Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Witam szanowne grone,i zapytam was czy ktos podnosił moc 2.0 TFSI w serii 265 na ponad 300 koni ?jak to sie ma do spalania i ogolnie pracy silnika?pozdro
-
-
- 8 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Jak w temacie. Chciałbym zrobić wyłączenie świateł na postoju przy włączonym silniku i kilka innych rzeczy.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Czy wyłączenie silnika przy włączonym zakresie przekładni automatycznej na D może być skutkiem awarii skrzyni automatycznej? Instrukcja zaleca przełączenie na P i następnie wyłączenie silnika. Wyłączenie przy ustawieniach na D automatycznie włącza sie hamulec postojowy oraz automatycznie przełącza sie na P. Jest to wygodniejsze. W sieci znalazłem taką informację "W przypadku wyłączenia silnika w pozycji dźwigni innej niż N lub P następuje nieprawidłowy spadek wartości ciśnienia wykonawczego i smarowania na elementach skrzyni, które jeszcze pracują. Powoduje to nadmierne zużywanie się tych elementów, a w konsekwencji może być przyczyną uszkodzenia skrzyni." …
-
- 3 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Gdzie jest bezpiecznik zasilania sterownika świec żarowych
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam okazję zakupienia całych kół w dobrej cenie i świetnym stanie zdjęte z Audi A6 C7, OE 8.5" x 20" 5x112 ET 33. Wg wiedzy jaką uzyskałem do mojego modelu powianiem mieć dedykowane OE 8.0" x 20" 5x112 ET 39 czy da radę je jakoś założyć aby prowadzenie i wszystko inne było prawidłowe?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
musze kupić błotnik i drzwi ( 20 rok MMI jeszcze z joisticem ) czy są jakieś róznice w blacharce (liftu 80A ) bo w ogłoszeniach z uzywką jest rozroznienie dla roczników 17-20 lub 17-19 co moze sugerować ze była jakaś zmiana własnie w roku 2020 , nadto czy wersja sline tez moze jakoś wpływać na wykonczenie karoserii ......
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
ma ktos instrukcję MMI do Q5 z 2017r
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
przestały mi działać tylne lewe drzwi mam komunikat (awaria blokady rodzicielskiej) spotkał się ktoś z tym?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Czy te silniki maja jakoś wade olejową,gdzies słyszałem ze należy podniesc cisnienie pompy oleju..... i jakim olejem zalewacie silnik 0W-20 jak podaje producent czy tez moze byc inny np. 5w-30???
-
- 6 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, po krótkim czasie użytkowania Q5 sprowadzonej z USA pojawił mi się taki komunikat. Proszę Was o pomoc!
-
-
- 6 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, nie mogę doprosić się o instrukcję obsługi po polsku do audi q5 po 2017 roku. Może by ktoś podesłał jakiś link, lub gdzie mogę ściągnąc ? Z góry dziękuję.
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Proszę o pomoc w sprawie schematu tylnych swiateł Audi Q5 FY klapa oraz zderzak, nie działa także radar. Chcę sprawdzić wiązkę i nie znam pinologi. Proszę tez o pomoc w sprawie drzwi nie moge ich otworzyć z zewnątrz oraz wewnątrz prawa strona przód i tył. Pozdrawiam Robert P.S. Jeśli ogę komuś pomóc VCDS-em na terenie Radomia służę pomocą.
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy osoby posiadające Q5 z USA mają tryb efficiency u siebie? Dodatkowo nawet jeśli nie macie tego trybu to czy załącza wam się tryb żeglowania w trybie comfort?( w jednym materiale na YT tak było mówione)
-
-
- 4 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, od ok 1000 km słychać i czuć metaliczne jakby przekakiwanie biegu. Tak pomiędzy 3 i 4. Nic nie szarpie. Ktoś coś miał lub wie o co chodzi?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, Jestem w posiadaniu Audi Q5 2021r, 2.0 tdi 204 km od prawie roku. To moje pierwsze Audi.Auto jest jeszcze na gwarancji. Podczas wymiany oleju - serwis poinformował mnie o konieczności wymiany kpl. hamulców przód i tył ( Pierwszy raz się spotkałem, że hamulce są do wymiany w tym samym czasie na obu osiach - no ale nie dyskutuje ) I tu rodzi się pytanie , czy warto montować oryginały , czy są jakieś lepsze, bądź bardziej optymalne rozwiązania zachowując odpowiednią jakość hamowania. Do tej pory nie narzekałem na hamulce - i chciałbym aby tak pozostało. Koszt oryginałów będzie blosko 7 tyś - więc postanowiłem zgłębić temat - bo domniemane korzyści s…
-
- 2 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Według Aso po 7 latach powinienem wymienić baterie systemu SOS. Niestety w Aso koszt 460,-. O takim numerze są na Ali za 120,- Znalazłem zamiennik w czeskim sklepie Techtek. Szybka dostawa z przesyłką 97,- Oczywiście Made in China ale oryginał to Taiwan. p.s. w Bmw x5 f15 bateria składa się z 4 ogniw i kosztuje w Aso 109,- Także te 460,- w Audi to na prawdę gruba przesada!
-
-
- 3 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Jestem przed zakupem Q5 FY. Zależy mi na ACC, lub ewnetualnie PCC, ale często znajduję oferty, gdzie samochód ma radary, ale nie ma ACC, tylko zwykły tempomat. 1. Są jakieś różnice w radarach? 2. Czy jeśli samochód ma radary, ale nie ma ACC, tylko zwykły tempomat, to jak wygląda proces dołożenia ACC? Dziękuję i pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy jak poradzić sobie z problemem wyskakującego komunikatu o awarii systemu SOS? Komu w ogóle jest on potrzebny?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich posiadam Audi Q5 FY 2018 r , zamierzam w najbliższym czasie zakupić videorejestrator jo numerze : 4K0063511 , czy ktoś z obecnych na forum doposażył może do swojego auta ten sprzęt ?Znalazłem również na aliexpress bardzo podobną kamerkę tylko bez logo Audi . Miał bym kilka pytań, poniżej zamieszczam linki do danych kamerek , z góry dzięki za odpowiedzi oi pomoc . Pozdrawiam https://pl.aliexpress.com/item/1005006279533457.html#nav-store https://shop.vagsystems.com/pl/p/Oryginalny-Wideorejestrator-Audi-Universal-Traffic-Recorder/1056
-
-
- 4 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, czy ktos ma wiedze kiedy lub jak włączyć te swiatła w samym narozniku lamp w zderzaku? dodam że żarówka tam jest... .Pozdro
-
- 3 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witajcie Szukam głównego wyświetlacza do q2021 lift. Do mojego auta powinien byc o numerze 80B919620. Czy orientuje sie ktos, czy z np z a4 a5 pasuje? Ewentualnie jaki numer katalogowy podejdzie zamiast tego. Z góry dziękuję z odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Pytanie do znawców bo za dużo niewiadomych. 1. Czy wyłączenie sos przy wykonaniu konwersji powoduje w jakiś stopniu brak możliwości do łączenia się przez zewnetrzna kartę sim, która można włączyć do slotu sim w schowku? 2.Jakiego operatora użyć najlepiej do zewnętrznej karty sim. Dzis na infolinii dowiedziałem się że niby vaidafone i cubic. 3. Czy zainstalowanie 2 karty sim w schowku uruchomi internet w Audi q5 2019 rok USA. 4. Udało się komuś uruchomić my audi w aucie z usa??
-
- 4 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie czy da się w jakiś sposób dezaktywować funkcję ostrzegania dźwiękowego po przekroczeniu predkosci aby nie uruchamiała sie z kazdym odpaleniem silnika tylko zeby np wyłączyc raz w menu i cały czas pamiętalo to ustawienie? Jest to bardzo irytujące jak za kazdym razem trzeba to wyłączac w menu. To samo tyczy sie systemu Lane Assist. Chodzi o Audi Q5 sportback 2024 r. 2.0 TDi 204KM. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
ma ktoś wiedzę! kiedy wymienić pasek napędu pompy oleju! Q5 2,0 TDI DETA wymieniam rozrząd i zaczynam się zastanawiać co z tym napędem pompy!
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-