Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Hey. Jak w tytule. Pilot i komfortowe zamykanie, zamyka - blokuje drzwi, jeżeli są otwarte lub nie dokładnie zamknięte. Nie dotyczy drzwi kierowcy. Brak błędów w sterownikach. Wykryte przypadkowo. Nie wiem czy tak było od nowości. Audi Q5 2021. Jakieś pomysły jak to naprawić. Kodowanie...?

• 0 odpowiedzi
    • 412 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez SKALD79,

mechanik wymienił lewy przegób zewnętrzny,nie wiele to pomogło......:/czy to poprostu charakterystka tego napedu?? dzieje sie tak po dłuższej jezdzie i rozgrzanym aucie VID_20240928_165535.mp4

3. Rozpoczęte przez Bednar1991,

Cześć, czy ktoś z Was ma/miał problem, że po włączenia auta jest czarny ekran MMI i trzeba go zrestartować, żeby pojawił się właściwy i wie jak to ogarnąć?

4. Rozpoczęte przez piillot,

Gdzie znajdę czujnik temperatury zewnętrznej w Q5 80A, 2.0tfsi wersja z USA. Muszę wymienić ponieważ przekłamuje o 6 stopni.

5. Dzień dobry. Czekam na Audi z USA i muszę kupić kurtyny. Widzę, że Allegro sprzedaje poduszki z numerem OEM 80F880742F. Ale według amerykańskiej strony internetowej numer artykułu to 80A-880-742-L. Nie mogę znaleźć żadnych ofert dla artykułu amerykańskiego. Czy możecie mi powiedzieć, czy poduszki ze sportbacka pasują do zwykłego Q5? Linki referencyjne: Allergo https://allegro.pl/oferta/kurtyna-airbag-lewa-prawa-q5-80a-sportback-orygina-13800580098 USA Q5 kurtyna https://audi.oempartsonline.com/oem-parts/audi-head-air-bag-80a880742l?c=Zz1lbGVjdHJpY2FsJnM9YWlyLWJhZy1jb21wb25lbnRzJmw9NyZuPUFzc2VtYmxpZXMgUGFnZSZhPWF1ZGkmbz1xNSZ5PTIwMjMmdD1wcmVzdGlnZ…

6. Rozpoczęte przez lukasz1987,

Wciąż poszukuję mego wymarzonego auta. Spodobało mi się jedno ogłoszenie. Że niby 2x fabryczny Sline. Poprosiłem o zdjęcie wlepki. I wydaje mi się, że fabrycznie to sline chyba nie był. Czy jakiś fachowiec może mi pomóc rozkminić te kody z wlepki?

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 389 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Barti18,

Witam, po rozkodowaniu VIN mam taką informację: Specyfikacja silnika DC5 6-cyl. silnik benzynowy 3,0 l/260 kW (24V) TFSI, mieszanka jednorodna Silnik podstawowy: TC6/TM8/T9I/TH9 Czy posiadam w tym sq5 silnik z mhev, na co wskazywałoby oznaczenie (24V)?

• 0 odpowiedzi
    • 500 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez tomaszmig1098,

Witam, sprowadziłem auto z wystrzelonymi pasami bezpieczeństwa (przód i tył) i potrzebuję porady jak sie zabrac do ich demontażu, aby wysłac do regeneracji, może ktoś przerabiał temat?

9. Rozpoczęte przez janekjanek,

Witam, czy ktoś może mi dać instrukcję jak zdemontować tylne lampy ?

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez wiesko001,

Witam czy wie kto może jak wymontować zagłówki przednie w Audi Q5 fy???

• Thanks
    • 2 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  11. Witam. Mam pytanie czy da się w jakiś sposób dezaktywować funkcję ostrzegania dźwiękowego po przekroczeniu predkosci aby nie uruchamiała sie z kazdym odpaleniem silnika tylko zeby np wyłączyc raz w menu i cały czas pamiętalo to ustawienie? Jest to bardzo irytujące jak za kazdym razem trzeba to wyłączac w menu. To samo tyczy sie systemu Lane Assist. Chodzi o Audi Q5 sportback 2024 r. 2.0 TDi 204KM. Pozdrawiam

12. Rozpoczęte przez oltex20,

Cześć wszystkim! Przymierzam się do zmiany mojego Audi na nowsze. Interesuje mnie Audi Q5 roczniki 2021+ z silnikiem benzynowym 2.0 TFSI. Ofert na otomoto jest sporo ale zastanawia mnie relatywnie niska cena używanego auta do ceny auta nowego. Nowe Audi to koszt rzędu 300-350k. Używane natomiast to 150k+ i to mowa o rocznikach 2022 z niewielkim przebiegiem np. 40-50k. Salony Polska, pierwszy właściciel, dobre wyposażenie, bezwypadkowe. Na otomoto jest co najmniej kilkanaście tego typu ofert. Czy wiecie może co wpływa na tak szybką utratę wartości? Usterki elektryki, silnika z tak niskim przebiegiem? Czytałem, że w wersjach na rynek USA były wadliwe korbowody i s…

• 0 odpowiedzi
    • 725 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez mateo88,

Cześć, Kupiłem Q5 w wersji z placu, ale okazało się, że mimo wysokiej wersji wyposażenia, brakuje regulacji podłokietnika. Zauważyłem to od razu przy pierwszych oględzinach, ale pomyślałem, że to drobiazg, który łatwo i niedrogo da się dołożyć. Niestety, rzeczywistość szybko zweryfikowała ten pomysł. Części z ASO wycenili na około 2200 zł, a robocizna wymagałaby rozebrania całego tunelu środkowego – koszt i czas są więc spore. Nie poddałem się i szukałem dalej, aż znalazłem rozwiązanie, które pozwala na prosty, beznarzędziowy montaż i dodaje dokładnie te same opcje regulacji, co pakiet fabryczny. https://matkits.pl/

14. Rozpoczęte przez Tomala72,

Witam Proszę o informację od koleżeństwa jaki filtr jest zalecany lub montowany na pierwszy montaż. Chciałbym dokonać dodatkowej wymiany oleju przy przebiegu 15 000 km. Silnik 2.0 TDI 140 KW.

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez WesleyVr6,

Hej, kompletuje pakiet SQ5 i pytanie pojawia się przy tylnym zderzaku. Słyszałem, że pod automatyczną klapę idzie inny zderzak niż do zwykłej manualnej? Ma ktoś dostęp do Etki aby sprawdzić jaki numer powinno mieć tylne poszycie zderzaka? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 912 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Radek3530,

Witam, mam pytanie czy orientuje się ktoś czy można doposażyc audi Q5 w elektryczne otwieranie i domykanie klapy bagażnika.

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 4,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Ryszard_J,

ma ktoś jakieś doświadczenie co zrobić! z tym fantem zapala się a po jednym dniu gaśnie! w kompie pisze że to problem z dpf-em.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  18. Witajcie, poszukuję rady co do doboru opon. Sprawa dotyczy Q5 TFSIe rok 2020 na kołach 20 cali. Chciałbym założyć na felgi 20 cali opony całosezonowe. Mieszkam w części kraju gdzie zimą mamy około 6 dni ze śniegiem, nie jeżdżę w góry i raczej na moich drogach śnieg nie leży. Poszukując opon całorocznych w rozmiarze 255/45 R 20 na tknąłem się na dylemat. Opony całoroczne z homologacją Audi (ale bez znaczka śnieżynki 3PMSF) czy też opony bez homologacji Audi ale przetestowane przez np. ADAC w warunkach śniegowych (ze znaczkiem śnieżynki 3PMSF)? Które wybrać? Opony z homologacją jakie znalazłem to Pirelli Scorpion Verde All Season ale bez śnieżynki, innych nie znalazłem…

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  19. Witam. Od jakiegoś czasu męczę się z rozwijającym się stukaniem w przednim kole. Dwóch mechaników nie poradziło sobie ze znalezieniem przyczyny. Wymienili wahacze, jakies gumy i nadal nic. Stukanie jest bardzo zauważalne, głośne, przy drobnych nierównościach np. nierówna droga szutrowa. Przy dużych dziurach, nierównościach, przy większej prędkości nic nie słychać, nic nie czuć. totalnie nie mam pojęcia co to może być. Diagnostyka na stacji kontrolnej też nic nie wskazała

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  20. Witam. Mam problem opisany w temacie. Po rozpoczęciu jazdy między 3 a 4 biegiem słyszę 2 dziwne stuki. Problem pojawia się tylko po załączeniu zapłonu i rozpoczęciu jazdy, podczas jazdy już nic się nie dzieje nawet przy przełączeniu skrzyni na P lub N lub R i z powrotem na D kłopotu nie ma, lecz gdy wyłączę zapłon i znów chciałbym ruszyć stuki powracają. Ktoś pomoże?

21. Rozpoczęte przez pawelgawel,

Witam, Żona miała niewielką stłuczkę (wymiana zderzaka przedniego, atrapy, światła) i po odebraniu auta zaczęliśmy słyszeć dziwny dźwięk, który dochodzi z przedniej lewej strony. Wcześniej nie mieliśmy takiego problemu. Oczywiście podczas wizyty w aso nic nie hałasowało, dopiero po wyjeździe...w każdym razie to się pojawia zazwyczaj po jakimś czasie od rozpoczęcia jazdy i nie ustaje po zaparkowaniu, dopiero po zgaszeniu silnika. To mocno irytuje. Będę wdzięczny za jakieś sugestie. IMG_2888.MOV

• 1 odpowiedź
    • 773 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez audi135,

Cześć! Kupiłem wcześniej skonfigurowane już Q52025 ze sportowymi fortelami skórzanymi. Niestety skóra jest trudniejsza i mniej przyjemna w eksploatacji niż materiał/alkantara. Dlatego szukam jakiegoś rozwiązania np. estetycznych pokrowców wykonanych z mikrofibry-alkantary. Czy poleci ktoś coś gotowego do kupienia lub firmę która mogłaby uszyć taki à la pokrowiec lub nakładkę na samo siedzisko, tak by wnętrze nie straciło na wyglądzie. Załączam zdjęcie, o które fotele chodzi. Pozdrawiam

23. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam szanowne grono....ma ktoś zdjęcie białej Q5 z felgami np. czarnymi....szukam inspiracji do mojej sztuki

24. Rozpoczęte przez Rafaell,

Witam, Szukam Felgi do swojego auta na lato . Obecnie mam R20, ale chciałbym R21 - Widziałem takie , jakie mnie się podobają w A3 - Czy sa takie w romiarze R21 i podeszłyby do Q5 ? Felga AUDI.pdf

• 1 odpowiedź
    • 1,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez serpentyna,

Hey. Krótkie pytanie... Czy w Q5 2021 2.0 TFSI 265 KM jest filtr paliwa wymienny? Wg. katalogów taki jest nie dostępny.

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.