Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Uszanowanie. Nie mam dźwięku w głośnikach Chciałbym wypiąć wzmacniacz w celu sprawdzenia Tylko nie wiem gdzie go szukać, w którym dokładnie miejscu To standardowe nagłośnienie Będę wdzięczny za podpowiedź. Miłego
-
- 2 odpowiedzi
- 841 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Szukam podpowiedzi czy w Q5 kupionym w Kalifornii trzeba coś zmieniać w układzie chłodzenia np wymiana termostatu.
-
- 2 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam ma ktoś rozpiskę jak zakodować domykanie szyb i szyberdachu podczas deszczu bo są filmiki ale dla innych modeli
-
- 2 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam około 80 tys przebiegu. Auto ma 7 lat. Niestety ze względu chyba na przewagę dzięki technice .. chłodnica rozszczelniła się. No więc wymiana. Ostatni raz wymieniałem chłodnicę w BMW e39 z 1997 roku ale miał wtedy 20 lat i niewiadomy przebieg. Postanowiłem zrobić to sam. Po godzinie już żałowałem decyzji. Nie jestem mechanikiem. Lubię grzebać ale wymiana chłodnicy w Audi to jakaś paranoja! Co za idiota to zaprojektował? Moim zdaniem rozszczelnienie chłodnicy w miejscu łączenia czarnego plastiku z aluminium to tylko kwestia czasu. Jak można z jednej strony na plastiku powiesić wentylatory a z drugiej strony chłodnice klimy, żaluzje, no i intercooler. To wszystko waży i…
-
- 2 odpowiedzi
- 828 wyświetleń
-
-
Witam czy wie kto może jak wymontować zagłówki przednie w Audi Q5 fy???
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, będę wdzięczny za podpowiedź na co zwrócić uwagę podczas pierwszego przeglądu po 30tys km Audi Q5 Sportback?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam,zakupiłem moje audi w Kanadzie,czy jest możliwe zeby działało moje audi conect,chociaż część no i modul sos .Mam już polski menu,przerobione lampy.Jednak nic więcej nie działa, a jeszcze jedna sprawa jak jest z dorobieniem kluczyka bo mam jeden ,czy nie od tego powinienem zacząć?Słyszałem że jak się kluczyk koduje to wraca wszystko do ustawień fabrycznych.Jestem z okolic Wroclawia ,może jest jakiś fachowiec co by mi pomógł w tym temacie?
-
- 2 odpowiedzi
- 627 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witajcie, Jestem w posiadaniu Audi Q5 2021r, 2.0 tdi 204 km od prawie roku. To moje pierwsze Audi.Auto jest jeszcze na gwarancji. Podczas wymiany oleju - serwis poinformował mnie o konieczności wymiany kpl. hamulców przód i tył ( Pierwszy raz się spotkałem, że hamulce są do wymiany w tym samym czasie na obu osiach - no ale nie dyskutuje ) I tu rodzi się pytanie , czy warto montować oryginały , czy są jakieś lepsze, bądź bardziej optymalne rozwiązania zachowując odpowiednią jakość hamowania. Do tej pory nie narzekałem na hamulce - i chciałbym aby tak pozostało. Koszt oryginałów będzie blosko 7 tyś - więc postanowiłem zgłębić temat - bo domniemane korzyści s…
-
- 2 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, niestety kupując nowe Q5 2025 wybierając dodatkowe pakiety nie zauważyłem że nie ma w nich systemu nadzoru martwego pola, mój błąd, a chciałem coś takiego, jeszcze nie pytałem w serwisie ale jak myślicie, czy można coś takiego dodać ? z góry dzięki za odpowiedzi
-
- 2 odpowiedzi
- 547 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam.... Wyswietlił mi sie komunikat (przez audi connect) o akcji serwisowej 93AA, dotyczy prawdopodobnie coś... z akumulatorem i napędem elektrycznym, wie ktoś może coś wiecej na ten temat?
-
- 2 odpowiedzi
- 646 wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, zmieniłem samochód na nowszy model z 2019r i niestety stary kabelek już nie działa, kupiłem nowy Audi q5 2019r i niestety pomimo zapewnień sprzedającego nic nie mogę nim zrobić. Wprawdzie łączy się z poszczególnymi modułami ale pisze, że auto nie jest obsługiwane. Czy ktoś tu łączył się z samochodami po 2019 roku? czy ktoś może polecić jakiś niedrogi kabelek dla amatora? Widzę sporo kabelków na ali... po ok. 400zł ale obawiam się, że i one mogą nie obsługiwać mojego samochodu. chciałem trochę się pobawić i wyłączyć start-stop i włączyć dźwięk sygnału przy zamykaniu samochodu
-
- 2 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Mam pytanie czy ktoś wymieniał port USB podświetlany który znajduje się w podłokietniku? Jak dobrać się do niego ? Czy jest mozliwe że jakiś kabel się wypiął i nie łączy ? Jeśli jest do wymiany to prosiłbym o numer częsci. Z góry dziękuję za pomoc.
-
- 2 odpowiedzi
- 433 wyświetleń
-
-
Witam czy na zbiorniczku musi być napis "MIT SILIKAT" aby w zbiorniczku znajdował się woreczek z krzemianem? Czy też wychodziły zbiorniczki bez takiego napisu a z woreczkiem? A konkretniej czy zbiorniczek o oznaczeniu 80A121405Q ma taki woreczek? Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 897 wyświetleń
-
-
Witam mam problem z aplikacją MyAudi przestała się aktualizować i łączyć z samochodem na telefonie wyświetla się komunikat błąd po zgłoszeniu problemu do salonu twierdzą że po ich stronie jest wszystko ok może ktoś miał taki problem
-
-
- 2 odpowiedzi
- 597 wyświetleń
- 2 obserwujących
-
-
Gdzie znajdę czujnik temperatury zewnętrznej w Q5 80A, 2.0tfsi wersja z USA. Muszę wymienić ponieważ przekłamuje o 6 stopni.
-
- 2 odpowiedzi
- 341 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam .... Chciałbym wymienić olej j.w. opisie. Pytanko czy może ktoś dydponyje instrukcją krok po kroku jak co i gdzie?> może screeny z ETKI?
-
- 2 odpowiedzi
- 373 wyświetleń
-
-
Hey. Krótkie pytanie... Czy w Q5 2021 2.0 TFSI 265 KM jest filtr paliwa wymienny? Wg. katalogów taki jest nie dostępny.
-
- 2 odpowiedzi
- 824 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, potrzebuję instrukcji obsługi po polsku do audi q5 2.0 tdi 190 km modelowo 2018 rok. Jakby ktoś miał jakieś namiary to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Kamera cofania nagle przestała działać. Wszystko inne działa poza obrazem. Czujniki, linie ok. Próbowałem restart MMI ale nie pomaga. Podejrzewam że może chodzić o wiązkę kabli która przechodzi przez klapę bagażnika ale nie wiem. Z góry dzięki za pomoc!
-
- 1 odpowiedź
- 899 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, nie mogę doprosić się o instrukcję obsługi po polsku do audi q5 po 2017 roku. Może by ktoś podesłał jakiś link, lub gdzie mogę ściągnąc ? Z góry dziękuję.
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Wyskakuje mi błąd modułu komfortu. Czasami nie działa mi czujnik klamki prawej i lewej przednich drzwi kod błędu B1476 11 (zwarcie z masą) i B1476 13 (przerwa w obwodzie), nie rozkłada mi sie czasami lewe lusterko. Gdzie znajduje się ten moduł? Od czego najlepiej zacząć sprawdzanie ? Dziękuję za jakieś podpowiedzi
-
- 1 odpowiedź
- 842 wyświetleń
-
-
Teddy Swims - Lose Control.mp3 Witam...co moze byc powodem nie działania ? ktoś miał taki przypadek. czy ten system współdziała z nawigacja?
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam szukam odpowiedzi do czego potrzebny jest kod z zawieszki 10 cyfrowy (którego nie przekazał mi sprzedający? wie ktoś coś
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Czy w Audi z USA jest konieczna jakas przeróbka a zeby aktywowac sterownik bramy,chodzi o czestotliwość fal.....
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, czy ktoś z Was ma/miał problem, że po włączenia auta jest czarny ekran MMI i trzeba go zrestartować, żeby pojawił się właściwy i wie jak to ogarnąć?
-
-
- 1 odpowiedź
- 749 wyświetleń
- 1 obserwujący
-