Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Interesuje mnie jak często i na co zwrócić szczególną uwagę , jakie oleje i w ogóle. Nikt tu nie pisze jak miał jakiś problem to jak go rozwiązał.A było by to na pewno bardzo pomocne, nie tylko dla mnie. Tylko musi się mam chcieć opisać jakiś problem i rozwiązanie a nie tylko szukać porady. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez ArtDuSe,

Witam Mam ogromną prośbę do forumowiczów. Zapewne są tu mistrzowie, którzy są w stanie rozładować nr Vin auta by poznać fabryczne szczegóły auta jaki i jego historię. Audi q7 2007 WAUZZZ4L18D024847 czy ktoś spróbuje rozkodowac taki raport? Pozdrawiam serdecznie

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  3. Witajcie, jak w temacie. Wibracje na kierownicy w zakresie prędkości 120-150km/h efekt jak przy niedoważonych kołach. Jednakże koła kilkukrotnie ważone w różnych wulkanizacjach i ok. Zmieniłem całkowicie felgi z oponami na inne - też nic. Wymieniłem tarcze hamulcowe z klockami - troszeczkę lepiej. Podpowiedzcie proszę gdzie może być błąd. Może ktoś z Was miał już taki problem w tym aucie. Dodam jeszcze, że półosie i przeguby były sprawdzane... Dzięki.

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez DaveEvening,

Witam serdecznie, Od dwóch miesięcy jestem właścicielem Audi Q7 z 2006 z silnikiem 3.0 TDi - BUG. Niedawno zacząłem mieć problemy z radiem - czasami wszystko jest dobrze, ładnie ściąga, ale coraz częściej są takie dziury, że nic poza szumem i jednym lokalnym radiem nie słychać. VCDS pokazuje błąd 00856 - Antena - zwarcie do masy. Wymieniłem wzmacniacz na tylnym prawym słupku C, nic nie pomogło. Jak wypnę białą wtyczkę Fakra zza prawej klapki w bagażniku i wepnę z powrotem to przez pół sekundy radio gra jak ma, potem znów szum. Na co jeszcze spojrzeć? Antena na szybie i kabelki od niej do wzmacniacza wyglądają ok, kabel fakra - fakra za prawym boczkiem bagażnika…

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez selega1,

Witam. Mam Q7 3,0tdi, 8 tiptronic, 245km od 3 tygodni i już mam problem. Na zimnym skrzynia biegów zmienia biegi szybko i bez szarpnięć w górę i dół. Jednak jak auto się rozgrzeje, przy zmianie biegu z 1 na 2 przed samą zmianą pojawia się wycie i myślę że trochę przeciąga. Oprócz tego przy zwolnieniu ale nie zatrzymaniu, po normalnym przyspieszeniu wchodzi dziwnie na wysokie obroty na 1 biegu i potrafi szarpnąć. Wymieniłem oleje w skrzyni, mostach itd. Oprócz tego wymieniłem akumulator na nowy bo raz nie mogłem odpalić na starym. Pomóżcie bo po zakupie wydałem już 7 tys(AC, skarbówka, koła zimowe...) a skrzynia mnie wkurza, bo miesiąc temu sprzedałem Q7 z 20…

• Sad
      • Like
    • 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez gogo11,

Witam mam problem z moją q7 mianowicie jak jade ekonomicznie to jest ok i jak nagle dodam gazu to zapalają się kontrolki esp tpms awaria systemu jakieś pomysły

• 3 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  7. Wczoraj nie uruchomiłam samochodu rano samochód działał bez problemu po kilku godzinach niestety nie . Po włożeniu kluczyka do stacyjki AUDI Q7 3.0 S linę quatro 2006 ,uruchomił się MMI , natomiast nie włączyły się zegary i wyświetlacz komputera między zegarami , a kierownica pozostała zablokowana . Po przekręceniu kluczyka bez zmian i brak zapłonu . Zamek centralny działa z pilota , szyby i dach z pilota się otwierają , a Nie można również zmienić położenia dźwigni zmiany biegów ,na codzień mieszkam w Anglii i niestety trudno o dobrego mechanika kilku było i niestety nie potrafią podać przyczyny ,odsyłając do serwisu Audi ,czego nie chce ze względu na koszty ,bardzo pros…

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  8. Witam . Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Q7 i mam problem. Tylko po dłuższej jeździe , przejechaniu 20-30 km ( auto rozgrzane ) po zatrzymaniu i przyspieszaniu ale nie dynamicznym tylko spokojnym , w trakcie jazdy obojętnie na jakim biegu występuje głuche puknięcie dobiegające z tylnej części ( nie występuje to podczas zmiany biegu lecz w trakcie jazdy bez względu na którym biegu ). Macie jakieś sugestie co może być przyczyną .

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez kaziktp,

Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy w odblokowaniu regulacji tylnej klimatyzacji, obecnie można ją ustawiać wyłącznie z przednich foteli poprzez mmi3g. Czy można to odblokować tak aby pasażer siedzący na tylnej kanapie sam sobie ustawił żądaną temperaturę i siłę nawiewu? Z góry dziękuję za podpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Jak w temacie,gdzie jest moduł skrzyni biegów w Q7 3l 2011roku? Dzięki za podpowiedź.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez michalbo,

Szukam pomocy / wskazówki...od niedawna użytkuję q7 3.0 tdi..pewnego dnia przy odpaleniu silnika i dość niskiej temperaturze wystrzelił wąż powrotu znajdujący się pomiędzy maglownicą oraz chłodniczką...pomyslałem okay...stare auto , stary przewód,spory mróz....miał prawo... Próbowałem jakoś to połączyc złączką do węży hydraulicznych, zdobyłem wąż w firmie która serwisuje przewody hydrauliczne...niestety strzelał dalej po tym jak zgasilem silnik i odpalałem ponownie...z racji takiej iz mieszkam w państwie w którym na czesci czeka sie tydzien lub dwa zamówilem nowy w PL...wymienilem go, zalalem oryginalnym płynem...jest działa bajera ! Pojezdzilem 3 dni dumny z siebie…

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez tazo211,

Witam mam audi q7 4l 2010r z mmi 3gh 4L0035666B. Pytanie czy ten model posiada bluetooth wbudowany w jednostke? Czy jest moze inny modol gdzies schowany z bluetooth ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez kriswi,

Witam mam problem z podświetleniem tablicy rejestracyjnej, mianowicie jak otworze klapę podswietlenie dziala lecz brak oswietlenia wnęk bagażnika, a jak zapale swiatla wnęki bagażnika świecą cały czas .lecz jak zamknę klape bagażnika podswietlenie tablicy nie dziala. Jaka może być przyczyna?

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Jacek placek,

Witam Mam problem z zamkiem klapy bagażnika. Przy otwieraniu strzela jak karabin. Wymieniłem na nowy. Po zamontowaniu nowego brak poprawy. Przepraszam pierwsze otwarcie było ok. Kolejne brak poprawy dalej strzela jak karabin

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez nora666,

Witam, moę ktoś mi podpowie gdzie znajduje się przewód masowy łączący silnik z nadwoziem. Z góry dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez GRZAŁKA,

Witam. Czy komuś wyświetla się błędny komunikat o niskim stanie oleju lub płynu chłodzącego? Czy miał może takie problemy? Zarówno olej jak i płyn chłodzenia są na prawidłowym poziomie a komunikat powraca. Dzięki za pomoc.

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez krzysiek241,

witam jestem od jakiegoś czasu posiadaczem q7 i na początku wszstko było ok muzyka grała na wsystkich głośnikach auto posiada system bosse ,jakiś czas póżniej zaczeło grać tylko lewa strona przód bez basu a głośnik basowy tylko z tyłu lewy .Miał ktoś taki problem pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Webasto brzęczy nawet gdy samochód jest zgaszony i zamknięty, z rury wydechowej tylko dmucha, wymieniłem na nowe "używane" i efekt ten sam pompka wody byla spalona.orginalnie Webasto działało przy uruchamianym silniku. Teraz gdy jest zimno odpala normalnie i jak się już zagrzeje w aucie przestaje i zaczyna brzęczeć jeszcze dodam że jeśli nie wyciągnę bezpiecznika to wyczerpie akumulator. Czekam na pomysły co dalej robić bo wydałem kupę kasy na używane a tu dalej ten sam problem. Dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Gearbox malfunction: you can continue drive (limited functionality) taki komunikat pojawił się ostatnio u mnie . Może się to komuś przyda ,zazwyczaj ten problem związany jest z kablami przy skrzyni biegów nr części 4L0971771 gdzie zazwyczaj dostaje się woda i korodują wtyczki. Radzę przy okazji sobie to sprawdzić i zabezpieczyć. Nastepna sprawa to zawór który znajduje się nad skrzynią widoczny z góry za silnikiem (to właśnie było u mnie)nr części 4H0121671D do jego wtyczki dostaje się płyn chłodzący i poprostu piny korodują i wtedy" dupa "trzeba nowy, na szczęście pasuje ten zawór prawie z każdego auta z grupy Wordzwagen

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 7,5 tys. wyświetleń
  20. Cześć wszystkim Spalił mi się napęd od Navi MMI 2G HIGH (na płytce widać uszkodzone elementy) i chcę ją wymienić. Zastanawiam się tylko czy używka ruszy, czy jest zabezpieczona przez ochronę komponentu? Ma ktoś wiedzę w tym temacie? Druga sprawa to klimatyzacja dla drugiego rzędu siedzeń. Obydwie strony dmuchają ciepłym niezależnie od ustawionej temperatury. Na komputerze wychodzą błędy od klap regulacji temperatury tylny prawy i tylny lewy. Wie ktoś gdzie te klapy i silniczki są? Chętnie tam do nich zajrzę ale nie wiem w którym miejscu ich szukać. Dzięki za odpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Romio,

Witam. Mam następujący problem. Fotel środkowej kanapy (podwójna część za kierowcą) ma luz na szynie i stuka. Śruby dokręcone, sprawdzone co się da i dalej stuka. Jak to zlikwidować.

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Arcz,

Witajcie. Ktoś wie do czego służy kabelek dwuzylowy wychodzący ze środkowej części szyby, obok silniczka do wycieraczek. U mnie jest on wypięty. Za bardzo nie ma gdzie go wpiąć. Gdzieś wyczytałem że to antena, ale jeśli jest płetwa na dachu? Może dlatego nie łapie mi TV na MMI?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Dziadamek,

Czy ktoś ma doświadczenie w sprawie zmiany tarczy szybkościomierza z USA na europejską? Czy da się zmienić samą tarczę w liczniku? Jeśli tak, to gdzie to zrobić w Warszawie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez matPROx,

W Q7 4L tylny daszek panoramy nie zamyka się. Od dawna był z nim problem. Raz działał. Raz nie. Ostatnio prawa strona nie domykała się, odstawała ok. 2mm. Teraz w ogóle prawa strona nie zamyka się. Lewa strona dociska do końca. Prawe wcale. Nawet pokrętłem ręcznym po lampką.

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  25. Hej, Ostatnio wyskoczył mi błąd silnika i zaczęła migać kontrolka od świec żarowych. Okazało się, że za powyższe błędy odpowiedzialny jest czujnik spalin - Differential pressure sensor G505. Czy do czasu jego wymiany mogę jeździć samochodem normalnie? Czy jeżdżąc jakiś czas bez jego wymiany może dojść do uszkodzenia jakiś innych podzespołów? Pozdrawiam

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.