Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi Q5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_Q5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
-
- 70 odpowiedzi
- 172,4 tys. wyświetleń
-
-
Poszukuję instrukcji do Systemu MMI Audi Q5 z 2009
-
-
- 14 odpowiedzi
- 28,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mam taką dziwną wersję Audi Q5 z 2014r. która nie ma tempomatu. Chciałbym go dodatkowo zamontować. Czy możecie polecić elektryka z Poznania lub okolic, który zrobiłby to dobrze? Pozdrawiam, Bulsara
-
-
- 11 odpowiedzi
- 21 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi Q5:
-
- 0 odpowiedzi
- 59,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z lusterkami a dokladnie z ich grzaniem. Fabrycznie moje audi q5 nie mialo podgrzewanych lusterek kupilem wklady z mata jakies tanie po zamontowaniu noe grzeja, odblokowalem w VCDSie i prad dochodzi a maty nie grzeja dalej. Do tego gdy maty sa podpiete nie ma napiecia odpinam maty i napiecie jest. O co chodzi czy to przez tanie maty czy cos jest nie tak. Dzieki za pomoc
-
- 13 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Sprawa dotyczy auta Audi Q5 8r FL. Słyszę pewne dźwięki z lewego przedniego koła ewentualnie z lewej część zawieszenia . Bardzo rzadko ale jednak słychać jest po lewej stronie takie skrobniecie , zkrzypniecie trudno to opisać takie dźwięczny, sprężysty dzwięk trwa to dosłownie sekundę , dwie jakby metal o metal potarł się . Pojawia się to bardzo rzadko ale nie ma żadnej powtarzalności może się pojawić przy ruszaniu przy hamowaniu i tak samo przy jeździe po łukach np ronda itp. Natomiast nigdy się nie zdarzyło żeby było coś słychać na nierównościach lub przy płynnej jeździe. Nie dawno był przegląd i wszytko ok auto ładnie się prowadzi bez względu na pr…
-
- 9 odpowiedzi
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
-
mam pytanie ....... w audi q5 z audi concert czy można i jak odblokować ukryte menu ( zdjęcie mojej konsoli poniżej ) ? .......... na tubie jest " 100 filmów jak to zrobić w innych konfiguracjach " ...... i śladu o tym jak to można zrobić w moim . Pozdrawiam
-
- 9 odpowiedzi
- 19,1 tys. wyświetleń
-
-
Awaria prawego przedniego led, czy ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie.
-
-
- 8 odpowiedzi
- 20,3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, Zauważyłem że podczas zamknięcia klapy, wszystkich drzwi i zamknięcie na centralny zamek, lampki w bagażniku lekko świecą. Nie jest to świecenie jak przy otwartej klapie. Gdzie szukać przyczynę?
-
- 7 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie do posiadaczy Q5 2.0 TDI z 2016r. Czy jest możliwość dołożenia koła dojazdowego pozostawiając sabbufer? Z góry dzięki za odpowiedź.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Potrzebuję jakiś danych do zakodowania tylnych lamp led USA na EU 2014r. wszystkie dane z innymi modelami nie podchodzą. Dodam że lampy mam przerobione na EU więc samo kodowanie. Może ktoś by chciał i był tak uprzejmy że podzielił by się tą wiedzą był bym niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,9 tys. wyświetleń
-
-
Dzień Dobry. Czy w skrzyni automatycznej (8 bieg) Audi Q5 2.0 TFSI quattro 2013r w trakcie jazdy w trybie Drive powinien się wyświetlać aktualny bieg na wyświetlaczu między zegarami? Moje pytanie wzięło się stąd,iż u mojego sąsiada w takim samym modelu tylko rocznik 2010 i skrzynia (7 bieg) w trakcie jazdy pokazuje aktualny bieg. Z góry dziękuję za wszelkie informację. Pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Czy jest ktoś na forum kto na podstawie VIN może sprawdzić co auto ma w standardzie i jakie funkcje można dodatkowo dostosować?
-
- 5 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Czy ktoś miał taki problem. Jak to rozwiązać ? Autko posiadało komfortowe funkcje bezdotykowego zamykania i otwierania drzwi. Nagle funkcja ta przestała działać. Czy jest jakiś sposób żeby to uaktywnić? Proszę o podpowiedź. W celu uniknięcia rozładowania akumulatora i dla zachowania w ten sposób zdolności do rozruchu przez możliwie długi czas, system zarządzania energią kolejno wyłącza niekonieczne funkcje komfortowe. Możliwe będzie, że samochodu nie da się odblokować przy użyciu funkcji komfortowych.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Dziś stwierdziłem że we wszystkich gniazdach zapalniczek nie ma prądu. No cóż pewnie bezpiecznik. prawda? Otóż po sprawdzeniu okazuje się że każde gniazdo ma własny bezpiecznik i wszystkie bezp. są dobre. Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić i gdzie szukać przyczyny. Może jest jakichś centralny bezpiecznik. Pomóżcie
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam koleżanki i kolegów - poszukuję instrukcji obsługi radia Audi concert z Q5, może kolega Jagoda mógłby tu pomóc.
-
- 5 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, mam do was pytanie. Jak pobieram z youtube piosenkę i w pliku mp3/mp4, to czemu mi nie chce działać na karcie SD? PS.strona na której pobieram to X2Download
-
-
- 4 odpowiedzi
- 13,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich .Mam pytanie dotyczące mocowania subwoofera w kole zapasowym. W moim zakupionym Audi mam subwoofer w bagażniku ,który nie jest przymocowany ,brak koła ,chcę to doprowadzić do ładu ale nie wiem co trzeba kupić żeby to zamocować ,chcę kupić koło i do tego są dostepne śruby mocujące ,ale co z subwooferem? jak on powinien być przykręcony ?może ktoś ma taki i podesłał by fotkę lub jakiś numer śruby która zaamocuje koło i subwoofer jednocześnie.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich !! Taki problem -systematycznie ubywa mi olej silnikowy.Wymiana była 3 miesiące temu a już były 4 dolewki.Dłuższa i dynamiczna jazda po około 800-900 km to kontrolka ostrzegawcza.Pod maską sucho !!!! Czy ktoś ewentualnie miał taki problem? Z góry dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 14,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich użytkujących Q5. Czy można podnieść wolne obroty w silniku 2L 211KM ? Jeżeli tak, to jak/czym to zrobić ?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, przychodzę z pytaniem o wentylatory przy chłodnicy bo mam wrażenie że coś jest nie tak. Posiadam Q5 z rocznika 2012 (modelowo 2013) po lift. Diesel 2.0, 177 KM, S-tronic Wydaje mi się że coś jest nie tak z wentylatorami, które uruchamiają się po przejechaniu krótkiej trasy (np. 1 km do sklepu) i nawet po zgaszeniu auta potrafią chodzić z 5 min. Czy to auto faktycznie tak szybko się grzeje że wymaga praktycznie wiecznie działających wentylatorów? Nie wyświetla mi żadnych błędów, temperatura oleju w normie.
-
- 4 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Zakupilem niedawno Q5 z panoramicznym dachem. Na nierownej drodze dokucza halas pochodzacy wlasnie od panoramy ,trzeszczenie,wystarczy uchylic i juz nastepuje cisza.Czy spotkaliscie sie z tym problemem u siebie?Moze wystarczy wyregulowac albo nasmarowac? Posiadalem juz auta z panorama i taki problem nie wystepowal. Pzdr.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 11,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Posiada ktoś instrukcję dla VCDS lub VCP ? Kodowanie z US na EU (kierunkowskaz miga razem ze światłem stopu) Link który pojawił się na forum z kodowaniem A5 jest bezwartościowy przy tym aucie.
-
- 4 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam W moim Q5 mam nie zamocowany akumulator ,jest tylko włożony w odpowiednie miejsce i podskakuje sobie w rytm dziur na ulicy ,chciałbym go jakoś unieruchomić i nie wiem czego mi tam brakuje ,wpisuje w google uchwyt akumulatora ,mocowanie ,podstawa ale nic nie ma są fotki z A4 ale do Q5 ma ktoś może fotkę czego tam brakuje?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-