Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi Q5:

• 0 odpowiedzi
    • 59,4 tys. wyświetleń
  2. Dla wszystkich posiadaczy Audi Q5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_Q5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• Like
      • Thanks
    • 70 odpowiedzi
    • 172,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez krzynow,

Poszukuję instrukcji do Systemu MMI Audi Q5 z 2009

• Thanks
      • Like
    • 14 odpowiedzi
    • 28,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Bulsara,

Cześć, Mam taką dziwną wersję Audi Q5 z 2014r. która nie ma tempomatu. Chciałbym go dodatkowo zamontować. Czy możecie polecić elektryka z Poznania lub okolic, który zrobiłby to dobrze? Pozdrawiam, Bulsara

• Thanks
      • Like
    • 11 odpowiedzi
    • 21 tys. wyświetleń
  5. Cześć, Zwracam się z niestandardowym pytaniem. Mam samochód ściągnięty z USA i nie działa mi w nim radio. Dokładniej mówiąc ekran w desce rozdzielczej działa (czasami wyświetla napis MMI), poza tym przyciski nie reagują na nic, radio się nie włącza. Znalazłem w bagażniku dużą ilość kabli które nie są do niczego podpięte, domyślam się, że jest to z tym związane. Udało mi się ustalić, że bez wzmacniacza Bang Olufsen radio nie ruszy, jednak tych kabli jest tam zdecydowanie więcej. Jakie jeszcze moduły są potrzebne? Szukałem tych informacji, ale nie jestem w stanie znaleźć żadnego zdjęcia czy rozpiski na podstawie samych kabli. Łącznie jest 10 wtyczek.

• 1 odpowiedź
    • 7,7 tys. wyświetleń
  6. Witam. Mam problem proszę o pomoc. Pompka nie działa na tył ,na przód ok działa. Tylna wycieraczka chodzi po zapłonie cały czas czasowo. Wymieniłem pompkę dalej to samo. Wymieniłem silniczek wycieraczki i dalej to samo .wymieniłem manetki bo myślałem ze może w manetce zwarcie i dalej to samo ,sprawdziłem okablowanie w klapie na zgięciu i dalej to samo. Nie wiem już pogubiłem się .moduł komfortu tutaj chyba nie jest wadliwy .Nie wiem tylko czy jest jakiś przekaźnik odwracający biegun bo tak pompka działa ,pompka jest jedna. Nie zaglądałem pod kierownice czy tam są przekaźniki .Pomoc czy ktoś miał podobny problem? Dziękuje z góry za naprowadzenie tej usterki

• 0 odpowiedzi
    • 617 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Dawid875,

Czy ktos podpowie co moze byc przyczyną nie działającego aktywnego tempomat w audi q5 8r? Radar był spuchniety od wody więc wymieniłem na inny( jeszcze nie ściągnięte CP bo jest brak łączności z modułem 13 ). Na linach masa jest i prąd 12.5V A na Can jest po ok 2.5V. Ma ktoś jakieś pomysły? Ja już się poddaje powoli.

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  8. Witam Mam pytanie odnośnie kodowania, czy jest możliwość zakodowania 1 kluczyk z keyless oraz 1 bez niego bo kupując miałem tylko 1 z keyless. Drugi posiadam bez keyless i stąd moje pytanie. Jeszcze sprawa podczas juz kodowania w vcds na koncu trzeba nacisnąć przycisk otwierania i tu czy trzeba to na oby robić czy wystarczy na tym który dodajemy(jeżeli na dwóch to czy komp. sam rozpozna ktory ma keyless a który nie). pozdrawiam miłego weeekend-u

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez emil0510,

Witam serdecznie. Mam problem z adblue. Nalałem adblue ile wlazło i pokazuje że mogę zrobić 2100 km. Zrobiłem trochę, pokazało 1400, więc znowu dolałem ile weszło i bez zmian, za jakiś czas 1300 km. Jestem zaniepokojony. Proszę o pomoc. Pozdrawiam serdecznie Waldek

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez dren,

czy ktoś wie czy audi q5 z 2010 r z silnikiem 2.0TDI 170 KM posiada system do dozowania AdBlue, gdzie znajduje się wlew? Jakos w instrukcji nie moge znaleźć.

• 0 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez damian0156,

Jak aktywować kierownice multifunkcyjną bo nic nie działa ,kierunki itp. Pisze błąd sterownika kierownicy .

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Mały15,

Cześć mam pytanie czy montował ktoś aktywny wydech z SQ5 do Q5?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Premol,

Witam, właśnie wymieniam dwa amortyzatory na tylnej osi z ADS(Audi Drive Select) padły przy 180tyś. niestety nie występują w zamiennikach a koszt 1szt. w ASO to ok 3000zł. Czy ktoś ma namiary na firmę regenerującą takie amortyzatory? Zamówiłem te z ASO bo innej opcji na tą chwilę nie mam. Może ktoś z Was wymieniał już amorki na regenerowane? Ciekawy jestem ile kosztują na przednią oś skoro tylna to 3 koła za sztukę. Przy okazji jeżeli ktoś planuje zakup auta z Audi Drive Select radzę dobrze sprawdzić, ja sprawdzałem auto na szarpakach nic nie wyszło... dopiero po wyjęciu amorka.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez piotret,

Cześć 3 tygodnie temu wymieniłem stary akumulator. Padł. Wczoraj jednak znów coś zadziało się z zasilaniem. Na desce świecą się jakieś randomowe kontrolki a napięcie akumulatora wynosi 4,7V. Uznałem że znów padł więc kupiłem nowy. Jednak po włożeniu dalej było to samo i na nowym akumulatorze napięcie spadło do 4,7V. Próbuję go ładować ale ładowarka wali błędami. Nie mam pojęcia o co chodzi ale może ktoś z Was miał taki dziwny przypadek ? To co ostatnio zmieniałem to dodałem moduł Android Auto (tydzień później padł stary akumulator). Po tym zauważyłem że klima jest dużo mocniej chłodzi. Być może to dodanie androida coś namieszało. W międzyczasie wymieniłem j…

15. 1 TEMAT - RADIO CONCERT Cześć. Rozpoczynam nowy temat gdyż ciężko na ten temat się czegokolwiek doszukać. A mianowicie coraz częściej spotkać na naszym rynku samochody AUDI bez pakietu nawigacji MMI. Chciałbym aby każdy kto miał jakieś przygody z tym tematem , jakieś fajne lifehacki i ciekawostki się w tym temacie podzielił i pomógł kolegom po fachu Tak jak w moim Q5 nie mam nawigacji bo zwyczajnie nie jest mi potrzebna i mam RADIO CONCERT . ( w załączeniu foto) Jako tako jest to zwykłe oprogramowanie bez jakiegokolwiek interfejsu typu MMI 3G itp. ( jeśli się mylę to proszę o poprawienie mnie gdyż tego nie jestem pew…

• 1 odpowiedź
    • 9,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez hakul,

Witam, jestem nowym użytkownikiem i mam kilka pytań odnośnie wymiany lamp w Audi Q5 2011 r. przedlift na poliftowe. Kupiłem samochód z uszkodzonym przodem, do wymiany był błotnik, zderzak oraz obie lampy. Stwierdziłem, że założę lampy poliftowe (są ładniejsze, bardziej mi się podobają). Elektryk podłączył lampy, zakodował i działają, ale wyświetla się cały czas błąd na komputerze, który nie wiadomo jak skasować. Jakie lampy były: -ksenon, skrętny Jakie lampy są: -ksenon, nieskrętny Fachowiec stwierdził, że trzeba wymienić moduł BCM (komfortu) na taki, który będzie obsługiwał nowe lampy (czyli wymienić na moduł z polifta), ale nie wiem czy to wystarczy, cz…

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 7,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez zxc834,

Witam zastanawiam się nad zakupem audi q5 2.0 tdi quattro i mam pytanie odnośnie silnika 143KM czy to nie jest za mało jak na ten samochód. Proszę o wasze przeżycia czy auto niezamula i czy wgl da się tym jeździć. Jak spalanie tego modelu w tym silniku?

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Piotr Dr,

Cześć, witajcie. Miesiąc temu wszedłem w posiadanie audi jak w temacie. Auto z 2014 roku, sprowadzone wcześniej z Kanady, w Polsce jestem 3 właścicielem. Przebieg niewiele ponad 130000km. Silnik CPMB, czyli teoretycznie już ten po lifice, który oleju brać nie powinien. A jednak bierze, w zależności od jazdy od 400 do nawet 600 ml na 1000km. Oczywiście sprzedający się na ten temat nie zająknął, a ja zorientowałem się po fakcie. Konsultowałem z prawnikiem czy w tym przypadku przysługuje mi prawo do obniżenia ceny post factum na podstawie rękojmi. No i okazuje się, że to zależy od tego, jaka jest dopuszczalna norma w tym modelu. Niestety auto nie posiada oryginalnej instru…

• 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Sloujol,

Witam, mam problem ze światłami z tyłu. Nie działają żadne światła znajdujące się na klapie prócz 3 światła stop pod spojlerem, dodatkowo nie działa klamka w klapie otworzyć klapę można tylko z pilota bądź guzika w drzwiach. Wszystkie światła które znajdują się w zderzaku poniżej działają bez problemu. Oświetlenie rejestracji również działa Lampy sprawne podłączone na krótko, kable przejrzałem dodatkowo na wyświetlaczu pojawia się komunikat Vehicle lights: malfunction.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez denio,

Witam mam prośbę , czy ktoś zna dobrego elektronika z okolic Radomia który potrafi spolszczyć Q5 z 2011r z góry dziękuje za odpowiedzi

• Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez dom-dudek,

Witam Od niedawna jestem posiadaczem Audi Q5, które jest wyposażone w radio Audi Concert. Radio gra na postoju, natomiast po przekroczeniu 10 km/h słychać dźwięk zamykania centralnego zamka i radio się wycisza. Aby włączyć radio należy ponownie uruchomić silnik. Gdzie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy. Z góry dziękuję za pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez PrzemekLodz,

Witam serdecznie, Sprowadziłem dla siebie Audi Q5 2014 rok z USA, niestety system jest po angielsku i chcialem zrobic konwersje na PL. Ma ktoś może pliki z update na wersje z PL i chcialby się podzielić? Znalazlem coś w internecie ale nie wiem czy dobre W zalączniku moja wersja

• 0 odpowiedzi
    • 686 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Fazolec40,

Witam forumowiczów. Jestem nowy i na tym forum i w połączeniu z tą marką. Szybko nadrabiam , ale mam pewien problem. Szukałem ale odpowiedzi nie znalazłem. Otóż... Zakupiłem Audi Q5 3.0 TFSI 2015 rok w USA. Pakiet premium plus. Wiadomo , człowiek chce jak najwięcej dowiedzieć się o aucie. Po rejestracji w MyAudi i wklepaniu vinu pokazały się wszystkie szczegóły wyposażenia etc. I tu pojawia się mój może nie tyle problem co nieścisłość. Pokazuje że to konkretne Audi ma 228 KW. Przeszperałem chyba wszystko i w Q5 taka moc w benzynie nie występowała. I tu pytanie do znających temat. Myli się strona MyAudi czy jednak jest możliwość auta z tą mocą. Dziękuję z g…

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  24. Audi Q5 2015 tfsi 144000km jakie najlepsze świece naprawdę są dobre

25. Dzień dobry! Posiadam audi q5 2016 chciałbym wyświetlić ekran telefonu na wyświetlaczu samochodu jest taka możliwość? coś czytałem o android auto, ale się nie znam proszę o pomoc i z góry dziękuję za każdą odpowiedź

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.