Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Dla wszystkich posiadaczy Audi Q5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_Q5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• Like
      • Thanks
    • 70 odpowiedzi
    • 172,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez krzynow,

Poszukuję instrukcji do Systemu MMI Audi Q5 z 2009

• Thanks
      • Like
    • 14 odpowiedzi
    • 28,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Bulsara,

Cześć, Mam taką dziwną wersję Audi Q5 z 2014r. która nie ma tempomatu. Chciałbym go dodatkowo zamontować. Czy możecie polecić elektryka z Poznania lub okolic, który zrobiłby to dobrze? Pozdrawiam, Bulsara

• Thanks
      • Like
    • 11 odpowiedzi
    • 21 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi Q5:

• 0 odpowiedzi
    • 59,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Kowal121,

Witam. Mam problem z lusterkami a dokladnie z ich grzaniem. Fabrycznie moje audi q5 nie mialo podgrzewanych lusterek kupilem wklady z mata jakies tanie po zamontowaniu noe grzeja, odblokowalem w VCDSie i prad dochodzi a maty nie grzeja dalej. Do tego gdy maty sa podpiete nie ma napiecia odpinam maty i napiecie jest. O co chodzi czy to przez tanie maty czy cos jest nie tak. Dzieki za pomoc

• 13 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  6. Witam . Sprawa dotyczy auta Audi Q5 8r FL. Słyszę pewne dźwięki z lewego przedniego koła ewentualnie z lewej część zawieszenia . Bardzo rzadko ale jednak słychać jest po lewej stronie takie skrobniecie , zkrzypniecie trudno to opisać takie dźwięczny, sprężysty dzwięk trwa to dosłownie sekundę , dwie jakby metal o metal potarł się . Pojawia się to bardzo rzadko ale nie ma żadnej powtarzalności może się pojawić przy ruszaniu przy hamowaniu i tak samo przy jeździe po łukach np ronda itp. Natomiast nigdy się nie zdarzyło żeby było coś słychać na nierównościach lub przy płynnej jeździe. Nie dawno był przegląd i wszytko ok auto ładnie się prowadzi bez względu na pr…

• 9 odpowiedzi
    • 8,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez wodzu59,

Witam . Pytanko jest o rozrząd! Co ile wymienia się rozrząd w Q5 , 2.0 Tdi ,170 Km ,Stronic? Dzięki pozdrawiam

• 9 odpowiedzi
    • 44,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez witekbeata,

mam pytanie ....... w audi q5 z audi concert czy można i jak odblokować ukryte menu ( zdjęcie mojej konsoli poniżej ) ? .......... na tubie jest " 100 filmów jak to zrobić w innych konfiguracjach " ...... i śladu o tym jak to można zrobić w moim . Pozdrawiam

• 9 odpowiedzi
    • 19,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez krzynow,

Awaria prawego przedniego led, czy ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie.

• Thanks
    • 8 odpowiedzi
    • 20,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez kamils_w,

Witajcie, Zauważyłem że podczas zamknięcia klapy, wszystkich drzwi i zamknięcie na centralny zamek, lampki w bagażniku lekko świecą. Nie jest to świecenie jak przy otwartej klapie. Gdzie szukać przyczynę?

• 7 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Leon45,

Witam. Mam pytanie do posiadaczy Q5 2.0 TDI z 2016r. Czy jest możliwość dołożenia koła dojazdowego pozostawiając sabbufer? Z góry dzięki za odpowiedź.

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  12. Witam.Potrzebuję jakiś danych do zakodowania tylnych lamp led USA na EU 2014r. wszystkie dane z innymi modelami nie podchodzą. Dodam że lampy mam przerobione na EU więc samo kodowanie. Może ktoś by chciał i był tak uprzejmy że podzielił by się tą wiedzą był bym niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam.

• Thanks
    • 5 odpowiedzi
    • 12,9 tys. wyświetleń
  13. Dzień Dobry. Czy w skrzyni automatycznej (8 bieg) Audi Q5 2.0 TFSI quattro 2013r w trakcie jazdy w trybie Drive powinien się wyświetlać aktualny bieg na wyświetlaczu między zegarami? Moje pytanie wzięło się stąd,iż u mojego sąsiada w takim samym modelu tylko rocznik 2010 i skrzynia (7 bieg) w trakcie jazdy pokazuje aktualny bieg. Z góry dziękuję za wszelkie informację. Pozdrawiam

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  14. Czy jest ktoś na forum kto na podstawie VIN może sprawdzić co auto ma w standardzie i jakie funkcje można dodatkowo dostosować?

• 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Krzychmiel,

Witam! Czy ktoś miał taki problem. Jak to rozwiązać ? Autko posiadało komfortowe funkcje bezdotykowego zamykania i otwierania drzwi. Nagle funkcja ta przestała działać. Czy jest jakiś sposób żeby to uaktywnić? Proszę o podpowiedź. W celu uniknięcia rozładowania akumulatora i dla zachowania w ten sposób zdolności do rozruchu przez możliwie długi czas, system zarządzania energią kolejno wyłącza niekonieczne funkcje komfortowe. Możliwe będzie, że samochodu nie da się odblokować przy użyciu funkcji komfortowych.

• Thanks
    • 5 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez krzynow,

Witam Dziś stwierdziłem że we wszystkich gniazdach zapalniczek nie ma prądu. No cóż pewnie bezpiecznik. prawda? Otóż po sprawdzeniu okazuje się że każde gniazdo ma własny bezpiecznik i wszystkie bezp. są dobre. Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić i gdzie szukać przyczyny. Może jest jakichś centralny bezpiecznik. Pomóżcie

• Like
      • Thanks
    • 5 odpowiedzi
    • 12,1 tys. wyświetleń
  17. Witam koleżanki i kolegów - poszukuję instrukcji obsługi radia Audi concert z Q5, może kolega Jagoda mógłby tu pomóc.

18. Rozpoczęte przez kuba221,

Cześć, mam do was pytanie. Jak pobieram z youtube piosenkę i w pliku mp3/mp4, to czemu mi nie chce działać na karcie SD? PS.strona na której pobieram to X2Download

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 13,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez DarekSzelesr,

Witam wszystkich .Mam pytanie dotyczące mocowania subwoofera w kole zapasowym. W moim zakupionym Audi mam subwoofer w bagażniku ,który nie jest przymocowany ,brak koła ,chcę to doprowadzić do ładu ale nie wiem co trzeba kupić żeby to zamocować ,chcę kupić koło i do tego są dostepne śruby mocujące ,ale co z subwooferem? jak on powinien być przykręcony ?może ktoś ma taki i podesłał by fotkę lub jakiś numer śruby która zaamocuje koło i subwoofer jednocześnie.

• Thanks
    • 4 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez wodzu59,

Witam wszystkich !! Taki problem -systematycznie ubywa mi olej silnikowy.Wymiana była 3 miesiące temu a już były 4 dolewki.Dłuższa i dynamiczna jazda po około 800-900 km to kontrolka ostrzegawcza.Pod maską sucho !!!! Czy ktoś ewentualnie miał taki problem? Z góry dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 14,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Nutka,

Witam wszystkich użytkujących Q5. Czy można podnieść wolne obroty w silniku 2L 211KM ? Jeżeli tak, to jak/czym to zrobić ?

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez trejk,

Cześć, przychodzę z pytaniem o wentylatory przy chłodnicy bo mam wrażenie że coś jest nie tak. Posiadam Q5 z rocznika 2012 (modelowo 2013) po lift. Diesel 2.0, 177 KM, S-tronic Wydaje mi się że coś jest nie tak z wentylatorami, które uruchamiają się po przejechaniu krótkiej trasy (np. 1 km do sklepu) i nawet po zgaszeniu auta potrafią chodzić z 5 min. Czy to auto faktycznie tak szybko się grzeje że wymaga praktycznie wiecznie działających wentylatorów? Nie wyświetla mi żadnych błędów, temperatura oleju w normie.

• 4 odpowiedzi
    • 9,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Czapla,

Zakupilem niedawno Q5 z panoramicznym dachem. Na nierownej drodze dokucza halas pochodzacy wlasnie od panoramy ,trzeszczenie,wystarczy uchylic i juz nastepuje cisza.Czy spotkaliscie sie z tym problemem u siebie?Moze wystarczy wyregulowac albo nasmarowac? Posiadalem juz auta z panorama i taki problem nie wystepowal. Pzdr.

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 11,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Kulon,

Witam, Posiada ktoś instrukcję dla VCDS lub VCP ? Kodowanie z US na EU (kierunkowskaz miga razem ze światłem stopu) Link który pojawił się na forum z kodowaniem A5 jest bezwartościowy przy tym aucie.

• 4 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez DarekSzelesr,

Witam W moim Q5 mam nie zamocowany akumulator ,jest tylko włożony w odpowiednie miejsce i podskakuje sobie w rytm dziur na ulicy ,chciałbym go jakoś unieruchomić i nie wiem czego mi tam brakuje ,wpisuje w google uchwyt akumulatora ,mocowanie ,podstawa ale nic nie ma są fotki z A4 ale do Q5 ma ktoś może fotkę czego tam brakuje?

• Thanks
    • 4 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.