Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Forum Audi A5 8T (2007-2016)

Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam. Posiadam Audi 5 Sportback 2.0 z automatyczną skrzynią biegów z 2010 r. W czasie jazdy jak i podczas postoju gdy skręcam kołami w lewo czy w prawo ,słyszę jakieś skrzypienie dochodzące z przodu. Wydaje mi się , jakby było to bardziej z lewej strony. Nie wiem, co to może być . Może ktoś miał podobny problem i chciałby się ze mną tym podzielić. Pozdrawiam

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 4,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez manieczekk,

Witam posiadam od niedawna audi a5 2.0 tfsi sportback w s-line z 2010 roku. Ciagle odkładałem ten temat bo to drobiazg w sumie lecz chciałbym dodać tej wisienki na torcie. Sprawa wyglada tak ze na przednim grillu jest mała rameczka(myslalem ze to na znaczek s line lecz na internecie przeglądając te emblematy maja one inne mocowanie). Podsyłam zdjęcie tej rameczki i proszę o pomoc co powinna ona zawierać. Dziękuje za każdą pomoc.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez dorota moda,

Witam,czy ktoś posiada instrukcję obsługi po polsku do A5?

• 1 odpowiedź
    • 7,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez matecki83,

http://www.tuning.v10.pl/Audi,A5,od,Project,Kahn,niemieckie,auto,w,brytyjskim,wydaniu,67443.html

• 1 odpowiedź
    • 10,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez damianpol114,

Witam, Program Vcds pokazuje błąd 02245(połączenie zdalnego sterowania radiowego). W programie vcds w nastawach podstawowych jest opcja uczenia pilota. Podana jest nawet prosta instrukcja(zdjęcie w załączniku). Niestety nie potrafię wyuczyć pilota. Czy ktoś kiedyś programował pilot do Webasto i może napisać jak to się wykonuje. Pozdrawiam, Damian

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 8,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez kitka,

Dzień Dobry Chciałam się dowiedzieć czy u was tez się tak dzieje. Po odpaleniu silnika głośniej chodzi,a po jednej minucie gdy obroty spadną do tysiąca silnik chodzi normalnie. Mam się obawiać?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Jeżeli znudziła Wam się podstawowa paleta kolorów Audi A5, warto zapoznać się z modelem Audi A5 Matte Black. Specjalna wersja popularnego Coupe z Ingolstadt, przyodziana została w matowy kolor oraz czarne 21 calowe aluminiowe felgi. Wspominając o tym modelu, warto zajrzeć także pod maskę, ponieważ w porównaniu do standardowej wersji Audi A5, podrasowany został również silnik: Audi A5: 3.0 V6 TDI 235 KM (175 KW) (500Nm) Audi A5 Matte Black: 3.0 V6 TDI 275 KM (205 KW) (600Nm) Zdjęcia: (ź) motorauthority.com

• 1 odpowiedź
    • 11,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez groszeknh,

Witam wszystkich!! Od paru dni podczas jazdy przy obrotach wyższych niż 1000 słyszę jakiś dziwne wycie. Na początku myślałem że wypala się Dpf, później że to może być rozrząd, ale wycie jest tylko podczas jazdy. Czy będzie to dźwięk padającego alternatora czy może coś innego? Auto to audi a5 8ta 2012 2.0tdi, 215 tys przelatane. Podpinalem pod komputer lecz żadnych błędów nie wykazuje. Tutaj nagranie "wycia" https://youtu.be/aH1EgmABeyQ

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez groszeknh,

Witam wszystkich serdecznie. Posiadam audi a5 8ta 2.0 tdi i będę przystępował do wymiany Łożyska w kole. Chciałem sam zabrać się za wymianę ale ze względu iż dopiero zaczynam przygodę z mechanika nie mam pewności. Znalazłem łożysko albo lozysko z piastą. Moje pytanie jest czy mogę wymienić w swoim aucie odrazu lozysko z piastą? Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc. Pozdrawiam!

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez werpiw18,

Hej, mam problem ponieważ zegar licznika prędkości po odpaleniu świeci od połowy i po przejechaniu kilku/kilkunastu kilometrów świeci się cały. W czym może leżeć problem? Pozdrawiam,

• 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Sayen,

Witam, gdzie znajdę moduł pdc w audi a5 2012r sportback 1.8tfsi

• 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Kamil93,

Witam, mam problem z szybą tylną, podczas otwierania tylnych drzwi szyba opuszcza się do połowy. I nie można zamknąć jej z pilota. Trzeba włączyć na nowo zapłon i domknąć z głównego panelu na drzwiach kierowcy, było to robione koedysbna gwarancji w ASO lecz nikt nie chciał udzielić informacji w czym był problem. Może ktoś posiada wiedzę jak to naprawić

13. Rozpoczęte przez kamilA5,

Chciałbym wymienić swoje fotele które są w pełnej elektryce, na kubełkowe fotele z Audi RS5. Czy ktoś już przeprowadzał taką operację? Czy wystarczy je tylko podmienić? Czy trzeba coś jeszcze dodatkowo kodować? Czy znacie kogoś, kto mógłby się podjąć takiej wymiany?

• 1 odpowiedź
    • 15,6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez lenorvp,

Witam.. charczy mi głośnik w drzwiach , czy można go jakoś naprawić ? Po zdemontowaniu oniemiałem. Jak można robić takie plastikowe głośniki, mogę wrzucić fotki, zero metalu, tandeta która nazywa się bang olufsen

• 1 odpowiedź
    • 6,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez m4niek,

Witam. Posiadam Audi A5 2.7 diesel 190KM 2010r. Mam problem z lusterkami, po tym jak oddałem auto na polerke i przyciemnianie szyb lusterka przestały się skladać, w komputerze wszystko ustawione, że powinno działac. Kontaktowalem sie z zakladem w ktorym auto bylo robione i twierdza ze nic nie grzebali i zmieniali. Dodam, ze przed oddanie do nich lusterka sie normlanie skladaly. Czy ma ktos pomysl co to moze byc ? pozdrawiam

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Muti,

Witam jaka jest srednica orginalnego wydechu audi a5 2012 coupe v6 3.0tdi 245km? srednica wydechu i srednica koncowki wydechu. zamierzam kupic koncowki wydechu i tez nie wiem na jaki rozmiar sie zdecydowac 90mm/100mm/110mm? i nie wiem jaka srednica montazowa

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Porównanie zrobione przez autocar.co.uk. Życzę miłego oglądania... Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 9,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Mefix2001,

Witam , mam pewien problem czy ktoś wie co tutaj powinna być za część ,zderzak audi a5 8t lift (górne mocowania) jezeli tak prosił bym o numer oem lub nazwe

• 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  19. Witam! Noszę się z zakupem Audi A5 2.0 z 2010 roku. Wiem o wadzie fabrycznej tych silników i, że biorą olej - ten konkretny egzemplarz którym się interesuję bierze podobno ok 0,5l na 1000km. Dużo? Niedużo? Jak w ogóle wygląda technicznie kwestia tej wady fabrycznej? Kończy się po prostu na systematycznym dolewaniu oleju czy może raczej grozi to czymś o wiele poważniejszym i z tego powodu nie ma sensu inwestować w te roczniki?

• 1 odpowiedź
    • 870 wyświetleń
  20. Audi RS5 – agresja pod kontrolą [test autokult.pl] http://autokult.pl/2011/08/17/audi-rs5-agresja-pod-kontrola-test-autokult-pl

• 0 odpowiedzi
    • 10 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez mariusz1990,

Witajcie mam problem ze skrzynia Audi S5 2012 3.0tfsi s-tronic mianowicie wszystko zaczęło się jak zrobiło się zimno, temperatura mam tu bardzo duże znaczenie, mianowicie z rana odpalam samochód wrzucam bieg słychać 2 stuknięcia ze skrzyni lekkie szarpnięcie i wyskakuje komunikat brak biegu wstecznego i nieskie cisnienie w kolach (dlaczego nie wiem ale jak skrzynia zaczyna chodzic komunikat mozna usunac) skrzynia przechodzi w tryb awaryjny (R nie działa D tylko biegi 1,3,5,7) gdy skrzynia osiągnie temperaturę 40°C komunikat się nie pokazuje jest możliwa jazda na wszystkich biegach lecz po przełożeniu z P na R słychać 1 stuknięcie i bieg wchodzi. VCDS widzi tylko błąd brak…

• 0 odpowiedzi
    • 809 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez marslo,

Witam wszystkich. Miałem okazję w ten weekend odbyć jazdę próbną samochodem Audi A5. Silnik to 2.0 TFSI (nie znam dokładnego oznaczenia) Quattro, S Tronic 2013 rok produkcji. Auto miało przebieg 82 tyś mil, Cena 8990 funtów. Na wstępie, samochód przywitał mnie rozładowaną baterią, szybka interwencja sprzedawcy i auto odpaliło. Podniosłem maskę i kilka rzeczy rzuciło mi się w oczy Mokre od oleju w rejonach 2 i 4 wtryskiwacza. Sprzedawca powiedział że przy sprzedaży umyją ten silnik (?) Mokra osłona silnika (widziana od góry poprzez komorę silnika). Hałas w rejonach góry silnika lub skrzyni biegów. Jak dodałem lekko gazu to ten hałas ustępował…

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez michvv777,

Czesść, Dzień Dobry, Witam wszystkich serdecznie , Nazywam się Michał , jestem szczęśliwym albo nieszczęśliwym posiadaczem Audi A5 8T 2013 sportback Jestem tutaj ponieważ zmagam się z następującym problemem: Trzęsący się silnik / falujące obroty Panowie, mam pytanie odnośnie tego tematu, Pacjent to - Audi A5 2013 2.0 Tfsi 211km quattro silnik : CDNC Na biegu jałowym , czy na zimnym czy na ciepłym silniku występuje co jakiś czas falowanie obrotów + przy tym nierówna praca silnika/trzęsący się motor rezonujacy na całe auto. Aso Krotoski nie potrafi naprawić mi tego objawu, auto w sumie przez ostatnie 4 miesiące, 10 tyg …

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Kamil Wysocki,

Witam kupiłem niedawno Audi a5 No i chciałem wejść w menu auta No i wyskoczył mi komunikat "brak dalszych ustawień dla samochodu" Co zrobić poniewaz chciałbym połączyć się przez bluetooth i puścić muzykę przez telefon żeby grało mi w samochodzie... Czy wgl da radę.

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez blancik420,

Witam w sobotę pojawił się pewien problem, w trakcie spokojnej jazdy zaczęła dziwnie stukać, proporcjonalnie do obrotów. Dźwięk dochodzi stojąc przed autem z lewej strony, czy to na biegu jałowym czy przy całej skali obrotów. Dodatkowo nie wiem czy jest to powiązane ze stukaniem wyskoczył check engine. Silnik 3.0 V6 rocznik 2010 olej wymieniany niecałe 10kkm temu na motul 5w30. Moje pytanie czy mogą być to panewki ? Czy panewki inne objawy dają? 20231008_190244.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.