Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez roldis,

Q5 2020,hybr. po lądowaniu w rowie (jedynie uszkodzenia boczne - lewej strony ) - po kolizji zniknął prąd . Z innych aut znam wyłącznik bezwładnościowy w takich przypadkach a jak jest tu ktoś podpowie?

• 4 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Pereska,

Witam, według instrukcji w bagażniku powinna być naklejka, wlepa pod osłona przestrzeni ładunkowej, jest koło zapasowe które wyjąłem i wkoło kupa styropianu który żeby rozebrać to sporo rozkręcania elementów wkoło, mogły jakiś użytkownik naprowadzić mnie dokładnie gdzie ta nalepka jest ?

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez pan42,

Ɓłąd po skasowaniu nadal się pojawia. Gdzie jest ten czujnik i czy go wymienić. Silnik DTNA

• 3 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam, czy ktos ma wiedze kiedy lub jak włączyć te swiatła w samym narozniku lamp w zderzaku? dodam że żarówka tam jest... .Pozdro

5. Rozpoczęte przez Mundero,

Cześć. niedawno pojawił mi się taki problem. Lusterka elektryczne, automatycznie składane i rozkładane. Przy starcie silnika, prawe się rozkłada, a lewe przestało. Tak jakby nie dostawało impulsu, że ma się otworzyć. Sam mechanizm działa, bo gdy przekręcę pokrętło lusterek na złożenie (prawe się składa) i ponownie rozłożenie - to oba się rozkładają… czasami funkcja działa poprawnie, szczególnie jak zamykam auto na chwilę. Ale jak postoi kilka godzin lub dłużej, to niestety zazwyczaj pozostaje złożone po uruchomieniu silnika. jakies sugestie co może być powodem? Co można sprawdzić?

6. Rozpoczęte przez Marek3003,

Według Aso po 7 latach powinienem wymienić baterie systemu SOS. Niestety w Aso koszt 460,-. O takim numerze są na Ali za 120,- Znalazłem zamiennik w czeskim sklepie Techtek. Szybka dostawa z przesyłką 97,- Oczywiście Made in China ale oryginał to Taiwan. p.s. w Bmw x5 f15 bateria składa się z 4 ogniw i kosztuje w Aso 109,- Także te 460,- w Audi to na prawdę gruba przesada!

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez ares,

Czy ktoś mógłby sprawdzić co dokładnie zawiera zestaw montażowy haka holowniczego o nr 80A092157E? W serwisie AUDI poinformowali mnie, że jest to zestaw pasujący do mojego auta, które ma "przygotowanie do montażu haka". I teraz pytanie co ten zestaw dokładnie zawiera - czy sam hak, czy też dodatkowo moduł itp. Chodzi mi o listę części z tego zestawu z ich numerami części żeby poszukać osobno używek. Zestaw kosztuje 7500... Albo może inaczej - po VIN sprawdzić co będzie dla mnie pasować? WAUZZZFY7N2062132

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 7,2 tys. wyświetleń
  8. witam, w moim Q5 2023 40 TFSI Premium Plus po spolszczeniu i zainstalowaniu Andriod Auto wszystko było ok przez pierwsze kilka dni, pozniej pojawil sie problem ktory trwa do dzis. Podczas jazdy i słuchaniu muzyki przez Android auto (słucham stacji cyfrowych DAB bardzo dobra jakosc) co jakis czas przerywa transmisje i jest pauza a czasami nawet odłącza android auto a po chwili znowu sie łączy i gra dalej. Jest to mega denerwujace. Czy ktos sie spotkał z czyms takim? co moze byc przyczyna i jak to ogarnac. Nadmieniam ze auto ogarniał fachowiec ktory zajmuje sie autami z USA od wielu lat i to nie pierwsze audi ktore robil wiec raczej by nie wskazywal na jego błąd. Czy to pro…

9. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam, spora czesc Q5 polift i nie tylko ma przyciemnione przednie szyby boczne (fabrycznie) ja wlasnie dostalem taka :widocznosc jest bardzo dobra, gosciu zaplacil kilkaset dolcow za to (mam to na window stickerze) i teraz u nas jest to nielegalne bo tych szyb sie nie przyciemnia. Chcialem Was zapytac o to bo pewnie ktos z Was ma takie auto, czy zrywaliscie to czy liczycie na to ze policja nie zauwazy, nie zmierzy % przepuszczalnosci swiatła etc szkoda tego zrywac, wyglada super, klima wydajniejsza, widocznosc taka sama bo mam 8R bez przyciemnionych i jest z wewnatrz to samo dzieki

• 3 odpowiedzi
    • 782 wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Wie1955,

Czy wyłączenie silnika przy włączonym zakresie przekładni automatycznej na D może być skutkiem awarii skrzyni automatycznej? Instrukcja zaleca przełączenie na P i następnie wyłączenie silnika. Wyłączenie przy ustawieniach na D automatycznie włącza sie hamulec postojowy oraz automatycznie przełącza sie na P. Jest to wygodniejsze. W sieci znalazłem taką informację "W przypadku wyłączenia silnika w pozycji dźwigni innej niż N lub P następuje nieprawidłowy spadek wartości ciśnienia wykonawczego i smarowania na elementach skrzyni, które jeszcze pracują. Powoduje to nadmierne zużywanie się tych elementów, a w konsekwencji może być przyczyną uszkodzenia skrzyni." …

11. Rozpoczęte przez Marek3003,

Panowie. Akumulator wymieniony. Pytanie - gdzie jest przekaźnik rozrusznika w 2.0 tfsi? To te przekaźniki w podstopnicy? Gdzie go szukać?

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Stiopa1,

Witam wszystkich. Mam pytanie, czy mała tablica , którą mam zamontowaną na oryginalnym mocowaniu audi z USA jak na zdjęciach, jest zgodna z prawem? Wg mnie tak, ale może ktoś wie dokładniej i ma doświadczenie. Pozdrawiam

• Like
      • Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez skip,

Jestem nowym użytkownikiem auta jak w tytule i chciałem podpytać o kwestię spalania. Po pierwsze auto na postoju: gdy nie wyłączyłem systemu start/stop silnik gaśnie i spalanie wynosi 0, a gdy s/s wyłączam i silnik nie gaśnie spalanie wywala do maksymalnej pozycji - wiadomo, że nie będzie 0, ale czemu max? Ktoś mi wyjaśni? Po drugie nie mam jeszcze przejechane nawet 1000km - czy po dotarciu silnika spalanie auta spada?

• 3 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Stiopa1,

Cześć, zastanawiam się nad letnimi kołami . Obecnie posiadam 235/55/19 opony zimowe. Podczas jazdy czuję się jakby był balon conajmniej 60 i nie jest to dla mnie komfortowe. Chcą kupić drugą parę felg, żeby buciki były dostosowane do sezonu i przyjemnej jazdy. Zastanawiam się nad 255/45/20 ewentualnie 255/50/20. Pytanie do użutkowników, jak na takim profilu zachowuje się auto i jakie są odczucia na nierównościach, bo o estetyce nie wspomnę. Czy może pozostać na 19. ? Pozdrawiam OOOO

15. Rozpoczęte przez SKALD79,

W internetach rożne informacje odnośnie wymiany ODMY w TFSI ( profilaktyka) ze niby co dwa lata, lub co 50 tkm ,prawda to czy kolejny MIT?

16. Rozpoczęte przez Wie1955,

Pojawiły się oferty sprzedaży wyświetlaczy dotykowych 10" i 12,3" Czy ktoś coś wie w temacie wymiany i kodowania?

• 3 odpowiedzi
    • 337 wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez yogivw,

hej może ktoś spotkał się z tym problemem u siebie. Audi q5 2018r Mimo wolnej drogi prawy, przedni, środkowy czujnik zgłasza zbliżającą się przeszkodę. Sprawdzałem VCDS, błędów brak. Wymieniłem czujnik na nowy, niestety nic to nie zmieniło. Piszczy co jakiś czas sam z siebie. Ma ktoś pomysł co może być tego przyczyną? Jak go usprawnić? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. dzieki pozdrawiam,Pawel

• 3 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  18. Witam. Jak w temacie. Od okolo miesiaca jezdze Q5 2.0 TFSI e 299 KM. Zauwazam ze Auto najpierw do zera zuzywa baterie, Gdy juz to zrobi zmienia na silnik spalinowy, i sporadycznie przy nizszych predkosciach wylacza go. Jaki tryb ustawic zeby auto ciagle jechalo z moca tych 299KM? Raz mialem przypadek ze chcialem szybko wyprzedzic pojazd pedal gazu jak gdyby zatrzymal sie w polowie odpalil silnik spalinowy i dopiero odblokowal pedal gazu i przyspieszyl Na szczescie nic sie nie stalo ale przy jakims dynamicznym wyprzedzaniu uwazam to za niebezpieczny zabieg. Chce rowniez jezdzic tak aby bateria wytrzymala jak najdluzej. Z tego co wyczytalem to nie powinno sie…

• 2 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Marek3003,

Mam kupiony nowy zestaw tarcze i klocki a teraz jeszcze chce dokupić przed wymiana blaszki montażowe klocków. Mam jednak problem. Panowie czy ja mam obecnie dobre blaszki zamontowane?

• 2 odpowiedzi
    • 719 wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez SKALD79,

Poszukuje tylnego zderzaka z wydechami,pytanie czy przekłądka jest jakoś skomplikowana i czy beda pasowac rury?ktos z was juz to przerabiał?pozdro

21. Rozpoczęte przez radzioslawy,

Witam Wszystkich serdecznie. Rozglądam się właśnie za Q5ką i znalazłem w roczniku 2017 z przebiegiem 61 tys. km jeżdżone w leasingu. To chyba jest pierwszy rok tego rocznika. Dodatkowo miała małe zdarzenia drogowe wyceniane na 7-10k pln zgodnie z raportem z serwisu bez wystrzałów poduszek i pękania szyb. Auto jest w Autoryzowanym Salonie Audi. Poczytałem chwilkę o salonie, poczytałem chwilkę o modelu samochodu no i teraz mam zagwozdkę co robić, a pytań pojawiło się dużo, oto kilka z nich: 1. Czy brać auto po zdarzeniach drogowych zważywszy, że wszystko było wymieniane w ASO na oryginalne części? 2. Czy brać w Autoryzowanym Saonie, a może jednak od osoby pr…

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez heroab,

Ktoś kojarzy co w tym miejscu powinno być podpięte ? Zerwana wiązka z prawej strony powyżej klaksonu a poniżej reflektora ? Radar prawy ? Ktoś ma schemat kolorów i zdjęcie wtyczki ?

23. Rozpoczęte przez ArWi,

Ile powinien wskazywać elektroniczny wskaźnik oleju po wymianie? MAX czy w połowie bo są różne szkoły.

• 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez przemek3067,

Witam Wszystkich ! Chciałbym poznać opinie użytkowników Audi Q5 FY z motorem 2.0 TFSI 2017-2019 jaki olej którego producenta zalewacie do swoich aut ;-) Z góry dzięki . Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez domi89,

Hej! Mój pojazd to 2021 Audi Q5 e (plug-in hybrid). Gwarancja producenta wygasła w marcu tego roku, nadchodzi przegląd 60k km i zastanawiam się, czy robić go w ASO - z tym, że ASO twierdzi, że nie wymienią mi filtra oleju w automatycznej skrzyni DSG. Czy to jest normalne? Inny serwis (nie ASO) wraz z wyceną podał, że przy wymianie oleju w skrzyni filtr i uszczelki również powinien być wymieniony. ASO twierdzi, że filtr wymieniają tylko i wyłącznie przy demontażu skrzyni… WTF? Ktoś się na tym zna bardziej i może podpowiedzieć, które podejście jest słuszne?

• 2 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.