Forum Audi A5 8T (2007-2016)
Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
122 tematów w tym forum
-
Dzień Dobry Chciałam się dowiedzieć czy u was tez się tak dzieje. Po odpaleniu silnika głośniej chodzi,a po jednej minucie gdy obroty spadną do tysiąca silnik chodzi normalnie. Mam się obawiać?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam grill do audi ale nie jestem pewien jakiego (podejrzewam ze może być do rs5) . Posiadam również obramówkę z napisem quarttro niestety nie pasuje do pozostałych elementów jest nieco większa. Mogli byście powiedzieć do jakiego jeśli się mylę ?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć będę dokładać sobie hak, mam fabryczne przygotowanie pod montaż. Zastanawiam się jakiego producenta kupić hak zależy mi żeby kula była wypinana. Z tego co widzę westfalia robi haki dla audi koszt okolo 1800, ale nie wiem czy jest sens aż tyle płacić gdzie np steinhof jest za około 1100 zł. Może ktoś już to przerabiał i ma doświadczenie w tym temacie. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry,jaką funkcje spełnia ikona z głową na kierownicy?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuję instrukcje obsługi po polsku
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich (koleżanki i kolegów) miłośników marki. Czy ktoś z uczestników tego forum dysponuje może polską instrukcją obsługi do Audi A5 kabriolet z roku 2011 (2009-2011) ? Chętnie odkupię wersję książkową, a może ktoś może się podzielić instrukcją w formacie PDF? Pozdrawiam serdecznie, miros
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Instrukcja obsługi A5 (wersja angielska) do A5 Owner's manual W ramach podziękowania za instrukcję kliknij na Lubię to! na naszym profilu na
-
- 3 odpowiedzi
- 16,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy posiada ktoś instrukcje obsługi w języku polskim do Audi A5 8T Sportback najlepiej 2015r? Na forum widziałem post z polską instrukcją, z czego nie ma już możliwości pobrania pliku
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam,czy ktoś posiada instrukcję obsługi po polsku do A5?
-
- 1 odpowiedź
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam jaka jest srednica orginalnego wydechu audi a5 2012 coupe v6 3.0tdi 245km? srednica wydechu i srednica koncowki wydechu. zamierzam kupic koncowki wydechu i tez nie wiem na jaki rozmiar sie zdecydowac 90mm/100mm/110mm? i nie wiem jaka srednica montazowa
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Poradzicie A5 8t coupé Felgi 19’ szerokość 8,5 et 30, zawieszenie fabryczne, gumy 255/35 jaki dać dystans aby optymalnie wyglądało i dobrze się jeździło?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry przymierzam się do kupna nowych tarcz i klocków do A5 3.0 TDI 2011r ccwa sportback postawię na zimmermany tylko kwestia jest wielkości. Jakie największe możliwe tarcze bez jakichkolwiek modyfikacji wejdą do tego modelu? Felgi 20cali jesli to wgl ważne xd Prosiłbym o linki VIN : WAUZZZ8T3BA065242
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień Dobry, w mojej Audi A5 ostatnio po wjeździe na nierówne podwórko ze spadkiem wyskoczył mi błąd kierownicy na żółto i ESP. Po zgaszeniu silnika i ponowym odpaleniu błąd zgasł, lecz na początku po dłużej jeździe znowu się zapalał co ważne kierownica była skręcona żeby jechać na wprost. Nie dzieje się tak od razu po odpaleniu samochodu tylko po chwili jazdy wyskakuje ten błąd i kierownica się przekreca. Byłem w ASO zrobili mi geometrie i diagnostykę lecz błąd nadal się pojawia po paru minutach jazdy. Obstawiali maglownice lecz nie byli pewni więc "nie chcieli mnie naciągać na koszta" więc się poddali i oddali mi samochód. Na diagnostyce z tego co wiem wyskakuje czujnik…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim Mam aktualnie pod opieką A5 8T, trochę było zaniedbane, ale sukcesywnie usuwam kolejne usterki. Pozostały mi aktualnie dwie: Spryskiwacz szyby nie działa - pompa pracuje, na szybę nie leci, odsłoniłem zbiornik - wycieku przy pompkach nie ma - czy macie może/gdzie znajdę schemat węży? Zakładam, że problemem jest któryś z zaworów zwrotnych, szukałem wycieku, ale trudno go zlokalizować, coś tam kapie Dodatkowo jeżeli ma znaczenie - "zniknęły" końcówki dyszy od reflektorów, będę też wymieniał, ale raczej z szybą nie ma nic wspólnego Kierunkowskaz w prawo - przy włączeniu przestaje migać po 3-4 mrugnięciach, w…
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy ktos z forumowiczow wie jak zakodowac kluczyk zblizeniowy? Jeden kluczyk dziala bez zazutow, natomiast drugi zamiast trzymac w kieszeni musze wkladac do stacyjki, to samo z zamykaniem drzwi, Musze nacisnac guzik pilota zamiast klamki. Bedac w samochodzie jak nacisne START slysze 3 ciche odglosy i 3 migniecia na kluczyku, Komunikat Key not recognised (cos w tym stylu) na wyswietlaczu. Audi S5 2015.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Noszę się z zakupem Audi A5 2.0 z 2010 roku. Wiem o wadzie fabrycznej tych silników i, że biorą olej - ten konkretny egzemplarz którym się interesuję bierze podobno ok 0,5l na 1000km. Dużo? Niedużo? Jak w ogóle wygląda technicznie kwestia tej wady fabrycznej? Kończy się po prostu na systematycznym dolewaniu oleju czy może raczej grozi to czymś o wiele poważniejszym i z tego powodu nie ma sensu inwestować w te roczniki?
-
- 1 odpowiedź
- 871 wyświetleń
-
-
Witam. Jestem Krzysiek i mieszkam w niemczech. Po sfinalizowaniu pewnych transakcji wreszcie udało mi się uzbierać pieniązki na Audi. Samochód chce kupic z niemczech. Przegladam od jakiegoś czasu oferty, ceny sa naprawde różne. Znalazłem dwie dosyć rózne od siebie oferty - dosyć są świeże, i sam szczerze mówiąc nie umiem się zdecydować. Wrzuce je tutaj i może coś zobaczycie, czego ja nie potrafie i nakierujecie mnie 1 opcja to : https://www.autoscout24.pl/oferta/audi-s5-coupe-3-0-tfsi-quattro-aut-benzyna-bialy-4cca7f7d-524a-442a-b825-c04dd67555b4?lead_ref=whatsapp-lead. jeżeli chodzi o wyposazenie, jest to co najbardziej chcialem, czyli BO, panorama, Navi, ale …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktoś się orjentuje czy jest mozliwosc wymiany samych kloszy (szkła)lamp przednich w A5 2013?? i jak to jest z tymi numerami lamp czy jesli wymieniam cale lampy musze szukac z takim samym numerem ? (lampy xenon+led)
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Da się podłączyć lampy poliftowe z a 5 ksenony
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, gdzie znajdę moduł pdc w audi a5 2012r sportback 1.8tfsi
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam Audi A5 o pojemności 2.0 TFSI i mocy 211 KM. Kod silnika to CDNC 4786. Chcę założyć do niego LPG. Wszyscy dookoła mówią, że LPG do silnika TFSI to zły pomysł. Czy ma ktoś LPG przy takim silniku? Jeżeli tak to jak się sprawuje? Ile kosztuje założenie takiej instalacji i czy założenie LPG do tego silnika go po prostu nie zniszczy? Dodam, że bardzo dużo jeżdżę i dlatego pewnie koszt założenia gazu bardzo szybko by mi się zwrócił. Pozdrawiam klubowiczów.
-
- 0 odpowiedzi
- 8,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam Audi A5 2.7 diesel 190KM 2010r. Mam problem z lusterkami, po tym jak oddałem auto na polerke i przyciemnianie szyb lusterka przestały się skladać, w komputerze wszystko ustawione, że powinno działac. Kontaktowalem sie z zakladem w ktorym auto bylo robione i twierdza ze nic nie grzebali i zmieniali. Dodam, ze przed oddanie do nich lusterka sie normlanie skladaly. Czy ma ktos pomysl co to moze byc ? pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie klubowicze. Mam do Was pytanie. Przy dzisiejszej wymianie oleju ukręcił mi się gwint i musze wymienić miskę olejową. Ta co jest zainstalowana to: 03L 103 603 D EN AC-43400 V150 Orientujecie się czy model 03L 103 603 D/K EN AC-43400 V250 będzie pasowała ? Nie wiem czy to dodatkowe oznacznie "/K" i to V250 zamiast V150 ma duże znaczenie. Dzięki wielkie za ewentualną pomoc Pozdrawiam Roman
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Potrzebuję kupić Tuner radiowy Audi A5 4G1035053J Może ktoś ma na sprzedaż albo ma namiar na miejsce gdzie mogę to znaleźć. (oprócz allegro) Z góry dziękuję za pomoc! :-) Andzia
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zamontowałem w Audi A5 monitor z Android Auto. Sam android działa bez zarzutu ale po przełączeniu ekranu na fabryczne MMI to pojawiają się kolorowe paski i nie wyświetla pulpitu fabrycznego. Może ktoś miał podobny przypadek. Proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-