Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Bezpieczniki Audi Q5 FY.pdf
-
- 3 odpowiedzi
- 13,3 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi Q5 FY, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj. Instrukcja obsługi Audi Q5 FY.pdf
-
- 19 odpowiedzi
- 20,3 tys. wyświetleń
- 2 obserwujących
-
-
witam szukam odpowiedzi do czego potrzebny jest kod z zawieszki 10 cyfrowy (którego nie przekazał mi sprzedający? wie ktoś coś
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Czy te silniki maja jakoś wade olejową,gdzies słyszałem ze należy podniesc cisnienie pompy oleju..... i jakim olejem zalewacie silnik 0W-20 jak podaje producent czy tez moze byc inny np. 5w-30???
-
- 6 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
musze kupić błotnik i drzwi ( 20 rok MMI jeszcze z joisticem ) czy są jakieś róznice w blacharce (liftu 80A ) bo w ogłoszeniach z uzywką jest rozroznienie dla roczników 17-20 lub 17-19 co moze sugerować ze była jakaś zmiana własnie w roku 2020 , nadto czy wersja sline tez moze jakoś wpływać na wykonczenie karoserii ......
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Jakiś przepis na update navigacji dla firmaware EU 3G - Audi Q5
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panowie,i mam pytanie jaki powinien być akumulator według producenta do Audi Q5 2,0 TFSI wersja PRESTIGE ....posiadam 12 v 70AH 760A poprzedni właściciel go wymieniał dwa lata temu i nie wiem czy nie jest za mały?!?! auto wywala nie kiedy blędy na desce po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu wszystko hula.....
-
- 0 odpowiedzi
- 652 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Dziś spotkała mnie niemiła niespodzianka. Auto nie odpala. Wszystko działa normalnie do momentu naciśnięcia przycisku Start. Na desce doszła taka biała ikonka auta w kółku przerywanym z małym trójkątem z wykrzyknikiem. Po podłączeniu aplikacji z telefonu mam jak poniżej. Bardzo mnie dziwi tylko 75Ah. Myślałem, że mam minimum 95.
-
- 1 odpowiedź
- 750 wyświetleń
-
-
Cześć, Czy jest mi ktoś w stanie jednoznacznie odpowiedzieć czy w Q5 FY 2021 jest w standardzie bezprzewodowe Andorid Auto czy tylko po kablu?
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Czy możliwe jest jednoczesne połączenie dwóch telefonów, z których jeden działałby w trybie Android Auto (przez bezprzewodowy adapter samochodowy MOTOROLA MA1), a drugi tylko w trybie Bluetooth?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, konfiguruje nowe Q5 sportback, chcę mieć dostęp ao Android Auto bezprzewodowo, jakie dodatki muszę kupić? Czy Audi Smartphone Interface wystarczy? Dodam, że nie chcę fabrycznej nawigacji
-
- 5 odpowiedzi
- 16,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam ktoś ogarnia temat z taką informacja po podpięcie telefonu. Zaznaczam za do dziś wszystko działało.
-
- 0 odpowiedzi
- 480 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam, w moim Q5 2023 40 TFSI Premium Plus po spolszczeniu i zainstalowaniu Andriod Auto wszystko było ok przez pierwsze kilka dni, pozniej pojawil sie problem ktory trwa do dzis. Podczas jazdy i słuchaniu muzyki przez Android auto (słucham stacji cyfrowych DAB bardzo dobra jakosc) co jakis czas przerywa transmisje i jest pauza a czasami nawet odłącza android auto a po chwili znowu sie łączy i gra dalej. Jest to mega denerwujace. Czy ktos sie spotkał z czyms takim? co moze byc przyczyna i jak to ogarnac. Nadmieniam ze auto ogarniał fachowiec ktory zajmuje sie autami z USA od wielu lat i to nie pierwsze audi ktore robil wiec raczej by nie wskazywal na jego błąd. Czy to pro…
-
- 3 odpowiedzi
- 715 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Hej! Mój pojazd to 2021 Audi Q5 e (plug-in hybrid). Gwarancja producenta wygasła w marcu tego roku, nadchodzi przegląd 60k km i zastanawiam się, czy robić go w ASO - z tym, że ASO twierdzi, że nie wymienią mi filtra oleju w automatycznej skrzyni DSG. Czy to jest normalne? Inny serwis (nie ASO) wraz z wyceną podał, że przy wymianie oleju w skrzyni filtr i uszczelki również powinien być wymieniony. ASO twierdzi, że filtr wymieniają tylko i wyłącznie przy demontażu skrzyni… WTF? Ktoś się na tym zna bardziej i może podpowiedzieć, które podejście jest słuszne?
-
- 2 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Czy może ktoś podpowiedzieć, jak sprawdzić jaki rodzaj karty sim mam w swoim aucie? Pytanie dotyczy Q5 S-line 2021 sprowadzonego z US.
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, potrzebuję instrukcji obsługi po polsku do audi q5 2.0 tdi 190 km modelowo 2018 rok. Jakby ktoś miał jakieś namiary to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Zakupiłem Audi Q5 2022r z USA z silnikiem 2.0 benzyna 265KM. W czasie kiedy auto do mnie płynie chciałbym jak najlepiej przygotować się do szybkiej naprawy i użytkowania auta. Niestety nie ma zbyt wielu informacji łatwo dostępnych w internecie. Może z Waszą pomocą uda się zebrać w tym temacie jak najwięcej informacji dla poliftowej Q5 i przyda się to równiez innym użytkownikom. Kilka pytań ode mnie: 1. Olej - ktoś wie ile oleju wchodzi do tego silnika? Jaki interwał wymiany zaleca producent i jaki olej wlewać? 2. Skrzynia - rozumiem, że to będzie s-tronic przy tym slniku? W poprzenich audi jakie miałem (A6 2009, A7 2013 oraz Q5 2014) miałem tip tronica i…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Zakupiłem Q5 z końcówki 2017 i jakże moje zdziwienie było (nie patrzyłem na tak trywialne rzeczy jak schowek w podłokietniku ) jak po powrocie do domu patrzę a tu w podłokietniku mam AUX i USB charge only. Myślę sobie co jest, a gdzie drugie USB , trochę szperania po necie i w Q5 drugie powinno być przed touchpadem koło guzika START/STOP - a u mnie brak tego. Teraz pytanie: jak mogę dorobić się drugiego portu USB w opcji DATA, chciałbym podłączyć czy to AA czy Carplay. W schowku przed pasażerem mam tylko DVD, SIM i 2x SD. z góry dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam do kupienia Audi Q5 z silnikiem hybrydowym 55 TFSI e. Problem samochodu polega na tym ze przy duzym obciazeniu sie dlawi, np podczas przyspieszania gwaltownego. Wlasciciel powiedzial ze Serwis audi stwierdzil ze trzeba wymienic olej w skrzyni rozdzielajacej naped na wszystkie kola albo w sprzegle. Auto jest z zagranicy wiec nie wiem tez czy aby dobrze przetluamczylem podzespoly. Jak uwazacie czy wymiana oleju powinna pomoc? Twierdzi tez ze na liczniku nie wyswietlaja sie zadne kontrolki. Czy moga to byc inne usterki? np zwiazane z tym ze auto jest hybrydowe? Pytam bo nie wiem czego sie spodziewac a przedewszystkim ile bedzie kosztowala naprawa. Auto ma przejecha…
-
- 0 odpowiedzi
- 830 wyświetleń
-
-
Witam.... Wyswietlił mi sie komunikat (przez audi connect) o akcji serwisowej 93AA, dotyczy prawdopodobnie coś... z akumulatorem i napędem elektrycznym, wie ktoś może coś wiecej na ten temat?
-
- 2 odpowiedzi
- 646 wyświetleń
-
-
Witam .... Chciałbym wymienić olej j.w. opisie. Pytanko czy może ktoś dydponyje instrukcją krok po kroku jak co i gdzie?> może screeny z ETKI?
-
- 2 odpowiedzi
- 373 wyświetleń
-
-
Witajcie Szukam głównego wyświetlacza do q2021 lift. Do mojego auta powinien byc o numerze 80B919620. Czy orientuje sie ktos, czy z np z a4 a5 pasuje? Ewentualnie jaki numer katalogowy podejdzie zamiast tego. Z góry dziękuję z odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam,zakupiłem moje audi w Kanadzie,czy jest możliwe zeby działało moje audi conect,chociaż część no i modul sos .Mam już polski menu,przerobione lampy.Jednak nic więcej nie działa, a jeszcze jedna sprawa jak jest z dorobieniem kluczyka bo mam jeden ,czy nie od tego powinienem zacząć?Słyszałem że jak się kluczyk koduje to wraca wszystko do ustawień fabrycznych.Jestem z okolic Wroclawia ,może jest jakiś fachowiec co by mi pomógł w tym temacie?
-
- 2 odpowiedzi
- 627 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam jestem szczesliwym posiadaczem Poliftowej wersji Audi Q5 50 TFSIe 2021r. Po zakupie wypadalo by wymienic filtry i oleje no i wlasnie zwracam sie do was z prosba. Jakie filtry i jakie oleje polecacie? jak je wyszukiwac? Jest to moje drugie auto. Pierwsze to BMW F31 i do BMW jest fajna strona gdzie sie wpisuje VIN i mozna zlokalizowac kazda czesc i pozniej wyszukac po tym numerze jej zamienik w najtanszej cenie np na allegro. Niestety do Audi nie moge znalezc takiego katalogu z czesciami. czy jest takie cos w ogole? Dla BMW nazywa sie to bmwstore.pl Jest taki odpowiednik dla Audi? Filtry jakiej marki beda najbardziej zblizone do tych serwisowych Audi? Oraz j…
-
- 11 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-