żeby odblokować koła i wciągnąć auto na lawetę . Niezły KANAŁ . Może ktoś z Was miał podobny przypadek i udało się go rozwiązać . Pozdrawiam wszystkich i czekam na pomoc . Tomek
-
-
- 4 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Mam problem z elektronika mojego audi q7. Jak go kupilem w krakowie w styczniu wszysko bylo ok. Pudziej przy sniegu odrobicie dluzej hamowalem nisz trzeba, i plastik od przeczywgielnych poszedl. Pozatym nic sie nie dzialo. Jak pojdechalem na z krakowa po 2 tygdodniach do na mazury dalsza czesc urlopu nic sie nie dzialo. Lecz trzeci dzien juz sie zaczely problemy, ze nie mialem elektroniki w dziwach. W drodze do holandi w szeczescinie juz nie moglem otwozyc dwi od strony kierowncy ale wsiadlem z drugiej i pojechalem a po paru dniach dzwi sie odblowaly. W zaczyl mi pokazycwac ze szarowka w lampie swiatla j…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, jak w temacie. Wibracje na kierownicy w zakresie prędkości 120-150km/h efekt jak przy niedoważonych kołach. Jednakże koła kilkukrotnie ważone w różnych wulkanizacjach i ok. Zmieniłem całkowicie felgi z oponami na inne - też nic. Wymieniłem tarcze hamulcowe z klockami - troszeczkę lepiej. Podpowiedzcie proszę gdzie może być błąd. Może ktoś z Was miał już taki problem w tym aucie. Dodam jeszcze, że półosie i przeguby były sprawdzane... Dzięki.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moją q7 mianowicie jak jade ekonomicznie to jest ok i jak nagle dodam gazu to zapalają się kontrolki esp tpms awaria systemu jakieś pomysły
-
- 3 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Jestem "nowym" użytkownikiem Audi Q7 4L. Przeglądam wszystkie tematy ale nigdzie nie potrafię znaleźć zdjęć wyposażenia bagażnika Audi Q7 (wszystko to co powinno znajdować się pod podłogą). U mnie jest tam tylko pianka z lewarkiem, kompresor i zmieniarka do Navi. Czy ktoś mógłby się podzielić zdjęciami spod podłogi?
-
- 3 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem tu nowy więc za bardzo jeszcze nie ogarniam wszystkiego, Mam problem, mianowicie chodzi mi o radio wczoraj przestało mi się włączać nie świeci cały panel. Radio się włączy ale zaraz gaśnie. Auto to Audi q7 z 2007r 3.0 tdi może mi pomożecie z góry dziękuję
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Audi Q7 4L 2010 240km 3.0 TDI Od tygodnia MMI wiesza się kilka razy dziennie wtedy nic nie można zrobić ale auto odpala tylko funkcje MMI nie działają - także zwieszenie pneumatyczne, radio, navi itd. Dodatkowo po wyciągnięciu kluczyka nawet po zamknięciu auta cały czas słychać szum z okolic kratki wentylacyjnej i czytnika DVD z konsoli centralnej. Po kilku godzinach wyłącza się. Co może być przyczyną, jakiś dysk twardy? Dodam że poprzednik wyciągnął zmieniarkę spod schowka w podłokietniku.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi Q7: Benzyna: silnik: 3.6 FSI 280 KM (206 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 FSI 350 KM (257 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro Diesel: silnik: 3.0 TDI 240 KM (176 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 TDI 326 KM (240 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: V12 6.0 TDI 500 KM (368 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro
-
- 2 odpowiedzi
- 18,9 tys. wyświetleń
-
-
Ostatnio zaświeciła mi się i zaczęła migać kontrolka od świec żarowych i po pewnym czasie zgasła. Myślałem, że to była chwilowa anomalia, ale dzisiaj kontrolka znowu zaczęła świecić i mrugać. Dodatkowo oprócz tego zapaliła mi się kontrolka check engine i teraz mam 2 świecące kontrolki. Czy ktoś wie, co może być tego przyczyną?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Ostatnio wyskoczył mi błąd silnika i zaczęła migać kontrolka od świec żarowych. Okazało się, że za powyższe błędy odpowiedzialny jest czujnik spalin - Differential pressure sensor G505. Czy do czasu jego wymiany mogę jeździć samochodem normalnie? Czy jeżdżąc jakiś czas bez jego wymiany może dojść do uszkodzenia jakiś innych podzespołów? Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Podpiąłem przyczepkę do auta i wszystko zadziałało ok w aucie i wprzyczepie. Ale w pewnym momencie wyłączyło wszystkie czujniki parkowania i po odpięciu przyczepy czujniki się już nie uruchomiły. Reset z komputera nic nie daje, błąd natychmiast wraca. Wyświetla błąd brak napięcia. Tylko kamerka działa normalnie. Nawet w tryb graficzny nie można przełączyć. Czy ktoś miał podobny problem? To moduł czy któryś z czujników poleciał? Światła w przyczepie działają normalnie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie mam problem z MMI. Brak jakiejkolwiek reakcji ekranu. po wcisnięciu przyciskiem "on" słychać HDD jak się załącza po chwili milknie i nic. Panel centralny jest martwy. DVD ma brak podświetlenia ale płytę można włożyć lub wyjąć, zmieniarka podświetlona i można również płyty wkładać lub wyciągać. Płytke panela centralnego wyciągałem w celu sprawdzenia. Wygląda jak nowa żadnych śladów zalania czy uszkodzeń. Wzmacniacz Bose również wyciągałem i sprawdzałem nie ma mowy o jakimkolwiek zalaniu. Pętla światłowodu jest ok VCDS pokazuje, że nie ma przerwy w na magistrali optycznej. Dodatkowo zamykałem pętle przy każdym module niestety nic to nie dało. B…
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam prośbę gdzie znajduje się wąż do odrproeadzenia wody z klimatyzacji? Jak włączyłem klimatyzację gdzieś po godzinie jazdy jak skręciłem ostro poleciała mi woda na nogi proszę o pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Mam pytanie co to jest jakaś pompa czy co bo nie mogę nigdzie znaleźć. Audi q7 3,0I 2008 Po prawej stronie na samym dole
-
-
- 2 odpowiedzi
- 13,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie kolegów. Jestem świeżym posiadaczem Q7. Mam problem, że przycisk od MMI jest niekompletny. Przeszukałem olx i allegro, ale wszędzie widnieje niby od 2010r, a moje Q7 jest z 2007r. Może z kolegów ktoś podeślę zdjęcie ze swojego jak to powinno wyglądać w ogóle bo niby drobiazg, a bardzo mnie irytuje, a nie wiem jak powinien wyglądać w całości. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panie i Panowie, Być może temat się już przewijał ale chcę zapytać o opinię. Q7, 4.2 diesel, 327 km - podejrzenie o uszczelkę pod głowicą. Co się dzieje: przepalam płyn chłodniczy w dużych ilościach tj około 4 litr na 700 - 800 km, dymię na biało w szczególności jak auto jest zimne. Na ciepłym tak często to nie występuje. Co nas zastanawia: przewody gumowe NIE ROBIĄ SIĘ TWARDE , w zbiorniczku NIE ROBI się ciśnienie. Jedynie przepalam płyn. Robiłem test uszczelki kupiony na allegro czyli płyn w przezroczystej rurce mocowanej w korku wlewu płynu - NIE ZMIENIA KOLORU - robiłem kilka razy na silniku zimnym i ciepłym. Za każdym razem płyn zostaje …
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj zaobserwowałem ze po zamknięciu auta pilotem, co ok 50 sekund samochód mruga światłami awaryjnymi tak jakby chciał się domknąć (słychać dźwięk tak jakby centralnego zamka). W tym czasie reakcja pilota jest opóźniona, czasami trzeba kilka razy klikać przycisk otwierania żeby była jakaś reakcja. Może to przypadek ale jak zabrałem drugi pilot i otworzyłem samochód nagle wszystko wróciło do normy. Czy miał ktoś kiedyś podobny problem? Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-